DE NIEUWE HARMONIE, AFGEKORT : NHL

Association sans but lucratif


Dénomination : DE NIEUWE HARMONIE, AFGEKORT : NHL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 460.104.949

Publication

18/09/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111Mil1A11,1111111111

E(LCHTBANK ve n KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

0 D SEP. 20Vir

eloleAu...t ..

Griffie

Ondernemingsnr : 0460.104.949

Benaming

(voluit) De Nieuwe Harmonie

(verkort) NHL

Rechtsvorm VZW

Zetel: Klompenmakersweg 10, 3920 Lommel

ouderwer " akte: Statutenwijziging en zetelverplaatsing

Statuten

Titell Benaming, zetel, duur

De vereniging draagt de naam VZW De Nieuwe Harmonie.

De zetel van de vereniging is gevestigd in Belgié te 3920 Lommel, Hanekapstraat 46 (gerechtelijk arrondissement Hasselt) en kan gewijzigd worden door een beslissing van de Raad van Bestuur.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. De algemene vergadering kan echter de ontbinding van de vereniging uitspreken overeenkomstig de voorwaarden vermeld in de artikelen 18 en 20 van de wet op de vzvv en op de wijze zoals bepaald in de statuten.

Titel 2 Doel

De vereniging heeft tot doel het organiseren en bevorderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, van aile muziekactiviteiten in het algemeen, met als hoofdzaak het samenspel van muziek in orkestverband.

Titel 3 Lidmaatschap

De vereniging bestaat uit tenminste 3 leden. Het aantal leden is onbeperkt. De VZW houdt een register bij met vermelding van de naam, voornaam en woonplaats van de leden.

Het lidgeld kan nooit meer bedragen dan 250,00¬ per jaar.

reder lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag wordt aan de Raad van Bestuur meegedeeld. Het niet betalen van het jaarlijkse lidgeld wordt beschouwd als ontslagneming.

De algemene vergadering kan bij tweederde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden uitsluiten wegens ernstige redenen of inbreuken op de statuten.

Ontslagnemende leden kunnen op geen enkele wijze aanspraak maken op enig bezit van de VZW, noch op teruggave van het lidgeld, giften of schenkingen.

Titel 4 De Algemene Vergadering

De algemene vergadering heeft plaats tijdens het eerste trimester van elk jaar, op dag, plaats en uur en met de agenda door de Raad van Bestuur vastgelegd. Zij moet bovendien door de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen wanneer minstens één vijfde van de leden daarom verzoekt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Alle leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid door middel van het geven van een volmacht. Elke beslissing wordt door de vergadering genomen bij gewone meerderheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

M002.2

Luik B - vervolg

van de tegenwoordige en vertegenwoordigde stemmen, behoudens andere bepalingen voorzien in de statuten of de wet.

Alle leden worden op de algemene vergadering uitgenodigd bij gewone brief of mail, ten minste acht dagen vooraf.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de Raad van Bestuur.

Op de algemene vergadering warden het verslag van de statutaire werking en van de financiële verrichtingen ter goedkeuring voorgelegd als ook de begroting voor het volgende jaar door eenvoudige meerderheid.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Van de algemene vergadering warden er notulen opgemaakt en bewaard op de maatschapplijke zetel, waar de leden er kennis van kunnen nemen,

Ieder voorstel tot wijziging van de statuten moet uiterlijk vijftien dagen voor de datum van de vergadering, die zich moet uitspreken over het voorstel, aan alle leden per brief of mail worden meegedeeld. De beslissingen van deze vergaderingen zullen met een meerderheid van twee derde genomen worden,

Titel 5: Beheer

De VZW wordt beheerd door een Raad van Bestuur bestaande uit tenminste drie onbezoldigde leden gekozen door de algemene vergadering.

De duur van elk mandaat is vier jaar. De leden van de Raad van Bestuur zijn herkiesbaar.

De Raad van Bestuur vergadert minstens eenmaal per trimester. Zij vergadert tevens op verzoek van de helft van de leden van de Raad van Bestuur. De oproeping tot de vergadering bevat de agenda.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen. Zij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, alle akten en contracten stellen en afsluiten, alle machten verlenen aan de door haar aangewezen mandatarissen, de vereniging vertegenwoordigen zowel als eiser dan als verweerder,

De vereniging wordt vertegenwoordigd door twee leden van de Raad van Bestuur, zowel in recht als in feite.

Titel 6 Ontbinding

Ingeval van de ontbinding van de VZW, waarover de algemene vergadering zal beslissen, rekening houdend met artikel 19 en artikel 19bis van de wet op de VZW, zal het maatschappelijk bezit worden overgedragen aan de Stad Lommel.

\kW alles wat niet uitdrukkelijk bij de statuten wordt geregeld, gelden de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en de daarna aangebrachte wijzigingen inzonderheid de wet van 2 mei 2002.

De algemene vergadering, geldig beraadslagend in haar vergadering van 14 maart 2014, heeft deze statuten integraal goegekeurd.

Tijdens de algemene vergadering werden Jaspers Liesbeth, Jansen Liesbeth, Smolders Theo, Vandervee An, Willents Guido en Kox Peggy herbenoemd in de functie van bestuurder. Als nieuw bestuurslid verwelkomen we Theuwissen Bart,

Namens de Raad van Bestuur Peggy Kox

Liesbeth Jaspers Bestuurder

Bestuurder

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE NIEUWE HARMONIE, AFGEKORT : NHL

Adresse
KLOMPENMAKERSWEG 10 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande