DE SCHALKSE HONDENVRIENDEN ALKEN, AFGEKORT : DSHA

Association sans but lucratif


Dénomination : DE SCHALKSE HONDENVRIENDEN ALKEN, AFGEKORT : DSHA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 465.157.461

Publication

02/07/2013
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



hDQrgglegtl 14r groin/ gUr

Lrechlbsnk y. knophandal TGraGEPEN

2 1 966- 2013

De i" iootágriSSier , Griffie

Benaming : De Schalkse Hondenvrienden Alken

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Krokusiaan 9, 3570 Alken

Ondernemingsnr ; 465157461

Voorwerp akte : Wijziging bestuur

de resultaten van de Algemene vergadering van 30 maart 2013

Een nieuwe raad van bestuur werd verkozen volgens de regels van de geldende statuten en is als volgt

samengesteld:

Voorzitter: Vanderlinden Thierry

Penningmeester: Cuypers Monique

Secretaris: Morhaye Emile

Vanderlinden Thierry, Cuypers Monique en Morhaye Emile zijn gemachtigd om in naam van de club DSHA hun handtekening te plaatsen.

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persoto)n{en} bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ° Naam en handtekening.

13/11/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

J 1111 III1 iii! 1!ff III I II il I 11111

*12184809*

HECHTBANK VAN KOOPHANDEL

31 -10- 2012

HASSELT

ifle

Benaming : De Schalkse Hondenvrienden Alken

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Kukkelbosstraat 106 - 3590 Diepenbeek

Ondernemingsnr : 465157461

Voorwerp akte : Wijziging bestuur en wijziging statuten

De resultaten van de algemene vergadering van 26 febr 2011

Voorlezen en goedkeuring verslag vorige vergadering.

Welkomstwoord door de voorzitter, voorstelling nieuwe uitbaters Anja en Roel, nieuwe huisreglementen en wat uitleg over de werking van de club. Uitleg over "de staat van het terrein" door het wegvallen van onze kantine. Plannen voor aankopen dit jaar zijn er niet direct, want het meeste gaat naar het opsmukken van de huidige infrastructuur. We vragen hulp of kennissen die hulp kunnen bieden.

Limburgse Interclub, onze debutanten hebben een mooie 5e plaats behaald (Paulie, Marieke en Anneleen). Dank aan Ludo voor de trofeeenkastl

Conny en Nele hebben hun theoretisch examen goed afgelegd en er komen 2 nieuwe stagiaires van Syntra (Joke en Ine).

19 maart is er het bestuurs- en instructeursfeest, dat is de beloning voor een jaar hard werken.

23 april komt de paashaas, in mei een wandeling, 9 juli jaarlijkse BBQ, onze wedstrijd in augustus en in het najaar de eetavond.

Supporters worden gezocht voor de Dodentooht, zie facebookgroep

Website is moeten herstarten wegens hackers, we zoeken een nieuwe webmaster.

Pat maakt de opmerking dat er een veteranenprogramma en een gehandicaptenprogramma gaat opgericht worden bij de KKUSH.

Onze wedstrijd loopt niet zo vlot door een andere wedstrijd die op hetzelfde tijdstip valt, we gaan wat meer reclame maken op de wedstrijden.

Kasverslag door Monique: E 8223,37 TOTAAL, Het verslag is goedgekeurd door Anneleen en Conny. Nieuwe controleurs zijn Paulie en Carolien voor 2011.

Nicky geeft toelichting over het aantal leden (61), dat is minder dan andere jaren door het verlies van onze kantine en de strenge winter.

Uitleg stemming en aanpassing statuten. We zijn met voldoende werkende leden aanwezig om de stemming te houden. De nieuwe regel wordt goedgekeurd en de statuten worden aangepast aan de nieuwe regel (12 werkende leden aanwezig, stemming: 9 voor, 3 tegen).

Er is geen varia.

Nieuwe bestuurslid Conny stox wordt verwelkomd, Inge Van De Velde en Petra Valkenborg gaan uit het bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het nieuwe bestuur trekt zich terug om de mandaten in te vullen. Voorzitter: Jurgen Stulens, secretaris: Thierry Vanderlinden, penningmeester: Monique Cuypers. Wedstrijdsecretariaat: Veronique Reumers, bestuursleden Conny Stox en Ludo Buelens.

Aangepaste statuten:

De Schalkse Hondenvrienden Alken, afgekort: 'DSHA'

Vereniging zonder winstoogmerk

TITEL 1 - Naam, zetel, doel

Art. 1

De vereniging draagt de naam 'De Schalkse Hondenvrienden Alken', vereniging zonder winstoogmerken.

Deze benaming mag eveneens verkort worden weergegeven ais volgt'DSHA'.

Art. 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3570 Alken, Krokuslaan 9. De raad van bestuur

is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen - Gerechterlijk arrondissement Tongeren.

Art. 3

De vereniging heeft tot doel het beheer en de uitbating van een hondenschool en de materiële omkadering van deze school. Zij kan daartoe om het even welke bedrijvigheid van ondersteunende aard uitoefenen, zoals het organiseren van wedstrijden en tentoonstellingen. De vereniging is niet gebonden door enige beperking in de middelen waardoor ze dit doel kan verwezenlijken. Zij Kan bovendien, ten subsidiaire titel, handelsdaden stellen indien deze bijdragen tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel. De vereniging is bevoegd om in of buiten recht op te treden in naam van en voor rekening van een of meerdere van haar leden, ter vrijwaring van de belangen van deze laatste(n). Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom te verwerven of hieromtrent andere zakelijke rechten uit te oefenen.

Art. 4

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Kynologische Unie St-Hubertus (K.K.U.S.H.), waarvan zij de herzieningsovereenkomst van 12 februari 1928 van het traktaat van 06 januari 1908 erkent; zij aanvaardt de reglementen in voege en die welke in het vervolg vast te stellen zijn en verplicht zich hieraan te gehoorzamen.

TITEL Il - Leden

Art. 5

De raad van bestuur beslist soeverein over elk verzoek tot opneming als lid.

Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden al wie minstens 1 jaar lid is en na deze periode door de soevereine beslissing van de raad van bestuur hiertoe aanvaard wordt. Een schriftelijk verzoek daartoe wordt door de kandidaat overgemaakt aan de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur. Een op deze wijze gecoopteerd werkend lid kan, rekening houdend met de bepalingen van de statuten, verkozen worden tot elke functie die voorbehouden is voor de werkende leden. De werkende leden krijgen pas stemrecht in de statutaire algemene vergadering één maand na het verlenen van het statuut van werkend lid. Het getal der werkende leden is onbeperkt. Het mag niet minder bedragen dan drie. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden.

De raad van bestuur kan op, door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als steunende leden en ereleden tot de vereniging toelaten. Dezen bezitten niet de rechten van de werkende leden.

Art. 6

Van de leden en de werkende leden Kan door een beslissing van de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door datzelfde orgaan wordt vastgesteld. Zij kan niet meer bedragen dan vijfduizend frank, dit bedrag kan zonder wijziging van statuten aangepast worden aan de index, als basis wordt de index van oktober 1998 gebruikt.

De bijdrage van een steunend lid bedraagt minimum het dubbele van het lidgeld.

Het lidgeld omvat het gehele werkjaar, namelijk de periode van 01 januari tot en met 31 december. Bij het toetreden van een lid tijdens het werkjaar wordt het volledige lidgeld aangerekend. Aan rato van het aantal verstreken maanden voor de toetreding wordt het niet gebruikte gedeelte van het eerste jaar het tweede jaar in mindering gebracht.

Al de lidgelden dienen betaald voor 01 februari van het lopende werkjaar. Betalingen na deze datum worden beschouwd als een wederaanvraag tot toetreding, de raad van bestuur behoudt het recht de aanvraag te weigeren of het statuut van werkend lid te weigeren of te weerhouden.

Het lidmaatschap vervalt na het niet betalen van de jaarlijkse bijdrage. Bij laattijdige betaling is het integrale lidgeld verschuldigd zonder dat een overdracht naar het volgende werkjaar toegepast wordt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7

Een ontslagname is slechts geldig indien zij per aangetekend schrijven of per deurwaarderexploot gemeld wordt aan de Voorzitter of de Secretaris van de raad van bestuur, of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten, met een meerderheid van tweederde der aanwezige stemmen.

Uittredende leden hebben geen enkel recht op sociale verwezenlijkingen.

Kunnen uitgesloten worden, leden die een eerloze daad stelden of op enigerlei wijze de rechten van de Vereniging ernstige schade toebrachten.

Uittredende of uitgesloten leden en de erfgenamen, rechthebbenden en rechtverkrijgenden van een overleden lid kunnen geen enkele aanspraak doen gelden op het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, inbrengen of andere prestaties vorderen, tenzij dit voor bepaalde goederen of waarden door hem ingebracht bedongen was bij zijn toetreding. Zij kunnen noch staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

TITEL III - Bestuur

Art. 8

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie en maximaal zeven bestuurders.

Hun mandaat is onbezoldigd,

De bestuurders dienen werkend lid van de vereniging te zijn.

Zij worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering. Hun mandaat duurt drie jaar.

Er mogen maximaal twee bestuursleden onder één dak wonen, er mag echter maar één mandaat op datzelfde adres wonen (mandaat = voorzitter, secretaris en penningmeester). In geval van `stemming' in een bestuursvergadering kan maar één stem uitgebracht worden per adres. Enkel de oudste der twee samenwonende bestuursleden mag deze stem uitbrengen. Deze beperking in stemrecht blijft nog 1 jaar geldig nadat samenwonende bestuursleden mochten verkiezen apart te gaan wonen (vanaf datum verplaatsing domiciliëring).

Ieder werkjaar zal tijdens de statutair verplichte algemene vergadering eenderde van de mandaten met een maximum van drie verkiesbaar gesteld worden. Daartoe zal vanaf het werkjaar 2000 eenderde der mandaten met een maximum van drie verkiesbaar gesteld worden volgens een door de raad van bestuur gedurende haar eerste vergadering vastgelegde volgorde,

De bestuurders zijn steeds herkiesbaar.

Het mandaat eindigt: na drie jaar, door overlijden, ontslag door middel van een deurwaarderexploot of van een langs de post betekend schrijven naar het adres van de maatschappelijke zetel of de voorzitter, afzetting of door verlies van het lidmaatschap van'DSHA'.

Benoeming, ontslag en aftreden van een bestuurder, alsook elk einde van een mandaat worden binnen de maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. Gelijktijdig met het voldoen aan deze verplichting krijgt de raad van bestuur de mogelijkheid desgewenst de vrij gekomen plaatsen in de raad op te vullen met vervangers, die zijzelf soeverein door eenvoudige stemming kiest uit de hiertoe door de statuten gerechtigde werkende leden. Zulk mandaat duurt tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Art. 9

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en

buitengerechtelijke handeling.

De raad is bevoegd om alle daden van beheer en beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of

door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één der

bestuurders, een werkend lid of zelfs aan een derde, niet lid van de vereniging.

Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige

beraadslaging of machtiging.

Art. 10

Ten laatste binnen de achtenveertig uur na elke statutair verplichte jaarlijkse algemene vergadering benoemt de raad voor een periode van een jaar onder zijn leden een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester. Geen enkel mandaat mag gecumuleerd worden in het bestuur.

Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder. Het voorzitterschap van de raad mag door dezelfde persoon slechts gedurende maximaal drie opeenvolgende jaren worden waargenomen, tenzij de raad met een meerderheid van drievierde der uitgebrachte stemmen zou beslissen om zijn mandaat te verlengen met een nieuwe termijn van een jaar. Dezelfde meerderheid is vereist voor de daaropvolgende termijnen.

De raad kan één of meer gedelegeerde bestuurders of directeurs aanduiden, die met het dagelijks bestuur worden belast. De gedelegeerde bestuurder of directeur verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoerinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer. Hij/zij is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren en in het bijzonder het mandaat ad litem te verstrekken aan een advocaat in gerechtelijke acties als eiser of verweerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 11

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is en al de bestuurders uitgenodigd werden op de bestuursvergadering.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen der aanwezige bestuurders. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De raad van bestuur vergadert minstens eenmaal om de twee maanden.

E=lke vergadering wordt een volledig overzicht van de inkomsten en de uitgaven door de penningmeester gegeven en ter controle voorgelegd aan de leden van het bestuur. De penningmeester staat in voor de controle op ai de uitgaven en inkomsten. Voor elke uitgave dient hij de goedkeuring te kunnen voorleggen van een willekeurig ander bestuurslid. Uitgaven van 5 000 BEF en meer dienen op een bestuursvergadering goedgekeurd te worden. Op de vergadering voorafgaand aan de jaarlijkse statutair verplichte algemene vergadering dient het kasverslag voorgelegd te warden aan het bestuur, zodat een overzicht kan gegeven worden op de jaarlijkse verplichte algemene vergadering.

TITEL IV - Algemene vergadering

Art. 12

Tenminste eenmaal per jaar wordt verplichtend een statutaire algemene vergadering bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en begrotingen en van het beleid van de bestuurders.

De eerste vergadering zal doorgaan het eerste trimester van het jaar 2000 en vervolgens zal elke eerste trimester van elk kalenderjaar de statutair verplichte algemene vergadering plaatsvinden.

Alleen de werkende leden, die bovendien op eenvoudig verzoek van de voorzitter van de vergadering kunnen aantonen hun lidgeld voor het nieuwe werkjaar betaald te hebben, bezitten stemrecht op de statutair verplichte algemene vergadering. Een familiekaart die geldt voor meerdere samenwonende werkende leden kan slechts recht geven op één stem in de algemene vergadering.

De uitsluitende bevoegdheden van de algemene statutaire vergadering zijn: het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Al de leden moeten schriftelijk met vermelding van de dagorde worden opgeroepen ten minste veertien dagen voor de vergadering. De werkende leden hebben tot de week voor het verzenden van de uitnodigingen de mogelijkheid om voorstellen tot punten op de dagorde in te dienen.

Tijdens elke statutair verplichte jaarlijkse algemene vergadering wordt door de stemgerechtigden in de algemene vergadering één commissaris en één reserve commissaris aangeduid met de opdracht de boeken van het werkjaar te controleren. De commissarissen mogen geen lid zijn van het bestuur of verwanten zijn van leden van het bestuur. De controle vind plaats tussen het afsluiten van het boekjaar (31 december) en de algemene vergadering, hun bevindingen worden ten laatste veertien dagen voor de algemene vergadering voorgelegd aan het bestuur. Na het voorleggen van het verslag door de commissaris aan de algemene vergadering en mits goedkeuring wordt ontlasting verleend aan de volledige raad van bestuur.

Art. 13

Een bijzondere algemene vergadering kan worden bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

De bestuurders zijn bovendien verplicht een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen telkens tenminste één vijfde van de werkende leden daarom met vermelding van de gevraagde agendapunten schriftelijk verzoekt, en wel binnen de maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad. Een garantie van 1000 BEF per persoon wordt bij het schrijven gevoegd, dit bedrag zal hen worden terugbetaald bij aanwezigheid op deze bijzondere vergadering, Het voorwerp van het geschreven verzoek tot de bijzondere algemene vergadering zal op de dagorde worden geplaatst. Alleen de werkende leden hebben stemrecht op de bijzondere algemene vergadering. Al de leden moeten schriftelijk met vermelding van de dagorde worden opgeroepen tenminste veertien dagen vdôr de vergadering,

Art. 14

De statutaire en de bijzondere algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en, bij diens afwezigheid, door de oudste van de bestuurders. Elk werkend lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Het aantal volmachten per aanwezig werkend lid is beperkt tot één. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art. 15

pe besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen,

behalve in de gevallen waar de wet of deze statuten het anders voorzien.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatvervanger doorslaggevend.

Over het wijzigen van statuten kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda

voorkomt en mits artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 wordt nageleefd.

Art. 16

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

IL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

De notulen der algemene vergadering worden' opgenomen' in' een bijzonder" ten zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de Voorzitter van de vergadering en de Secretaris.

Afschriften en uittreksels worden door de Voorzitter en de Secretaris van de raad van bestuur ondertekend. Elk lid dat dit wenst kan op eenvoudig verzoek een beknop verslag krijgen van de algemene vergadering.

TITEL V  Strafbepalingen

Art.17

Het bestuur of de Algemene vergadering mag geen strafbepaling uitspreken zonder dat de belanghebbende uitgenodigd is geweest zich te verdedigen.

Elk persocn, getroffen door een strafbepaling waarvan de uitwerking zich beperkt tot de vereniging zelf, en die meent dat deze tegen hem genomen beslissing de statuten niet eerbiedigt, heeft het recht in hoger beroep te gaan bij de Kynologische Raad. Het beroep is in elk geval ontvankelijk indien de vereniging om uitbreiding van de strafbepaling tot gans de K.K.U.S.H. verzoekt.

De persoon getroffen door een strafbepaling zal hiervan per aangetekend schrijven verwittigd worden en zal op dezelfde wijze van zijn recht op hoger beroep in kennis gesteld worden.

TITEL VI - Ontbinding vereffening

Art. 18

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal werkende leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 bepaalde, of door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering en, bij gebreke daarvan, door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Art. 19

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan de vereniging die hetzelfde of een gelijksoortig doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft; indien er verscheidene zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken of naar haar goedvinden verdelen.

TITEL VII - Eindbepaling

Art. 20

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake

verenigingen zonder winstoogmerk van overeenkomstige toepassing.

Beslissing Algemene Vergadering 3 maart 2012

Ontslagnemend bestuurslid: Conny Stox

Benoemingen:

Ludo Buelens: Voorzitter

Veronique Reumers: Secretaris

Monique Cuypers: Penningmeester

Thierry Vanderlinden: Bestuurslid

Jurgen Stulens: Bestuurslid

Getekend: Ludo Buelens (Voorzitter)

Veronique Reumers (Secretaris)

Monique Cuypers (Penningmeester)

Thierry Vanderlinden (Bestuurslid)

Jurgen Stulens (Bestuurslid)

Op de laatste biz, van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE SCHALKSE HONDENVRIENDEN ALKEN, AFGEKORT :…

Adresse
KROKUSLAAN 9 3570 ALKEN

Code postal : 3570
Localité : ALKEN
Commune : ALKEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande