DR. SPETS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. SPETS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 535.799.591

Publication

28/06/2013
ÿþ !And 21

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1

DI

1 098993*

Neergelegd ter griffie der

rechtbank y. koophandel te TONGEREN

1 9 -06- 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DR. SPETS

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3630 Maasmechelen, Tulpenstraat 34

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Tom COLSON, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "COLSON&FAGARD, geassocieerde notarissen", met zetel te Maasmechelen, op 14 juni 2013, neergelegd ter registratie, dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht door: mevrouw SPETS Anna Ulrika Kristina, van Zweedse nationaliteit, geboren te ôsteraker (Zweden) op 27 maart 1974, (N.N. 74.03.27 454-20), echtgenote van de heer SPETS Karl-Fredrik Markus, wonend te 3630 Maasmechelen, Tulpenstraat 34.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel naar Zweeds recht bij gebrek aan huwelijkscontract, ongewijzigd zoals zij verklaart.

OPRICHTING

De vennootschap is opgericht onder de naam "DR. SPETS", waarvan de zetel gevestigd is te 3630 Maasmechelen, Tulpenstraat 34, met een kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,-) vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk 11100ste van het kapitaal vertegenwoordigen.

ONDERSCHRIJVING VOLSTORTING.

Op het kapitaal wordt ingeschreven in speciën als volgt:

Voornoemde mevrouw SPETS Anna, schrijft in op honderd (100) aandelen, dewelke zij volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,-), zodat nog een van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,-) verschuldigd blijft.

Aldus beschikt de vennootschap over een bedrag van twaalf duizend vierhonderd euro (¬ 12.400,-). STATUTEN

De statuten van de vennootschap luiden alsvolgt:

Artikel één - NAAM.

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid,

Haar naam luidt "DR. SPETS".

De naam moet in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of door de afkorting "BV BVBA", leesbaar weergegeven.

Zij moet bovendien vergezeld worden van de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap,' van het woord "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel(s) van, de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft en de exploitatiezetel(s), alsook van haar ondernemingsnummer.

Artikel twee - ZETEL.

De zetel is gevestigd te 3630 Maasmechelen, Tulpenstraat 34.

De zetel kan verplaatst warden naar elke andere plaats in België binnen het Vlaams Gewest of het tweetalig

gebied Brussel-hoofdstad bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s) die zorgt (zorgen) voor bekendmaking

hiervan in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Elke zetelverplaatsing dient bekendgemaakt te worden aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der

Geneesheren.

Artikel drie - DOEL.

De vennootschap heeft tot doel:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

3 5r. 7ff. 5f4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het uitoefenen van de geneeskunde, het verstrekken van de middelen voor de uitoefening en de bevordering van de huisartsgeneeskunde en dit onder de persoonlijke en onbeperkte beroepsaansprakelijkheid van de geneesheer-vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap en met inachtname van de Code van Geneeskundige Pfichtenteer, ondermeer betreffende het beroepsgeheim, niet dien verstande dat de honoraria voor de geneeskundige verstrekkingen geïnd en beheerd worden voor rekening van de vennootschap en dat de geneesheer-vennoten een vergoeding kunnen ontvangen van de vennootschap voor de door hen verrichte prestaties.

Tot doel van de vennootschap behoren evenzeer:

.1-let ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de geneesheer;

" Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat nuttig of nodig voor de uitoefening van de voornoemde activiteiten;

" Het verwerven en/of huren van aile medische apparatuur en begeleidende accommodaties voor de praktijk van de geneesheer;

" Het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle dienstige apparatuur en andere roerende en onroerende goederen, noodzakelijk en bevorderlijk om de medische discipline van de geneesheer uit te oefenen;

'De mogelijkheden scheppen om de geneesheer-vennoten toe te laten zich bij te scholen en zich verder te bekwamen, teneinde hun medische activiteiten in optimale omstandigheden te kunnen uitoefenen, De geneesheer-vennoot verbindt zich ertoe zijn volledige medische activiteit in de vennootschap in te brengen.

De vennootschap mag alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks in verband staan met haar vennootschapsdoel.

In geen geval mogen de vennootschapsrechtelijke activiteiten leiden tot een inbreuk op de Code van Geneeskundige Plichtenleer en de deontologische regels in het algemeen.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, doch overeenkomsten, die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. Kortom de vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen of dewelke verband houden met bovengenoemd doet op voorwaarde dat deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen.

De vennootschap heeft ais bijkomstig doel beleggingen in roerende en onroerende goederen in zoverre dat:

-Deze handelingen niet van aard mogen zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen;

-Deze activiteiten geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook.

Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt, kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden

nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid met ten minste een 2/3de

meerderheid aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd,

Artikel vier - DUUR.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

Artikel vijf - KAPITAAL.

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,-).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk

één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel negen - BEVOEGDHEDEN.

A. Vertegenwoordiging:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders waarvan er minstens één steeds geneesheer-vennoot dient te zijn. Indien een niet-vennoot als zaakvoerder benoemd wordt, treedt deze op als mede-zaakvoerder en dienen zijn beslissingen bekrachtigd te worden door de vennoot-zaakvoerder, Medische handelingen, handelingen die betrekking hebben op de medische praktijkvoering, op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of op het beroepsgeheim van de vennoten, vallen expliciet buiten de bevoegdheid van de niet-vennoot zaakvoerder. De niet-vennoot zaakvoerder kan een natuurlijk persoon zijn in welk geval de identiteit ervan bij de Orde bekend dient te zijn. De niet-vennoot zaakvoerder kan ook een rechtspersoon zijn in welk geval uit de statuten van deze rechtspersoon moet blijken dat het om een managementvennootschap gaat en waarvan het doel niet strijdig is met de Code van de Geneeskundige Plichtenleer. Bovendien dient de naam van de natuurlijk persoon die de rechtspersoon binnen de professionele vennootschap vertegenwoordigt, bij de Orde bekend te zijn. De vennoot-zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen waarvan de volmachten beperkt zijn in tijd en tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de paitënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

B. Duur van het mandaat en vergoeding:

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, is de enige geneesheer-vennoot van rechtswege zaakvoerder. Van zodra de vennootschap meerhoofdig is, wordt het mandaat van de vennoot-zaakvoerder(s) beperkt tot 6 jaar, hernieuwbaar.

Het mandaat van een niet-vennoot zaakvoerder is steeds beperkt tot een maximum van 6 jaar, hernieuwbaar. Zijn benoeming dient bekrachtigd te worden door de algemene vergadering. Hij kan nooit statutair benoemd worden. Het mandaat van de zaakvoerders - vennoot of niet-vennoot - kan vergoed worden. Deze vergoeding dient in overeenstemming te zijn met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders samen handelend kunnen een deel van hun bevoegdheden ten titel van bijzondere volmacht aan een derde persoon van hun keuze overdragen.

Ingeval er slechts één zaakvoerder is, zal hij de bovengenoemde machten uitoefenen en kan hij dezelfde bevoegdheidsoverdrachten doen.

Voor niet-medische aangelegenheden kan een zaakvoerder zonder lidmaatschapsrechten of stemrecht een niet-vennoot, natuurlijk persoon of rechtspersoon zijn. Een managementvennootschap kan derhalve zaakvoerder zijn van een professionele vennootschap. De identiteit van de rechtspersoon moet gekend zijn bij de Provinciale Raad.

Voor de hierna gemelde handelingen, zullen de zaakvoerders optreden als college, en dit na uitdrukkelijke toestemming van alle vennoten. De vennoten zullen hun toestemming schriftelijk meedelen, hetzij via een proces-verbaal van de bijzondere algemene vergadering, per brief, e-mail of fax, voor:

-de aankoop, financiering en het hypothekeren van onroerende goederen;

-voor het stellen van borg en aval.

Artikel twaalf - ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering wordt gehouden op de 3de donderdag van de maand juni om 20u.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

De zaakvoerder(s) mag (mogen) de vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

Vermits alle aandelen op naam zijn, kan met oproeping bij aangetekende brief, bevattende de dagorde, worden volstaan. Deze brieven worden, minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering, aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris, gezonden.

Samen met de oproepingsbrief wordt aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris, een afschrift toegezonden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten worden ter beschikking gesteld.

De vennoot, zaakvoerder of commissaris die aan de vergadering deelneemt of er zich doet vertegenwoordigen, wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een vennoot, zaakvoerder of commissaris kan er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke hij niet bijwoonde aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel zestien - BOEKJAAR.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.

De maatschappelijke bescheiden worden opgemaakt en gepubliceerd conform de van kracht zijnde wettelijke bepalingen.

Artikel zeventien - VERDELING,

De netto-winst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering haar zal geven beslissend bij meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel van de vennootschap.

Geen uitkering mag echter geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van art. 320 W. Venn.

OVERGANGSBEPALINGEN.

Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op 31 december 2014.

Pro fisco gaat het boekjaar in op 2 mei 2013.

Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in de maand juni van het jaar 2015, overeenkomstig de statuten. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de tussentijd.

De comparanten verklaren te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparanten verklaren dal de vennootschap met toepassing van art. 60 W. Venn. de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sedert 2 mei 2013. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van deze oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig art. 60 W. Venn. te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

Váor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

SLOTBEPALINGEN.

- De comparanten hebben bovendien besloten:

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op een.

b. te benoemen tot de functie van niet-statutaire zaakvoerder: mevrouw SPETS Anna voornoemd, die verklaart het mandaat te aanvaarden en bevestigt dat zij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor maximum 20 jaar.

d. dat het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd is.

e. geen commissaris te benoemen.

Volmacht.

De oprichter en de aldus benoemde zaakvoerder stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit deze oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde persoon aan als bijzondere gevolmachtigde, aan wie de macht verleend wordt om de inschrijving, wijziging, doorhaling in de kruispuntbank der ondernemingen (KBO) te verrichten, alsmede alle formaliteiten te vervullen die ten gevolge van deze akte zouden nuttig of noodzakelijk zijn bij alle private of publiekrechtelijke instellingen, onder meer met betrekking tot de administratie der directe belastingen, de aanvraag van vergunningen, registraties en dergelijke en om alle noodzakelijke stukken te ondertekenen en de vennootschap te vertegenwoordigen bij de hierbij betrokken instanties, met name

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BAAT ACCOUNTANTS EN ADVISEURS", met zetel te Maasmechelen, Rijksweg 503 bus 4 BTW BE  0846.343.212.

VOOR EENSLUIDEND BEKNOPT UITTREKSEL, neergelegd voor registratie ter verkrijging van onmiddellijke rechtspersoonlijkheid.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DR. SPETS

Adresse
TULPENSTRAAT 34 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande