ERATO

Association sans but lucratif


Dénomination : ERATO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 430.709.197

Publication

25/01/2013
ÿþOndernemingsnr : 0430.709.197

Benaming

(voluit) : ERATO

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : KAULILLERWEG 66 BOCHOLT 3950

Onderwerp akte : Nieuw bestuur en maatschappelijke zetel

Uitteksel uit het verslag van de extra algemene vergadering van 10/12/2012

De extra algemene vergadering van de vzw Erato met ondernemingsnummer 430.709.197 heeft besloten dat de huidige secretaris in zijn ambt blijft en dat er een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter en penningmeester zijn aangesteld

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

Bestuurder voorzitster: mevrouw Ooms Sonja Breeerweg 33, 3950 Bocholt.

Bestuurder ondervoorzitster: mevrouw Luytert Katrien Jennenstraat 14 , 3950 Bocholt.

Bestuurder penningmeester: de heer Corstjens Bjom Oude Kerkstraat 14, 3950 Bocholt.

De maatschappelijke zetel van de vereniging wordt overgebracht naar 3950 Bocholt Breeerweg 33 , gelegen in het gerechterlijk arrondissement Tongeren.

Aldus opgemaakt en aangenomen in de Algemene vergadering van 10/12/2012

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der rechtbank v. koophandel te TONGEREN

11 -131- 2413

De Hoofdgriffier, Griffie

(Get.) Ooms Sonja, Bestuurd

VOO

er.

(Get.) Luyten Katrien, Bestuurder ondervoorzitter

(Get.) Corstjens Bjom, penningmeeter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

14/10/2011
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

b~ " 11155729

E

St

Ondernemingsnr : 0430.709.197 Benanrnirog

(voluit) : ERATO

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

De Noofdgrifqr,Elftle

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : KAULILLERWEG 66 BOCHOLT 3950

Onderwerp aCtte : AANPASSING STATUTEN

Op de statutaire vergadering van 27 september 2011 heeft de algemene vergadering van de VZW "Erato" , toneelvereniging, met ais indicatienummer 4150/86, volgende beslissing genomen:

De statuten worden aangepast aan de Wet van 2 mei 2002 als volgt:

Titel 1: Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging is opgericht als vereniging zonder winstoogmerk met rechtspersoonlijkheid en draagt de

naam " VZW Erato".

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3950 Bocholt, Kaulillerweg 66, gelegen in het

gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Artikel 3

§1 Doel

De vereniging stelt zich tot doel de beoefening en de bevordering in het algemeen van de toneelkunst. Ook het organiseren van activiteiten voor de leden behoort tot haar doel.

Met dit doel mag zij alle onroerende goederen en uitrustingen bezitten, alle diensten in dat verband uitbaten, alle nuttige overeenkomsten afsluiten met overheden en private personen en deelnemen aan of meewerken met verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven, in zoverre zij niet in tegenstrijd zijn met de geldende wetgeving op de vzw.

§2 Activiteiten

De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voorvermelde niet-winstgevende doelstellingen verband houden, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten aile tijden volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de

vereniging en zonder winstoogmerk en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Titel Il: Leden

Artikel 5

Er zijn effectieve en toegetreden leden.

§1 Vaste leden

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt

uitsluitend toe aan de effectieve leden.

De Vereniging telt ten minste 3 effectieve leden. De voorwaarden en formaliteiten voor de toetreding van

effectieve leden zijn de volgende:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de ;rstrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Om effectief lid van de vereniging te worden moet de kandidaat gedurende ten minste één jaar toegetreden lid zijn van de vereniging. Bovendien moet hij/zij de leeftijd van achttien jaar bereikt hebben of bereiken in datzelfde kalenderjaar.

De aanvraag tot effectief lidmaatschap van de vereniging dient gericht te worden aan de Raad van Bestuur. De Voorzitter van de Raad van Bestuur zal de kandidatuur dan op de agenda van de algemene vergadering plaatsen. De eerstvolgende vergadering na de aanvraag zullen de effectieve leden autonoom beslissen de kandidatuur al dan niet te aanvaarden. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Als de kandidatuur aanvaard wordt zal het nieuwe effectieve lid stemrecht krijgen vanaf de eerstvolgende stemming, ook in dezelfde vergadering.

Een effectief lid kan ten alle tijden ontslag nemen uit de vereniging door zijn ontslag schriftelijk bekend te maken aan de Raad van Bestuur.

Een effectief lid kan slechts uitgesloten worden met een meerderheid van twee derde aan stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Een effectief lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of waarvan het lidmaatschap van rechtswege eindigt heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging. Het lidmaatschap van effectieve leden eindigt van rechtswege bij overlijden en de gevallen wanner het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden gesteld bij de wet en in deze statuten.

Aan effectieve leden van de vereniging wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd van 25 EUR, indexeerbaar aan de gezondheidsindex.

§2 Toegetreden leden

Het is de Raad van Bestuur die, binnen de hieronder gestelde voorwaarden, personen als toegetreden leden tot de vereniging kan toelaten. De Raad van Bestuur beslist autonoom en tegen haar beslissing is geen beroep mogelijk. De Raad van Bestuur hoeft haar beslissing niet te motiveren.

Om als toegetreden lid van de vereniging toegelaten te kunnen worden dient de kandidaat de leeftijd van achttien jaar te bereiken tijdens het lopende kalenderjaar.

De Algemene Vergadering kan de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder de toestemming van de toegetreden leden.

Een toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging door zijn ontslag mondeling of schriftelijk kenbaar te maken aan de voorzitter.

Een toegetreden lid kan slechts uitgesloten worden door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden overeenkomstig artikel 20 van de wet van 2 mei 2002.

Een toegetreden lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten of waarvan het lidmaatschap van rechtswege eindigt heeft geen aanspraak op hel bezit van de vereniging.

Het lidmaatschap van toegetreden leden eindigt van rechtswege bij overlijden en de gevallen wanneer het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden gesteld bij de wet en in deze statuten

Aan de toegetreden leden van de vereniging wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd van 25 EUR, indexeerbaar aan de gezondheidsindex.

Titel III: Algemene vergadering

Artikel 6

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. met uitsluiting van de toegetreden leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste bestuurder aanwezig.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen dat de wet of deze statuten het anders bepalen. Ingeval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een effectief lid kan zich bij volmacht door één ander vast lid laten vertegenwoordigen. Een effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Artikel 7

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn

I .het wijzigen van de statuten

2.het benoemen en het afzetten van de bestuurders

3.de benoeming en afzetting van de commissarissen

4.de kwijting van de bestuurders en de commissarissen

5.het goedkeuren van de begroting en de rekeningen

6.het uitsluiten van de vaste en de toegetreden leden

7.de vrijwillige ontbinding van de vereniging

8.het opstellen van het huishoudelijk reglement

9.het nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene

Vergadering Zijn toevertrouwd

Artikel 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1 Samenroeping

De Algemene Vergadering moet minstens eenmaal per jaar samengeroepen worden. De bijeenroeping wordt gedaan door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of indien één vijfde van de effectieve leden het vraagt. Ook in gevallen waar de wet of de statuten het vereisen, zal de Raad van Bestuur de Algemene vergadering samenroepen.

§2 Uitnodiging

Alle effectieve leden worden bij gewone brief of per elektronische post uitgenodigd op de Algemene Vergadering en dit minimum acht dagen voor het tijdstip waarop de Algemene Vergadering zal plaatsvinden. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats

§3 Agenda

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Elk voorstel ondertekend door tenminste één vijfde van de effectieve leden wordt eveneens op de agenda geplaatst.

Artikel 9

De Algemene Vergadering mag geen besluiten treffen buiten deze voorzien op de agenda, tenzij de Algemene Vergadering voltallig is en unaniem instemt met het toevoegen van een agendapunt aan de vergadering.

De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden tenzij anders bepaald in de wet of in de statuten.

Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 10

Van elke vergaderingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter.

Effectieve leden hebben het recht om inzage van deze notulen te vragen van de Algemene vergadering, de

Raad van Bestuur en alle personen die een mandaat hebben, alsook het register der leden en alle

boekhoudkundige stukken.

Elkeen kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift verkrijgen van alle stukken die neergelegd

zijn op de griffie van de Rechtbank van koophandel te Tongeren.

Titel IV: Raad van Bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders. Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het aantal effectieve leden. De Raad van Bestuur bestaat uit maximaal vijf bestuurders.

De leden van de Raad van Bestuur worden gekozen uit de effectieve leden. De Algemene Vergadering kan eveneens beslissen om iemand extern aan de vereniging te benoemen als lid van de Raad van Bestuur, evenwel met een maximum van twee externe bestuurders. Bovendien dienen bovenstaande quota met betrekking tot de Raad van Bestuur steeds gerespecteerd te worden.

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar, volgens de modaliteiten die werden bepaald in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Onder zijn leden kiest de Raad van Bestuur een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van bestuurders worden bekendgemaakt door neerlegging van de akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Tongeren binnen de dertig dagen, hierna worden ze binnen de dertig dagen na neerlegging gepubliceerd In de bijlagen van het Belgisch staatsblad.

Artikel 12

De bestuurders worden aangesteld voor onbepaalde duur. Uittredende leden van de Raad van Bestuur zijn

herkiesbaar. Het mandaat van bestuurder wordt niet vergoed.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen onder

het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 13

De Raad van Bestuur zal worden samengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuurders wanneer dit

in het belang van de vereniging vereist is.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen.

Ingeval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 14

De vereniging heeft geen dagelijks bestuur. De Raad van Bestuur kan evenwel een dagelijks bestuur

benoemen bij gewone beslissing.

Titel V Begrotingen en rekeningen

.

, 01

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Lttillt 13 - Vervolg

Artikel 15

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot 31 juli. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar.

Na goedkeuring van de Jaarrekening en de begroting, spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Titel VI Ontbinding en vereffening

Artikel 16

Ingeval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, ongeacht de reden of het ogenblik, wordt het netto-actief,

na aflossing van de schulden en de lasten, overgedragen aan de gemeente Bocholt, met de intentie deze

middelen te besteden aan het lokale jeugdwerk.

De Algemene vergadering is bijeengekomen en benoemde de leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

Bestuurder voorzitter de heer Willy Hanoulle, Kaulillerweg 66, 3950 Bocholt.

Bestuurder secretaris,de heer Marcel Thijs Kakebeekstraat 2, 3950 Bocholf.

Bestuurder penningmeester. mevrouw Leenaerts Ghislaine, Elzenstraat 47, 3950 Bocholt.

Aldus opgemaakt en aangenomen in de Algemene vergadering van 27/09/2011.

(Get.) Willy Hanoulle, Bestuurder voorzitter.

(Get.)Marcel Thijs, Bestuurder secretaris

(Get.) Ghislaine Leergaerts, Bestuurder penningmeester

etl

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ERATO

Adresse
KAULILLERWEG 66 3950 BOCHOLT

Code postal : 3950
Localité : Kaulille
Commune : BOCHOLT
Province : Limbourg
Région : Région flamande