DIERENARTSENPRAKTIJK PENNINGER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIERENARTSENPRAKTIJK PENNINGER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 849.622.109

Publication

25/10/2012
ÿþ Mod Word 11.1

.; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ii iiiii i uuii allooi

*12176489*



Neergeleeçl tAr gruie der

rechtbank v. koophandel le TONGEREN

1 5 -10- 2012

Griffie

De Hoofdgriffier,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

On ernemingsnr: Ondernemingsnr : Benaming

(varuit) : DIERENARTSENPRAKTIJK PENNINGER

(verkort)

611. 4-09

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Oude Baan 652, 3630 Maasmechelen

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Tom COLSON, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "COLSON&FAGARD, geassocieerde notarissen", met zetel te Maasmechelen, op 3 oktober 2012, neergelegd ter registratie, dat nagemelde persoon een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht:

De heer PENNINGER Ramon Renier Maria Guido Margrethus, geboren te Maastricht (Nederland) op 20 april 1982 (N.N. 82.04.20 357-17), echtgenoot van mevrouw DAMEN Ine Maria Celestina, wonend te 3621 Lanaken, Steenweg 88.

L OPRICHTING

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk 11100ste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op alle aandelen werd door de oprichter ingeschreven deels in speciën en deels in natura. De honderd (100) aandelen werden onderschreven door de heer PENNINGER Ramon voornoemd en volstort ten belope van vijftienduizend honderd euro (¬ 15.100,-), zodat drieduizend vijfhonderd euro (¬ 3.500,-) verschuldigd blijft.

Totaal: honderd (100) aandelen.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van vijftienduizend honderd euro (¬ 15.100,-). II. STATUTEN.

Artikel één  NAAM - DUUR.

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt "DIERENARTSENPRAKTIJK PENNINGER".

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

De naam moet in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of door de afkorting "bv bvba", leesbaar weergegeven.

Zij moet bovendien vergezeld worden van de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap, van het woord "rechtspersonenregister' of de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel(s) van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft en de exploitatiezetel(s), alsook van haar ondernemingsnummer.

Artikel twee - ZETEL.

De vennootschap heeft haar zetel te 3630 Maasmechelen, Oude Baan 652. De zetel kan zon-'der statutenwijziging, binnen het Nederlandstalige taalgebied of het tweetalige gebied Brussel hoofdstad verplaatst worden bij besluit van de zaakvoerder(s), bekend te maken in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel drie - DOEL.

De vennootschap heeft tot doel:

Het beoefenen van de diergeneeskunde volgens de wettelijke voorschriften en volgens de bepalingen van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen omvattende ondermeer:

" Hef uitbouwen van een eerstelijnspraktijk inzake diergeneeskunde, diagnose, behandeling, toedienen van medicatie, verschaffen van medicatie en eventuele chirurgie;

" Het uitvoeren van alle prestaties in de klinische biologie;

" De uitoefening van de beroepsactiviteiten van bedrijfsdierenarts;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

" De uitoefening van al dan niet gerechtelijke expertises binnen het kader van de diergeneeskunde;

" Het uitvoeren van veterinaire keuringen;

" Het uitbaten van een veterinaire kliniek en centrum voor kunstmatige inseminatie evenals het verlenen van alle gerelateerde diensten, mits voldaan is aan de voorwaarden zoals omschreven in de Code der Plichtenleer en na erkenning door de bevoegde Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen;

" Het inrichten van algemene diensten en een secretariaat, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van de voormelde activiteiten;

" Het verwerven en/of huren van alle apparatuur en begeleidende accomodaties, ondermeer niet het oog op stalling, opvang, logement en verzorging, die nuttig of noodzakelijk zijn voor de uitoefening van voormelde activiteiten;

" Het leveren van verzorgingsproducten, diervoeders en allerlei benodigdheden dienaangaande;

" Het verlenen van alle advies en bijstand op het gebied van dierenvoeding, -verzorging, -opvang, en  welzijn.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Te dien einde mag de vennootschap alle financiële activiteiten en aile onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

Artikel vier  KAPITAAL EN AANDELEN

De aandelen kunnen slechts toebehoren of overgedragen worden aan dierenartsen die ingeschreven zijn op de lijst van de Orde.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,-). Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aande-ilen zonder vermelding van nominale waarde, die elk een honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen,

De aandelen zijn steeds op naam, dragen een volgnummer en wcrden genoteerd in een register van aandelen, Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de vennoten.

Elke opvraging van kapitaal op niet-volgestorte aandelen zal geschieden door de zaakvoerder(s) mits de vennoten daartoe aan te manen ten minste twee maanden op voorhand, per aangetekend schrijven, De vennoot die nalaat tijdig aan deze verplichting te voldoen, zal een interest, gelijk aan de wettelijke interest, verschuldigd zijn aan de vennootschap te rekenen vanaf de inbaarheid.

Het kapitaal kan verhoogd of verminderd worden bij besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt volgens de wettelijke voorwaarden en formaliteiten,

Artikel 7 -- DE ZAAKVOERDER

De bestuursfuncties moeten door dierenartsen worden waargenomen.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, in of buiten de statuten benoemd,

Een niet-statutaire zaakvoerder kan te allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten.

De opdracht van zaakvoerder wordt kosteloos vervuld, tenzij de algemene vergadering, hiertoe bij uitsluiting be-'voegd, hierover anders beslist.

Wanneer een rechtspersoon wordt aangewezen als zaakvoerder benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze vertegenwoordiger is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en vcor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt,

indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan de zaakvoerder(s).

Artikel 8  VERTEGENWOORDIGING EN INTERN BESTUUR - BELANGENCONFLICT

ledere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor het verwezenlijken van het doel, behalve deze die de wet voorbehoudt voor de Algemene Vergadering.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte. Beperkingen of verdelingen van de bevoegdheid van de zaakvoerders kunnen aan of door derden niet worden tegengeworpen,

Wanneer een zaakvoerder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of voorgelegde verrichting, dienen de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen te worden nageleefd.

Artikel 9  ALGEMENE VERGADERING

De zaakvoerder(s) en de commissarissen, zo die er zijn, kunnen de algemene vergadering bijeenroepen, Zij moeten die bijeenroepen wanneer vennoten, die een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

Middels een aangetekende brief, tenminste vijftien dagen op voorhand, worden de vennoten, de zaakvoerder(s) en desgevallend de commissarissen opgeroepen om deel te nemen aan de vergadering die zal beraadslagen en beslissen over de agendapunten in de oproeping vermeld. Indien alle vennoten daarmee instemmen is een oproeping overbodig.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar gehouden op de laatste vrijdag van de maand juni om 10 u op de zetel van de vennootschap. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

f ¢ ~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De buitengewone algemene vergadering die de statuten wijzigt wordt gehouden ten overstaan van een notaris en is geldig samengesteld als het door de wet voorziene aanwezigheidsquorum bereikt is. Om te worden aangenomen, moet voor elk voorstel de door de wet ervoor voorziene meerderheid worden bereikt in de stemming.

Van de algemene vergaderingen worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Artikel 14  BOEKJAAR - JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Op deze datum worden de boeken afgesloten en wordt door toedoen van de zaakvoerder(s) een inventaris alsmede de jaarrekening opgesteld, zulks overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

De jaarvergadering neemt, in voorkomend geval, kennis van het jaarverslag en van het verslag van de commissarissen en beslist over de goedkeuring van de jaarrekening, Na goedkeuring van de jaarrekening, spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting van zaakvoerder(s) en de commissarissen,

Artikel 15 WINSTBESTEMMING

Over de aanwending van de winst beslist de algemene vergadering, onverminderd de wettelijke beperkingen terzake.

Jaarlijks wordt van de netto winst een bedrag van tenminste een twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds. De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt,

De zaakvoerder bepaalt het tijdstip en de wijze van betaling der dividenden.

Ill. OVERGAI'ÉGSBEPALINGEN,

1. Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid

verkrijgt, en eindigt het op eenendertig december 2013.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2014, overeenkomstig de statuten.

3, Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de tussentijd.

De comparanten verklaren te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparanten verklaren dat de vennootschap met toepassing van art. 60 W, Venn. de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sedert 1 juli 2012. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van deze oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig art. 60 W. Venn. te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

1V, SLOTBEPALINGEN.

- De comparant heeft bovendien besloten:

a, het aantal zaakvoerders vast te stellen op 1,

b, te benoemen tot de functie van niet-statutaire zaakvoerder: de heer PENNINGER Ramon voornoemd die verklaart het mandaat te aanvaarden en bevestigt dat hij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet,

c, het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur.

d, het mandaat van de zaakvoerder niet te vergoeden.

e. geen commissaris te benoemen.

De Orde der Dierenartsen, Nederlandstalige Gewestelijke Raad, heeft haar goedkeuring gegeven over deze

statuten bij schrijven van 21 september 2012_

VOOR EENSLUIDEND BEKNOPT UITTREKSEL, neergelegd voor registratie ter verkrijging van

onmiddellijke rechtspersoonlijkheid.

Notaris TOM COLSON













Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijkertijd hierbij neergelegd : expeditie van de akte.



Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 26.06.2015, NGL 27.07.2015 15371-0039-012

Coordonnées
DIERENARTSENPRAKTIJK PENNINGER

Adresse
OUDE BAAN 652 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande