EHL-I-BEYT EBULFEZ HIDAYED DERNEYI

Association sans but lucratif


Dénomination : EHL-I-BEYT EBULFEZ HIDAYED DERNEYI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.165.230

Publication

04/07/2011
ÿþ

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



RECHTBANK VAN KOOPHANDEL,

2 2 -06- 2011

GIrIASSELT





Benaming : EhI-i-Beyt Ebulfez Hidayed Derneyi

Rechtsvorm : VZW

Zetel : kanaalweg 39 Bus1 3980 Tessenderlo

Ondememingsnr :  z3~ .

Voorwerp akte : STICHTING FIEUWE VZW

Statuten VZW Ehl-i-Beyt Ebulfez Hidayed Derneyi

Tussen de ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

- de heer Recep Urus, wonende te Kardinaal de jongstraat 94, 5554re Valkenswaard, Nederland, geboren op 01101)1958 te Igdir, Turkije

- de heer Mehmet Fahri Demirci, wonende te Heppensesteenweg 38 3945 Ham, geboren op 14/03/1962 te Kagizman,Turkije

- de heer Mustafa Ulaman, wonende te Lijsterstraat 14, 3945 Ham, geboren op 01/06/1968 te Igdir, Turkije - de heer Cetin Urus, wonende te populierenwijk 57, Ham, geboren op 25/07/1965 te Igdir, Turkije

- de heer Timur Demirci, wonende Diestersteenweg 106, 3976 Leopoldsburg, geboren op 27/09/1981 te Beringen, Belgie

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 21 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1. De vereniging zal gekend zijn onder de benaming Ehl-i-Beyt Ebulfez Hidayed Derneyi

Artikel 2. De zetel is gevestigd te kanaalweg 39 Bus1 3980 Tessenderlo , 8E, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Hasselt . Zij kan door eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur, uitgesproken bij een gewone meerderheid, overgeheveld worden naar iedere andere stad of gemeente van België, mits het vervullen van de nodige openbaarmakingvereisten. De vereniging heeft het recht andere administratieve of operationele centra te openen en dat zowel in België als in het buitenland.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

1. Activiteiten te organiseren rond godsdienst, opvoeding, vrije tijd en vorming met het oog op een betere integratie van haar leden en hun gezinnen in de Belgische samenleving.

2. Het scheppen van een band op nationaal, cultureel en godsdienstig gebied tussen volkeren, die buiten hun vaderland werkzaam zijn.

3. Diegenen die geinteresseerd zijn in het islamitisch geloof, de islamitische cultuur en maatschappelijke organisatie daarmee bekend en vertrouwd te maken, onder meer door het aanstellen van een terzake kundig gelovig islamiet.

4. Het opzetten van socio-culturele en interculturele activiteiten ten einde de individuele ontplooiing van de leden te stimuleren en hun integratie in de samenleving te bevorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermetden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de eerei iiging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handteke:,rng.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

"

I '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

5. Samen met de jongeren, ongeacht afkomst, geloof of culturele achtergrond, ontmoeting- en ontspanningsactiviteiten organiseren om hun sociale, culturele en maatschappelijke integratie te bevorderen.

6. Activiteiten te organsiren ten einde de jongeren te stimuleren tot zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid.

7. Het organiseren van cultuur en sport activiteiten.

8. Naschoolse opvang organiseren ten einde de jongeren bij te staan in het verbeteren van hun prestaties op school.

Artikel 4. De vereniging wordt voor onbepaalde tijd opgericht. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

HOOFDSTUK II  Leden, aanvaarding, ontslag, uitsluiting van de vereniging

Artikel 5. De vereniging is samengesteld uit werkende leden en toetredende leden. Het aantal is onbeperkt, maar dient een minimum te belopen van drie. Personen die wensen lid te worden van de verneniging kunnen via een schriftelijk verzoek, via de website of via voordracht door een lid, hun lidmaatschap aanvragen. Dit kan altijd bij de Voorzitter of Secretaris gebeuren. De leden zijn verplicht het huishoudelijk reglement te respecteren. Personen die de vereniging wensen behulpzaam te zijn bij het verwezenlijken van haar doel, kunnen mits goedkeuring van de Raad van bestuur, in de hoedanigheid van toetredende leden worden aanvaard. De Raad van Bestuur beslist op soevereine wijze, zonder zijn beslissing te moeten rechtvaardigen. De toetredende leden zijn geen lid van de Algemene Vergadering en hebben geen enkel recht op deelname aan het beheer van de vereniging. Hun rechten en plichten worden bepaald door het huishoudelijk reglement, door de Raad van Bestuur opgesteld en door de Algemene Vergadering goedgekeurd.

Artikel 6. Elk lid van de vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Onverminderd artikel 2, eerste lid, 5° van de wet betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, kan een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, worden geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een lid dat ontslag néemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen, tenzij de statuten anders bepalen.

Artikel 7.Een uitgesloten of ontslagnemend lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen enkel recht laten gelden op de goederen en het sociaal fonds van de vereniging. Ze kunnen

geen staten, rekeningen, verzegeling of inventaris vragen of vorderen.

Artikel 8.De leden zijn verplicht om een toegangsrecht of bijdrage te betalen. De raad van bestuur stelt de modaliteiten hiervan in een huishoudelijk reglement vast. De minimum bijdrage is 20Euro per lid. De geldmiddelen der vereniging bestaat uit de contributies van de leden, uit bijdragen, subsidies en eventuele verkrijgingen ingevolge erfstellingen, legaten en schenkingen en tenslotte uit eventuele andere toevallige baten.

HOOFDSTUK I Il.  Bestuur en dagelijks bestuur

Artikel 9.De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens 3 leden, gekozen door de Algemene Vergadering voor een termijn van 2 jaar. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende of effectieve leden. Uittredende leden zijn herkiesbaar. De bestuurders zijn verantwoording verschuldigd voor de Algemene Vergadering.

Artikel 10. De raad duidt onder zijn leden een voorzitter aan, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij verhindering van de voorzitter wordt zijn functie door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige beheerders waargenomen.

Artikel 11. De Raad van Bestuur komt op verzoek van de voorzitter bijeen. Om geldig te kunnen beraadslagen is er een aanwezigheidsquorum van 50% vereist. Zijn beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Ze worden opgenomen onder de vorm van processen-verbaal, die door de voorzitter en de secretaris worden ondertekend en in een speciaal register worden ingeschreven. De uittreksels en alle andere akten worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend. De Raad van Bestuur vergadert minstens tien keer per jaar.

" 1 "

Artikel 12. De Raad van Bestuur heeft de ruimste bevoegdheden wat betreft het beheer van de vereniging zoals die onder artikel 13 van de wet wordt bepaald. Alles wat niet krachtens artikel 4 van de wet aan de Algemene Vergadering wordt voorbehouden, valt onder haar bevoegdheid. Zij handelen als een college.

Zij mogen bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris of orgaan van dagelijks bestuur overdragen. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan 4 jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgeValléhd, gézari1énlijk Optreden. Dé bévóegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de.duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

De Vertegenwoordiging van de vereniging t.o.v derden kan geschieden door de bestuursleden,Voorzitter en Secretaris -

1.

rm " Artikel 13. De Raad van Bestuur heeft het recht een huishoudelijk reglement uit te vaardigen.

D4

Artikel 14.Gezien hun functie gaan bestuurders`geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn ze alleen voor de uitoefening van hun mandaat verantwoordelijk. Ze oefenen hun mandaat gratis uit.

HOOFDSTUK 1V.  Algemene Vergadering

Artikel 15.De Algemene Vergadering is hét óppérsté gezag van dé vereniging. Aan haar bevoegdheid zijn voorbehouden:

1.de wijziging van de statuten;

et

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming én de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

r/) bezoldiging wordt toegekend;

el

re 4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

DL

pq 5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

,st 6.de ontbinding van de vereniging;

:r.73

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; :r.73

9.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 16. Er zal jaarlijks minimum één Algemene Vergadering gehouden worden. Daarnaast kan de Raad van Bestuur beslissen om extra Algemene Vergaderingen te houden. Ook wordt een Algemene Vergadering gehouden wanneer minstens één van vijfde van de leden, of één derde van de Raad van Bestuur dit vraagt. De vergadering wordt gehouden op de plaats vermeld op de oproepingsbrief.

Artikel 17.De Algemene Vergadering wordt dóor.de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Alle werkende leden worden minstens 8 acht dagen op voorhand uitgenodigd op de vergadering. De oproepingsbrief bevat de dagorde. Enkel de punten van de dagorde worden behandeld. Elk voorstel ondertekend door één twintigste van de leden moet op de dagorde ingeschreven worden. De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door één ander lid, mits schriftelijk volmacht. De toetredende leden mogen de vergadering bijwonen met adviserende stem.

Artikel 18. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter. Elk lid heeft een gelijk stemrecht. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

Artikel 19. De Algemene Vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van statuten, een wijziging van het doel, een uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum en quorum voor stemming toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 20 .De beslissingen van de Algemene Vergadering warden opgenomen in een verslagboek. Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en zullen in het register van de Algemene Vergadering worden opgenomen en op de zetel van de vereniging voor alle werkende leden toegankelijk zijn. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

HOOFDSTUK V.  Begroting, rekeningen, openbaarmaking

Artikel 21. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari van elk jaar en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar. Ieder jaar en ten laatste zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, legt

yq de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De vereniging voert een boekhouden conform vigerende wetgeving ter zake.

HOOFDSTUK VI.  Ontbinding, vereffening

0

Artikel 22.In geval van vrijwillige ontbinding zal de Algemene Vergadering twee vereffenaars aanduiden en hun

o bevoegdheden bepalen.

o Artikel 23.In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, om op het even welk ogenblik of om welke reden ook, zal het netto-actief van de ontbonden vereniging aan door de Algemene Vergadering

t aan te duiden gelijkaardige verenigingen worden toegekend.

et Artikel 24.Alles wat niet uitdrukkelijk in de huidige statuten en in het huishoudelijk reglement wordt bepaald, zal

et

volgens de wet van 27 juni 1921 herzien door de wet van 2 mei 2002, met betrekking tot

de verenigingen zonder winstoogmerk worden geregeld.

De statuten worden met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

I: Op de Algemene Vergadering van 2011 wordt verder overgegaan tot:

-de benoeming van de volgende leden:

1. Kasim Urus, Leopoldbusrgesteenweg 58, 3971 Heppen

DL

et

2. Akil Demirci , Brouwerstraat 21, 3945 Ham

3. Abbas Urus, masbeekstraat 3, 3945 Ham

4.Resul Urus, Kanaalweg 39 Al, 3980 Tessenderlo

5. Dursun Ulaman, rode aarde 32, 3945 Ham

6. Muhammed Ali Urus, populierenweg 66, 3945 Ham

{ ~ N

Vovr-behoud m aan hot Belgisch Staatsblad

Luik B - Veco=p.

7. Metin Demirci, Jetsesteenweg 128, 1081 Koekelberg

8. Metin Urus, populierenweg 57, 3945 Ham

-de benoeming van de volgende bestuursleden:

Recep Urus, Mehmet Fahri Demirci, Mustafa Ulaman, Cetin Urus, Timur Demirci

-de volgende bestuursleden krijgen de volgende functies:

Voorzitter Recep Urus

Ondervoorzitter Mustafa Ulaman

Secretaris Mehmet Fahri Demirci

Penningmeester Cetin Urus

~..

1D ondersecretaris Timur Demirci Opgemaakt in drie exemplaren te Tessenderlo op 06/04/2011 Ondertekend door de bestuursleden ondersecretaris

C °Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice voorzitter Timu -D mirci

TO' Recep Urus Mehmet Fahri Demirci Cetin Urus Mustafa Ulaman

e

Clà

_'--OD ie. ¬ zatsie va:l Luik B L~Tí^c'den . F:acYo : Naar; e!= ÍtUeMBRIg[ië'sd li811 ii',SirJlTlcii;ei"c"ï=4le (icla[!5. hetzij van de ÛefFl}(;.';ría )

tse,,Joega de sear:ping af s~'c:?trng ;er aan93eil var derden ie l'2!'egQniYC(lri7í;8n

Verso tia2.:r; en ha;;dtataliirc

Coordonnées
EHL-I-BEYT EBULFEZ HIDAYED DERNEYI

Adresse
KANAALWEG 39, BUS 1 3980 TESSENDERLO

Code postal : 3980
Localité : TESSENDERLO
Commune : TESSENDERLO
Province : Limbourg
Région : Région flamande