DR. L. JANSSEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. L. JANSSEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 545.971.032

Publication

13/02/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft tot doel:

a. de uitoefening door de geneesheer-vennoten van hun volledige medische activiteit als huisarts in naam en voor rekening van de vennootschap, en dit onder de persoonlijke en onbeperkte beroepsaansprakelijkheid van de geneesheer-vennoot en met inachtneming van de code van Geneeskundige Plichtenleer, onder meer betreffende het beroepsgeheim.

De activiteit omvat impliciet de inning der erelonen door en voor de vennootschap en de uitkering van een vergoeding aan de geneesheer-vennoot in verhouding tot de prestaties die zij voor rekening van de vennootschap geleverd hebben.

b. de inrichting van een medisch secretariaat en van de algemene diensten die nuttig zijn voor de hoofdactiviteit van de vennootschap.

c. de aankoop, het huren en invoeren van alle medische apparatuur en bijhorende accomodaties, nodig of nuttig voor de uitoefening van voormelde activiteiten.

d. het verlenen van alle medische, materiële, morele en sociale assistentie aan de patiënten.

e. het aanleggen van reserves om de nodige medische apparatuur en andere roerende en onroerende goederen aan te schaffen.

f. het scheppen van mogelijkheden om de geneesheer-vennoot toe te laten zich bij de scholen en verder te bekwamen, bij de scholen en aan wetenschappelijk onderzoek te doen teneinde in zijn specifieke discipline alle evoluties te volgen en te kennen.

Mits inachtneming van de regels van de medische deontologie, mag de vennootschap alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die van aard zijn rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en op om het even welke wijze deelnemen aan en samenwerken met alle verenigingen, rechtspersonen en vennootschappen, die een gelijkaardig doel nastreven en die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Elke geneesheer-vennoot zal de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf heden.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene

vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die de hoedanigheid van huisarts-vennoot moet bezitten; zij worden benoemd door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat bepaalt. De duur van het mandaat van een zaakvoerder mag nooit meer dan twintig jaar bedragen.

In geval van meerhoofdigheid is de duur van het mandaat beperkt tot 6 jaar, hernieuwbaar. De benoeming van een zaakvoerder treedt eerst in werking nadat hij uitdrukkelijk verklaard heeft dat hij zijn functie aanvaardt en dat die aanvaarding niet door of krachtens de wet is verboden. Deze verklaringen worden aangetekend in de notulen van de algemene vergadering.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Een niet-statutaire zaakvoerder kan ten allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten. Het ongevraagd ontslag van een niet-statutaire zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

Het vrijwillig aftreden van de enige zaakvoerder kan niet eerder effect sorteren dan nadat de algemene vergadering van het ontslag kennis heeft genomen en de tijd en gelegenheid heeft gehad een nieuwe zaakvoerder te benoemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Een uittredende zaakvoerder is herbenoembaar.

BEVOEGDHEDEN

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse gewone algemene vergadering der vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand mei om 18.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is wordt de jaarvergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Ten allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over aangelegenheden die tot haar bevoegdheid behoren en die geen wijziging van de statuten inhoudt. Ten allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over wijzigingen van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het Vlaams of Brussels Gewest waar de vennootschap gevestigd is, aangeduid in de oproeping.

BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt de zaakvoerder(s) de inventaris op alsmede de jaarrekening.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel.

VERDELING

Het batig overschot der resultatenrekening na aftrek van de algemene kosten, lasten en afschrijvingen, zoals blijkt uit de goedgekeurde jaarrekeningen, maakt de nettowinst uit.

Van deze winst wordt tenminste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering, met eenparigheid van stemmen, besluiten dat de winst of een deel ervan, zal worden gereserveerd, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen, en van de normale vergoeding voor het door de huisartsen-vennoten gepresteerd werk.

Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houden met het doel van de vennootschap.

ONTBINDING

De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter, dan wel bij een besluit van de algemene vergadering plaats heeft, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

Voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten dienen de vereffenaars een beroep te doen op geneesheren.

03/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 29.05.2015, NGL 28.07.2015 15358-0529-009
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.05.2016, NGL 30.08.2016 16544-0095-010

Coordonnées
DR. L. JANSSEN

Adresse
HOEFSTRAAT 10, BUS A000 3560 LUMMEN

Code postal : 3560
Localité : LUMMEN
Commune : LUMMEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande