DOK6

Association sans but lucratif


Dénomination : DOK6
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.836.292

Publication

13/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aars het Belgisch Staatsblad

~ I

i Ondernemingsrir : 233 S 3,C -C.. 9e---

Bersarti'tirtg

(valui;) : DOK6

tverkor:) "

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kwakkelstraat 6, 3500 Hasselt

Onrierwer akte : Oprichting en benoeming bestuurders

Bij onderhandse akte dd. 30 september 2011 beslisten volgende personen :

1. Gommers Nele, bediende, wonende te 3500 Hasselt, Zwartvennestraat 8, geboren te Hasselt, op 10.08.1987, met rijksregisternummer 87081030022

2. Quintens Kaat, studente, wonende te 3500 Hasselt, Leopoldplein 46, geboren te Hasselt, op 26.09.1993, met rijksregisternummer 93092616603

3. Nys Martijn, bediende, wonende te 3511 Kuringen, Rechterstraat 47, geboren te Hasselt, op 17.05.1991, met rijksregisternummer 91051731356

hierna genoemd: "de stichtende leden"

allen van Belgische nationaliteit, een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, met de hiernavolgende statuten :

Titel 1 : Stichtende leden, rechtsvorm, naam, zetel, doel en duur

Artikel 2. Rechtsvorm

De vereniging werd op 30 september 2011 opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid. De vereniging heeft meer bepaald de rechtsvorm van een vereniging zonder winstoogmerk (hierna 'VZW' genaamd) en is onderworpen aan de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 en de Wet van 22 december 2003 (hierna genoemd 'VB.S-wet').

Artikel 3. Naam

3.1. De VZW draagt de naam 'DOK6'.

3.2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden `vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'VZW', en met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 4. Zetel

4.1. De maatschappelijke zetel van de VZW is gevestigd te 3500 Hasselt, Kwakkelstraat 6, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

4.2. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Vlaams Gewest en de nodige openbaarmakingsvereisten hiertoe te vervullen. Tevens kan de Raad van Bestuur bij gewone beslissing gewestelijke kantoren creëren op andere plaatsen in België.

Artikel 5. Doel

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verse, : Naam en handtekening.

II1 I allVlll~llllllllll io

*11156886*

RECHTBANK VAN KOOPHAN DEL

03 -10.. ?Sri',

Iteen Ll"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

5.1. De vereniging heeft tot doel: het op een maatschappelijk verantwoorde manier begeleiden en/of ondersteunen van de jeugd, studenten en/of werkzoekenden door o.m., doch niet beperkt tot :

-het geven van opleidingen/cursussen voor studenten en reguliere werkzoekenden in diverse sectoren en diverse doelgroepen (horeca, call centra, bedienden algemeen, arbeiders algemeen, studentenjobs), teneinde hen op die manier beter klaar te maken voor de arbeidsmarkt;

-het organiseren van evenementen om de samenwerking/wisselwerking tussen studenten en reguliere werkzoekenden te bevorderen;

-het voeren van activiteiten, het uitwerken van projecten teneinde de creativiteit en/of ondernemingszin van studenten en/of werkzoekenden aan te moedigen;

-het samenwerken met jeugdverenigingen, onder eender welke vorm, om de jeugdige contacten tussen alle partijen te stimuleren en om de ondernemingszin van de jeugd op deze manier aan te moedigen;

-het verhuren van polyvalente ruimte voor het organiseren van evenementen, vergaderingen, allerlei cursussen (zoals o.a. kookcursussen, muzieklessen, tapcursussen edm.), feestelijkheden, enz.;

-het verzorgen van kleine snacks en een beperkt aanbod aan drank (frisdranken en vruchtensappen) voor onmiddellijke consumptie, enkel ten behoeve van de leden van de VZW;

-het ter beschikking stellen aan de jeugd van de nodige faciliteiten met het oog op studie of amusement (o.a. ruimte om te studeren, internet, muziekinstrumenten, enz.);

-het ondersteunen en/of begeleiden van de jeugd en werkzoekenden naar de arbeidsmarkt op de meest ruime wijze (o.a. door opleiding, het bevorderen van de mobiliteit van de jeugd en werkzoekenden, enz.);

-het afsluiten van samenwerkingen met diverse instanties die de VZW kunnen helpen om haar maatschappelijk doel te realiseren.

5.2. De VZW kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële, niet-winstgevende doelstellingen. Daartoe kan de VZW samenwerken met, deelnemen in, of, op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

5.3. De VZW is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het bereiken van haar doet nodig heeft, in eigendom te bezitten, of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

De VZW kan zowel tot waarborg van haar eigen verbintenissen, als tot waarborg van verbintenissen van derden, zich borg stellen, haar goederen in pand geven of hierop een hypotheek laten vestigen, voor zover dit alles kadert binnen de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 6. Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2 : Lidmaatschap

Artikel 7. Werkelijke Leden

7.1. Het aantal werkelijke leden van de VZW is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen. De stichtende leden, zoals vermeld onder artikel 1 van de statuten, zijn de eerste werkelijke leden van de VZW.

7.2. Iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon, die zich aansluit bij de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de VZW, kan zich, ongeacht zijn ideologische of politieke overtuiging, kandidaat stellen om werkelijk lid van de VZW te worden. Hij dient daartoe zijn kandidaatstelling te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

7.3. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze Raad van Bestuur dienen alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. In geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend.

De Raad van Bestuur dient haar beslissing niet te motiveren en kan volstrekt discretionair beslissen of een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als lid.

7.4. De werkelijke leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-Wet en in deze statuten worden beschreven. Bovendien houdt de toetreding als werkelijk lid de aanvaarding in van onderhavige statuten en van het reglement van interne orde, dat kan opgesteld worden door de Raad van Bestuur.

7.5. De Raad van Bestuur heeft de mogelijkheid om aan de werkelijke leden de verplichting op te leggen om jaarlijks een lidmaatschapsbijdrage te betalen. De Raad van Bestuur bepaalt in dat geval het bedrag van deze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

lidmaatschapsbijdrage, dewelke alleszins niet meer mag bedragen dan 100 euro per jaar. Dit maximumbedrag is gekoppeld aan de index der consumptieprijzen. De basisindex is deze van de maand voorafgaand aan deze waarin de VZW werd opgericht.

Artikel 8. Toegetreden leden

8.1. Daarnaast kunnen ook zogenaamde toegetreden leden tot de VZW worden toegelaten. Gelet op het doel van de VZW beoogt de VZW zoveel mogelijk studenten aan te trekken als toegetreden leden, zodat deze van de diensten van de VZW gebruik kunnen maken.

8.2. Iedere natuurlijke persoon, iedere rechtspersoon of iedere organisatie, die een beroep doet of wenst te doen op de diensten van de VZW en die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan, ongeacht zijn ideologische of politieke overtuiging, toegetreden lid van de VZW worden door het verwerven van een lidkaart van de VZW.

8.3. De toegetreden leden bezitten enkel de rechten die hen worden toegekend door onderhavige statuten. Met name beschikken de toegetreden leden enkel over een aanwezigheidsrecht en geen stemrecht op de algemene vergadering. Daarnaast kunnen de toegetreden leden tegen zeer voordelige tarieven gebruik maken van de diensten van de VZW.

8.4. De Raad van Bestuur heeft de mogelijkheid om aan de toegetreden leden de verplichting op te leggen om jaarlijks een lidmaatschapsbijdrage te betalen. De Raad van Bestuur bepaalt in dat geval het bedrag van deze lidmaatschapsbijdrage, dewelke alleszins niet meer mag bedragen dan 50 euro per jaar. Dit maximumbedrag is gekoppeld aan de index der consumptieprijzen. De basisindex is deze van de maand voorafgaand aan deze waarin de VZW werd opgericht.

Artikel 9. Uittreding  ontslag  uitsluiting

9.t Werkelijke of toegetreden leden kunnen zich op ieder ogenblik uit de VZW terugtrekken door een aangetekend schrijven, dan wel een e-mail te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het uittreden van dit lid zal ingaan één maand na het verzenden van dit aangetekend schrijven of deze e-mail.

Een uittredend werkelijk of toegetreden lid zal echter wel (indien van toepassing) verplicht worden tot betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin de uittreding wordt gerealiseerd.

9.2. Een werkelijk of toegetreden lid wordt geacht ontslagnemend te zijn:

- bij overlijden

- indien dit lid de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage niet heeft betaald op de jaarlijkse vervaldag, voor zover

deze verplichting werd opgelegd door de Raad van Bestuur

9.3. Indien een werkelijk lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW of op enige wijze schade toebrengt aan de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5de van de werkelijke leden, warden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is en waarbij voor de beslissing een 2/3de meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden vereist is.

Het werkelijk lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht voorafgaandelijk gehoord te worden. Hij wordt hiertoe, minstens vijftien dagen vóór de algemene vergadering, bij aangetekende brief uitgenodigd.

9.4. Toegetreden leden die handelen in strijd niet de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden.

9.5. Een uittredend, ontslagen of uitgesloten lid, evenals zijn rechthebbenden en schuldeisers, alsook de erfgenamen en rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen terugbetaling vragen van de betaalde bijdragen en kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de VZW. Zij kunnen evenmin overlegging van rekeningen, verzegeling of inventarisatie vorderen.

De opschorting of het verlies van de hoedanigheid van lid van de VZW heeft geen enkele invloed op de contractuele verplichtingen van het uittredende, ontslagen of uitgesloten lid ten opzichte van de VZW, indien deze voortvloeien uit de door de VZW verstrekte diensten.

Artikel 10. Rechten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

Geen enkel lid Kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde.

Titel 3 : Algemene vergadering

Sectie 1: Samenstelling en bevoegdheden

Artikel 11. Samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit de werkelijke leden. Alle werkelijke leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkelijk lid heeft één stem.

De toegetreden leden hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen, doch zij beschikken niet over een stemrecht.

Artikel 12. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend

worden:

-wijziging van de statuten

-benoeming en ontslaan bestuurders

-verlenen van kwijting aan de bestuurders

-uitsluiting werkelijke leden

-goedkeuring van rekeningen en begrotingen

-ontbinding van de VZW

-omzetting van de VZW in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Sectie 2 : Vergaderingen

Artikel 13. Jaarvergadering

Minstens één maal per jaar wordt er een gewone algemene vergadering gehouden. Deze gewone algemene vergadering wordt ieder jaar gehouden op de eerste maandag van de maand mei om 18u, op de maatschappelijke zetel van de VZW, tenzij een andere datum of plaats wordt vermeld in de oproeping.

Artikel 14. Bijeenroeping

14.1. De vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens twee bestuurders.

14.2. De uitnodiging wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering per e-mail of per brief verstuurd naar alle werkelijke leden van de VZW. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens twee bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/5de van de werkelijke leden minstens 10 dagen voor de datum van de vergadering wordt aangebracht, op de agenda wordt geplaatst.

Indien alle werkelijke leden aanwezig zijn op de algemene vergadering en hiertoe unaniem hun toestemming geven, kan van de vooropgestelde agenda worden afgeweken.

Artikel 15. Buitengewone algemene vergadering

15.1. Telkens wanneer het belang van de VZW dit vereist, kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens twee bestuurders. De voorzitter van de raad van bestuur is verplicht een buitengewone algemene vergadering samen te roepen, telkens wanneer minstens 1/5de van de werkelijke leden hem hierom verzoeken.

15.2. De oproeping tot deze buitengewone algemene vergadering gebeurt op dezelfde wijze als de bijeenroeping van een gewone algemene vergadering.

Artikel 16. Voorzitter

De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Sectie 3 : Quorum en stemming

Artikel 17. Algemene regel

17.1. In de algemene regel is de vergadering regelmatig samengesteld, ongeacht het aantal aanwezige leden, tenzij anders is bepaald bij wet of in onderhavige statuten.

17.2. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, met uitzondering van hetgeen is bepaald bij wet of in onderhavige statuten.

Artikel 18. Bijzondere quorum- en stemmingsvereisten

18.1 De beslissingen tot uitsluiting van een lid kunnen maar genomen worden indien minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is op deze algemene vergadering en wanneer minstens 2/3de van deze aanwezige of vertegenwoordigde leden de beslissing goedkeuren.

18.2. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering, waarop minstens 213de van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

In geval op de eerste algemene vergadering minder dan 2/3de van de werkelijke leden aanwezig is of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

De beslissingen worden geacht aanvaard te zijn indien ze worden goedgekeurd door 213de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, is een eenparigheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist.

Artikel 19. Vertegenwoordiging

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door een ander lid vertegenwoordigd worden aan de hand van een geschreven volmacht. Elk lid kan maximaal 2 volmachten dragen.

Artikel 20. Wijze van stemming

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3de van de werkelijke leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Artikel 21. Notulen

Van elke algemene vergadering worden notulen opgesteld, die ondertekend worden door de voorzitter van de algemene vergadering en die bewaard worden in een notulenregister dat op de maatschappelijke zetel van de VZW ter inzage zal zijn van de werkelijke leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Derden kunnen slechts inzage krijgen van het notulenregister na schriftelijk toestemming van de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Titel 4 : Bestuur en vertegenwoordiging

Sectie 1 : Samenstelling Raad van Bestuur

Artikel 22. Samenstelling

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 3 personen, al dan niet leden van de VZW.

Het aantal bestuurders dient evenwel steeds één minder te bedragen dan het aantal werkelijke leden van de VZW. Zolang het aantal werkelijke leden beperkt is tot drie kan de Raad van Bestuur bestaan uit 2 bestuurders.

Artikel 23. Benoeming en ontslag bestuurders

23.1. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. De benoeming gebeurt voor een periode van zes jaar. Herbenoeming van de bestuurders is mogelijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

23.2. De bestuurders kunnen ten allen tijde ontslagen worden door de algemene vergadering. leder lid van de Raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door een aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De bestuurder is evenwel verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

23.3. In het geval één van de bestuurders in de loop van het boekjaar overlijdt of zijn functie neerlegt, zal de Raad van Bestuur in diens vervanging voorzien. Deze benoeming wordt voorlopig verricht en is onderworpen aan de bekrachtiging door de eerstvolgende algemene vergadering. De aldus benoemde bestuurder verwerft het mandaat van zijn voorganger.

Artikel 24. Voorzitter, secretaris en penningmeester

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

Artikel 25. Kosteloos

De bestuurders oefenen hun mandaat in beginsel kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Sectie 2 : Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

Artikel 26. Vergaderingen

26.1. De Raad van Bestuur vergadert telkens wanneer het belang van de VZW het vereist en minstens één maal per jaar, en steeds na oproeping door de voorzitter van de Raad van Bestuur of op schriftelijk verzoek van minstens twee bestuurders.

26.2. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. De vergaderingen worden gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

26.3. De verhinderde of afwezige bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, door middel van een geschreven volmacht. Iedere bestuurder mag maar maximaal één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 27. Beraadslaging

27.1. De Raad van Bestuur kan slechts rechtsgeldig beraadslagen en besluiten, indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

27.2. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 28. Notulen

Van elke Raad van Bestuur worden notulen opgesteld, die ondertekend worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur en die bewaard warden in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkelijke leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Sectie 3 : Intern bestuur en externe vertegenwoordigingsmacht

Artikel 29. Intern bestuur

29.1. De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van deze handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet of de statuten de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Artikel 30. Taakverdeling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MDD 22

30.1. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit het collegiaal bestuur, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen, zonder dat deze taakverdeling evenwel tegenwerpelijk is aan derden.

Artikel 31. Externe vertegenwoordigingsmacht

31.1.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

31.2.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, is de VZW tegenover derden enkel rechtsgeldig verbonden door de handtekening van twee bestuurders die de hun verleende mandaten niet moeten bewijzen.

Artikel 32. Delegatie

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerkelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 33. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffe van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Titel 5 : Financiering en boekhouding

Artikel 34. Financiering

34.1.De VZW zal ondermeer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen en laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van het specifiek project.

34.2.Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 35. Boekhouding

35.1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

35.2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in Artikel 17 V&S-Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

35.3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in Artikel 26 novies V&S-Wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in Artikel 17, § 6 V&5-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

35.4.De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 36. Reservefonds

Er wordt een reservefonds gevormd. Dit heeft tot doel de VZW in staat te stellen zich in te dekken tegen risico's die zij loopt uit hoofde van haar werking.

Elk overschot van ontvangsten van de VZW wordt in dit reservefonds gestort.

Titel 6 : Ontbinding en vereffening

Artikel 37

MOD 2.2

Luik B - vervolg

37.1.De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5de van aile leden. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 18.2 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig Artikel 23 V&S-Wet.

37.2.Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering één of . meerdere vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven. Ingeval van ontbinding en vereffening, zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan een organisatie met een gelijkaardig doel.

37.3.Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaald in Artikel 23 en 26 novies van de V&S-Wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Titel 7 : Diverse bepalingen

Artikel 38

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk werd geregeld, blijft de V&S-Wet van toepassing.

Tijdens de eerste algemene vergadering van de VZW dd. 30.09.2011 namen de stichtende leden o.m. volgende beslissingen :

1.De stichtende leden beslissen unaniem dat het eerste boekjaar begint op de datum van de oprichtingsakte en eindigt op eenendertig december tweeduizend en twaalf.

2.Nele Gommers wordt benoemd tot voorzitter van de algemene vergadering. De stichtende leden komen overeen dal Nele Gommers en Kaat Quitens ieder om beurt tot voorzitter van de algemene vergadering zullen benoemd worden en dit telkens voor maximum één jaar.

3.De stichtende leden benoemen ais bestuurders van de VZW :

- Nele Gommers, wonende te 3500 Hasselt, Zwartvennestraat 8, geboren te Hasselt, op 10.08.1987, met rijksregisternummer 87081030022

- Quintens Kaat, wonende te 3500 Hasselt, Leopoldplein 46, geboren te Hasselt, op 26.09.1993, met rijksregisternummer 93092616603

Opgemaakt te Hasselt op 30.09.2011,

Nele Gommers

Bestuurder

Kaat Quintens

Bestuurder

Het origineel van de oprichtingsakte werd tegelijkertijd met onderhavig document neergelegd.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instromen¬ erende notaris, hetzij van de persoCo)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste biz. van Lui

Coordonnées
DOK6

Adresse
KWAKKELSTRAAT 6 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande