DIERENARTSENCENTRUM HET PARK

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIERENARTSENCENTRUM HET PARK
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 534.562.644

Publication

29/05/2013
ÿþmod 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

II

*13081063*

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL.

1 r -05- 2013

HASSE T. .

Ondememingsnr : s~ 6` 3~ 1 Ç G a. G ~l \

Benaming (voluit) : Dierenartsencentrum Het Park

(verkort)

Rechtsvorm : Burg. venn. ow BVBA

Zetel : Luikersteenweg 135 bus A

3800 Sint-Truiden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : BVBA: oprichting

Bij akte verleden voor notaris Philippe VAN HOOF te Sint-Truiden op 6 mei 2013, nog te registreren, blijkt dat' '' de heer VANDERSTEEGEN Geert, geboren te Sint-Truiden op 1 december 1970, wonende te 3800 Sint Truiden, Luikersteenweg 137, een burgerlijke vennootschap in de vorm van een handelsvennootschap heeft: opgericht met vaststelling van de statuten met de volgende essentiële elementen:

1, De vennootschap is een burgerlijke vennootschap in de vorm van een besloten vennootschap met beperkte! aansprakelijkheid onder de benaming "Dierenartsencentrum Het Park", met maatschappelijke zetel te 3800! Sint-Truiden, Luikersteenweg 135 bus A.

:! 2. De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, of door deelname van dezen:

- het beoefenen van de diergeneeskunde volgende de wettelijke voorschriften en volgens de bepalingen van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen, het uitvoeren van prestaties in de klinische biologie; - het inrichten van algemene diensten en een secretariaat die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit;

- het verwerven en/of huren van aile apparatuur en begeleidende accommodaties die nuttig of nodig zijn voor de! uitoefening van voornoemde activiteit;

het uitbouwen van een eerstelijnspraktijk, diagnose, behandeling en eventuele chirurgie, terhandstelling van verzorgingsproducten en het verschaffen van geneesmiddelen, dierenvoeders en allerlei benodigdheden dienaangaande;

- Het verlenen van beheersbijstand; raadgevingen in de medische, paramedische, veterinaire, paraveterinaire en farmaceutische sector;

Dit alles in de meeste ruime zin,

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Ten dien einde mag de vennootschap aile financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen .: stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van Ï: aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, voor zover dit kadert in voormeld doel en in het beheer ais een goede huisvader en erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en

;! administratieve voorschriften, volgens de eisen van de wetenschappelijke discipline. De vennootschap waakt

erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen :; aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de diergeneeskunde.

;i De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking. !: De vennootschap mag deelnemen in aile ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven en dit door inbreng, versmelting of op welke manier ook, maar overeenkomsten die dierenartsen niet mogen afsluiten met andere dierenartsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

Zij heeft in het algemeen de voile rechtsbekwaamheid om alle handelingen en verrichtingen te voltrekken die een rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij de verwezenlijking van dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele

: vergemakkelijken.

In het geval de verrichting van bepaalde handelingen zou onderworpen zijn aan voorafgaande voorwaarden inzake toegang tot het beroep, zal de vennootschap haar optreden, wat betreft de verrichting van deze handelingen, aan de vervulling van deze voorwaarden ondergeschikt maken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



3. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600,00 EUR, vertegenwoordigd door 186 aandelen, zonder' nominale waarde, met een fractiewaarde van 1I186ste deel van het maatschappelijk kapitaal per aandeel. Dit kapitaal werd volledig volstort.

4. De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf de oprichtingsakte.

5. Het boekjaar begint op één april en verstrijkt op dertig juni van elk jaar.

6. De effecten zijn ondeelbaar,

De vennootschap erkent maar één eigenaar voor elk effect, wat de uitoefening van de aan de vennoten toegekende rechten betreft.

Indien het effect toebehoort aan verscheidene eigenaars, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de aan het effect verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap.

In geval van splitsing van het eigendomsrecht van een aandeel, dan worden de eraan verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Overdracht van aandelen onder levenden.

Vereiste toestemming:

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden, dan rnet instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld, in zoverre het een overdracht is aan een medevennoot. Indien het een overdracht is aan een nieuwe toetredende vennoot is het unaniem akkoord vereist van aile vennoten.

De aandelen mogen onder de levenden slechts worden overgedragen aan een dierenarts, ingeschreven op de lijst van de Nederlandstalige Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen.

Formaliteiten:

Elke overdracht moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij naam, voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen de maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegestuurd, zullen zij geacht worden zich tegen deze overdracht te verzetten

indien de overdracht niet de vereiste toestemming bekomt, zijn de andere vennoten verplicht indien de kandidaat-overnemer erom verzoekt deze aandelen over te nemen, elk in verhouding tot het aandeel aandelen dat hij bezit, onverminderd het recht onderling over een andere regeling van overname overeen te komen, tenzij zij er een Koper voor vinden.

Indien de andere vennoten de oorspronkelijke overdracht hebben geweigerd, zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde van de aandelen.

Deze waarde wordt in onderling overleg tussen alle betrokkenen vastgesteld bij unanimiteit en bij gebreke aan akkoord dienaangaande door een of meer deskundigen aangeduid in onderling overleg tussen alle betrokkenen bij unanimiteit De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap.

Indien eveneens dienaangaande geen akkoord kan worden bereikt zal een deskundige worden aangesteld door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de zetel van de vennootschap op eenvoudig verzoekschrift van de meest ijverige partij. Dit verzoekschrift kan ten vroegste drie maanden na het verzenden van het aangetekend schrijven waarover sprake in de eerste alinea van deze paragraaf, worden ingediend.

De deskundige heeft het recht tot inzage van alle documenten en rekeningen en dient zijn verslag met waardebepaling van de aandelen neer te leggen op de zetel binnen de twee maanden na zijn aanstelling.

De zaakvoerders sturen onverwijld een exemplaar van dit verslag naar alle vennoten. Tegen de waardebepaling van de deskundige staat geen beroep open.

Betaling van de prijs:

De aldus bekomen prijs dient betaald te worden binnen de drie maanden te rekenen vanaf de neerlegging van het verslag van de deskundige of van het bereiken van een akkoord onder de vennoten over de

waardebepaling.

De aandelen gaan slechts over op het moment van de betaling van de prijs.

Kosten van de procedure - Onherroepelijkheid:

De kosten van de procedure zijn ten laste van de overdrager, tenzij hij kan aantonen dat hij tijdens de discussie over de waardebepaling een prijs heeft voorgesteld die niet hoger is dan deze door de deskundige bepaald, in welk geval de kosten ten laste van de overnemers zijn.

Recht der vennoten de vennootschap te verlaten:

Elke vennoot heeft steeds het recht de vennootschap te verlaten door het geheel pakket van zijn aandelen aan de andere vennoten aan te bieden. Deze zijn verplicht de aandelen over te nemen, volgens de regels hierboven uiteengezet. Diegene onder hen die hier niet wensen op in te gaan kunnen het aandelenpakket voegen bij het ter overname aangebodene.

Indien alle vennoten dit wensen te doen, moet de vennootschap worden ontbonden en binnen het jaar na het verzenden van het aangetekend schrijven van de eerste vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen moet de vereffening worden gesloten.

Overgang van aandelen wegens overlijden.

Vereiste toestemming:

De aandelen van een vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan bij overlijden dan op een andere dierenarts. Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere dierenarts, kan het







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2013 - Annexes du Moniteur belge











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

'

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

maatschappelijk doel niet meer verwezenlijkt worden en blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer en het in stand houden van de goederen van de vennootschap.

De erfgenamen, legatarissen en/af rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, worden van rechtswege vennoot, diegene die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, hebben recht op de waarde van de naar hen overgegane aandelen. Voor zover er geen erfgenamen of legatarissen de vereiste hoedanigheid bezitten zullen de wettige erfgenamen, die aldus van rechtswege vennoot geworden zijn, binnen de maand na het overlijden van de enige vennoot de procedure aanvatten om de naam en de statuten van de vennootschap zodanig te wijzigen dat ze geen uitstaans meer hebben met de uitoefening van de diergeneeskunde. Intussen blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer en het in stand houden van de goederen van de vennootschap, Formaliteiten:

De erfgenamen, legatarissen of begiftigden die een recht hebben op de nalatenschap van een vennoot, delen hun identiteit, alsmede hun rechten in zijn nalatenschap mee aan de zaakvoerders bij ter post aangetekend schrijven.

De zaakvoerder verzendt onverwijld een aangetekende brief aan aile vennoten, waarin hij hun vraagt zich uit te spreken over de aangelegenheid en waarbij hij kopieën voegt van de brieven die hij ontvangen heeft.

Bij gebreke aan antwoord binnen de maand na de verzending van deze brief worden de vennoten die niet geantwoord hebben vermoed zich tegen deze overgang te verzetten.

Indien de overgang niet de vereiste toestemming vindt wordt gehandeld zoals vermeld onder de punten B, C en D van voorgaand artikel 9bis die mutatis mutandis toepassing zullen vinden.

7. Een gewone algemene vergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand december van ieder jaar om 15.00 uur ten maatschappelijke zetel of op de plaats vermeld in het oproepingsbericht. Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden worden.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda. Ze warden ten minste vijftien dagen voor de algemene vergadering verstuurd per aangetekend schrijven gericht aan de vennoten, aan de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, aan de titularissen van certificaten of obligaties en aan de commissarissen.

Iedere persoon kan verzaken aan de oproeping en zal in ieder geval als regelmatig opgeroepen worden beschouwd als hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

8. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, hun bevoegdheid. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn.

De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Enkel dierenartsen kunnen bestuursfuncties waarnemen.

De heer Vandersteegen Geert wordt aangesteld als statutair zaakvoerder voor een opbepaalde termijn. Zijn mandaat is onbezoldigd.

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of ais verweerder. Hij Kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris.

9. reserves-winstverdeling: Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerders, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

10. Ontbinding-vereffening: De vennootschap kan op elk moment worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering (of van de enige vennoot) beslissende in de vormen vereist voor de statutenwijziging.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, wordt de vereffening verzorgd door de zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering om één of meerdere vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte en wordt afgesloten op 30juni 2014.

De eerste algemene vergadering heeft plaats op de eerste vrijdag van de maand december van het jaar 2014 om vijftien uur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" e

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Luik B -Vervolg

Boekhoudkantoor Bofizon BVBA, Rosmolenweg 8, 3520 Zonhoven of elke andere door hem aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om over de fondsen te beschikken, alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de BTW en de directe belastingen en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is. VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL,

met als enig doel te worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

(get.) Philippe VAN HOOF

Notaris

elfflele" Mititil1eene}fleeP:= Fede::lAkeflleillieLfteffetteevericaeiei}#fteífgtefkiterilRhetfetgijJMílclefflene1 degesede¬ eciteqm*PaveéïmoficelLetffmesetwesAEfjgetp

\Yetee,:.i~m~ eetprfeftf#tigfle

Coordonnées
DIERENARTSENCENTRUM HET PARK

Adresse
LUIKERSTEENWEG 135, BUS A 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande