DE RODE ROOS GERMINAL LEOPOLDSBURG

Association sans but lucratif


Dénomination : DE RODE ROOS GERMINAL LEOPOLDSBURG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.057.008

Publication

14/06/2013
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

k

Vo, beho

aan

L3elg

Staats

RECHTBAW VAN KOOPHANDEL

0 5 -06- 2013

HASSELT

=na

Bsnamirg : De Rode Roos - Germinal Leopoldsburg

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : Stationsstraat 63, 3970 Leopoldsburg

Onderrlemirlgsrir _ 0410.057.008

Voorar arp akte : Wijziging van statuten

De Algemene Vergadering van de VZW De Rode Roos dd. 13/05/2013 heeft met eenparigheid van stemmen beslist om de bestaande statuten in hun geheel te vervangen door de volgende statuten:

Statuten - VZW De Rode Roos

Artikel 1

De vereniging draagt de naam: "De Rode Roos"

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3970 Leopoldsburg, Stationsstraat 63 en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel om op gemeentelijk vlak de socialistische politieke gedachtegang te verbreden en om op de ruimste wijze bij te dragen tot de socio-culturele ontplooiing van de bevolking in Leopoldsburg en omstreken.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw warden verwezenlijkt, behoren onder meer

het organiseren van informatievergaderingen, ontspanningsactiviteiten en vrijetijdsactiviteiten

het openstellen van een ontmoetingscentrum waar debatavonden en feesten van allerlei aard kunnen plaatsvinden. Alle democratische vereningingen die erom verzoeken kunnen hier terecht. Er geldt evenwel een voorrangsregeling voor de lokale socialistische verenigingen.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet, winstgevende doelstellingen.

De vzw mag onder meer door middel van inbreng, versmelting, inschrijving of op om het even welke andere wijze, samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een, gelijksoortig of bijhorend doel nastreven of die eenvoudig nuttig kunnen zijn tot de gehele of gedeeltelijke' verwezenlijking van haar maatschappelijk voorwerp.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

Titel Il: Leden

Artikel 5

Het aantal leden is beperkt tot 35, maar moet tenminste drie bedragen, waarvan 29 sp.a bestuursleden van

sp.a -Leopoldsburg en maximaal 6 toegetreden leden.

Op de iaatste blz. van Luik E vermelden Recto ; Naam en hcedanig,'rseici yam sle Ycs?rurnenterende notaris, hetzij van de persa(o)n(en) bevoegd de :°,sr.:niginry ot stichting ten aanzien van derden ta vertegenwoordigen Verso _ l\iaurn en ha.rtatCeníng

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging kan werkende en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Werkende leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de VZW. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden in het kader van de activiteiten van de VZW worden bepaald in de voorwaarden van de verschillende activiteiten,

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de werkende leden.

Artikel 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Dezen worden beschouwd als toegetreden leden. Ze hebben dezelfde rechten en plichten als de toegetreden leden.

Artikel 8

De werkende leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die zal worden vastgelegd door de raad van bestuur

en die max. 100 EUR per jaar zal bedragen,

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet aan de raad van bestuur ter kennis

worden gebracht.

Artikel 10

De uitstuiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken met de

meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen

vorderen.

Deze bepaling is ook van toepassing voor de toegetreden leden.

Titel [Il: De Raad van Bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, benoemd uit de onder art. 5 en 6 vermelde leden. De raad van bestuur bestaat uit tenminste drie leden, indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar,

Artikel 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht

het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Ze moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald,

ln dit laatste geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook in kennis zal stellen.

Artikel 15: Bevoegdheden van de bestuurders

r.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur is belast met de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering, hij leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte,

Hij kan alle handelingen van beheer en beschikking stellen en is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt ap als eiset en verweerder ir alle recintsgedingen en !zeslist over loet e dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan derhalve ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is: roerende en onroerende goederen kopen, verkopen, huren en verhuren; dadingen aangaan; gelden aanvaarden; leningen aangaan; gelden beleggen; schenkingen aangaan en verwerpen: afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen; alle handels- en bankverrichtingen stellen; personeel aanwerven.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De raad van bestuur oefent haar mandaat uit als college.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één der beheerders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Voor alle handelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, volstaan, opdat de vereniging geldig tegenover derden zou vertegenwoordigd zijn, de gezamelijke handtekening van twee beheerders onder wie die van de voorzitter, of de secretaris of de penningmeester.

Beheerders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging,

Artikel 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de secretaris of door twee

bestuurders.

Artikel 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door twee beheerders onder wie de voorzitter of de secretaris of de penningmeester.

Artikel 18

De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke

functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen,

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist

indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Artikel 19: Dagelijks Bestuur

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur of een afgevaardigd bestuurder of directeur belast met het

dagelijks bestuur aanduiden.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De personen belast met het dagelijks bestuur worden tevens gemachtigd door hun handtekening in zaken van dagelijks bestuur de vereniging geldig te verbinden, waaronder in het bijzonder de financiële verrichtingen met financiële instellingen bedoeld worden.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur, van de afgevaardigd bestuurder of directeur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door de betrokkene zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor de ditvoering van de beslissingen m.b.t. het dagelijks bestuur kunnen de personen lid van of belast met het dagelijks bestuur elk alleen handelen, Ze moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Artikel 20: Commissarissen

De vereniging kan één of meerdere commissarissen benoemen.

Titel IV: Algemene Vergadering

Artikel 21

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders,

Elk lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de

algemene vergadering.

Artikel 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 23

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 24

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de werkende leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per gewone brief of per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 25

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of de secretaris of door twee bestuurders. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 26

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de werkende leden, moet eveneens op de agenda warden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

Behoudens het geval van statutenwijzigingen, kan over onderwerpen die niet op de agenda staan beraadslaagd en beslist worden in geval van akkoord van 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden,

Artikel 27

ln gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

,T

J C

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 28: statutenwijzigingen

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging uitdrukkelijk op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering, Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten,

Artikel 29

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 30

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, die aan de leden bezorgd worden per gewone brief en opgenomen worden in een bijzonder register_ Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door twee bestuurders onder wie de voorzitter of de secretaris of de penningmeester.

Titel V: Rekeningen en begrotingen

Artikel 31

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeurding aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Titel VI, Ontbinding en vereffening

Artikel 32

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 213 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een organisatie waarvan het doel zoveel mogelijk analoog is aan dit van de tegenwoordige vereniging en welke door de algemene vergadering zal worden aangeduid.

Artikel 33

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Het bestuur neemt nota van het ontslag van Monzée Christophe en Aerts Christiane Het bestuur bestaat dus op 13/05/2013 uit volgende personen:

Bergmans Jan, Generaal de Krahéstraat 148, 3970 Leopoldsburg,° 16/01/1949

Borrenberghs Bart, Heuvelstraat 12, 3970 Leopoldsburg, ° 27/08/1973

Bosman Dirik, Herman Bijnensstraat4, 3970 Leopoldsburg, ° 11/10/1956

Caeyers Berti, Passendalelaan 23, 3970 Leopoldsburg, ° 28106/1943

Coenen Eric, Rozenstraat 97, 3970 Leopoldsburg, ° 01/07/1959,

De Block Mouche, Vander Elststraat 37/1, 3970 Leopoldsburg, ° 07/09/1952

Engelen Jef, Koningin Astridplein 38, 3970 Leopoldsburg, ° 26/02/1936

Geypen Franky, Leonardstraat 1 , 3970 Leopoldsburg, ° 15/06/1978

Houtmeyers Martine, Kerkhofstraat 37, 3970 Leopoldsburg, ° 29/11/1958

c,,,e ," "

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Huismans Gilbert, Middenlaan 18, 3971 Leopoldsburg, " 24/05/1952

Karaca Uzeyir, Berkenlaan 131, 3970 Leopoldsburg, 0 17/01/1960

Legein Francois, Kerkhovenweg 7 , 3970 Leopoldsburg, 0 21/05/1940,

Legein Guy, Koning Albert I plein 13/2, 3970 Leopoldsburg, 0 04/06/1971

Lenaerts Annika, Binnenveld 43, 3971 Leopoldsburg, 0 14/10/1968

Leten Hélene, Martelarenstraat 43, 3970 Leopoldsburg, ° 08/10/1944

Pauwels Veronique, Vuurkruisenstraat 53, 3970 Leopoldsburg, ° 20/1011959

Peeters Nick, Dennestraat 87, 3971 Leopoldsburg, 0 10/01/1991

Pemet Lieve, Boskantstraat 106 , 3970 Leopoldsburg, ° 25/08/1959,

Reynders Fernand, Lommelsesteenweg 139, 3970 Leopoldsburg, ° 15/12/1943

Schepens Sylvain, Englbert Adanglaan 4191, 3970 Leopoldsburg, ° 05/08/1949

Seys Roger, Bevrijdingsplein 18, 3970 Leopoldsburg, ° 09/05/1958

Steen Carine, Louis Lecocquestraat 9,3970 Leopoldsburg, 0 15/08/1972

Surkyn Sonja, Lidostraat 61, 3970 Leopoldsburg, ° 04/11/1967

Swerts Herman, Tunnelstraat 67, 3971 Leopoldsburg, ° 11/01/1955

Van Hoey Freddy, Kerkhovenweg 37, 3970 Leopoldsburg, ° 24/02/1958

Van Pée Erwin, Kerkhovenweg 37, 3970 Leopoldsburg, 0 10!0311961

Walthery Karel, Nicolaylaan 27/2, 3970 Leopoldsburg, ° 15/04/1955

Winters Christine, Doststraat 3 , 3970 Leopoldsburg, 0 18/10/1954

Wouters Kristof, Antwerpsesteenweg 310, 3970 Leopoldsburg, ° 26/09/1981

De raad van bestuur heeft de volgende leden op 13/05/2013 unaniem verkozen tot respectievelijk voorzitter,

secretaris en penningmeester

Pemet Lieve, Boskantstraat 106 , 3970 Leopoldsburg, ° 25/08/1959, voorzitter

Coenen Eric, Rozenstraat 97, 3970 Leopoldsburg, ° 01/07/1959, secretaris

Legein Francois, Kerkhovenweg 7 , 3970 Leopoldsburg, 0 21/05/1940, penningmeester

Voor echt verklaard,

Leopoldsburg, 22/05/2013

Getekend Getekend

De Voorzitter De Secretaris

Pemet Lieve Coenen Eric

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

a Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
DE RODE ROOS GERMINAL LEOPOLDSBURG

Adresse
STATIONSTRAAT 63 3970 LEOPOLDSBURG

Code postal : 3970
Localité : LEOPOLDSBURG
Commune : LEOPOLDSBURG
Province : Limbourg
Région : Région flamande