EREWACHT

Association sans but lucratif


Dénomination : EREWACHT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 464.980.485

Publication

19/03/2014
ÿþM0D 22

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

il

Vos beha aan Belg Staat)

111

11

*3A06A06

Ntiürgaind :te gotha der

rechtbank v , kaaphryndre tt TOtiGREPi

0 7 .D. 2014

Da Hoofdgriffi0riffie

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenina.

Ondernemingsnr : 0464.980.485

Benaming

(voluit) : EREWACHT

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 3700 TCNGEREN, Geebroek 70

Onderwerp akte :

FRUIT OF THE BOOM VZW

3700 Tongeren, Vrerenstraat 78 B1

0464.980.485

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering dd.15.02.2014

BENOEMING  ONTSLAG RAAD VAN BESTUUR

ONTSLAG VAN

CLAES Geert, Geebroek 70, 3700 Tongeren, voorzitter

BOLLAERS Christophe, Wijngaardstraat 31, 3700 Tongeren

CARTENSTADT Filip, Sint-Laurensstraat 24, 3700 Tongeren

KNAEPEN Yves, Wijkstraat 29, 3700 Tongeren

LOWETTE Joris, Broekstraat 7, 3840 Borgloon

PETERS Immanuel, Montgomerylaan 1, 3700 Tongeren

BOULET Albert, Koninksemsteenweg 90, 3700 Tongeren

De mandaten nemen een einde op 28.02.2014 en er wordt hen décharge verleend over het gevoerde beleid.

BENOEMING VAN

JAGENEAU Olivier, Riksingenstraat 56, 3700 Tongeren,

MOERHANS Joris, Nieuwe Steenweg 14, 3700 Tongeren,

PETERS Roderick, Vrerenstraat 78, 3700 Tongeren

SUY César, De Schaetzengaarde 2, 3700 Tongeren

De mandaten als bestuurder van VZW EREWACHT nemen een aanvang op 01.03.2014. SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR (vanaf 01.03.2014)

PETERS Roderick, Vrerenstraat 78, 3700 Tongeren, voorzitter

SUY César, De Schaetzengaarde 2, 3700 Tongeren, secretaris

JAGENEAU Olivier, Riksingenstraat 56, 3700 Tongeren

MOERMANS Joris, Nieuwe Steenweg 14, 3700 Tongeren

BOULET Dries, Gilliswinhof 5, 3700 Tongeren

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

F'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Il.

HERWERKTE EN GECOORDINEERDE TEKST

STATUTEN VZW EREWACHT

OP DATUM VAN 01.12.2012

TITEL INAAM, ZETEL, DOEL en DUUR

Art. 1De vereniging draagt de naam : "FRUIT OF THE BOOM", Vereniging zonder Winstoogmerk (afgekort V.Z.W.,

Art. 2De zetel van de vereniging is gevestigd te 3700 Tongeren, Vrerenstraat 78 B1, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren,

Art. 3De vereniging heeft tot doel het organiseren van diverse activiteiten in functie van het instandhouden, promoten en ondersteunen, zowel op materieel als moreel vlak, van de Jeugdbeweging K.S.A. O.L.Vrouw - Erewacht Tongeren, verder genoemd 'de bond', aangesloten bij het Landelijk Verbond Katholieke Studerende Jeugd vzw en het tot stand brengen van een vriendschapsband tussen leiding, oud-leden en ouders van de leden van de bond.

Zij kan daartoe in de geest van K.S.A. projecten, activiteiten, samenkomsten, festiviteiten, manifestaties e.d. opzetten die aanvaard worden door de raad van bestuur of die nuttig zijn om een aanvaard project uit te werken. Zij kan zelf initiatieven nemen of handelen op verzoek van de bond,

Zij kan alle financiële verrichtingen stellen die haar doel ondersteunen,

Mogelijke winsten van een activiteit dienen na het vaststellen van een minimaal werkingsbudget voor de vzw, bij de jaarbalans besteed te worden aan een goed doel, dit kan o.m. zijn een financiële ondersteuning van de bond.

Art, 41De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan vervroegd ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering mits deze hierover beraadslaagt en beslist overeenkomstig de bepalingen voor een wijziging van de statuten.

TITEL IILEDEN EN VOORWAARDEN VAN TOETREDING

Art, 5Het aantal leden van de vzw mag niet minder dan drie bedragen.

Aanvragen tot toetreding worden gericht aan de vereniging, op haar maatschappelijke zetel. De raad van bestuur kan een aanvraag tot toetreding verwerpen zonder hiervoor verantwoording te moeten afleggen.

Art. 6Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone brief aan de voorzitter van de raad van bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Art. 7De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen we! steeds vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten, Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen rechten op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen.

TITEL 111DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 8De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen, met dien verstande dat het aantal bestuurders steeds lager moet zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter en secretaris aan,

Art. 9De raad van bestuur stelt het huishoudelijk reglement vast.

De raad van bestuur stelt een dagelijks bestuur aan, waarvan minstens lid zijn de voorzitter, de secretaris en één oud-lid van de bond.

Dit dagelijks bestuur is belast met het dagelijks beheer van de vereniging en waarvan de bevoegdheden geregeld worden in titel IV,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Art. 10De raad van bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar. Zij wordt door de secretaris samengeroepen op zijn initiatief of op verzoek van de voorzitter of van één derde der bestuurders, De oproeping gebeurt schriftelijk of per elektronische post, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda,

Art, 11 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter,

Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Art, 12De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Zij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig oordeelt.

TITEL IVDAGELIJKS BESTUUR

Art, 13De raad van bestuur kiest onder haar leden een dagelijks bestuur, waarvan minstens lid zijn de voorzitter en de secretaris.

Dit dagelijks bestuur is belast met de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering.

Zij kan alle handelingen, zowel van beheer als van beschikking, die het doel van de vereniging bevorderen, stellen en verbindt hierdoor de vereniging,

Zij handelt d.m.v. één van haar leden, behalve voor het aangaan van overeenkomsten en het uitvoeren van betalingen boven 2.000,00 ¬ , waarvoor de handtekening van twee leden van het dagelijks bestuur is vereist.

TITEL VALGEMENE VERGADERING

Art. 14De algemene vergadering wordt gevormd door alle leden van de vereniging die aan de statutaire verplichtingen hebben voldaan,

Ieder lid beschikt over één stem.

Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 15 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

1.de wijziging van de statuten ;

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders ;

3.de kwijting aan de bestuurders

4.de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening ;

5.de ontbinding van de vereniging ;

6.de uitsluiting van een lid ;

MOD 22

I

t Voor-i behouden 'aan het' Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

I.uIik B - Vervolg

7.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art. 161n de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgend jaar,

Buitengewone algemene vergadering kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk of per elektronische post te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering, alsook de agenda.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris.

De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan,

In gewone aangelegenheden kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is,

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden overeenkomstig de wettelijke bepaalde voorwaarden terzake.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Indien ten minste de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

TITEL V DIVERSE BEPALINGEN.

Art, 17 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over haar beleid tijdens het afgelopen jaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 18 Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de wettelijke bepaalde voorwaarden terzake.

Art. 19Bij ontbinding van de vereniging zal haar bezit worden toevertrouwd aan de bond, dewelke dit minstens 5 jaar bewaart teneinde een nieuwe soortgelijk vereniging kansen tot opstarten te bieden,

Art. 20 Voor alles wat niet door deze statuten geregeld is, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen terzake, in het bijzonder de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Aldus opgemaakt te Tongeren op 15.02.2014

(volgen de handtekeningen)

PETERS Roderick, Vrerenstraat 78, 3700 Tongeren, voorzitter

SUY César, De Schaetzengaarde 2, 3700 Tongeren, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EREWACHT

Adresse
GEEBROEK 70 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande