DIERENOPVANG PARADIJS OP AARDE

Association sans but lucratif


Dénomination : DIERENOPVANG PARADIJS OP AARDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 567.800.683

Publication

18/11/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Oprichtingsakte met statuten Vereniging zonder winstoogmerk Tussen de ondergetekende : Stichter 1:Ariën luc wonende albert I laan 143 te 3582 koersel . Stichter 2:Osmani sherif wonende Eduard Robeynslaan 24 te 3290 diest . Stichter 3 Bastin Cindy wonende Albert I laan 145 te 3582 Koersel . Stichter4 :Aerts Kelly wonende wulpstraat 14 te 3582 koersel . Stichter 5 : Peeters Johan wonende wulpstraat 14 te 3582 koersel . TITEL I  BENAMING ,ZETEL , doel en duur.

1) De vereniging draag de naam ( dierenopvang paradijs op aarde ) .

2) De adres van de vereniging is albert I laan 143 , 3582 koersel .

3) Doel de vereniging heeft als doel om voor de opgevangen dieren te verzorgen van tamme zoogdieren en tamme vogels en van reptielen te realiseren en te herlokaliseren bij deze , geschiedt uitsluitende tegen de vergoeding van de kostprijs voor het opvangen , onderbrengen , en verzorgen , om haar doelstelling na te streven kan de vereniging alle verrichtingen die bretekking hebben op haar statutair doel uit te voeren , namelijk het stellen van de zowel feitelijk als rechtshandelingen , onder andere doch niet uitsluitende , limitief os exhaustief het verhuren , huren ,verkopen , kopen ,of aanpassen van om het even welke roerende en onroerende goederen .

4) Hiertoe zal de vereniging onder meer de volgende activiteiten ondernemen , we vangen dieren op en zoeken er voor een nieuwe thuis , we organiseren van sociale activiteiten bv : rommelmarkten , markten , drink en eetavonden , papier en karton inzameling waarvan de opbrengst volledig naar de verzorging en opvang van de dieren gaat .

5) Duur : de vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden . TITEL II DE LEDEN .

1) er zijn 6 werkende leden en toegetreden leden in de vzw zijn er werkende leden en toegetreden leden .

2) 6 aantal werkende leden en toegetreden leden , er zijn minimum 5 werkende leden , er is geen maximum aantal bepaald .

3) 3 werkende leden : procedure en inhoudelijk voorwaarden . de raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van de werkende leden . een kandidaat  werkende lid van de vzw dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij de raad van bestuur . de raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat  werkende lid aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet als werkende lid tot de vzw wordt toegelaten . tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk .

4) werkende leden rechten en plichten .

de werkende leden moeten aan volgende voorwaarden voldoen :

vanaf leeftijd van 15 jaar met ouderlijke toestemming .

actief meehelpen met de organisatie van alle activiteiten van de vzw .

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : dierenopvang paradijs op aarde

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Albert I laan 143

*14310785*

Luik B

3582

België

0567800683

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Beringen (Koersel)

Griffie

Neergelegd

14-11-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

steunen van het doel en de activiteiten .

5) werkende leden : eind .

elk werkende lid kan op elk moment ontslag nemen ui de vzw , het ontslag gebeurd schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur , het werkende lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen , indien door het ontslag het aantal van de werkende lid onder het wettelijk of statutair minimum daalt , dan wordt het ontslag van de werkende lid opgeschort tot dat er na redelijk termijn een vervanger is gevonden . een werkende lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden .

wanneer een werkende lid 3 maal niet aanwezig is geweest op de algemene vergadering zonder voorafgaande kennisgeving .

wanneer een werkende lid in een bepaalde hoedanigheid lid was van de algemene vergadering hij/zij deze hoedanigheid verliest .

een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen . de stemming over de uitsluiting van een werkende lid is geheim , indien minsten een lid erom vraagt .de raad van bestuur kan een werkende lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting .het lidmaatschap van een werkende eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkende lid .de inbreng die de werkende leden bij de oprichting van de vzw hebben gedaan , kan door de desbetreffende oprichters worden gerecupereerd /teruggevorderd bij de ontbinding van de vzw .

6) WERKENDE LEDEN ( BIJDRAG ).

De bijdragen van de werkende leden wordt vastgesteld op 60~per jaar . De bijdragen van de niet werkende lid

wordt vastgesteld op 10 ~per jaar .

7) WERKENDE LEDEN (LEDENREGISTER).

De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden .telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de vzw , moeten deze wijzigingen binnen acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het leden register worden door gevoerd . de werkende leden , hebben de verplichting om een adreswijzigingen door te geven aan de raad van bestuur .het origineel van de leden register wordt bijgehouden ter zetel van de vzw .

8) TOEGETREDEN LEDEN :PROCEDURE EN INHOUDELIJK VOORWAARDEN.

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van de toegetreden leden .een kandidaat  toegetreden lid van de vzw dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom of de kandidaat -toegetreden lid dat aan de inhoudelijk voorwaarden voldoet als toegetreden lid tot de vzw wordt aanvaardt .de raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren .tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk . indien de raad van bestuur de toelating van de kandidaat  toegetreden lid weigert , kan dit kandidaat  toegetreden lid slechts en nieuwe aanvraag indienen 2 maanden na de eerste aanvraag .

9) TOEGETREDEN LEDEN RECHTEN EN PLICHTEN .

Toegang tot de organisatie activiteiten van de vzw .

Deelname aan georganiseerde activiteiten , onder andere door het verrichten van de vrijwilligerswerk ( bv

opvang en verzorging van geplaatste dieren ) .

Om voor de opvang van de dieren in aanmerking te komen moet men 16 jaar zijn .de werkende leden kunnen de

rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden .

10) TOEGETREDEN LEDEN .

Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw .het ontslag gebeurd schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur .een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de raad van bestuur meteen gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordig stemmen . de stemming over de uitsluiting van een toegetreden lid is geheim , indien minsten een lid erom vraagt , het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van de rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid art 6 bijdragen .de bijdragen van de toegetreden leden wordt vastgesteld op maximum 25 per jaar , de raad van bestuur bepaald , jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag en deelt dit mee aan alle toegetreden leden , de werkende leden kunnen de bepalingen omtrent de bijdragen van de toegetreden leden , de werkende wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden .

11) TITEL IV DE ALGEMENE VERGADERING .

Samenstelling . De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden . elk lid kan slechts en ander werkende lid vertegenwoordigen elk werkende lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander werkende lid .

12) Bevoegdheden .de bevoegde heden van de algemene vergadering zijn .

De goedkeuring van de statuten .

De goedkeuring van een wijzigen van de statuten .

De benoeming en afzetting van de bestuurder .

De ontbinding van de vzw .

Kwijting verlenen aan bestuurders.

Goedkeuring van de begroting en de rekeningen .

De benoeming van de vereffenaars , wanneer de vzw ontbonden zal worden .

De uitsluiting van een ( werkende ) lid .

De omzetting van een vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk .

Het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement .

13) Samenkomst.

de algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar .de algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur , bestuur samengeroepen in gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht . de raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden het vraagt , de werkende leden moeten dit schriftelijk vragen aan de raad bestuur . de raad van bestuur roept alle werkende leden op voor de algemene vergadering . de oproeping gebeurd schriftelijk (per gewone brief of email ) minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering de oproeping wordt ondergetekende door de bestuurder de oproeping bevat de datum , uur en plaats van de algemene vergadering , evenals de agenda . de agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur, elk vorstel , ondertekend door 1/10 van de werkende leden , moet op de agenda worden geplaatst . de voorstellen uitgaande van de werkende leden moeten uiterlijk 15 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering verstuurd worden aan de raad van bestuur .op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen geen punten aan de agenda worden toegevoegd .

14) Aanwezigheid & Meerderheden .

De algemene vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen . bij een wijziging van de statuten , een wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging wordt het aanwezigheidsquorum toegepast voor zien in de wet van 27 juni 1921 , gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 . elk werkende lid heeft een stem .bij een wijziging van de statuten , een wijziging van het doel van de vereniging , uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging worden de bijzondere meerderheden , hierboven vermeld worden de onthouding en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen . TITEL V DE RAAD VAN BESTUUR .

15) Voorwaarden en samen stelling een bestuurder kan zich bij volmachten laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. De raad van bestuur bestaat uit minimum 3 bestuurders , tenzij de vzw uit slechts drie werkende lede bestaat , er geen maximum bepaalde . het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende of effectieven leden zo door vrijwillig ontslag , verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum , dan blijven de bestuurders in functie tot dat regelmatig in hun vervanging voorzien .

16) Benoeming : de algemene vergadering benoemt de bestuurder .de benoeming gebeurd bij gewone

meerderheid van de aanwezig of vertegenwoordigde stemmen .

de stemming over de benoeming van bestuurders is geheim , minstens een lid erom vraagt ,

17) Bevoegdheden : de raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden . die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren . de bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur . bestuurders zijn herkiesbaar . het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd . de bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit .

18) Samenkomst : de raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist . elk bestuurder heeft de recht de raad van bestuur samen te roepen . de raad van bestuur wordt samen geroepen door een van de bestuurders . de oproeping gebeurd schriftelijk ( per brief of per mail ) minimum een dag voor tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuurder , de oproeping bevat de datum , uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur , evenals de agenda . de wijze van oproeping wordt uitgewerkt in het huishoudelijke reglement . de agenda wordt opgesteld door een van de bestuurders .

19) Aanwezigheidsquorum & Stemming : om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn . de beslissing binnen de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen . een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt . elke bestuurders heeft een stem .

20) Einde mandaat : indien de termijn van het mandaat verstreken is , eindigt het mandaat van rechtswege . elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw . het ontslag gebeurd schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur . de bestuurder die ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht , wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort tot dat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld . een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden .

Wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was de raad van bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest .

Wanneer een bestuurder 3 maal niet aanwezige is geweest op een samenkomst van de raad van bestuur , zonder voorafgaande kennisgeving . een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid . de stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim , indien minstens een lid erom vraagt . het mandaat van en bestuurder eindigt van rechtswege bij overlijden van de bestuurder .

TITEL VII vertegenwoordiging.

21) Meerhandtekening clausule : de vzw wordt vertegenwoordigt in recht of ten overstaan van derden door de

handtekening van 1 bestuurder .

TITEL VIII Begroting & Rekeningen .

22) Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot 31 december . na goedkeuring van de jaarrekening en de

begroting , legt de raad van bestuur verantwoording af voor

het beleid in het voorafgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de

bestuurder , dit gebeurt bij afzonderlijke stemming .

TITEL IX Vereffening

23) Bestemming netto -actief : de bestemming van het actief wordt vastgesteld door de algemene vergadering of door de vereffenaar(s) , de vereffening moet gebeuren door 2 vereffenaars . de vereffenaars oefen hun opdracht als collega s uit .

TITELX( slot) .

24) Voor alle gevallen die niet voor zien worden door de statuten , zij de beschikkingen van de vzw  wetgeving ,

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

waar onder de wet van 27 juni 1921 , gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk .

B. Benoeming raad van bestuurders .

* op de oprichtingsvergadering 31 oktober 2014 te koersel wordt unaniem volgende bestuurders benoemen voor

onbepaalde duur , zij handelen , als collega

* de heer Ariën Luc voorzitter .

* de heer Osmani Sherif penningmeester +verzorger

* mevr Bastin Cindy secretares + verzorgster

* mevr aerts Kelly secretares + verzorgster.

* peeters johan verzorger + klusjeman

Verdeling van de mandaten

Op eerste bij een komst van de raad van bestuur 31 oktober 2014 , te koersel werden volgende taken verdeeld .

Voorzitter: Arien luc wonende albert I laan 143 , 3582 koersel .

Penningmeester: Osmani Sherif Eduard Robeynslaan 24 , 3290 diest .

Secretaris : Bastin Cindy wonende Albert I Laan 145 , 3582 koersel .

Secretaris : Aerts Kelly wonende wulpstraat 14 , 3582 koersel .

Klusjeman : Peeters Johan wonende wulpstraat 14 , 3582 koersel .

Getekend te Koersel op 10 november 2014 .

DE oprichters :

Arien luc Osmani Sherif Bastin Cindy

Aerts Kelly Peeters Johan

Luik B - vervolg MOD 2.2

20/05/2015
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111.1t1111

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

0 8 MEI 2015

Griffie

Ondernemingsnr: 0567.800.683

Benaming

(voluit) : vzwdierenopvangparadijsopaarde

(verkort) : VZW d.o.p.o.a

Rechtsvorm : vzw

Zetel : albert I laan 143 ,3582 koersel

Onderwerp akte :

hebben een spoedvergadering gehouden op 30/03/2015

wegens een dienst uittreding van 2 bestuurders gename heer Peeters Johan & Mevr Aerts Kelly met goedkeuring van de aanwezigen op het vergadering

Getekend ARIEN Luc, voorzitter

BASUN Cindy, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
DIERENOPVANG PARADIJS OP AARDE

Adresse
ALBERT I LAAN 143 3582 KOERSEL

Code postal : 3582
Localité : Koersel
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande