DIYANET BERINGEN FATIH MOSKEE KULTURELE, SOCIALE EN HULP VERENIGING, AFGEKORT : DIYANET BERINGEN FATIH MOSKEE

Association sans but lucratif


Dénomination : DIYANET BERINGEN FATIH MOSKEE KULTURELE, SOCIALE EN HULP VERENIGING, AFGEKORT : DIYANET BERINGEN FATIH MOSKEE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.067.129

Publication

26/03/2012
ÿþMDD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ti

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

I' -03- 2012

HAss>;uT

I lll 11111 IlilIlIl VIII

*12062980*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2012

_IIICIíi:ll;2;_-rll 418.067.129

Diyanet Beringen Fatih Moskee Kulturele, Sociale en Hulp Vereniging vzw

(',=_r# ori)

ilí Jiri! VZw

Stationsstraat 57  3582 Beringen

= Wijziging Raad van Bestuur

Op de Bestuursvergadering bijeengekomen op 10/03/2012 werd eensluidend volgende beslissing genomen:

Het ontslag van de penningmeester Kayan Muhittin. Het benoeming van lid Turk Ali tot nieuwe penningmeester.

De volgende personen zijn ontslagen en benoemd uit het Bestuur.

Ontslagen: Kayan Muhittin, gepensioneerd mijnwerker, °0110411955 te Denizli, Kanaalstraat 5, 3582 Beringen, RR 550401 36512

Benoemd: Turk AH, bediende, 00110111975 te Dereli (Tr), Hotelstraat 8, 3582 Beringen, RR 750000 553 52

Het Dagelijks bestuur, bevoegd de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen:

Getekend:

1. Çinar Seyfettin, voorzitter

2. qattriderv çzitter

3. Kahraman YOcel, secretaris

4. Turk Ali penningmeester

i cp.0,lrin r _,"~=,_n",D[,Iùtru~"!

08/02/2011
ÿþMOo 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch _

Staatsblad

*iioauos"

IN

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

-

2 -OF 2(fil

HASSEL9riftie

Ondernemingsnr : 418.067.129

Benaming

(voluit) : Fatih vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stationsstraat 94  3582 Beringen

Onderwerp akte : Statutenwijziging, Naamswijziging, Verhuis maatschappelijk zetel, Wijziging Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering bijeengekomen op 16/01/2011 werden volgende beslissingen genomen:

De Algemene Vergadering heeft kennis genomen van het vrijwillige ontslag van het huidige bestuur wegens nieuwe verkiezingen.

De Algemene Vergadering heeft nieuwe statuten goedgekeurd. Deze statuten vervangen alle voorgaande statuten.

De algemene Vergadering beslist de vereniging een nieuwe naam te geven.

De nieuwe naam luidt: Diyanet Beringen Fatih Moskee Kulturele, Sociale en Hulp Vereniging v.z.w.

Afgekort: Diyanet Beringen Fatih Moskee.

De algemene vergadering beslist het verhuis van de maatschappelijke zetel naar: Stationsstraat 57  3582 Beringen

Artikel 1:

Naam van de vereniging: Diyanet Beringen Fatih Moskee Kulturele, Sociale en Hulp Vereniging vzw.

Nieuw adres van de vereniging: Stationsstraat 57  3582 Beringen en is gevestigd in het gerechtelijke arrondisiment Hasselt

Artikel 2: Doel van de vereniging:

a) aan onze inwoners van Beringen en omgeving op een apolitieke wijze, de nodige voorzieningen treffen om hun godsdienstige plichten te kunnen nakomen zoals een moskee, ontmoetingsruimte, klaslokaal, zalen voor sport, verloving- en huwelijksfeesten op te richten en de bestaande infrastructuur onderhouden en ontwikkelen.

b) aan onze inwoners van Beringen en omgeving de volgende dienstverleningen verstrekken: kansen op sociale, culturele, sportieve en morele ontwikkeling verschaffen, sociale en godsdienstige advies verstrekken, met behulp van professionele godsdienstleerkrachten lessen organiseren op bepaalde weekdagen, taallessen organiseren, Frans/Nederlands/Engels/Turks, lessen computervaardigheden organiseren,

huistaakbegeleiding organiseren.

c) Om betere integratie in de samenleving te bevorderen: het ontwikkelen van wederzijdse respect en verdraagzaamheid tussen autochtonen en andere allochtonen.

d) Interesse tonen voor de Belgische godsdienstige en nationale feestdagen en indien nodig zorgen voor een deelname aan die feesten door onze leden en burgers.

e) Het tot stand brengen van een dialoog met de monotheïstische godsdienst vertegenwoordigers, steun tussen moslim gemeenschappen en andere geloofsgemeenschappen, bezoeken brengen om harmonie en verdraagzaamheid te ontwikkelen, vergaderingen beleggen, deelnemen aan vergaderingen en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

In.,.,a«ntr,,..i.,,,

Annexes du Moniteur belge

Bijtàgei bij hetBérgisch Stààlsbï d-- Ü8t02120iI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

godsdienstige bijeenkomsten.

f) Sociale, culturele en allerlei sportieve activiteiten organiseren, voetbal-, volleybal-, basketbal-, worstelen-, taekwondo-, boks-clubs oprichten, deelnemen aan tornooien, het verlenen van hulp aan officiële instanties en overige verenigingen die dergelijke activiteiten organiseren.

g) In verband met het geven van geloofsdiensten en aanstelling van godsdienstige personeel voor de vereniging, de goedkeuring vragen aan de hogere instantie internationale Vereniging Diyanet van België", hierna "Diyanet van België", waarbij ze aangesloten is.

Artikel 3: Activiteiten van de vereniging:

Het opkomen voor de nationale en morele waarden van de Turkse gemeenschap, bewaren van hun identiteit en voor onze toekomst, onze kinderen, het ondersteunen van de opvoeding en ontwikkeling, in dit kader binnen de mogelijkheden onderstaande activiteiten organiseren:

a) Binnen de mogelijkheden van de vereniging, het ontwikkelen van een bibliotheek over vooral religieuze, identiteit en culturele thema's,

b) Het tot stand brengen van een dialoog tussen de plaatselijke, Kerk instanties, officiële instanties en overige Turkse en allochtone verenigingen

c) Het motiveren van Turkse jongeren tot hogere studies en het organiseren van activiteiten om de interesse bij Turkse jongeren voor hogere studies op te wekken.

d) Het strijden tegen het gebruik van drugs, gokspellen en allerlei slechte gewoonten bij Turkse jongeren en in dit kader binnen de mogelijkheden van de vereniging het oprichten van adviesbureaus.

e) het oprichten van afdelingen en commissies die dienstbaar kunnen zijn voor de Turkse gemeenschap.

f) Het oprichten van cursussen (bijvoorbeeld vreemde taal, snit- en naailessen) binnen de vereniging die dienstbaar kunnen zijn voor de Turkse gemeenschap

g) Binnen de mogelijkheden van de vereniging, het oprichten van cursussen verkeer, gezondheid, verzorging en opvoeding van kinderen, met het oog op de vorming van de Turkse gemeenschap.

Artikel 4: Boekhoudkundig jaar:

Het boekhoudkindig jaar van de vereniging is de kalenderjaar.

Artikel 5: Publieke dienstbaarheid:

e) De vereniging streeft enkel en alleen doelen na die betrekking hebben op sociale, culturele,

godsdienstige en liefdadige belangen van de gemeenschap. Deze doelen moeten in overeenstemming zijn met de wetgeving over de regeling van de belastingen, die een vrijstelling van de belastingbijdrage verlenen voor bepaalde activiteiten. De leden van de vereniging werken onbezoldigd. De leden kunnen hun persoonlijke, economische belangen niet op de voorgrond schuiven of nastreven. Het vermogen van de vereniging mag enkel benut worden in overeenstemming met het reglement. De leden genieten van geen enkel winstaandeel, als lid kunnen ze zich niet met goederen verrijken. Er mogen geen personen of verenigingen betaald worden voor activiteiten of doelen die in strijd zijn met de geest, doelen van de vereniging.

b) Als de vereniging ontbonden wordt, moeten de bezittingen overgedragen worden aan "Diyanet van België" of aan het "Diyanet van Turkije". Ais de vereniging handelt buiten zijn opgegeven doelen, zal het "Diyanet van België" de situatie evalueren en een buitengewone Algemene vergadering bijeenroepen naar eigen goeddunk gunstige maatregelen treffen in overeenstemming met de bestaande wetgeving. Bij ontbinding van de vereniging, zal het "Diyanet van België" die het vermogen zal overnemen, deze vermogen benutten in overeenstemming met de doelstellingen beschreven in artikel twee.

Artikel 6: Voorwaarden voor het lidmaatschap:

a) minstens 17 jaar zijn.

b) Zijn best doen om de doelstellingen van de vereniging na te streven.

c} Wonen in de regio waar de activiteiten van de vereniging plaats vindt.

d) Jaarlijks lidmaatschap betalen. Het bedrag wordt bepaald door de Algemene vergadering met een maximum van 500,00 E

e) Geen lid zijn van een andere vereniging die illegaal is.

f) Geen handelingen stellen die tegenstrijdig zijn met het reglement.

g) Om te kunnen stemmen of verkozen worden, minstens 3 maanden voor de verkiezing lid zijn; betrokken leden moeten hun lidgeld betaald hebben.

Het verzoek om lid te worden wordt afgegeven aan het bestuur, de kandidaat wordt aangenomen bij meerderheid van de stemmen van het bestuur. Het lidmaatschap eindigt bij het overlijden of bij ontslag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Opzegging van lidmaatschap moet schriftelijk aan het bestuur worden meegedeeld. Artikel 7: Redenen van schrapping van het lidmaatschap:

a) Een beschamend misdrijf plegen.

b) Lidgeld niet op tijd betalen.

c) Tweedracht zaaien binnen Turkse gemeenschap, seperatistisch gedrag, deelnemen aan activiteiten die de publieke orde in België verstoren.

d) Activiteiten doen tegen het "Diyanet van België' of de vereniging

e) Een lid dat door om het even welke reden uitgesloten is van het lidmaatschap kan binnen de 15 dagen na bekendmaking bezwaar tekenen bij het betreffend bestuur. Het bezwaar stelt het besluit voor enige tijd uit. Als het bestuur het bezwaar niet aanvaard, wordt op verzoekt het onderwerp op de eerstkomende Algemene Vergadering behandeld. De Algemene vergadering zal een definitief oordeel treffen door een meerderheid aan stemmen. Een lid dat op deze manier geschrapt is, kan ten vroegste één jaar later een aanvraag tot lidmaatschap indienen. Een lid dat de vereniging verlaat kan geen vergoeding eisen in verband met de terugbetaling van het lidgeld of gedane schenkingen.

Artikel 8: Organen van de vereniging:

1) De Algemene vergadering

2) Het bestuur

3) De Inspectieraad

Artikel 9: De Algemene vergadering:

a) De Algemene vergadering bestaat uit leden die hun lidgeld betaald hebben. De leden worden elke twee jaar voor de Algemene vergadering bijeengeroepen. Het bestuur van de vereniging stuurt al zijn leden, samen met de agendapunten, een schriftelijk uitnodiging, 15 dagen voor de Algemene vergadering.

b) Het bestuur kan, indien nodig of bij een schriftelijke aanvraag van veertig procent van zijn leden een buitengewone Algemene vergadering bijeenroepen.

c) Als meer dan de helft van de leden van het bestuur ontslag neemt of als het geen leden meer telt, moet de vereniging binnen één maand naar de Algemene vergadering gaan.

d) De Algemene vergadering heeft beslissingsbevoegdheid als de helft van de leden vermeerderd met één lid aanwezig is. Als bij de eerste vergadering minder dan de helft van de leden aanwezig is, wordt de vergadering, zonder dat een oproep vereist is, verzet naar de eerste vakantiedag na 15 dagen. Deze regeling wordt vermeld op de eerste uitnodiging voor de vergadering. De Algemene vergadering die opnieuw samenkomt, heeft beslissingsbevoegdheid, ongeacht het aantal deelnemende leden.

e) De Algemene vergadering wordt geopend door de voorzitter van het bestuur en één lid van het bestuur, na een afroeping van de namen voor aanwezigheid. Om de Algemene vergadering te leiden wordt een open stem uitgebracht waarbij de meerderheid een voorzitter van de kiesraad en twee secretarissen kiest.

Artikel 10: Taken en bevoegdheden van de Algemene vergadering:

De Algemene vergadering bespreekt de agendapunten en neemt de nodige beslissingen.

De Algemene vergadering heeft het recht om de agendapunten van die dag te wijzigen met een meerderheid van de stemmen. De algemen vergadering onderzoekt of de activiteiten van het bestuur verliepen volgens de regels en wetten, en volgens de besluiten van de algemen vergadering.

Hieruit volgt:

a) Stelt een kiesraad samen.

b) Ontheft de boekhouding en de verslagen van de inspectieraad.

c) Ontheft het bestuur.

d) Kiest een nieuwe bestuur en Inspectieraad.

e) Behandelt de voorstellen die de leden van de Algemene vergadering naar voor schuiven.

f) Bij advies van "Diyanet van België', wijzigt de statuten. Beslissingen rond de wijziging van statuten worden aangenomen met meerderheid van de stemmen van de algemen vergadering.

Artikel 11: Oprichting van de organen:

A. Het bestuur;

1. Het bestuur, verkozen door de Algemene vergadering, bestaat uit tien personen; de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris, de penningmeester, drie vaste en drie reserve leden. Enkel als er

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

onvoldoende leden zijn die taken willen opnemen in het bestuur kan ze bestaan uit vier vaste en één reserve leden.

2. de leden van de bestuur kiezen een onderlinge de voorzitter en andere leden en stellen een taakverdeling op.

3. Indien de leden van bestuur door om het even welke reden bestuur verlaten, worden hun plaatsen ingenomen door de reserve leden.

B. Inspectieraad

a) De Inspectieraad bestaat uit (de voorzitter en 2 vaste leden) 3 vaste leden en 2 reserve leden verkozen

b) "Diyanet van België" is de opperinspectieorgaan

c) Ais de vaste leden door om het even welke reden hun functie niet meer kunnen uitvoeren, worden ze vervangen door de reserve leden.

Artikel 12: Taken van het bestuur.

e) Het bestuur is belast met het uitvoeren van alle verenigingswerken overeenkomstig de bepalingen van de statuten. Het bestuur heeft bewegingsvrijheid betreffende de interne werking. Ze is ook verantwoordelijk voor alle financiële en juridische kwesties die betrekking hebben op de verenigingsactiviteiten en is verplicht de belang de vereniging te dienen.

b) De voorzitter van het bestuur is belast met het uitvoeren van alle verenigingsactiviteit en het activeren en controleren van de taken van de overige leden.

c) De secretaris verzorgt de correspondentie van de vereniging.

d) De penningmeester houdt de boekhouding bij van de vereniging, zorgt voor de balans tussen inkomsten en uitgaven, beheert de kwitanties en zorgt voor een gebruik ervan in overeenstemming met de

procedures. Houdt de boekhouding bij.

e) Tevens moet de penningmeester de boekhoudkundige schriften bijhouden overeenkomstig de wettelijke bepalingen en boekhoudkundige principes. De inhoud van van de kassa moet de penningmeester elke keer storten op het rekeningnummer van de vereniging. Hij moet er eveneens op letten dat het kasgeld niet meer bedraagt dan 1000,00 E.

f) De penningmeester kan samen met een medeverantwoordelijke uit het bestuur geld afhalen van de rekening van de vereniging.

g) Op het einde van hun diensttijd zorgt het bestuur verder voor het beleid tot ee nieuwe bestuur verkozen is. Oude bestuursleden kunnen herkozen worden in het nieuwe bestuur.

h) Vergaderingen van het bestuur worden georganiseerd bij noodzaak, maar minstens één maal per maand. Het bestuur wordt tot de vergadering geroepen door de voorzitter, bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter of ten minste door vier bestuursleden. Er worden geen vergaderingen gehouden bij afwezigheid van de meerderheid van de bestuursleden. De vergaderingen van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter of bij afwezigheid van beiden door de secretaris. Alle beslissingen worden bij meerderheid gestemd en in de notulen opgenomen. De notulen worden bijgehouden door de voorzitter of de secretaris.

i) Als een bestuurslid, zonder verontschuldiging, achtereenvolgens 3 maal afwezig blijft op de vergaderingen, kan de bestuurslid ontslagen worden.

Artikel 13: Taken van de Inspectieraad:

a) De inspectieraad controleert elke 4 maand of alle verenigingsactiviteiten in overeenstemming met de bepalingen van de staturen verlopen en dat de financiële zaken correct worden uitgevoerd. Als het bestuur dit nodig acht zal hij deelnemen aan de vergaderingen om advies en hulp te verlenen.

b) Als tijdens de inspectie onregelmatigheden vastgesteld worden, wordt het bestuur op deze onregelmatigheden gewezen. Als ondanks de waarschuwing volhard wordt in onregelmatigheden, bezorgt de inspectieraad hierover een schriftelijk verslag aan de hogere orgaan de "Diyanet van België". In dit geval zal de "Diyanet van België" de zaak onderzoeken en binnen de opgegeven voorschriften aan de betrokken vereniging wettelijke maatregelen treffen.

Artikel 14: De inkomsten van de vereniging:

a) Bijdragen van officiële instanties.

b) Persoonlijke giften en giften van instellingen

c) Lidgelden

d) Overige legale inkomsten.

Artikel 15: Procedure voor giften:

Het accepteren van de giften wordt bewezen via het uitreiken van een ontvangstbewijs. Dit bewijs wordt

1.400 22

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

afgegeven aan de schenker. De ontvangbewijzen moeten een serienummer hebben. Indien de

kwitanties niet werden bekomen van "Diyanet van België", kan het bestuur beslissen tot het drukken van een voldoende aantal exemplaren op voorwaarde dat het "Diyanet van België" ervan met de serienummer op de hoogte wordt gebracht.

Artikel 16: Ontbinding van de vereniging:

Bij ontbinding van de vereniging, worden alle roerende en onroerende goederen aan de hogere orgaan de "Diyanet van België" overgeheveld.

Artikel 17: Aanvaarding en begin van de datum waarop het van kracht wordt:

Dit statuut bestaat uit 17 artikels en wordt goedgekeurd op 16/01/2011 door de gewone

Algemene vergadering. Dit reglement is van toepassing nadat het werd gepubliceerd in de staatsblad.

VERKIEZINGEN

De volgende bestuursleden werden herverkozen:

De volgende personen werden verkozen en benoemd:

Het Bestuur:

1. Çinar Seyfettin, gepensioneerd mijnwerker, "2010511951 te Arakli (Tr), Louis Sauvestrelaan 39, 3581 Beringen, RR 510520 371 38

2. Sükün Hüseyin, gepensioneerd mijnwerker, "0711111956 te Tavas (Tr), Nieuwstraat 34, 3581 Beringen, RR 561107 283 81

3. Kahraman Yücel, bediende, *17/03/1974 te Arakli (Tr), Louis Sauvestrelaan 13, 3581 Beringen, RR 740317 183 09

4. Kayan Muhittin, gepensioneerd mijnwerker, "0110411955 te Denizli, Kanaalstraat 5, 3582 Beringen, RR 550401 365 12

5. Türk Ali, bediende, "0110111975 te Dereli (Tr), Hotelstraat 8, 3582 Beringen, RR 750000 553 52

6. Ocak Fevri, gepensioneerd mijnwerker, "20/11/1948 te Ardahan, Spoorwegstraat 7, 3582 Beringen, RR 481120 357 31

Het Dagelijks bestuur, bevoegd de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen:

1. Çinar Seyfettin, Voorzitter

2. Sükün Hüseyin, ondervoorzitter

3. Kahraman Yücel, secretaris

4. Kayan Muhittin, penningmeester

5. Ocak Fevri, bestuurder

6. Tt3r3c All, bestuurder

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

31/03/2015
ÿþ11\

irD, I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Ondernemingsar: 0418.067.129

Benaming

(voluit) : diyanet Beringen Fatih Moskee, kulturele en sociale

hulpverlening

(verkort) : vzw Fatih

Rechtsvorm : vzw

Zetel : stationstraat 57, 3582 Beringen

Onderwerp akte : wijziging raad van bestuur

op de bestuursvergadering gehouden op 01/03/2015 werd eensluidend volgende beslissing genomùen;

volgende bestuursleden werden ontslagen:

- yildiz selim - ahmet koç

- ayhan Sahin burhan bicici - saglik bulent

- erdogan

vanaf heden zijn volgende personen tot het bestuur benoemd:

- yildiz seilm, voorzitter wonende te kanaalstraat 51, 3582 Beringen

- Ahmet koç, secretaris wonende te Helmstraat 34, 3581 Beringen

- Ali Türk, ondervoorzitter wonende te havenlaan 23, 3582 Beringen

- Ihsan çalik, verantwoordelijke gebouwen, wonende te jean lenaertsstraat 15,3971 Heppen

- Said Bataray, jeugdcoordinator, wonende te kanaalweg 16/1, 3980 Tessenderlo

- erdogan yildiz, penningmeester, wonende te gouden jubileumplein 10/1, 3582 Beringen

- Davut Bayraktar, lid, wonende te laan op vurten 46, 3582 Beringen

Davltit Bayraktar Lid

Yildiz selim voorzitter

Atr rf iet Koç Secretaris

Brdogan Yildiz penningmees

Sai" ", ataray

verantwoordelijke gebouwen jeugdcoordinator

Ali Türk onde

'tter

Ihsan Calik

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

NIA

5047956*

RECHTBANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

19 MAART 2015

Griffie

Coordonnées
DIYANET BERINGEN FATIH MOSKEE KULTURELE, SOC…

Adresse
STATIONSTRAAT 57 3580 BERINGEN

Code postal : 3580
Localité : BERINGEN
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande