ENDURANCE CYCLING SERIES

Association sans but lucratif


Dénomination : ENDURANCE CYCLING SERIES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 454.998.492

Publication

31/05/2011
ÿþ Mod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



11 1111111111111111111

*11082053*

ber aa Be Sta:

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

19 -05- 2011

T

Ondernemingsnr : 0454.998.492

Benaming

(voluit) : ENDURANCE CYCLING SERIES "

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Terlaemen 10, 3550 Zolder

Onderwerp akte : ONTSLAG BESTUURDER - HERWERKING STATUTEN

Uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering van leden, gehouden op 23 november 2010, blijkt dat de vergadering volgende besluiten genomen heeft :

1. Ontslag van een bestuurder

Op eigen verzoek wordt het ontslag aanvaard van dhr. Luc Lonnans,wonende te 3550 Heusden-Zolder, Koedrieshof 14, als bestuurder van de vereniging. Aan hem wordt kwijting verleend voor het behoorlijk uitoefenen van fijn mandaat.

Er wordt niet in zijn vervanging voorzien zodat de vereniging vanaf heden wordt bestuurd door volgende 3 bestuurders:

-Dhr. Hans Van De Ven, voorzitter, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Koedrieshof 9;

-Dhr. Werner Daemen, secretaris, wonende te 3910 Neerpelt, Venderstraat 1;

-Dhr. Steven Stichelbout, penningmeester, wonende te 8210 Zedelgem, Baron de Crombrughestraat 3

2.Herwerking van de statuten

Er wordt beslist om de statuten van de vereniging in zijn totaliteit te vervangen door nieuwe statuten. Op die

manier liggen deze statuten opnieuw in lijn met de thans geldende wetgeving terzake.

STATUTEN

De vereniging werd opgericht op 1 januari 1995. De oprichting werd gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad op 28 april 1995. De statuten werden sindsdien niet meer gewijzigd.

Tijdens de bijzondere algemene vergadering van 23 november 2010 werd beslist om de volledige statuten te herwerken en ze aan te passen aan de geldende wetgeving.

TITEL I. Benaming - Zetel - Doel - Duur.

Artikel 1 De vereniging wordt opger;cht onder de naam: "ENDURANCE CYCLING SERIES".

Artikel 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 3550 Zolder, Terlaemen 10 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De raad van bestuur kan ten allen tijde de maatschappelijke zetel wijzigen.

Artikel 3 De vereniging heeft tot doel:

:De vereniging heeft tot doel in het algemeen bij te dragen tot de promotie van de autosport en-dit in de ruime zin van haar betekening. Tevens houdt de vereniging zich bezig met de organisatie en promotie van allerlei sportevenementen. De vereniging mag hiertoe aile nodige diensten inrichten. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in  en samenwerking met  alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig zijn.

ODaamaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde door de algemene

vergadering ontbonden worden.

TITEL II. Leden

Artikel 5 De vereniging bestaat uit effectieve leden en uit aangesloten leden. Het minimum aantal effectieve leden wordt bepaald op drie. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De algeheelheid van de rechten verbonden aan het lidmaatschap, inbegrepen het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

tl y Artikel 6 Als effectief lid kan ieder natuurlijk persoon toetreden tot de vereniging na aanvaarding door de raad van bestuur. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Over de aanvaarding van de effectieve leden wordt beslist door de raad van bestuur zonder dat deze zijn beslissing met redenen moet omkleden. Bij lidmaatschap gaat men akkoord met de bepalingen vermeld in de statuten en de bepalingen in het reglement van interne orde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 7 De aangesloten leden zijn diegenen die de. vereniging wensen te helperi om haar doel te

verwezenlijken. Deze kunnen worden aangenomen bij beslissing van de raad van bestuur in de hoedanigheid van steunende leden. De voorwaarden voor toetreding en uittreding, alsmede de rechten en plichten, zullen door de raad van bestuur worden vastgelegd in het reglement van intern orde.

Artikel 8. De jaarlijkse bijdrage die aan de effectieve leden kan gevraagd worden, wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Dit bedrag mag echter de 500,00 Euro niet overstijgen.

Artikel 9 Elk effectief lid kan op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging door het indienen van zijn ontslag aan de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen. De uitsluiting van een aangesloten lid wordt uitgesproken door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. De raad van bestuur kan effectieve leden die zich aan een zware overtreding schuldig hebben gemaakt schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering. Worden geacht ontslagnemend te zijn, de effectieve leden die de door hen verschuldigde bijdrage niet hebben betaald binnen de termijn die door de raad van bestuur is bepaald. Een lid is tevens ontslagnemend wanneer het door zijn gedragingen hiertoe aanleiding heeft gegeven. In dit geval bezit de raad van bestuur uitsluitend en soeverein de bevoegdheid om over deze maatregel te beslissen.

Artikel 10 Het lid dat ontslag heeft genomen of uitgesloten werd heeft niet het minste recht op het

maatschappelijk bezit en kan de terugbetaling niet eisen van de bijdrage die het heeft gestort.

TITEL III. Raad van bestuur.

Artikel 11 De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur bestaande uit tenminste drie leden, gekozen door de algemene'vergadering onder de effectieve leden. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, mag de raad van bestuur uit slechts twee personen bestaan. De algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat. Uittredende leden van de raad van Bestuur kunnen zich herkiesbaar stellen. De wijzigingen in de samenstelling van de raad van bestuur worden bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 12 De raad van bestuur bestuurt de vereniging in en buiten rechte. Zij bezit de meest uitgebreide macht inzake het bereiken van het maatschappelijke doel en het beheren van de belangen van de vereniging. Alles wat door onderhavige statuten of door de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering is voorbehouden, valt onder haar bevoegdheid. De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders.

Artikel 13 De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging; zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Zij kunnen niet persoonlijk en (of) hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor eventuele schade of geschillen lastens de vereniging indien zij het toegekende mandaat naar behoren uitoefenen.

Artikel 14 De raad van bestuur is bevoegd om op een voor alle leden bindende wijze, het reglement van interne orde op te stellen en eventueel aan te vullen of te wijzigen. Dit reglement is niet aan bijzondere publicatievoorschriften onderworpen, maar is ter inzage van alle leden op de zetel van de vereniging.

TITEL IV. Algemene Vergadering.

Artikel 15 De gewone algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Zij wordt

voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien de voorzitter de algemene vergadering niet kan

leiden wordt zijn taak overgenomen door de ondervoorzitter en (of) de secretaris. De algemene vergadering

wordt door de zorgen van de raad van bestuur ieder jaar bijeengeroepen in de loop van de maand februari. Alle

effectieve leden worden ten minste acht dagen tevoren opgeroepen bij gewone brief. De agenda wordt bij de

oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de leden, wordt op de

agenda gebracht. De agenda behandelt minstens volgende punten:

-verslag over de bedrijvigheid gedurende het verlopen jaar.

-goedkeuring van de rekeningen.

-goedkeuring van de begroting.

-kwijting verlenen aan de raad van bestuur

Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering door beslissing van de raad van bestuur of op

vraag van tenminste een vijfde van de effectieve leden worden bijeengeroepen De oproepen geschieden bij

gewone brief minstens acht dagen voor de vergadering; zij bevatten de dagorde.

Artikel 16 Beraadslaging van de algemene vergadering is noodzakelijk voor de volgende punten:

-Wijziging van de statuten;

-Benoeming en of afzetting van bestuurders;

-Goedkeuring van de begroting en rekeningen;

-Ontbinding van de vereniging en het bestemmen van haar bezit;

-Uitsluiting van een effectief lid.

-De omzetting van cie vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 17 De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid van de

effectieve leden. Haar beslissingen zijn bindend voor aile leden, ook voor deze die op de vergadering niet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2011- Annexes du Moniteur belge

aanwezig waren of tegenstemden. De besluiten van de algemene vergadering worden in een verslag vermeld, dat schriftelijk aan ieder effectief lid van de vereniging ter kennis wordt gebracht.

Artikel 18 Alle effectieve leden hebben een gelijk stemrecht op de vergadering. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 19 Voorstellen tot het aanbrengen van wijzigingen aan de statuten of tot de voortijdige ontbinding van de vereniging zullen uitdrukkelijk op de dagorde vermeld worden. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigheden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van stemmen worden besloten.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een twee derde meerderheid akkoord is om de vereniging te ontbinden. Zijn geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweedè algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een twee derde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. De algemene vergadering kan alleen de ontbinding van de vereniging uitspreken, wanneer tenminste twee derde van haar leden aanwezig zijn. Wordt aan die vereisten niet voldaan dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; door deze wordt geldig beraadslaagd welke het getal aanwezige leden ook zij. Geen beslissing wordt aangenomen zo ze niet de meerderheid van twee derde der aanwezige leden verenigt.

TITEL V. Rekeningen en begrotingen.

Artikel 20 Het maatschappelijk jaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Ieder jaar, op het einde van het maatschappelijk jaar, zullen de boeken worden afgesloten en de raad van bestuur zal de afgesloten rekeningen van het afgelopen maatschappelijk jaar en de begroting voor het volgende jaar opmaken. Hij onderwerpt ze aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering. Het toezicht op de rekeningen wordt uitgeoefend door de algemene vergadering.

TITEL VI. Wijzigingen der statuten - Ontbinding - Vereffening.

Artikel 21 De onderhavige statuten kunnen gewijzigd worden overeenkomstig de beschikkingen van de wet van twee mei tweeduizend en twee. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken in de voorwaarden bepaald bij artikel 20 van de wet van twee mei tweeduizend en twee en overeenkomstig artikel 19 van de statuten. De algemene vergadering die de ontbinding uitspreekt, benoemt één of meer vereffenaars. Na delging van het passief, zal het batig saldo toegekend worden aan een liefdadigheidswerk of aan een vereniging met een gelijkaardig doel als tegenwoordige vereniging.

Artikel 22 Voor de niet in onderhavige statuten voorziene bepalingen zullen de leden zich beroepen op de wet van twee mei tweeduizend en twee. Clausules die met de gebiedende bepalingen van deze wet zouden strijden, zullen als niet geschreven worden aanzien.

Zolder, 23 november 2010.

De voorzitter

VAN DE VEN Hans

De Secretaris

DAEMEN Werner

22/06/2015
ÿþ MDD 2.2

f l I i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

L

na neerlegging van de akte ter griffie

IN i

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

11 JUN1 2015

Griffie

Ondernemingsnr : 0454.998.492

Benaming

(voluit) : ENDURANCE CYCLING SERIES

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 3550 Heusden - Zolder, Terlaemen 10

Onderwerp akte : Ontslag - benoeming

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering gehouden op 28 februari 2014 op de maatschappelijke zetel:

EERSTE BESLUIT:

Met ingang van heden, 28 februari 2014, wordt het ontslag als bestuurder en secretaris aanvaard van de:

heer DAEMEN Werner, wonende te 3910 Neerpelt, Venderstraat 1.

TWEEDE BESLUIT:

Met ingang van heden, 28 februari 2014, wordt de heer PENASSE Dirk, wonende te 3550 Heusden - Zolder,

Michel Scheperslaan 85, benoemd als bestuurder.

De Voorzitter

Van de Ven Hans

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ENDURANCE CYCLING SERIES

Adresse
TERLAEMEN 10 3550 ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : Zolder
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande