DR. SYLVIE LATOUR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. SYLVIE LATOUR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 541.662.945

Publication

18/11/2013
ÿþOp de laatste blo. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF 11,1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NlePrgelegd tor griffie dcr

'1317 999*

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

0 5 -11- 2013

De Hoofdgriffier,

Griffie

S iu

i

Ondernemingsnr : 0 5 b ti " 6 6 a. 9 4 5

Benaming (voluit): DR. SYLVIE LATOUR

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3680 Maaseik  Oude Ophoverbaan 40

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : Oprichting BV ovv BVBA

Bij akte verleden voor ondergetekende notaris Geraldine COPS te Maaseik, Maastrichtersteenweg 85, op 31 oktober 2013, werd een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht, onder de benaming "DR. SYLVIE LATOUR".

1) Vennoten-oprichters

Mevrouw LATOUR Sylvie, geboren te Maaseik op acht oktober negentienhonderd zesentachtig, van Belgische nationaliteit, ongehuwd en bevestigend geen verklaring van' wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonende te 3600 Genk, Biegrachtstraat 32' bus A.

2) Naam

De vennootschap wordt als een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten, vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht onder de naam "DR. SYLVIE' LATOUR".

3) Zetel

De werkelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3680 Maaseik, Oude Ophoverbaan 40, met gevolg dat het vennootschapdossier wordt bijgehouden op de zetel, van de Rechtbank van Koophandel te Tongeren.

De werkelijke zetel mag elders overgebracht worden in België in het Nederlands taalgebied; of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder,, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad en mits voorafgaande bekendmaking aan de Orde van Geneesheren.

4} Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- de uitoefening van de geneeskunde, in het bijzonder de algemene geneeskunde, met£ inachtname van de regels van de geneeskundige plichtenleer.

De praktijk van geneesheer wordt uitgeoefend door de geneesheer onder zijn specifieke, beroepsaansprakelijkheid en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap, maar in naam en voor rekening van de vennootschap.

De activiteit omvat impliciet de inning van de erelonen door en voor de vennootschap en eventueel de betalingen aan de geneesheer van een vergoeding in verhouding tot de prestaties die zij voor rekening van de vennootschap gepresteerd heeft.

De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen, daartoe:

- Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de geneesheer.

- Het inrichten van algemene diensten nuttig of nodig voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

- Het verwerven en/of huren van aile medische apparatuur en begeleiden accommodaties; voor de praktijk van de geneesheer,

~º%..` ``°`

t ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

- Het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle dienstige apparatuur en gebouwen, noodzakelijk en bevorderlijk om de medische discipline van de geneesheer uit te oefenen.

- De mogelijkheid scheppen om de geneesheer toe te laten zich verder te bekwamen teneinde in zijn discipline aan de spits van de evolutie te blijven.

Het optimaal beheer van de reserves als een goed huisvader, en het veilig stellen ervan, hiertoe mag de vennootschap ondermeer alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die zij nodig acht ter verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, rechtstreeks of onrechtstreeks.

De vennootschap heeft als bijkomstig doel beleggingen in roerende en onroerende goederen in zoverre dat:

-deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen;

-deze activiteiten geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook;

-tussen de vennoten een voorafgaandelijk akkoord over de modaliteiten van het investeringsbeleid met tenminste een 2/30e meerderheid schriftelijk wordt vastgelegd. De vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. De geneesheer is gehouden de bepalingen van de Code van Geneeskundige Plichtenleer te eerbiedigen.

5) Maatschappelijk kapitaal

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk éénhonderdste (11100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Het kapitaal is volledig geplaatst in geld en afbetaald bij de oprichting voor tenminste één/derde (1/3de) met een minimum van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

6) lnschrijvinq op het kapitaal: inbreng in geld

Op voormeld kapitaal werd door de genoemde oprichter, mevrouw LATOUR Sylvie, voornoemd, ingetekend voor honderd (100) aandelen, hetzij voor ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00 EUR).

Dat op de aandelen door mevrouw LATOUR Sylvie, voornoemd, werd gestort in speciën voor een bedrag van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (12.400,00 EUR). Zodat er thans een bedrag van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (12.400,00 EUR) ter beschikking is van de vennootschap.

Dat de onderschrijver het hiervoor genoemde bedrag gedeponeerd heeft op een bijzondere rekeningnummer BE35 7350 3398 4037 geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap KBC Bank.

Het bewijs van deponering werd door voornoemde bank afgeleverd op zevenentwintig september tweeduizend dertien.

7) Tiidstip werking en duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur,

De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van de neerlegging van de

oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

De artikels 39 en 43 van het Wetboek van vennootschappen betreffende de ontbinding en

de beëindiging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Onverminderd de gerechtelijke ontbinding kan zij slechts ontbonden worden door de

buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor de

statutenwijziging.

8) Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, die vennoot en dus geneesheer moet zijn. Rechtspersonen, al dan niet vennoot, kunnen nooit benoemd worden tot zaakvoerder. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering der vennoten, die de duur van hun opdracht bepaalt met een maximum van twintig jaar. Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van zaakvoerder herleid tot zes jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college.

Onverminderd de vergoeding voor zijn kosten, wordt het mandaat van geneesheer-zaakvoerder niet vergoed tenzij de algemene vergadering er anders over beschikt. Het mandaat van zaakvoerder kan vergoed worden. De vergoeding dient overeen te stemmen van de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten. Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten volgens de medische regels en gebruiken op een normale manier vergoed.

De zaakvoerder of het college van zaakvoerders heeft de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor, volgens de wet, de algemene vergadering der vennoten bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder en de vennootschap is geldig verbonden door de handtekening van één van hen.

En onmiddellijk na voorgaande stichting heeft de enige vennoot, handelend als bijzondere algemene vergadering, beslist aan te stellen als niet-statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap te rekenen vanaf heden, mevrouw LATOUR Sylvie, voornoemd, die verklaart te aanvaarden.

9) Boeklaar

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig

december.

10) Datum en uur van de jaarvergadering

De gewone algemene vergadering (jaarvergadering) zal gehouden worden op de vierde

vrijdag van de maand mei om twintig (20,00) uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag op

hetzelfde uur gehouden worden.

11) Eerste jaarvergadering en boekiaar

De eerste jaarvergadering (of) (gewone algemene vergadering) zal gehouden worden op

de vierde vrijdag van de maand mei tweeduizend vijftien om twintig (20.00) uur.

Het eerste boekjaar zal aanvangen vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de

oprichtingsakte en een einde nemen op eenendertig december tweeduizend veertien.

12) Bestemming van de winst -- Reserve - Ontbinding

Het overschot van de balans, na aftrek van de lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de noodzakelijke afschrijvingen, maakt de nettowinst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf (5%) procent voorafgenomen voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds. Die voorafneming is niet meer verplichtend wanneer de wettelijke reserve één/tiende (111Ode) van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Indien er, om de een of andere reden door de wet toegelaten, voorafnemingen gedaan worden op de wettelijke reserve, die aldus deze reserve op minder zouden brengen dan tien (10%) procent van het maatschappelijk kapitaal, dan zouden de jaarlijkse voorafnemingen van vijf (5%) procent op de netto-winst opnieuw dienen gedaan totdat de wettelijke reserve terug tien (10 %) procent van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het deel van de winst dat volgens de wettelijke voorzieningen mag uitgekeerd worden, zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aandeel van hun maatschappelijke aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkaardig recht. Evenwel mogen de vennoten in algemene vergadering beslissen dat geheel of een gedeelte van het overschot van de winst op het volgend boekjaar zal worden overgedragen of dienen zal voor het aanleggen van een buitengewoon reservefonds, of voor vergoedingen aan de zaakvoerders. Voor het aanleggen van een conventionele reserve is het eenparig akkoord van alle geneesheren-vennoten vereist. Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel van de vennootschap.

De vennootschap zal ontbonden worden in de bij de wet bepaalde gevallen.

Bij beslissing van de algemene vergadering, kan er tot vervroegde ontbinding worden overgegaan. Ingeval van ontbinding, zal de vereffening door de zaakvoerders verwezenlijkt worden, ten ware de algemene vergadering der vennoten een of meerdere vereffenaars benoemt met vaststelling van hun machten en van hun bezoldiging. Voor de afhandeling

I .11

X ' . V

I r r g

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

van zaken die de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten dienen de vereffenaars beroep te doen op geneesheren.

De machten van de algemene vergadering blijven behouden gedurende de vereffening. Het batig saldo van de vereffening zal, na betaling van de schulden en lasten van de vennootschap, tussen de vennoten gelijk verdeeld worden volgens het aantal van hun respectievelijke aandelen.

13) Overneming van verbintenissen

De oprichters verklaren dat de vennootschap, met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf één augustus tweeduizend dertien, en dat deze overname slechts uitwerking zal hebben vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Geraldine COPS te Maaseik.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de oprichtingsakte dd. 31/10/2013.

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.05.2016, NGL 31.08.2016 16554-0572-013

Coordonnées
DR. SYLVIE LATOUR

Adresse
OUDE OPHOVERBAAN 40 3680 MAASEIK

Code postal : 3680
Localité : MAASEIK
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande