EUROMANIA

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROMANIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 875.922.470

Publication

24/01/2012
ÿþ MOD 2.0

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

" iaoza3~s"

Benaming

(voluit) : Euromania VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Dorpstraat 18, 3990 Peer, België

Ondememingsnr : C g 1.S" - 1 c

Voorwerp akte : Wijziging

STATUTEN, vastgelegd en gecoürdineerd overeenkomstig de wet van 27106/1921 gewijzigd door de wet, van 2/5/2002, en goedgekeurd door de Algemene Vergadering van EUROMANIA VZW op 10/04/2005.

Volgende oprichters hebben zich akkoord verklaard :

-Creemers Julia, Roesstraat 14, 3670 Meeuwen-Gruitrode

-Feyen Benny, Hoolvenstraat 200, 3530 Houthalen

-Leurs Roger, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel

-Reumers Marcel, Oude-Weyerstraat 22, 3990 Grote-Brogel

-Schouteden André, Dennenstraat 17, 3670 Meeuwen-Gruitrode

-Uten Danny, Geerkensstraat 8/2, 3910 Neerpelt

Titel I : Naam, zetel, doel, duur.

Artikel 1.

Er wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht in België onder de benaming EUROMANIA VZW, hierna verder aangeduid als "vereniging".

Artikel 2.

" De zetel van de vereniging is gevestigd te 3990 Peer, Dorpsstraat 18, gerechtelijk Arrondissement Hasselt. De zetel kan naar een ander adres worden overgebracht mits inachtneming van de wettelijke bepalingen inzake; een statutenwijziging. Een meerderheid van 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering is hiervoor nodig.

Artikel 3.

" De vereniging heeft tot doel Roemenië hulp te bieden om te ontwikkelen op sociaal, cultureel, sportief en economisch vlak. Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging alle wettelijk toelaatbare initiatieven nemen.; Ook mag zij alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of huren. De'. goederen en bezittingen, die door de leden ingebracht worden in de V.Z.W. zijn definitief verworven en kunnen niet meer teruggevorderd worden indien de inbrengers geen lid meer zijn van de vereniging.

Artikel 4.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Titel II : Leden.

Artikel 5.

§ 1.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MdD 2.0

De vereniging heeft Werkende leden en Toegetreden leden. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt met een minimum van drie werkende leden.

§ 2. Werkende leden. (= vaste leden)

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Toetreding van werkende leden gebeurt door een aanvraag tot lidmaatschap in te dienen bij de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist autonoom over deze aanvraag, waartegen geen beroep mogelijk is. Elk werkend lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur. Een werkend lid kan enkel uitgesloten worden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het lidmaatschap van werkende leden eindigt van rechtswege bij overlijden en in de gevallen wanneer het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden gesteld bij de wet en deze statuten. De jaarlijkse maximumbijdrage van de werkende leden wordt bepaald door de Raad van Bestuur en mag maximum 250,00 ¬ (geïndexeerd) bedragen.

§ 3. Toegetreden leden.

De Raad van Bestuur kan ook andere personen of rechtspersonen voordragen als toegetreden leden van de vereniging. Aanvaarding gebeurt door de Algemene Vergadering bij meerderheid van stemmen. Toegetreden leden maken geen deel uit van de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur stelt het bedrag van het jaarlijks lidgeld van de toegetreden leden vast. De rechten en plichten van de toegetreden leden kunnen gewijzigd worden door de werkende leden zonder instemming van de toegetreden leden. Een toegetreden lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de Raad van Bestuur.

Titel lil : Algemene Vergadering.

Artikel 6.

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging en is samengesteld uit alle werkende leden, met uitsluiting van de toegetreden leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering. Een lid kan zich bij volmacht door één en slechts één ander lid laten vertegenwoordigen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen dat de wet het anders bepaalt. Bij gelijkheid van stemmen kan gewone meerderheid bekomen worden door de stem van de voorzitter.

Artikel 7.

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn

1.het wijzigen van de statuten

2.het benoemen en afzetten van de bestuurders

3.het goedkeuren van de begroting en de rekeningen

4.het uitsluiten van leden

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging

6.de kwijting van de bestuurders

7.omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

8.het nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering

zijn toevertrouwd

Artikel 8.

§1.

De Algemene Vergadering moet minstens éénmaal per jaar samengeroepen worden en zulks vóór 31 december. De bijeenroeping wordt gedaan door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of indien 1/5 van de leden het vraagt.

§2.

Alle werkende leden worden bij gewone brief of e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering en dit minimum 8 dagen op voorhand. De uitnodiging vermeldt dag, plaats en uur. Bij gewone brief wordt de uitnodiging ondertekend door de voorzitter.

§3.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

De oproeping bevat de agenda, die samengesteld wordt door de voorzitter. Elk voorstel ondertekend door minimum 1/20 van de leden wordt eveneens op de agenda geplaatst.

Artikel 9.

De Algemene Vergadering mag geen besluiten treffen buiten deze voorzien op de agenda. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mai 2002.

Artikel 10.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Uittreksels daarvan worden door de voorzitter ondertekend. Leden hebben het recht om, op de zetel van de VZ\N, inzage van de notulen te vragen. Het betreft hier notulen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van alle personen die een mandaat hebben, alsook van het register der leden en van alle boekhoudkundige stukken. Elkeen kan kosteloos kennis nemen en tegen betaling afschrift verkrijgen van alle stukken die neergelegd zijn op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Hasselt.

Titel IV : Raad van Bestuur.

Artikel 11.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste twee bestuurders. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering gekozen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. De bestuurders treden in functie onmiddellijk na de Algemene Vergadering waarin ze benoemd werden. Het mandaat van bestuurder eindigt door ontslag, afzetting of overlijden. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris, eventueel een penningmeester en een ondervoorzitter. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij gelijkheid beslist de stem van de voorzitter. Elke bestuurder kan bij schriftelijke volmacht zijn stem laten uitbrengen door één en slechts één andere bestuurder. Geen bestuurder mag meer dan één stem bij volmacht uitbrengen. De Raad van Bestuur mag, voor zover de wet dit toelaat, alle roerende en onroerende handelingen stellen : verkopen, aankopen, ontlenen, bankverrichtingen uitvoeren. De Raad van Bestuur mag aldus in alle omstandigheden en op de meest uitgebreide wijze de vereniging geldig binden voor alle handelingen die volgens de wet en deze statuten niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren. De vereniging is gebonden door de handtekening van twee bestuurders, waaronder de voorzitter. De leden van de Raad Van Bestuur oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit en doen dit kosteloos.

Artikel 12.

De bestuurders worden aangesteld voor een termijn van 99 jaar.

Uittredende leden van de Raad van Bestuur zijn herkiesbaar.

Artikel 13.

De vereniging wordt vertegenwoordigd in rechte ten overstaan van derden door de handtekening van de voorzitter. lee vertegenwoordiging kan door de Raad van Bestuur opgedragen worden aan een lid, een bestuurder of een derde, eventueel alle 3. Deze gevolmachtigden worden benoemd door de Algemene Vergadering met eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De gevolmachtigden dienen ten overstaan van derden geen blijk te geven van hun volmacht en oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Artikel 14.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een bestuurscomité dat uit haar midden wordt samengesteld. De mandatarissen van het bestuurscomité oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Titel V : Begrotingen en Rekeningen.

Artikel 15.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari t.e.m. 31 december, De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Titel VI : Ontbinding en vereffening.

Artikel 16.

Behoudens de ontbinding van rechtswege kan tot ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering, mits 4/5 meerderheid van minstens 2/3 van het globaal ledenaantal. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meerdere vereffenaars, hun taakomschrijving en hun eventuele vergoeding. Zowel bij vrijwillige als bij gedwongen ontbinding zal het netto overblijvend actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen worden aan een vereniging met een gelijksoortig doel.

Titel VII : Onvoorziene gevallen.

Artikel 17.

Voor alle gevallen die niet voorzien zijn in deze statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

REGISTER van de WERKENDE LEDEN van EUROMANIA VZW

(= vaste leden)

Creemers, Julia, Roesstraat 14, 3670 Meeuwen-Gruitrode, geb. 18-11-1954

Feyen, Benny, Hoolvenstraat 200, 3530 Houthalen, geb. 30-09-19

Jaminon Eugène, Limbourgstrasse 163, 4710 Lontzen, geb. 15-08-1939

Laveaux, Robert, Roesstraat 14, 3670 Meeuwen-Gruitrode, geb. 28-02-1946

Leurs, Roger, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, geb. 15-10-1956

Leurs, Freya, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, geb. 22-04-1991

Leurs Melissa, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, geb. 27-10-1982

Reumers, Marcel, Oude-Weyerstraat 22, 3990 Grote-Brogel, geb. 19-01-1952

Roussard Paula, Kleine Rootstraat 6, Neeroeteren, geb. 07/08/1957

Schouteden, André, Dennenstraat 17, 3670 Meeuwen-Gruitrode, geb. 01-06-1966

Uten, Danny, Geerkensstraat 8/2, 3910 Neerpelt, geb. 23-04.1968

RAAD VAN BESTUUR EUROMANIA V.Z.W.

De Algemene Vergadering van 10 april 2005 heeft volgende bestuursleden aangesteld :

1. Creemers, Julia, Roesstraat 14, 3670 Meeuwen-Gruitrode, RRN 541118-220-63

2. Feyen, Benny, Hoolvenstraat 200, 3530 Houthalen, RRN 570930-019-50

3. Leurs, Roger, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 561015-199-15

4. Reumers, Marcel, Oude-Weyerstraat 22, 3990 Grote-Brogel, RRN 520119-249-86

5. Schouteden, André, Dennenstraat 17, 3670 Meeuwen-Gruitrode, RRN 660601-209-25

6. Uten, Danny, Geerkensstraat 8/2, 3910 Neerpelt, RRN 680423-017-70

7. Leurs, Freya, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 910422-212-97

De bestuursleden hebben volgende benoemingen gedaan :

Voorzitter : Leurs Roger

Ondervoorzitter : Creemers Julia

Secretaris : Reumers Marcel

Penningmeester : Schouteden André

- De Algemene Vergadering van 12 juni 2005 heeft volgende benoeming gedaan : Web-master :Leurs Freya, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 910422-212-97

- De Algemene Vergadering van 05 september 2005 heeft volgend bestuurslid met benoeming aangesteld : PR-man :Jaminon Eugène, Limbourgstrasse 163, 4710 Lontzen, RRN 390815-075-59

- Per 5 september 2005 heeft Euromania VZW volgende bestuursleden :

1. Creemers, Julia, Roesstraat 14, 3670 Meeuwen-Gruitrode, RRN 541118-220-63, ondervoorzitter

2. Feyen, Benny, Hoolvenstraat 200, 3530 Houthalen, RRN 570930-019-50

3. Leurs, Roger, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 561015-199-15, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

reoD 2.0

4. Reumers, Marcel, Oude-Weyerstraat 22, 3990 Grote-Brogel, RRN 520119-249-88, secretaris

5. Schouteden, André, Dennenstraat 17, 3670 Meeuwen-Gruitrode, RRN 660601-209-25, penningmeester

6. Uten, Danny, Geerkensstraat 8/2, 3910 Neerpelt, RRN 680423-017-70

7. Leurs, Freya, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 910422-212-97, web-master

8. Jaminon, Eugène, Limbourgstrasse 163, 4710 Lontzen, RRN 390815-075-59, PR-man

- De Algemene Vergadering van 22 april 2007 heeft volgend bestuurslid aangesteld : Roussard, Paula, Kleine Rootstraat 6, 3680 Neeroeteren, RRN 570807-166-04

- De Algemene Vergadering van 22 april 2007 heeft volgende bestuursleden geschrapt :

1. Feyen, Benny, Hoolvenstraat 200, 3530 Houthalen, RRN 570930-019-50

2. Uten, Danny, Geerkensstraat 8/2, 3910 Neerpelt, RRN 680423-017-70

- Per 22 april 2007 heeft Euromania VZW volgende bestuursleden :

1. Creemers, Julia, Roesstraat 14, 3670 Meeuwen-Gruitrode, RRN 541118-220-63, ondervoorzitter

2. Leurs, Roger, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 561015-199-15, voorzitter

3. Reumers, Marcel, Oude-Weyerstraat 22, 3990 Grote-Brogel, RRN 520119-249-86, secretaris

4. Schouteden, André, Dennenstraat 17, 3670 Meeuwen-Gruitrode, RRN 660601-209-25, penningmeester

5. Leurs, Freya, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 910422-212-97, web-master

6. Jaminon, Eugène, Limbourgstrasse 163, 4710 Lontzen, RRN 390815-075-59, PR-man

7. Roussard, Paula, Kleine Rootstraat 6, 3680 Neeroeteren, RRN 570807-166-04

- De Algemene Vergadering van 20 april 2008 heeft volgende bestuursleden geschrapt :

1. Creemers, Julia, Roesstraat 14, 3670 Meeuwen-Gruitrode, RRN 541118-220-63

2. Reumers, Marcel, Oude-Weyerstraat 22, 3990 Grote-Brogel, RRN 520119-249-86

3. Schouteden, André, Dennenstraat 17, 3670 Meeuwen-Gruitrode, RRN 660601-209-25

- De Algemene Vergadering van 20 april 2008 heeft volgende benoeming gedaan : Penningmeester : Leurs, Roger, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 561015-199-15

- De Algemene Vergadering van 20 april 2008 heeft volgend bestuurslid met benoeming aangesteld : Secretaris : Leurs, Melissa, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 821027-132-74

- Per 20 april 2008 heeft Euromania VZW volgende bestuursleden :

1. Leurs, Roger, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 561015-199-15, voorzitter en penningmeester

2. Leurs, Freya, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 910422-212-97, web-master

3. Jaminon, Eugène, Limbourgstrasse 163, 4710 Lontzen, RRN 390815-075-59, PR-man

4. Roussard, Paula, Kleine Rootstraat 6, 3680 Neeroeteren, RRN 570807-166-04

5. Leurs, Melissa, Dorpsstraat 18, 3990 Grote-Brogel, RRN 821027-132-74, Secretaris

BINDING van EUROMANIA V.Z.W.

De Algemene Vergadering van 10 april 2005 heeft bepaald dat Euromania VZW gebonden is door de handtekening van twee bestuurders waaronder de voorzitter, en waarvan akte in artikel 11 van de statuten. Ondergetekenden Leurs Roger, de voorzitter, en Reumers Marcel, bestuurder, leggen hierbij deze binding vast.

Getekend

Leurs Roger, voorzitter. Reumers Marcel,

bestuurder.

De Algemene Vergadering van 20 april 2008 heeft bepaald dat Euromania VZW gebonden is door de handtekening van twee bestuurders waaronder de voorzitter, en waarvan akte in artikel 11 van de statuten. Ondergetekenden Leurs Roger, de voorzitter, en Leurs Melissa, bestuurder, leggen hierbij deze binding vast.

Getekend

Leurs Roger, Leurs Melissa,

voorzitter. bestuurder.

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

VERTEGENWOORDIGING in rechte van EUROMANIA

De Algemene Vergadering van 10 april 2005 heeft bepaald dat Euromania VZW wordt vertegenwoordigd in rechte ten overstaan van derden, door ondergetekende Leurs Roger, de voorzitter, waarvan akte in artikel 13 van de statuten.

Getekend

Leurs Roger,

Voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorgehouden aan het Belgisch Staatsblad

4\./7

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EUROMANIA

Adresse
DORPSSTRAAT 18 3990 PEER

Code postal : 3990
Localité : PEER
Commune : PEER
Province : Limbourg
Région : Région flamande