DE WATERBRON

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DE WATERBRON
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 886.491.908

Publication

18/04/2014
ÿþ Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de leatete blz. van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

!MIRO uII

Neergelegd ter Raffle der rechtbank v koophendolfONGEFIEN

07 -04- 2014

De gnitier, Griffie

Ondernemingsnr 0886.491.908

Benaming (voluit) : DE WATERBRON

(verkort):

1 Rechtsvorm Vennootschap Onder Firma

Zetel :3740 Bilzen, Korenstraat 20

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte :OMVORMING STATUTENWIJZIGING

Uit een akte verleden voor ons, Meester Joel VANGRONSVELD, geassocieerd notaris te Eigenbilzen, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'VANGRONSVELD & VRANKEN, geassocieerde notarissen', met zetel te 3740 Eigenbilzen (Bilzen), Dorpsstraat 71, op 27 maart 2014, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de vennootschap onder firma "DE WATERBRON, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 3740 Bilzen, Korenstraat 20, is samengekomen.

Na beraadslaging warden volgende beslissingen elk met eenparigheid genomen: EERSTE BESLISSING

a. De vergadering beslist tot afschaffing van de nominale waarde van de bestaande honderd (100) aandelen en tot vaststelling van de factiewaarde. Bijgevolg wordt het kapitaal van de vennootschap thans vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen

b. De vergadering beslist tot kapitaalverhoging met vijftienduizend euro (¬ 15.000,00), om het te brengen van tienduizend euro (¬ 10.000,00) tot vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00). door incorporatie bij het kapitaal van een bedrag van vijftienduizend euro (E 15.000,00), dat zal worden afgenomen van de beschikbare reserves van de vennootschap zonder creatie van nieuwe aandelen.

c. Het artikel vijf van de statuten wordt aangepast aan de kapitaalverhoging en aan de vervaging van de nominale waarde van de bestaande aandelen door de fractiewaarde.

TWEEDE BESLISSING:

De vergadering neemt kennis van navolgende verslagen en keurt deze goed:

a.-Het verslag van de zaakvoerders opgemaakt op 20 maart 2014 in uitvoering van artikel 778 van het Wetboek van Vennootschappen waarin dit orgaan het voorstel tot omzetting van de vennootschap in de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid toelicht; bij dit verslag is de bij artikel 776 van het Wetboek van Vennootschappen voorgeschreven staat van activa en passiva van de vennootschap de data 31 december 2013 gevoegd.

b.-Het verslag betreffende deze staat van activa en passiva, opgemaakt in uitvoering van artikel 777 van het Wetboek van Vennootschappen opgemaakt op 25 maart 2014 door Jackers Bedrijfsrevisor, burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gevestigd te 3500 Hasselt, Kempische Kaai 69 bus 2, ondernemingsnummer 0818.373.063, vertegenwoordigd door de heer JACKERS Jurgen, bedrijfsrevisor, aangewezen door de algemene vergadering.

De besluiten van dit verslag luiden als volgt

"Besluiten

Tot besluit verklaren wij dat wij zijn overgegaan tot een beperkt nazicht van de tussentijdse staat van activa en passiva van de vennootschap De Waterbron vof per 31 december 2013.

Onze opdracht van beperkt nazicht werd uitgevoerd in het kader van een omzetting van de vennootscha Bigevolg bestond dit voornamelijk uit de ontleding, de vergelijking en de besprekingj

II

Vo or-behouden Luik B - vervolg

aan het "-FlUfàiï-5E-Staatsblad

van de financiële informatie en werd uitgevoerd in overeenstemming met de controleaanbeveling van het Instituut der Bedresrevisoren 1,v.m. het beperkt nazicht. Het was dan ook minder diepgaand dan een volkomen controle van de jaarrekening. Derhalve kunnen wij over de bijgevoegde staat geen verklaring afleggen.

Onze werkzaamheden van beperkt nazicht zijn er inzonderheid op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals dat blijkt uit de staat van activa en passiva per 31 december 2013 die het bestuursorgaan van de vennootschap heeft opgesteld, heeft plaatsgehad Uit onze werkzaamheden van beperkt nazicht, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, zijn er geen feiten of elementen aan het licht gebracht die ons zouden doen besluiten dat er enige overwaardering van het netto- actief heeft plaatsgehad, onder voorbehoud van (i) de voorraad handelsgoederen daar wij noch een fysische voorraadcontrole hebben kunnen uitvoeren, noch de waardering hebben kunnen controleren, en (ii) de juistheid, historiek en volledigheid van de schulden op ten hoogste één jaar, Het netto-actief volgens deze staat van 46.345,34 EUR is niet kleiner dan het minimum maatschappelijk kapitaal ad. 18,550,00 EUR vereist voor de oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Het bedrag van de winst over het lopende boekjaar kan echter niet in aanmerking komen voor een eventuele kapitaalvolstorting voorafgaandelijk aan de omzetting. Het netto-actief zonder de winst over het lopend boekjaar bedraagt 41.149,79 EUR,

Aldus opgesteld en beëindigd te Hasselt op 25 maart 2014,

Jackers Bedrrjfsrevisor

Vertegenwoordigd door

Jurgen Jackers,

Bedriffsrevisor Vennoot"

Aangezien de vennoten erkennen een exemplaar van gezegde verslagen te hebben ontvangen en er kennis van te hebben genomen, wordt de voorzitter ervan vrijgesteld er hier lezing van te geven.

Een getekend exemplaar van deze verslagen zal samen met een afschrift van onderhavige akte worden neergelegd ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel,

DERDE BESL1SSING :

De vergadering beslist de vorm van de vennootschap te wijzigen zonder verandering van haar rechtspersoonlijkheid en de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aan te nemen.

De omzetting geschiedt op basis van de staat van activa en passiva bestanddelen van de vennootschap afgesloten op 31 december 2013.

Aile verrichtingen die sedert deze datum werden gedaan door de vennootschap onder firma worden geacht verricht te zijn voor de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, inzonderheid voor wat betreft het opmaken van de jaarrekening

De zetel, de naam, de duur, en het maatschappelijk doel blijven onveranderd.

Het kapitaal en de reserves blijven dezelfde als deze die voorkomen op de staat van activa en passiva van de oorspronkelijke vennootschap, zo ook alle activa en passiva, de afschrijvingen, de waardevermeerderingen en  verminderingen, behoudens voormelde incorporatie van beschikbare reserves in het kapitaal van de vennootschap.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid mag het nummer 0886.491.908, waaronder de vennootschap onder firma is ingeschreven in het rechtspersonenregister, behouden. VASTSTELLING STATUTEN

Vervolgens worden de statuten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid vastgesteld, rekening houdend met de reeds genomen besluiten.

De vergadering beslist de statuten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid vast te stellen als volgt:

NAAM

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt «DE WATERBRON»,

ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3740 Bilzen, Korenstraat 20.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

1. Kleinhandel in natuur,- dieët-, en biologische voeding alsook voedingssupplementen, cosmetica, onderhoudsproducten, sportvoeding, natuurlijke gebruiksvoorwerpen, natuurstenen en juwelen van edelstenen.

2. Organiseren van workshops, kooklessen, lezingen en informatieavonden.

3. Bereiden van maaltijden (door verwerking van eigen groenten en fruit)





Luik B - vervolg

14. Het verkopen op markten en alle andere (gelegenheids)verkopen van onder punt 1 vermelde ( producten.

I 5. Administratie en diensten.

De vennootschap kan zowel in België als in het buitenland, alle roerende en onroerende, handels- en nijverheids- en financiële zaken verrichten die van aard zijn om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken, uit te breiden of te vergemakkelijken, en in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met aile gelijkaardige of verband houdende doelen. Zij zal door alle middelen mogen samenwerken of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen die eenzelfde gelijkaardige doel nastreven, Deze deelneming kan op eender welke manier gebeuren.

DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid KAPITAAL

Het kapitaal bedraagt VIJFENTWINTIGDUIZEND DUIZEND EURO (¬ 25.000,00).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die eik één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

BESTUUR

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerder(s), natuurlijke 1 personen of rechtspersonen, vennoten of niet.

' Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt aangesteld, benoemt deze onder haar vennoten, ! zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de ! uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon,

BEVOEGDHEDEN

IIndien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij het college der zaakvoerders. Dit college kan 1 slechts geldig beraadslagen indien de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

1 De beslissingen worden genomen met de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde I leden, en bij onthouding van één of meerdere onder hen met de meerderheid van de andere

izaakvoerders. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel verworpen. ledere zaakvoerder mag volmacht geven aan een andere zaakvoerder om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen op een vergadering van dit college. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, zal elke zaakvoerder, afzonderlijk handelend, de bevoegdheid hebben om alle akten die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel, te verrichten, met , uitzondering van diegene die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering,

I Zij kunnen de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, als eiser of als

i

i verweerder,

1 De zaakvoerders samen handelend kunnen een deel van hun bevoegdheden ten titel van bijzondere

I volmacht aan een derde persoon van hun keuze overdragen.

I

1 Ingeval er slechts één zaakvoerder is, zal hij de bovengenoemde machten uitoefenen en kan hij

dezelfde bevoegdheidsoverdrachten doen.

CONTROLE

Elke vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, zolang de vennootschap niet gehouden is een commissaris te benoemen overeenkomstig de wet ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden op de tweede vrijdag van de maand juni om 20.00 uur,

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

De zaakvoerder(s) mag (mogen) de vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

Vermits alle aandelen op naam zijn, kan met oproeping bij aangetekende brief, bevattende de dagorde, worden volstaan. Deze brieven worden, minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering, aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris, gezonden.

Samen met de oproepingsbrief wordt aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris, een afschrift toegezonden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten worden ter beschikking gesteld.

De vennoot, zaakvoerder of commissaris die aan de vergadering deelneemt of er zich doet vertegenwoordigen, wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een vennoot, zaakvoerder of commissaris kan er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke hij niet bijwoonde aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

AANTAL STEMMEN

Voor-

behouden

aan het

--EgrgiFe-F

Staatsblad

,_.» .. Luik B - vervolg

., .

. . Voor-

behouden aan het Belgiseh Staatsblad

a) Indien er meerdere vennoten zijn, kan ieder vennoot zelf of bij volmachtdrager, die al dan niet vennoot is, stemmen.

Een stem kan tevens schriftelijk uitgebracht worden. Elk aandeel geeft recht op één stem. De aandeelhouder die meerdere aandelen heeft, beschikt over hetzelfde aantal stemmen als zijn aantal aandelen.

b) Indien er slechts één vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering

zijn toegekend en hij kan ze niet overdragen.

BERAADSLAGING

Geen enkele vergadering mag beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, tenzij

alle personen die opgeroepen dienen te worden, aanwezig of vertegenwoordigd zijn, de volmacht dit

toelaat en de beslissing wat deze punten betreft met unanimiteit van stemmen genomen wordt

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de

algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden

verleden.

NOTULEN

Indien er meerdere vennoten zijn, worden de notulen van de vergadering ondertekend door alle

aanwezige vennoten en indien er slechts één vennoot is, door deze laatste.

De notulen van de algemene vergadering worden vermeld in een register dat op de zetel van de

vennootschap wordt bijgehouden.

De expedities of uittreksels die in en buiten rechte moeten worden voorgelegd, worden ondertekend

door een zaakvoerder.

BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

De maatschappelijke bescheiden worden opgemaakt en gepubliceerd conform de van kracht zijnde

wettelijke bepalingen.

VERDELING

De netto-winst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de

vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds

één/tiende van het kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering haar zal geven beslissend bi'

meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

....,..,.-"





_--- ------- ----- 

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

VIERDE BESLISSING

Wegens de omzetting van de vennootschap onder firma in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid besluit de vergadering eenparig tot het ontslag van mevrouw VANGRONSVELD Marijke en van mevrouw VRANKEN Veerle ais zaakvoerder-vennoot. De vergadering verleent hen kwijting VOOf het door hen gevoerde bestuur.

Worden benoemd als gewone zaakvoerders voor onbepaalde duur van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid:

- Mevrouw VANGRONSVELD Marijke Gertrude Pieter, wonende te 3740 Bilzen, Winterstraat 30 bus 3;

- Mevrouw VRANKEN Veerie Fernand Louise, wonende te 3581 Beringen, Laardijkstraat 71,

Zij verklaren hun mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet

Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

VIJFDE BESLISSING

De vergadering verleent eenparig de machtiging aan de zaakvoerders om het nodige te doen voor de uitvoering van de beslissingen die heden werden genomen en geeft opdracht aan de notaris om de statuten aan te passen aan de hiervoor genomen beslissingen en over te gaan tot de coördinatie ervan.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Meester Joel Vangronsveld

Notaris te Eigenbilzen

Tegelijkertijd neergelegd:

 een eensluidend afschrift van het roces-verbaal van de buiten ewone al emene ver aderin



Luik B - vervolg

c.- het formulier I (luik A en B)

I

I  het formulier Il

 een uittreksel van de akte wijziging statuten;

 de gecoördineerde statuten

 lijst artikel 75 W. Ven n.

 verslag van de bedrijfsrevisor

-" .

" " Voorbehouden

aan het

1.--gél-già-EFF Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

17/03/2014
ÿþ ~ Mod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ICI ID *1A06 89

  Nonrtlolctga ipltliu dur

roolotbank Ih ig4o lIlCaildl?l #q 'i QNGERIMN

4 4 2014

De Hoofdgrilhler,

Griffie

Ondernemingsnr : 0886.491.908

Benaming

(voluit) : De Waterbron VOF

(verkort) :

Rechtsvoren : Vennootschap onder firma

Zetel : Korenstraat 20, 3740 Bilzen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag & benoeming zaakvoerder

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van 28/02/2014 werd beslist het ontslag van

Vandevoort Sabine, Rode Kruisstraat 14, 3800 Zepperen te aanvaarden en dit vanaf heden.

Tot nieuwe zaakvoerder wordt benoemd vanaf 01/03/2014:

Mevrouw Vranken Veerle, Laardijkstraat 71, 3581 Beverlo

Vandevoort Sabine Vangronsveld Marijke Vranken Veerle

Zaakvoerder Zaakvoerder Zaakvoerder

De Waterbron vof De Waterbron vof De Waterbron vof

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/07/2013
ÿþ(pie-7'\ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neeroetsgd te griffie der

rechtbank y. koophandel te TONGEREN

-3 -07- 2013

Griffie

iln i-Innfrinri#inv

i

i

i

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 0886.491.908

Benaming

(voluit) : De Waterbron VOF

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Korenstraat 20, 3740 Bilzen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag & benoeming zaakvoerder

Uit de notulen van de algemene vergadering van 30/06/2013 werd beslist het ontslag van Peters Anna,:

Kanaalstraat 27, 3590 Diepenbeek te aanvaarden en dit vanaf heden.

Er wordt haar décharge verleend.

Tot nieuwe zaakvoerder wordt benoemd vanaf 01/07/2013:

Mevrouw Sabine Vandevoort, Rode Kruisstraat 14, 3800 Zepperen

Peters Anna Vangronsveld Marijke Vandevoort Sabine

Zaakvoerder Zaakvoerder Zaakvoerder

De Waterbron vof De Waterbron vof De Waterbron vof

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 10.06.2016, NGL 21.06.2016 16206-0461-011

Coordonnées
DE WATERBRON

Adresse
KORENSTRAAT 20 3740 BILZEN

Code postal : 3740
Localité : BILZEN
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande