ENVISIA

Société en commandite simple


Dénomination : ENVISIA
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 598.968.367

Publication

10/03/2015
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

HhII 11111111!)1,11111111 8*

RECHTBANK van KOOPHANOEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

2 6 FEB. 2015

Griffie

Ondernemingsnr : % G `ó 3 c. ---

Benaming

(voluit) : Envisia

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Belokenstraat 19, 3560 Lummen

Onderwerp akte : Oprichting vennootschap

Op 18 februari 2015 werd, bij onderhandse akte, de gewone commanditaire vennootschap Envisia; opgericht, tussen de beherende vennoot, Timmy Maris en een stille vennoot en dit met terugwerkende kracht; vanaf 1 januari 2015.

De statuten van deze vennootschap luiden als volgt :

HOOFDSTUK I: VORM - NAAM  ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1  Vorm

De Vennoten richten bij deze, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015, een gewone commanditaire vennootschap op (hierna genoemd 'de Comm.V.') overeenkomstig en ingevolge de bepalingen van het Belgische Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 2  Naam

De naam van de vennootschap luidt : Envisia.

De woorden "gewone commanditaire vennootschap" of de afkorting "Comm.V," moeten in alle akten, facturen en documenten uitgaande van de vennootschap haar naam onmiddellijk voorafgaan of volgen.

Artikel 3  Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3560 Lummen, Belokenstraat 19.

De zetel moet in alle bekendmakingen nauwkeurig aangeduid worden.

De zetel kan ten allen tijde, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad, mits bekendmaking van deze verplaatsing in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bij beslissing van de zaakvoerder kunnen in België en in het buitenland bijkantoren of agentschappen, opgericht en gesloten worden.

Artikel 4  Doel

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België als in het: buitenland

Op de laatste blz. van tut< BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

a)Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, sales, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

b)De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en vaar het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

c)De aan- en verkoop, de huur en verhuring, het in erfpacht nemen en geven van onroerende goederen, het bouwrijp maken van terreinen met het oog op de wederverkoop, al dan niet in samenwerking met derden aan wie het recht kan worden verleend hierop voor eigen rekening te bouwen en te verbouwen -zoals woningen, nutsbedrijven, hallen, appartementen, kantoren, winkels en om het even welke constructie met het oog op tekoopstelling-, alle aannemingswerken uit te voeren of te laten uitvoeren, de promotie in het algemeen, de studie, het verlenen van deskundig advies en de schatting van onroerende goederen, de ontwikkeling, de commercialisatie, belegging, financiering van en de begeleiding bij alle projecten betreffende onroerende goederen, de verkaveling en het in staat brengen door urbanisatie.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als, bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of on rechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 5  Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en dit door de ondertekening van onderhavige overeenkomst. De vennootschap zal maar rechtspersoonlijkheid bekomen vanaf de neerlegging van een uittreksel van onderhavige overeenkomst op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt,

Zij kan slechts door de wil van de Vennoten ontbonden worden bij eenparige beslissing.

HOOFDSTUK 2 : KAPITAAL - AANDELEN Artikel 6 Inbreng en kapitaal

Door de Vennoten wordt het volgende ingebracht in de vennootschap :

-door de beherende vennoot 99 euro en zijn arbeid en kennis. De inbreng door de beherende vennoot

gebeurt met eigen gelden ten titel van wederbelegging van eigen vermogen.

-door de stille vennoot : 1 euro

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt derhalve 100 euro en is verdeeld in 100 aandelen, met een nominale waarde van 1 euro per aandeel, dewelke als volgt worden verdeeld onder de vennoten

-de beherende vennoot : 99 aandelen

-de stille vennoot : 1 aandeel

Artikel 7  Vennoten

7.1

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de

vennootschap.

7.2.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in ten belope van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 8  Aandelen

8.1.

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot

of aan een derde, zonder het voorafgaandelijk en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 B.W.

Ook de toetreding van nieuwe vennoten kan enkel gebeuren, mits goedkeuring door de andere vennoten.

8.2.

Het overlijden van een vennoot heeft niet van rechtswege de ontbinding van de vennootschap tot gevolg.

De aandelen van een overleden vennoot gaan niet over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden. Bij overlijden van een vennoot, zullen de aandelen overgaan op de overblijvende vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit, of, indien hierdoor slechts één vennoot overblijft, op een derde, die door de overblijvende vennoot wordt aangeduid.. De erfgenamen hebben enkel recht op de afkoopwaarde van de aandelen, zoals deze zef bepaald worden door een in onderling overleg aan te duiden bedrijfsrevisor. Kan er binnen de maand na het overlijden geen overeenstemming bereikt worden over de identiteit van de aan te stellen bedrijfsrevisor, dan Kan de meest gerede partij zich wenden tot de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel, teneinde een revisor te laten aanstellen met het oog op de waardering van de aandelen. De aangestelde revisor zal zijn advies uitbrengen binnen de 2 maanden na zijn aanstelling. Zijn advies is bindend voor partijen.

8.3.

Op de maatschappelijke zetel van de vennootschap zal een vennotenregister bijgehouden worden waarin de naam en het adres van iedere vennoot zal vermeld staan en de datum vanaf wanneer hij vennoot is geworden. Iedere wijziging in het register dient ondertekend te worden door de betrokken vennoot. Het register zal als een voldoende bewijs gelden voor het aandeelhouderschap in de vennootschap.

HOOFDSTUK 3 : BESTUUR EN ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9  Bestuur

9.1,

De vennootschap wordt bestuurd door één (of meerdere) statutaire zaakvoerders, Wordt tot statutaire zaakvoerder benoemd voor de ganse duur van de vennootschap : de heer Timmy Maris. Het mandaat van de statutaire zaakvoerder kan niet zonder wettige reden herroepen worden, zolang de vennootschap duurt.

De zaakvoerder, en in het geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen, zoals hierna bepaald.

9.2.

De zaakvoerder kan slechts ontslagen worden om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering, genomen met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten, met inbegrip van de statutaire zaakvoerder.

9.3.

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht. Zijn er twee zaakvoerders, dan

dienen zij beiden akkoord te gaan om rechtsgeldig te kunnen besluiten.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de, statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

9.4.

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in

en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden"

9.5.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) met behulp van een bijzondere volmacht een gedeelte van hun rechten

overdragen aan iedere vennoot of aan een derde.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn

geoorloofd.

Artikel 10  Controle

ledere vennoot, zowel de beherende als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern accountant, ingeschreven op de lijst van het Instituut der Accountants.

Artikel 11  Algemene vergadering der vennoten

11.1. Jaarvergadering  Bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal jaarlijks gehouden worden op de laatste maandag van de maand november. Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden worden,

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) ten allen tijde een buitengewone of een bijzondere algemene vergadering ' beleggen. Deze wordt gehouden op de dag en het uur aangeduid in de uitnodigingen.

11.2. Bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de statutaire zaakvoerder. De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe strekkende verzoek, indien ten minste de helft van de beherende vennoten hierom verzoeken per aangetekende brief aan de zaakvoerder, met opgave van de te behandelen onderwerpen.

De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief die ten minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden wordt naar het adres van de vennoten, zoals dit in het vennotenregister is genoteerd.

11.3, Stemrecht - besluiten

Élk aandeel geeft recht op één stem,

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij anders is bepaald in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Tot een wijziging van de statuten kan maar besloten worden mits eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten.

11.4. Schriftelijke besluitvorming

Het is de vennoten toegestaan eenparig en schriftelijk alle besluiten te nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren,

HOOFDSTUK 4 ; VARIA

Artikel 12 - Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap start op 1 juli en eindigt op 30 juni van elk jaar en kan gewijzigd worden bij besluit van de zaakvoerder.

Artikel 13 - Jaarrekening  inventaris

Op het einde van elk boekjaar zal (zullen) de zaakvoerder(s) een inventaris opstellen van het vermogen van de vennootschap, de jaarrekening voorbereiden en de boekhouding afsluiten. De jaarrekening zal bestaan uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt één geheel.

Artikel 14 - Verdeling van het resultaat

De resultatenrekening geeft aan welke winst of welk verlies de vennootschap heeft gemaakt in het afgesloten boekjaar.

Op voorstel van de raad van bestuur, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het resultaat.

Artikel 15 Ontbinding en vereffening

15.1. Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden in de gevallen bepaald door de wet en de statuten, met dien verstande dat het overlijden van een vennoot niet tot de ontbinding van de vennootschap zal leiden.

Met uitzondering van de gerechtelijke ontbinding of de ontbinding van rechtswege, zal de ontbinding van de vennootschap enkel kunnen gebeuren na beslissing van de algemene vergadering.

15.2. Vereffening

Met het oog op de vereffeningsactiviteiten benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Indien de algemene vergadering geen vereffenaars benoemt, worden de zaakvoerder(s) van rechtswege aangesteld als vereffenaar(s). Hun mandaat treedt maar in werking na de bevestiging van hun mandaat door de rechtbank van koophandel De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden die de wet hen toekent. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars.

Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten verdeeld worden in functie van hun aandelenbezit in de vennootschap.

HOOFDSTUK 5 : PRAKTISCHE BESLISSINGEN

Eerste boekjaar

De Vennoten beslissen dat het eerste boekjaar van de vennootschap zal lopen van 1 januari 2015 tot en

met 30 juni 2016.

Administratieve formaliteiten

De vennoten verlenen een bijzondere volmacht aan de heer Timmy Maris, teneinde de formaliteiten te vervullen bij het rechtspersonenregister en bij het ondernemingsloket, met het oog op de verwerking van de gegevens van de nieuwe vennootschap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen, te verzekeren.

Getekend door de heer Timmy Maris, als statutair zaakvoerder

Gelijktijdig hiermee wordt de door beide vennooten getekende oprichtingsakte neergelegd.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ENVISIA

Adresse
BELOKENSTRAAT 19 3560 LUMMEN

Code postal : 3560
Localité : LUMMEN
Commune : LUMMEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande