DE STOET

Association sans but lucratif


Dénomination : DE STOET
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.555.104

Publication

12/12/2014
ÿþ Man2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Nee

tor der

g griffie >:ocf~tb

v, koophandel Antwerpen, af d. Tongeren

0 3 -12- 2014

De `ri riffie

IHiillil 111EIIIIE~IININE

*1922209

Vol behot aan Beigi Staat:

II

Ondernemingsnr : 0536.555.104 Benaming

(voluit) ; VZVV De Stoet

(verkort) :

Rechtsvorm : VZ.W

Zetel: 3"4-90 Voei;¬ SJ , Kcap%;n 3

Onderwerp akte : wijziging Raad van Bestuur en zetel

In de Algemene vergadering van 17/10/2014 werd kennis genomen van het ontslag uit de Raad van Beheer van de De Stoet van mevrouw Elise Paggen, gepensioneerd verpleegster, wonende Kerkplein 3 te 3790 Voeren:

Er werd eveneens beslist om het adres van de zetel van de VZW te verplaartsten van Kerkplein 3, 3790 Voeren naar Withuisstraat 33, 3790 Voeren,

Daems Yolanda, advocaat, wonende Viséweg 42 te 3790 Voeren, werd als nieuw lid van de Raad van

Beheer gekozen.

Mevrouw Daems Yolanda werd verkozen tot penningmeester.

Duijsens Jean Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Herens Ivan

secretaris

18/07/2013
ÿþ MOD 2.2

lit ! In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ELG rechtbank v. koophandel ta TONGEREN

X013

TSB

0 5 -07- 2013

3friloofdgriffier, Griffie



Ondernemingsnr : p 5 3 g 5 5 5. 1 D 4

Benaming

(voluit) Vereniging zonder winstoogmerk de Stoet

(verkort) : VZW de Stoet

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kerkplein 3, 3790 Voeren

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE VZW DE STOET

De ondertekende,

Jean Duijsens gepensioneerd onderwijzer Belg Batticestraat 39 3790 Voeren

Ivan Fierens bediende Belg Withuisstraat 33 3790 Voeren

Elise Paggen gepensioneerd verpleegster Belg Kerkplein 3 3790 Voeren

Yolanda Daems notarieel medewerkster Belg Viséweg 42 3790 Voeren

Besluiten een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 met de volgende statuten;

TITEL 1: Benaming  zetel  duur - doel

Artikel 1: De vereniging draagt de naam "VZW de Stoet".

Artikel 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te Kerkplein 3, 3790 Voeren, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren. De Algemene vergadering kan met een meerderheid van twee derden van de stemmen beslissen om de zetel te verplaatsen binnen de gemeente Voeren.

Artikel 3: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijden ontbonden worden, mits in achtneming van de artikelen 20 tot en met 26 van de wet van 27 juni 1921, Ingeval van ontbinding van de vereniging zal het vermogen toekomen aan een organisatie waarvan de doelstelling zo goed mogelijk overeenstemmen met het maatschappelijk doel van de vereniging zelf.

Artikel 4: De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van ieder winstbejag, jaarlijks, ter gelegenheid van de septemberkermis, wederkerend dorpsfeest te organiseren waarbij dorpstradities in de mate van het mogelijke in ere worden gehouden om zodoende het gemeenschapsleven actief te animeren en naar een hoger cultureel niveau te tillen. Om haar doel te verwezenlijken, mag de vereniging alle verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of van aard zijn de verwezenlijking ervan te begunstigen, De vereniging mag onder andere roerende en onroerende goederen verwerven, huren of verhuren, evenals subsidies, tegemoetkomingen, giften en legaten aanvaarden en overeenkomsten afsluiten.

Artikel 5: De statutaire organen van de vereniging zijn de Algemene Vergadering en de Bestuur. TITEL Il: De leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MONITEUR

1 1 -07-

ISCH STA

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 6: Indien één van de leden ontslag neemt, zal deze persoon door de leden van de Bestuur kunnen vervangen worden. Het aantal leden dient ten minste drie te bedragen. Leden kunnen op mondeling verzoek van de Bestuur aanvaard worden.

Artikel 7: De toetreding tot de vereniging behelst de aanvaarding van de statuten en houdt de verplichting in tot het nakomen ervan.

Artikel 8: De leden zijn een lidgeld verschuldigd.

Artikel 9: Ontslagname dient schriftelijk te geschieden aan de voorzitter.

Artikel 10: Ieder lid dat de belagen van de vereniging of zijn doel benadeelt, kan door de vergadering uitgesloten worden door een geheime stemming met twee derde van de aanwezige leden.

TITEL 11h Vergaderingen

Artikel 11: De algemene vergadering bestaat uit de gewone leden. Zij beslist met volstrekte meerderheid der aanwezige leden behalve in de gevallen waarin de statuten of de wet het anders bepalen.

Artikel 12: De Algemene Vergadering wordt gehouden in de maand juni. De uitnodiging geschiedt per e-mail en zal de dagorde bevatten, De uitnodiging moet minstens 5 kalenderdagen voor de vergadering aan de leden bezorgd worden. Besluiten en mededelingen zullen aan de leden en belanghebbenden worden medegedeeld per e-mail. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

Artikel 13: De Algemene Vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging. Zij is bevoegd inzake: het goedkeuren van begrotingen en de rekeningen, het ontheffen van de beheerders, het benoemen en afzetten van beheerders, het wijzigen van de statuten, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en aile beslissingen die buiten de perken vallen van de wettelijke of statutaire bevoegdheden van de Bestuur. Statuten kunnen enkel gewijzigd worden mits een meerderheid van 2/3de der stemmen.

Artikel 15: De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen, mits de meerderheid van het aantal leden aanwezig is, Indien wordt vastgesteld dat het quorum om te vergaderen niet wordt bereikt, wordt een tussenpauze van 20 minuten in acht genomen. Daarna wordt de vergadering met dezelfde agenda opnieuw opgestart ongeacht het aantal aanwezigen. De besluiten van deze vergadering worden ter bekrachtiging voorgelegd op de eerstvolgende vergadering.

TITEL IV: Bestuur

Artikel 16: De Bestuur bestaat uit ten minste 5 vijf leden door de algemene vergadering verkozen met een volstrekte meerderheid der aanwezige leden. Hij bevat een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en ten minsten één lid. Zij worden aangesteld voor een periode van onbepaalde duur.

Artikel 17: De Bestuur bezit de meest uitgebreide volmachten voor het beheren en besturen van de vereniging. Hij kan aile nodige maatregelen nemen voor de goede werking van de vereniging mits zich te gedragen naar de wet,

Artikel 18: De beheerders dragen geen persoonlijke verantwoordelijkheid voor wat betreft de verbintenissen aangegaan door de vereniging, Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdrachten en tot de in hun beheer bedreven fouten,

Artikel 19: De algemene vergadering benoemt een raad van twee commissarissen belast met het toezicht op de rekeningen en de boekhouding. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur, Zij brengen op de Algemene Vergadering verslag uit over hun opdracht, na goedkeuring van dit verslag door de Bestuur.

Artikel 20: De Bestuur is bevoegd om het dagelijks beheer van de vereniging te voeren, TITEL V; Algemene bepalingen

Artikel 21: Alle ontvangsten die voortspruiten uit de werking van de vereniging, zullen worden gebruikt voor het dekken van de lasten van welke aard ook die de werking van de vereniging belasten. Het eventueel overschot mag nooit worden verdeeld tussen de leden van de vereniging.

r" . 3

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 22: Voor alle gevallen die niet voorzien zijn door deze statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Voeren op 24 mei 2013.

Van deze akte werden twee oorspronkelijke exemplaren voor de vereniging ondertekend door de oprichters, evenals twee exemplaren bestemd voor de registratie en één exemplaar bestemd voor publicatie in de bijlagen tot het Belgische Staatsblad.

Getekend te Voeren, op 24 mei 2013.

VZW de Stoet

De ondertekende stichtende leden,

Jean Duijsens voorzitter VZW de Stoet Belg Batticestraat 39 3790 Voeren

Ivan Herens secretaris VZW de Stoet Belg Withuisstraat 33 3790 Voeren

Elise Paggen penningmeester VZW de Stoet Belg Kerkplein 3 3790 Voeren

Yolanda Daems coordinerend lid VZW de Stoet Belg Viséweg 42 3790 Voeren

Coordonnées
DE STOET

Adresse
KERKPLEIN 3 3790 VOEREN

Code postal : 3790
Localité : Fouron-Saint-Martin
Commune : FOURONS
Province : Limbourg
Région : Région flamande