DE OUWPRINSE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE OUWPRINSE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 633.652.401

Publication

10/07/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

II. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR

Art.1.de naam

De vereniging wordt De Ouwprinse VZW genoemd.

Art. 2. adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te Opglabbeek 3660 Ophovenstraat 9 gerechtelijk arrondissement

Hasselt.

Art. 3. doel

De vereniging stelt zich tot doel:

Meedoen met de carnavalstoet in Opglabbeek met een eigen wagen en uitgooi met fondsen verworven door het

organiseren van activiteiten zoals een spaghettidag en sponsoring.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met

inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan

de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Art. 4. Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

III. Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en

toegetreden leden.

Art. 6. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

vertegenwoordigd door en de hierna genoemde rechtspersonen:

De Ouwprinse, vereniging zonder winstoogmerk, met maatschappelijke zetel te 3660 Opglabbeek, Ophovenstraat 9 wordt op 01/06/2015 te Opglabbeek overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

I. VOORAF

De heer Garzon Vazquez Raf wonende te 3660 Opglabbeek, Ophovenstraat 9, geboren op 02/04/1986 te Genk. De heer Eerlings Christophe wonende te 3660 Opglabbeek, Ophovenstraat 9, geboren op 02/07/1985 te Bree. De heer Geerkens Johan, wonende te 3660 Opglabbeek, Dorpsstraat 22, geboren op 11/12/1970 te Neeroeteren.

Mevrouw Garzon Vasquez Sandra, wonende te 3660 Opglabbeek, Postweg 8 bus 1, geboren op 04/12/1980 te Genk.

Mevrouw Pijnenburg Sandra, wonende te 3660 Opglabbeek, Dorpsstraat 22, geboren op 07/06/1972 te Aken (Duitsland).

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De ouwprinse

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ophovenstraat 9

*15311760*

Luik B

3660

België

0633652401

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Opglabbeek

Griffie

Neergelegd

08-07-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Luik B - vervolg MOD 2.2

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

Garzon Vazquez Raf, Ophovenstraat 9 3660 Opglabbeek.

Eerlings Christophe, Ophovenstraat 9 3660 Opglabbeek.

Geerkens Johan, Dorpsstraat 22 3660 Opglabbeek.

Garzon Vazques Sandra, Postweg 8 bus 1 3660 Opglabbeek.

Pijnenburg Sandra, dorpsstraat 22 3660 Opglabbeek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen: De minimumleeftijd van 17 jaar bereikt hebben; voormalig prins carnaval geweest zijn in Opglabbeek; een jaarlijks lidgeld betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art. 8. Het lidmaatschap van een lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat lid. Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen. Art. 9. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 15 euro.

Hoofdstuk IV. Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in

artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een werkend lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze AV komt samen in het eerste semester.

Art. 12. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan derden bekendgemaakt door opname in het verslag dat ter inzage ligt de zetel van de vereniging. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 13. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 14. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger. Art. 15. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw s.

Art. 16. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk V. Raad van bestuur

Art. 17. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. Er is geen maximum leden bepaald. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 18. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 19. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 20. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 21. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 22. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van éénmaal per jaar. De uitnodiging komt bij e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de raad van bestuur verstuurd.

Art. 23. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 24. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die op de zetel van de vereniging ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 25. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk VI. Diversen

Art. 26. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en

komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring

van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 27. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 28. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan,

bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige

carnavalsvereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 29. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Opglabbeek op 01/06/2015 in 2 originele exemplaren.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
DE OUWPRINSE

Adresse
OPHOVENSTRAAT 9 3660 OPGLABBEEK

Code postal : 3660
Localité : OPGLABBEEK
Commune : OPGLABBEEK
Province : Limbourg
Région : Région flamande