DESSERS & CO

Divers


Dénomination : DESSERS & CO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 627.799.044

Publication

14/04/2015
ÿþMt,d 2.1

Lifi j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

1111u11uW~iu~um2iiA~wuu Mi

15 59

iVeer9Qf00 fer Irlfflrt der rt?nkrtbr+nk V. kaophnndi Anivmrlaol, aid. i9ng®rcn

.~_~.~.

0 i -04- 201i

De grierjffie

Ondernemingsnr : 062.(4 .'aa . 049

Benaming

(voluit) : DESSERS & CO

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Vennootschap onder Firma

Zetel : Lauwstraat 100 te 3700 TONGEREN (LAUW)

Onderwerp akte : OPRICHTING

"Heden, In het jaar Tweeduizend en vijftien.

Twee en twintig maart,

Zijn verschenen:

1. De heer DESSERS René, gepensioneerde, NN 53,10,18-227-28, geboren te Tongeren, op 18 oktober 1953, gehuwd, wonende Lauwstraat 100 te 3700 Tongeren-Lauw, inschrijver voor 499 (vierhonderd negenennegentig) aandelen

2. Mevrouw PONCELET Marina, bediende, NN 58.06.26-246-40, geboren te Tongeren op 26 juni 1958, gehuwd, wonende Lauwstraat 100 te 3700 Tongeren-Lauw, inschrijver voor 1 (één) aandeel.

De burgerlijke vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en dit vanaf heden.

STATUTEN

De partijen verklaren dat de statuten van de burgerlijke vennootschap luiden als volgt :

TITEL I : BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1 : Naam

De burgerlijke vennootschap is opgericht onder de vorm van een vennootschap onder firma onder de naam "DESSERS & CO". In alle akten dient de benaming voorafgegaante worden door de vermelding VOF

Artikel 2 ; Zetel

De maatschappelijke zetel van de burgerlijke vennootschap is gevestigd te 3700 Tongeren-Lauw, Lauwstraat 100. De zaakvoerder kan, zonder statutenwijziging, de maatschappelijke zetel verplaatsen naar elke andere plaats in het land.De zaakvoerder mag ook bijkomende zetels, filialen en bijhuizen oprichten ïn België en in het buitenland.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft als burgerlijk doel zowel in België als in het buitenland: - de organisatie van boekhoudingdiensten en raadgeving daaromtrent;- het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten van boekingen, geschikt voor het opmaken van de rekeningen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

- het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaalde vorm;- het belastingadvies, bijstand en vertegenwoordiging van belastingplichtigen in de belastingaangelegenheden- studie- , organisatie- en raadgevend bureau betreffende financiële, fiscale en sociale aangelegenheden;- juridische adviesverlening, in het

bijzonder de bijstand bij de oprichting en vereffening van vennootschappen;- de vennootschap mag optreden als vereffenaar van andere vennootschappen;- de vennootschap mag alle verrichtingen, niet inbegrip van financiële, roerende enonroerende verrichtingen doen, evenals alle activiteiten uitoefenen, die rechtstreeks ofonrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap voor zover dieverrichtingen in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroepan boekhouder. Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur te rekenen vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.De bepalingen van artikel 39, 3°- 5° W.Venn., betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de statuten.

Artikel 5 : Kapitaal en inbrengen

1.Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 500 (vijfhonderd) E, volledig volstort, vertegenwoordigd door 500 (vijfhonderd) aandelen, die elk 1/500 ste van het kapitaal vertegenwoordigen. De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in een daartoe bestemd register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap.Het wordt als volgt onderschreven

a. De heer DESSERS René , ten belope van 499 E, wat 499 aandelen vertegenwoordigt.

b. Mevrouw PONCELET Marina, ten belope van 1 £, wat 1 aandeel vertegenwoordigt.

2. Inbreng in geld.

De heer DESSERS René doet een inbreng in geld van 499 E. Ter vergoeding van deze inbreng, ontvangt hij 499 aandelen.Mevrouw PONCELET Marina doet een inbreng in geld van 1 E. Ter vergoeding van deze inbreng, ontvangt zij 1 aandeel.

3. De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, zijn voor overdracht vatbaar, mits gewone meerderheid. Deze overdracht zal verplicht gepubliceerd worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.4. De overnemer van de aandelen wordt titularis ten overstaan van de vennootschap van de rechten en de plichten die eraan verbonden zijn.

TITEL II : BEHEER

Artikel 6 : Benoeming - Ontslag

De vennoten zijn onbeperkt en hoofdelijk aanRprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, ook al heeft de zaakvoerder getekend, mits dat met de firma geschied is.

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder al dan niet vennoten. De heer DESSERS René voornoemd wordt als niet statutaire zaakvoerder van de vennootschap aangesteld..

Artikel 7 : Salaris

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd. De algemene vergadering van devennoten kan beslissen over de toekenning van een vergoeding aan de zaakvoerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8 : Bestuur en vertegenwoordiging

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering de handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering der vennoten bevoegd is. De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de zaakvoerder,

Artikel 9 : volmacht

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor een bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd

Artikel 10 : Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, ook al

heeft een enkele vennoot getekend, mits dat met de firma geschied is.

TITEL III : TOEZICHT

Artikel 11 : Benoeming en bevoegdheid

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

TITEL IV : VERGADERING VAN DE VENNOTEN

Artikel 12 : Dag, uur en plaats - Oproeping

Een vergadering van de vennoten, algemene vergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de eerste zaterdag van de maand juni om veertien uur of op de eerstvolgende werkdag op

hetzelfde uur zo deze laatste dag een wettelijke feestdag mocht zijn.

Ten allen tijde kan een algemene vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten wanneer ten minste de helft (1/2) van de vennoten dit vorderen.De vergaderingen worden gehouden ten maatschappelijke zetel van de vennootschap.

De oproeping met vermelding van de agenda zal worden toegezonden aan alle vennoten door de zorgen van de zaakvoerder. De oproepingen dienen te geschieden per aangetekende brief ten minste acht dagen op voorhand verzonden.

Artikel 13 : Bevoegdheid van de gewone of bijzondere algemene vergadering

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten inzake

-De opstelling van de jaarrekening.- De bestemming van het resultaat.-De wijziging van de statuten.-Benoeming, ontslag van en de décharge aan de zaakvoerder. - De vaststelling van de vergoeding van de zaakvoerder(s). Het instellen van een vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting.

Artikel 14 : Besluitvorming - Notulen

Elk aandeel geeft recht op één stem. Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid. Bij wijziging van de statuten is unanimiteit van alle vennoten vereist.

Artikel 15 : Boekjaar

Een boekjaar vangt aan op één januari om te eindigen op eenendertig december van ieder jaar.

"

~

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 16 : Verdeling van het resultaat

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijven zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.De algemene vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de bestemming van de winst. Zij kan de winst geheel of gedeeltelijke bestemmen tot een reserve- of voorzieningsfonds, of overdragen naar het volgend boekjaar. Bij eventuele verdeling onder de vennoten zal dit noodzakelijkerwijze moeten gebeuren naar evenredigheid van hun aandelenbezit.

Artikel 17 : Ontbinding en vereffening

De vennootschap wordt ontbonden door een gezamenlijke beslissing van alle vennoten. In dit geval fungeert de zaakvoerder als vereffenaar.In geval van overlijden, onbekwaam verklaring, faillissement, kennelijk onvermogen, opzeg of ontslag van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch verder gezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in voorkomend geval met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, mits zij als vennoot worden toegelaten door de algemene vergadering.

Artikel 18 : Statutenwijziging

De vennoten kunnen aan de statuten de gewenste wijzigingen aanbrengen voor zover daartoe wordt besloten met gewone meerderheid der stemmen.Zij zullen onder andere en zonder dat de hiernavolgende opsomming beperkend is, alle wijzigingen kunnen aanbrengen in de maatschappelijke benaming of structuur, het kapitaal verhogen of verminderen, nieuwe vennoten aannemen, de vroegtijdige ontbinding van de vennootschap uitspreken of de omzetting in een andere vorm van vennootschap beslissen.

Artikel 19 : Betwistingen

De betwistingen die onder de vennoten, hun erfgenamen en vertegenwoordigers kunnen oprijzen nopens de interpretatie van onderhavige statuten, zullen onderworpen worden aan een scheidsrechter aangesteld bij gemeen akkoord onder de vennoten of bij gebrek aan akkoord onder hen, door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is, op verzoek van de meest gerede partij.

De Scheidsrechter zal vrijgesteld zijn van alle termijnen en procedureformaliteiten en zal soeverein en zonder enig verhaal uitspraak doen.

Artikel 20

Voor al wat niet uitdrukkelijk is geregeld in onderhavige statuten wordt verwezen naar de wet.

Artikel 21 Overgangsbepalingen

Ten einde de eerste jaarvergadering, de datum van afsluiting van het eerste boekjaar, het tijdstip van begin der vennootschap vast te stellen : l.Eerste jaarvergadering : de eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en zestien op de eerste zaterdag van de maand juni om veertien uur. 2. Afsluiting eerste boekjaar : Het eerste boekjaar wordt geacht af te sluiten op 31 december tweeduizend en vijftien. 3, Begin der vennootschap : De vennootschap begint te werken vanaf heden. De comparanten verklaren bij toepassing van artikel 60 der vennootschappenwet dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en leu name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 01 januari 2015.

Waarvan proces-verbaal.

Opgesteld te Tongeren op 22 maart 2015 in twee exemplaren, waarvan elk der partijen verklaart één exemplaar ontvangen te hebben. (eigenhandig geschreven : gelezen en goedgekeurd)

DESSERS René. Zaakvoerder,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DESSERS & CO

Adresse
LAUWSTRAAT 100 3700 LAUW

Code postal : 3700
Localité : Lauw
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande