DR. BERT GOOSSENS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. BERT GOOSSENS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 502.864.529

Publication

13/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 30.06.2014, NGL 12.08.2014 14410-0306-010
31/01/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

c) toetreden tot een (kosten) associatie, een professionele vennootschap met rechtspersoonlijkheid, een middelenvennootschap of een vereniging zonder winstoogmerk.

7) Het optimaal beheer van de reserves als een goed huisvader en het veilig stellen ervan.

Mits inachtneming van de regels van de medische deontologie, mag de vennootschap alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren. De vennootschap heeft als bijkomstig doel beleggingen in roerende en onroerende goederen voor zover dat deze handeling niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen en aanleiding zouden geven tot een regelmatige commerciële activiteit. Indien meerhoofdig dienen de vennoten voorafgaandelijk de modaliteteiten van een akkoord over het investeringsbeleid met tenminste twee/derde meerderheid schriftelijk vast te leggen. De vennootschap kan op om het even welke wijze deelnemen en op om het even welke wijze deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

5) Maatschappelijk kapitaal :

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen op naam en ondeelbaar, zonder vermelding van nominale waarde.

Deze aandelen kunnen slechts verworven worden door geneesheren die ingeschreven zijn op de lijst van de Orde der Geneesheren en die hun beroep op actieve wijze uitoefenen of zullen uitoefenen in het kader van de vennootschap en die bevoegd zijn om in België de geneeskunde uit te oefenen, met uitsluiting van elke derde.

6) Inschrijving op het kapitaal: - inbreng in geld.

Op voormeld kapitaal werd door de genoemde oprichter ingetekend op honderd zesentachtig aandelen, hetzij voor achttien duizend zeshonderd euro (18.600,00 ¬ ), waarop een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) werd gestort in speciën. Zodat er een bedrag van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (¬ 12.400,00) ter beschikking is van de vennootschap.

Dit bedrag werd gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE31 0688 9591 4255 geopend bij de Belfius Bank op naam van de vennootschap in oprichting.

Het bewijs van deponering, dat door ondergetekende notaris zal bewaard worden in zijn dossier, werd door voornoemde instelling afgeleverd op 25 oktober 2012.

7) Tijdstip werking en duur :

De vennootschap begint te werken vanaf haar neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte bij de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en is opgericht voor onbeperkte duur.

8) Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder die vennoot moet zijn.

Vertegenwoordiging: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders waarvan er minstens één steeds geheesheer  vennoot dient te zijn. Indien een niet-vennoot als zaakvoerder benoemd wordt, treedt deze op als medezaakvoerder en dienen zijn beslissingen bekrachtigd te worden door de vennoot  zaakvoerder. Medische handelingen, handelingen die betrekking hebben op de medische praktijkvoering, op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of op het beroepsgeheim van de vennoten, vallen expliciet buiten de bevoegdheid van de niet-vennoot zaakvoerder. De niet-vennoot zaakvoerder kan een natuurlijk persoon zijn in welk geval de identiteit ervan bij de Orde bekend dient te zijn. De niet-vennoot zaakvoerder kan ook een rechtspersoon zijn in welk geval uit de statuten van deze rechtspersoon moet blijken dat het om een managementvennootschap gaat en waarvan het doel niet strijdig is met de Code van de Geneeskundige Plichtenleer. Bovendien dient de naam van de natuurlijk persoon die de rechtspersoon binnen de professionele vennootschap vertegenwoordigt, bij de Orde bekend te zijn. De vennoot-zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen waarvan de volmachten beperkt zijn in tijd en tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De zaakvoerder kan bijzondere volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, van wie de volmachten beperkt zijn tot een reeks rechtshandelingen van niet-medische aard.

De vennootschap wordt jegens derden én in rechte als eiser en als verweerder geldig vertegenwoordigd door de enige zaakvoerder alleen optredend.

Tot niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd voor een voor een hernieuwbare periode van twintig (20) jaar: de heer Goossens Bert Johan Stijn, voornoemde oprichter, wonende te 3800 Sint-Truiden, Boudewijnlaan 14, die verklaart te aanvaarden. Hij verklaart die opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet getroffen werd door een maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van niet-statutaire zaakvoerder kan vergoed worden. Deze vergoeding dient overeen te stemmen met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiveiten.

9) Boekjaar

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde

jaar.

10) Datum en uur van de jaarvergadering.

De gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op de tweede zaterdag

van de maand juni om vijftien uur.

11) Eerste jaarvergadering en boekjaar.

Het eerste boekjaar begint op de datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel, dienst burgerlijke vennootschappen, en eindigt op eenendertig december 2013.

De vennootschap neemt alle handelingen en verbintenissen over vanaf 1 september 2012 tot aan de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van koophandel, dienst Burgerlijke Vennootschappen, onder de opschortende voorwaarde van voormelde neerlegging, bij toepassing artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen.

12) Bestemming van de winst  Reserve - ontbinding.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste één twintigste voorafgenomen voor het oprichten van een wettelijk reservefonds; deze voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer het reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. De vergadering mag andere toereikende reserves aanleggen, rekening houdend met het doel van de vennootschap.

De aanwending van het saldo wordt volledig overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering, mits inachtneming van de beperkingen voorzien in artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is, kan hem kwijting worden verleend. Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de zorgen van de zaakvoerder-geneesheer in functie, tenzij de algemene vergadering van de vennoten één of meer vereffenaars benoemt, met gewone meerderheid van stemmen. De algemene vergadering bepaalt de bevoegdheden en de bezoldiging van de vereffenaars.

Voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten dienen de vereffenaars beroep te doen op geneesheren.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaars eventueel gesteld hebben tussen hun benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De vereffenaars vormen een college.

Coordonnées
DR. BERT GOOSSENS

Adresse
BOUDEWIJNLAAN 14 3800 KERKOM-SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande