DE PAALSE CROSSERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE PAALSE CROSSERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.174.849

Publication

15/04/2011
ÿþARaD 22



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

qefeELT

I 11111111111 IlII 11111 11111 11111 I1lI I11l 1111 1111

" 1158148"

bel

a.

BE

Sta

Ondernemingsnr Benaming

(voluit)

: De Paalse Crossers

(verkort) De Paarse Crossers

Rechtsvorm vzw

Zetel Pauwenlaan 78 3583 Beringen Paal

Onderwerp akte : van oprichting

Tekst

Tijdens de bijeenkomst van maandag 28 maart 2011, van de motorcross piloten, samengebracht onder de naam " De Paalse Crossers" wordt er overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de wet van zevenentwintig juni negentiehonderd éénentwintig gewijzigd door de Wet van twee mei tweeduizendentwee betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.De oprichters zijn; Reynders Lucienne Pauwenlaan 78 Beringen - Lucas Kenny Koning Albertstraat 89 Diest , Exelemans Patrick Weiblok 2 Herselt , Lucas Livin Pauwenlaan 78 Beringen

De statuten van deze vereniging worden vastgesteld als volgt:

Titel 1 : NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam DE PAALSE CROSSERS vzw

Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of:

gevolgd door de voorden " vereniging zonder winstoogmerk».

Artikel 2

De maatschappelijk zetel van de vereniging is gevestigd te Bering en Paal , Gerechtelijk arrondissement'

Hasselt, Havermarkt 6  8 te 3500 Hasselt. "

Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen geldt als volledig adres Pauwenlaan 78 te 3583 Beringen  Paal.

De maatschappelijk zetel kan te alle tijden worden verplaatst op het grondgebied van België, mits bekendmaking in de bijlage van het Belgisch Staatsblad, bij besluit van de raad van beheer.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de motorsport te bevorderen door begeleiding en opleiding en het inrichten of:

laten inrichten van motorcrosswedstrijden, zowel voor jeugd als volwassenen.

Zij is bevoegd om aile roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het:

verwezelijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben. e

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan dit in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan te alle tijde ontbonden worden.

Titel Il DE LEDEN

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toetredende leden. Het aantal leden is onbeperkt,

maar mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

"

Artikel 6

AI De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, jaarvergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Personen die op voorstel van ten minsten twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met meerderheid van twee derde van de aanwezigen effectieve leden.

BI Effectieve leden zijn diegenen hun naam is vermeld in het ledenregister en dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge artikel 26 novies §1,3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en aanvaard bij besluit van de algemene vergadering, jaarvergadering, genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezigen effectieve leden.

Artikel 7

Een ieder die wenst toegetreden lid te worden, moet een schriftelijke aanvraag indienen bij de raad van beheer.

De raad van beheer onderzoekt de kandidatuur tijden haar eertsvolgende bijeenkomst. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht . Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

Artikel 8

De effectieve en de toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de jaarvergadering. Deze mag niet méér bedragen dan 250 euro bedragen

Artikel 9

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering, jaarvergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 10

De effectieve en toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van beheer.

Het effectief of toegetreden lid dat door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen.

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoedingen eisen voor geleverde prestaties.

Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Artikel 11

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

De uitsluiting van een effectieve of toetredend lid kan slechts door de algemene vergadering, jaarvergadering, uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezigen leden.

De raad van beheer kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering, jaarvergadering.

Artikel 12

De algemene vergadering, jaarvergadering, kan, op de door haar te bepalen

voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

4. *

Titel III DE ALGEMENE VERGADERING  Jaarvergadering

Artikel 13

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en toegetreden

leden

Artikel 14

De algemene vergadering, jaarvergadering, is het hoogste orgaan van de vereniging.

Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid

- de wijziging van de statuten

- de benoemingen en de afzettingen van de beheerders en van de leden

- desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het

bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt tioegekend

- de goedkeuring van d begrotingen en van de rekeningen

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging

- de uitsluiting van leden

- de omzetting van de vereniging in een vemootschap met een sociaal

oogmerk

artikel 15

De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet één maal per jaar warden bijeengeroepen. Ieder jaar in het laatste kwartaal van het lopend jaar.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone jaarvergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door de raad van beheer of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden of de toetredende Ieden..ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Eveneens moet ieder voorstel dat ondertekend is door één vijfde van de effectieve leden of toetredende leden op de agenda worden geplaatst.

Alle effectieve leden en leden deelgenoot moeten er op worden uitgenodigd

Artikel 16

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de draad van beheer bij gewone brief, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van beheer die minstens acht dagen vbór de vergadering aan ieder effectief lid en lid deelgenoot wordt verstuurd.

De agenda wordt vermeld in de oproepingsbrief

Behalve in de gevallen voorzien bij artikel 8, 12, en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 17

Ieder effectief lid heeft recht de vergadering bij te wonen. Deze kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging. leder effectief lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, ze worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Artikel 18

De jaarvergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer bij ontstentenis door de ondervoorzitter of secretaris of de oudste van de leden van de raad van beheer.

Artikel 19

in de jaarvergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 20

De jaarvergaderin kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van artikel 8 en 20 van de Wet van zevenentwintig juni negentiehonderd éénentwintig gewijzigd door de Wet van twee mei tweeduizendentwee betreffende de vereniging en zonder winstoogmerk worden nageleeft.

Artikel 21

De besluiten van de jaarvergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een beheerder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatsen inzage kunnen in nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van beheer en door een beheerder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatablad. Dit geldt ook voor benoemingen, ontsalg of afzetting van een beheerder.

Tite! IV HET BESTUUR

Artikel 22

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de effectieve leden door de jaarvergadering voor een termijn van vijf jaar. De jaarvergadering kan te alle tijde het mandaat verlengen of een eind aan stellen.

Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Artikel 23

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de jaarvergadering benoemd. Deze voltooid het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

Artikel 24

De raad van beheer kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris, eventueel een bijzitter.

Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waar genomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige beheerders.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Deze kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

De besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van beheer een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een nader persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Artikel 25

De raad van beheer leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen

stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezelijking van het doel der

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de jaarvergadering of die strijdig zijn met de wet.

De raad ven beheer kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden en zelfs aan derde.

Artikel 26

Alle akten die de vereniging verbind, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van beheer en door de secretaris gezamelijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad van beheer of van enige machtiging.

Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Artikel 27

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de

verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid in beperkt tot de vervulling van hun

gegeven opdracht.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Titel V BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 28

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van beheer de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt evenals de begroting voor het volgend jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden ten minsten acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gestuend zijn.

Artikel 29

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding

bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VI ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 30

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan vóór het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de jaarvergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van zevenentwintig juni negentiehonderd éénentwintig gewijzigd door de Wet van twee mei tweeduizendentwee of door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de jaarvergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van de vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 31

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de vereniging MC De Paalse Crossers vzw heeft nagestreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de jaarvergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met gelijkaardig doel, zal de jaarvergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 32

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van zevenentwintig juni negentiehonderd éénentwintig gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizendentwee en de gebruiken inzake vereniging van overeenkomstige toepassing.

Titel VII BIJZONDERE BEPALINGEN

Artikel 33

Al Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting

bijeengekomen in jaarvergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen:

* Het aantal bestuursleden te bepalen op vier

* Worden aangesteld tot het besturen voor een termijn van vijf jaar, ingaande

op heden.

- mevrouw Reynders Lucienne

- de heer Luca Kenny Roby

- de heer Exelmans Patrick

- de heer Lucas Livin Sylvain

Allen hier aanwezig en die het hen toegekende mandaat verklaren te aanvaarden met

bevestiging dat zij niet getroffen zijn door een beslissing die zich hiertegen verzet.

BI De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in de raad van beheer en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid als :

* Voorzitter van de raad van hebeer de heer Luce Livin Sylvain

* Ondervoorzitter de heer Exelmans Patrick

* Penningmeester mevrouw Reynders Lucienne

* Secretaris de heer Lucas Kenny Roby

Opgemaakt te Beringen  Paal den 4 april 2011

Voorzitter

Lucas Livin

Ondervoorzitter

Exelmans Patrick

Penningmeester

Reynders Lucienne

Secretaris

Lucas Kenny

Coordonnées
DE PAALSE CROSSERS

Adresse
PAUWENLAAN 78 3583 PAAL

Code postal : 3583
Localité : Paal
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande