EEN HART VOOR SENEGAL, AFGEKORT : EHVS

Association sans but lucratif


Dénomination : EEN HART VOOR SENEGAL, AFGEKORT : EHVS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.631.759

Publication

28/04/2015
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II i

I:

s

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

i 6 APR, 2015

afeélifI$a55EN.T

Ondernemingsnr : O G 2` G 3 4,

Benaming

(voluit) : Een Hart Voor Senegal

(verkort) : EHVS

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Zepperenweg, 82 - 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : Statuten

De hierna vernoemde personen

1.HENDERIX, René  Hamstraat 3, B-3840 Hoepertingen-Borgloon,

 gepensioneerde

2.DONY, Marleen  Zepperenweg 82, B-3800 Sint-Truiden,

 bediende

3.DUBOIS, Jos  Lindestraat 4, B-3891 Mielen-boven-Aalst - (Gingelom),

 gepensioneerde

4.KELLENS, Eddy  Singelstraat 8, B-3800 Sint-Truiden,

 gepensioneerde

5.VANIERSCHOT, Katrien  Naamsesteenweg 69/bus 2, B-3800 Sint-Truiden,

 bediende

6.JENNÉ, Denise Lindestraat 4, B-3891 Mielen-boven-Aalst- (Gingelom)

 huisvrouw

7.JACOBS, Danny  Stationsstraat 9, B-3800 Sint-Truiden,

 haarkapper

8.VANIERSCHOT, Lutgard  Hamstraat 3, B-3840 Hoepertingen- Borgloon,

 gepensioneerde

9.VANIERSCHOT, Eddy -- Zepperenweg 82, B-3800 Sint-Truiden,

 ambtenaar

10.DUBOIS, Christiane  Avenue de I'Annonciade 17, MC-98000 Monaco,

-- huisvrouw

11.PONSAERTS, Myrèse  Stationsstraat 9, B-3800 Sint-Truiden,

 zelfstandige helpster

12.JEHAES, Marina  Singelstraat 8, 3800 B-Sint-Truiden,

 arbeidster

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging

zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, onder de hierna volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Maa 2.2

Hier volgen, in alfabetische volgorde, de namen van de oprichters en de benoemde eerste bestuurders

van de vzw:

Marseen Dony, Christiane Dubois, Jos Dubois, René Henderix, Danny Jacobs,

Marina Jehaes, Denise Jenné, Eddy Kellens, Myrèse Ponsaerts, Eddy Vanierschot, Katrien Vanierschot,

Lutgard Vanierschot.

Volgende bestuursfuncties werden goedgekeurd:

Voorzitter René Henderix

Ondervoorzitter. Marfeen Dony

Ondervoorzitter Jos Dubois

Secretaris: Eddy Kellens

Penningmeester: Katrien Vanierschot

TITEL I. -- NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging wordt genoemd: in het Nederlands "Een Hart Voor Senegal" afgekort "EHVS", in het Frans: "Un Coeur Pour Le Sénégal", afgekort "UCPLS".

Art. 2. - De vereniging EHVS heeft haar maatschappelijke zetel te 3800 Sint-Truiden, Zepperenweg, nr. 82, gelegen in het Gerechtelijk arrondissement Limburg.

Art. 3. - § 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, financiële en materiële steun te verlenen aan locale projecten in Senegal in verband met onderwijs, alfabetisering, medische zorgen, opsturen van geneesmiddelen, helpen van families in moeilijkheden en bij te dragen tot een verbetering van de leefomstandigheden van de bevolking. Tevens tracht men meters en peters te zoeken voor behoeftige kinderen om deze van onderwijs te laten genieten.

§ 2. De vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel.

§ 3, De vereniging kan aile activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van haar doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, ontmoetend, experimenteel en maatschappelijk vlak, Mogelijke activiteiten om de fondsen te werven zijn: het organiseren van benefietconcerten, eetdagen, schenkingen, het organiseren van banketten, ruilbeurzen voor verzamelaars van champagnecapsules, projecties en educatieve en culturele evenementen, reizen, lezingen en conferenties. Tevens is er een medewerking aan de activiteiten ingericht het GROS (Gemeentelijk Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) van de Stad Sint-Truiden. Alsook een bescheiden merchandising van Senegalese goederen en gebruiksvoorwerpen; en van T-shirts en andere prullaria met ons logo.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet winstgevende doelstellingen.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL IL LEDEN

Art. 5. - De vereniging is samengesteld uit minstens drie leden. Er wordt geen maximumaantal vastgesteld. Art. 6. - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Art. 7. - Het lidmaatschap Is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en overlijden.

Om lid te worden van de vereniging moet je voorgedragen worden. Dit wil zeggen dat iemand van de vereniging je peterschap op zich neemt en dat je onderschrijft aan de statuten en de huisregels van de vzw. Als je iemand kent die lid is geeft je hem een seintje opdat hij uw kandidatuur voorstelt. Indien je niemand kent in de vereniging, kan je een aanvraag indienen als toetredend lid. Daarin vermeldt je wat je ertoe heeft geleid om je kandidatuur te stellen, en je stuurt deze dan op naar onze penningmeester via ehvs@skynet.be .

Het bestuur evalueert dan je aanvraag. Wij hebben dan volgende informatie nodig: naam, voornaam, adres, geboortedatum, telefoon en/of gsm en rijksregistemummer.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De uittredende of uitgesloten leden, de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, hebben geen aanspraken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bedragen, van toekomstige aanbrengsten of andere prestaties vorderen. In geen geval kan in deze gevallen, mededelingen of afschriften van rekeningen, verzegelingen van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris geëist worden.

x t

J R

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL III. ALGEMENE VERGADERING

Art. 8. - De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. leder lid beschikt over één stem,

Ieder lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet

meer dan één volmacht beschikken.

Art. 9, - De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de goedkeuring van de statuten en de wijziging van de statuten. Het doel van de vereniging kan enkel

gewijzigd worden mits goedkeuring van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur dient voorafgaandelijk in

kennis te worden gesteld van iedere andere statutenwijziging;

2° de benoeming en afzetting van bestuurders;

3' de benoeming en afzetting van de commissarissen;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid.

Art, 10, - § 1. De leden van de Algemene Vergadering zullen ten minste éénmaal per jaar in vergadering

bijeenkomen, op een schriftelijke uitnodiging met vermelding van de dagorde.

§ 2. Buitengewone Algemene Vergadering kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van Bestuur of op verzoek ven ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. Elke oproeping tot een Algemene Vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste vijftien dagen op voorhand, Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van Bestuur of van twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§ 4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 5, De Algemene Vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 6. In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend, indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7. Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd, uiterlijk binnen de maand na datum van de Algemene Vergadering,

§ 8. Al de inkomsten zullen gebruikt worden voor het dekken van de lasten van de vereniging. Het eventueel overschot mag nimmer verdeeld worden tussen de leden, maar zal overgedragen worden op het volgende boekjaar.

TITEL IV.  RAAD VAN BESTUUR

Art. 11. - § 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie bestuurders, benoemd door de Algemene Vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar. In geval er slechts drie leden zijn, zal de Raad van Bestuur echter slechts bestaan uit twee bestuurders.

§ 2, De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van drie jaar. Dit mandaat is vemieuwbaar.

§ 4. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, secretaris en penningmeester aan.

Art. 12. - § 1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen,

Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van bestuur,

§ 3, Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van drie bestuurders, behoudens wanneer de Raad één afgevaardigdenbestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld,

§ 4. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art. 13. - § 1.De Raad van Bestuur vergadert minstens vier maal per jaar. Zij vergadert zo dikwijls als de

belangen van de vereniging het vereisen.

§ 2. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste vijftien dagen op voorhand en vermeld dag, uur, plaats en

agenda.

§ 3. De raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De

M00 2,2

Luik B - Vervolg

besluiten van de Raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige or vertegenwoordigde bestuurders.

§ 4. Van elke Raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd, uiterlijk binnen de maand na de bestuursvergadering.

TITEL V. DIVERSE BEPALINGEN

Art. 14. - § 1. Het boekjaar loopt van 01 januari tot 31 december behalve voor het eerste boekjaar dat loopt vanaf de oprichtingsdatum tot 31 december van het jaar volgend op het oprichtingsjaar.

§ 2. Elke jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor volgend jaar. Beide worden elke jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering, die ontlasting verleend aan de bestuurders.

Art. 16. - In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging die gelijkaardige doelstellingen nastreeft.

Art. 17. - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, van toepassing.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Opgemaakte te Sint-Truiden, 05 april 2015 in 3 originele exemplaren.

Volgen de namen, voornamen en de handtekeningen van de stichtende leden.

HENDERIX, René - 52.12.02-043.06

DONY, Marleen - 58.04.19-044.50

DUBOIS, Jos 47.03.22-329.19

KELLENS, Eddy - 59.02.06-031.72

VANIERSCHOT, Eddy - 55.10.31-045.56

VANIERSCHOT, Katrien - 81,11,26-230.89

JENNY, Denise - 51.07.08-316.79

JACOBS, Danny - 60.02.14-429.37

VANIERSCHOT, Lutgard - 53.11.07-056.51

DUBOIS, Christiane - 55.10.30-???.?? (geen NN, resideert in Monaco)

PONSAERTS, Myrèse - 62.10.09-408.15

JEHAES, Marina - 60.11.19-228.54

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

` Voor-behou`deft aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
EEN HART VOOR SENEGAL, AFGEKORT : EHVS

Adresse
ZEPPERENWEG 82 3800 ST-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : Zepperen
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande