DR. VERNYNS SANDER, ARTSENPRAKTIJK

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. VERNYNS SANDER, ARTSENPRAKTIJK
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 628.508.035

Publication

14/04/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

bijlage tot het Belgisch Staatsblad en voorafgaandelijke mededeling aan de bevoegde Provinciale Raad of Raden van de Orde der Artsen.

Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Doel

De vennootschap heeft tot burgerlijk doel:

- De uitoefening van de geneeskunde met specialisatie  huisarts , door de arts-vennoot of artsenvennoten, die, rekening houdend met de bepalingen van Geneeskundige Plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunst, in het kader van de vennootschap hun beroep uitoefenen of zullen uitoefenen en allen ingeschreven zijn op de lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Artsen. De geneeskunde en meer speciaal de huisartsengeneeskunde wordt uitgeoefend door artsen onder de specifieke aansprakelijkheid van de venno(o)t(en) en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

De activiteit omvat impliciet de inning van de erelonen door en voor de vennootschap en de betaling aan de arts(en)-venno(o)t(en) van een vergoeding in verhouding tot de prestaties die hij(zij) voor rekening van de vennootschap geleverd heeft(hebben).

- Het zetelen in commissies en organen waar het wettelijke diploma van arts of een bijzondere beroepstitel vereist is.

- Het occasioneel verstrekken van onderwijs, het geven van lezingen, het organiseren van seminaries, colloquia, cursussen en studiereizen in verband met de geneeskunde in het algemeen en de huisartsgeneeskunde in het bijzonder.

- Het verstrekken van medische adviezen en raadgevingen; het meewerken aan preventiecampagnes.

- Het verrichten van wetenschappelijk onderzoek alsmede het schrijven en publiceren van wetenschappelijke en medische artikels en boeken.

- Het uitbouwen en inrichten van een medische bibliotheek.

- Het optreden als stagebegeleider.

- Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de arts(en) die tot de vennootschap zijn toegetreden: het inrichten van de praktijk voor de geneeskunde; de uitvoering van technische, medische, radiografische en laboratoriumprestaties.

- Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteiten.

- De aankoop, het huren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodatie voor voormelde activiteiten.

- Het aanleggen van reserves teneinde alle nodige apparaten en gebouwen aan te schaffen, nodig of nuttig om voormeld doel te bereiken.

Hiertoe mag de vennootschap met in acht name van de bepalingen van de Medische Plichtenleer onder meer alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die zij nodig of nuttig acht om dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bereiken.

De vennootschap kan, als bijkomstig doel, alle roerende en onroerende goederen en rechten verwerven en beheren en rechtshandelingen dienaangaande stellen voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen.

Voor wat betreft het investeringsbeleid binnen een meerhoofdige vennootschap zal dienaangaande een intern schriftelijk reglement opgemaakt worden met een meerderheid van twee/derden van de vennoten welk beleid nadien slechts met met unanimiteit van stemmen zal kunnen gewijzigd worden. De mogelijkheid scheppen om de arts(en) toe te laten zich verder te bekwamen ten einde in zijn/haar/hun discipline aan de spits van de evolutie te blijven. De vennootschap mag op om het even welke wijze samenwerken met alle verenigingen, rechtspersonen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel zoals het aangaan van kostenassociaties, het deelnemen in middelenvennootschappen en het opnemen van het lidmaatschap van verenigingen zonder winstoogmerk zoals onder meer lokale huisartsenverenigingen. De vennoten zullen steeds de bepalingen van Geneeskundige Plichtenleer van de Orde van Artsen naleven.

Overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd (18.600,00 ¬ ) euro, vertegenwoordigd door zestig (60) aandelen zonder nominale waarde, die elk 1/60ste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Bestuur - vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders waarvan er minstens één steeds arts-vennoot dient te zijn. Indien een niet-vennoot als zaakvoerder benoemd wordt, treedt deze op

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

als mede-zaakvoerder en dienen zijn beslissingen bekrachtigd te worden door de mede vennoot-zaakvoerder of mede vennoten-zaakvoerders. Medische handelingen, handelingen die betrekking hebben op de medische praktijkvoering, op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of op het beroepsgeheim van de vennoten, vallen expliciet buiten de bevoegdheid van de niet-vennoot zaakvoerder. De niet-vennoot zaakvoerder kan een natuurlijk persoon zijn in welk geval de identiteit ervan bij de Orde bekend dient te zijn. De niet-vennoot zaakvoerder kan ook een rechtspersoon zijn in welk geval uit de statuten van deze rechtspersoon moet blijken dat het om een managementvennootschap gaat en waarvan het doel niet strijdig is met de Code van de Geneeskundige Plichtenleer. Bovendien dient de naam van de natuurlijke persoon die de rechtspersoon binnen de professionele vennootschap vertegenwoordigt, bij de Orde bekend te zijn. De vennoten-zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen waarvan de volmachten beperkt zijn in tijd en tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De vennoten-zaakvoerders blijven verantwoordelijk in geval van overdreven volmachten.

Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is in principe beperkt in de tijd:

- zo de enige vennoot tevens enige zaakvoerder is, is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot maximum twintig (20) jaar, eventueel hernieuwbaar;

- zo er meerdere vennoten zijn is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot maximum zes (6) jaar, eventueel hernieuwbaar;

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerder worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennoot-schapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed, of hiervan, gezien de omstandigheden niet onkundig kon zijn; de bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Bevoegdheidsbeperkingen :

De vennoot, voorwerp van een disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening, dient de andere vennoten hierover in te lichten. Loopt hij een disciplinaire schorsing op, dan verliest hij de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing.

Indien de zaakvoerder-vennoot ingevolge een disciplinaire sanctie van de orde, hetzij een tucht-straf, hetzij een schorsing wordt opgelegd, kan er, noch door de vennootschap, noch door één der vennoten, voor de duur van die tuchtstraf of sanctie een vervanger worden aangesteld, onverminderd de verplichting van de arts-vennoot ten aanzien van de continuïteit van de zorgen conform de medische deontologie.

Is de zaakvoerder-vennoot daarentegen ingevolge een tijdelijke fysische ongeschiktheid of afwezigheid wegens verlof in de onmogelijkheid om zijn ambt uit te oefenen, dan mag er gedurende die periode een vervanger worden aangesteld in het bezit van dezelfde professionele kwalificaties als gezegde zaakvoerder.

Algemene vergadering

Ieder jaar wordt een algemene vergadering gehouden op de derde vrijdag van de maand juni van ieder jaar om twintig uur. Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering bijeengeroepen de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. De zaakvoerder(s) moet(en) tevens een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist of van zodra vennoten die gezamenlijk één/vijfde van het kapitaal bezitten erom verzoeken.

Al de algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op de plaats in de oproeping vermeld. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de zaakvoerder en op de zetel van de vennootschap bewaard. Zij moeten op eerste verzoek van de Provinciale Raad van de Orde der Artsen worden voorgelegd.

De bijeenroeping geschiedt bij middel van aangetekend schrijven of voor ontvangst getekende brief ten minste vijftien dagen voor de vergadering gericht aan of ondertekend door de vennoten die ten minste acht dagen voordien in het register opgenomen werden.

Indien alle vennoten in persoon aanwezig en daarmee akkoord zijn, kan rechtsgeldig vergaderd worden zonder vervulling van de formaliteiten van bijeenroeping; tevens kan van de agenda worden afgeweken.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Iedere vennoot mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een andere persoon die stemgerechtigd vennoot dient te zijn. Niemand kan drager zijn van meer dan één volmacht.

Behalve in de gevallen voorzien door de wet of de huidige statuten, kan de algemene vergadering op

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

geldige wijze beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen en worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen.

Wanneer de vergadering moet beraadslagen over wijzigingen van de statuten, moeten de wettelijke vereisten inzake quorum en meerderheid worden nageleefd.

Iedere statutenwijziging dient voorafgaandelijk de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Artsen te verkrijgen.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de zaakvoerder en op de zetel van de vennootschap bewaard. Zij moeten op eerste verzoek van de Provinciale Raad van de Orde der Artsen worden voorgelegd

Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op één (1) januari en eindigt op éénendertig (31) december van hetzelfde jaar.

Op éénendertig (31) december van elk jaar worden de rekeningen afgesloten, de inventaris en jaarrekening opgemaakt alsook, zelfs indien niet wettelijk vereist, een jaarverslag van de zaakvoerder(s) over zijn (hun) bestuur

Jaarrekening - winstbestemming

Voor het opmaken van de jaarrekening en de interne balans en resultatenrekening alsmede voor de be-stemming van het resultaat, zal de algemene vergadering zich gedragen naar de voorschriften van het Wetboek van vennootschappen. Het resultaat, na boeking van alle kosten, wordt samen met het overgedragen resultaat en de reserves bestemd volgens de besluiten van de algemene vergadering onder voorbehoud evenwel dat een toereikende reserve moet aangelegd worden, rekening houdende met het doel van de vennootschap.

Voor het aanleggen van een conventionele reserve is de eenparigheid van stemmen van alle artsenvennoten vereist.

Vrijwillige ontbinding en vereffening

Zijn er geen vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, dan is de oudste zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar, zowel ten aanzien van de vennoten als ten aanzien van derden, tenzij de bevoegde gerechtelijke instantie(s) zich hiertegen verzet(ten). Terzake zullen alle wettelijke en deontologische regels nageleefd worden. De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen, tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist. Inzake benoeming en bevoegdheden zullen alle wettelijke regels nageleefd worden. Voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten, zal beroep gedaan worden op een arts. OVERGANGSBEPALINGEN

Benoeming niet-statutaire zaakvoerder.

Met eenparigheid van stemmen wordt, voor een (hernieuwbare) duur van twintig (20) jaar te rekenen vanaf de oprichting (onder voorbehoud van het meerhoofdig worden van deze vennootschap), als zaakvoerder benoemd : voornoemde heer VERNYNS Sander, die deze aanstelling aanvaardt, na bevestigd te hebben niet te zijn getroffen door enig wettelijk of rechterlijk verbod tot de uitoefening van een dergelijke opdracht.

Hij oefent zijn mandaat bezoldigd uit, tenzij de algemene vergadering later anders beslist.

Eerste boekjaar - eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2016.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in juni van het jaar 2017.

Volmacht.

Bijzondere volmacht wordt verleend, nu en in de toekomst, aan de Heer CRESENS Leon, kantoor houdende te 3450 Geetbets, Dennenbosstraat 1, ondernemingsnummer 0706.714.878 of een in de plaats gestelde subgedelegeerde, met mogelijkheid van in de plaatsstelling, om de inschrijving, wijziging, doorhaling in de Kruispuntbank voor Ondernemingen te verrichten, alsmede alle formaliteiten te vervullen die nuttig of noodzakelijk zijn bij alle private of publiekrechtelijke

instellingen, onder andere met betrekking tot de belasting over de toegevoegde waarde, de belastingen, de formaliteiten inzake douane en accijnzen, de aanvraag van vergunningen, de aanvraag registraties en rekeningen enzovoort...

Rechtsvorm van de vennootschap  verplichte vermeldingen

Ondergetekende notaris wijst op de verplichting om op alle akten, facturen, aankondigingen, brieven orders, websites en andere stukken melding te maken van onder andere de rechtsvorm, voluit of afgekort, de woorden  burgerlijke vennootschap met handelsvorm leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap (artikel 78 Wetboek vennootschappen).

Voor ontledend uittreksel,

Notaris Myriam Fransman-Daelemans

Tegelijk neergelegd: een voor eensluidend verklaard afschrift van de oprichtingsakte.

Coordonnées
DR. VERNYNS SANDER, ARTSENPRAKTIJK

Adresse
DE GAER 28 3510 SPALBEEK

Code postal : 3510
Localité : Spalbeek
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande