EUROPEAN UAV - DRONE KNOWLEDGE AREA, AFGEKORT : EUKA

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPEAN UAV - DRONE KNOWLEDGE AREA, AFGEKORT : EUKA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 567.775.246

Publication

25/11/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

ui







RECHTBANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

13 NOV. 2014

Griffie

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : European UAV - Drone Knowledge Area

(verkort) : 1=UKA

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Fruitmarkt 8 bus 2, 3500 Hasselt, BelgiË

Onderwerp akte : Oprichting van EUKA vzw

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

De heer Mark Vanlook, wonende te 3581, Beverlo, Grensstraat 70, België, geboren op 12/11/1962 tel

Hasselt,

en,

De heer Lander Vanwelkenhuyzen wonende te 3500, Hasselt, Windmolenstraat 45, België, geboren op

12/10/1990 te Leuven,

en de hierna genoemde rechtspersonen:

Avaro BVBA, BEO 809 632 571, niet maatschappelijke zetel 3512 Stevoort, Sterrebos 139, België,. vertegenwoordigd door de heer Rudy Van den Bergh, wonende te 3512 Stevoort, Sterrebos 139, België: geboren op 23/04(1966 te Houthalen, in de hoedanigheid van Zaakvoerder,

en,

Xtendit Solutions NV, BEO 474 396 217, met maatschappelijke zetel 3700 Tongeren, Luikersteenweg 158, België, vertegenwoordigd door de heer Paul Smeets, wonende te 3630 Maasmechelen, Sneppenlaan 44, België, geboren op 21/07/1966 te Hasselt, in de hoedanigheid van Bestuurder,

en,

Fire.be NV, BEO 475 854 185, met maatschappelijke zetel 3500 Hasselt, Fruitmarkt 8 bus 2, België, vertegenwoordigd door de heer Frank Vanwelkenhuyzen, wonende te 3500 Hasselt, Windmolenstraat 45,. België, geboren op 08/11/1959, in de hoedanigheid van Zaakvoerder,

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21'

juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

European UAV - Drone Knowledge Area

Vereniging zonder winstoogmerk

De statuten van deze vereniging worden vastgesteld als volgt

TITEL I, Naam - zetel - doel - duur

Artikel 1. - Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam;

"European UAV  Drone Knowledge Area", in het kort commercieel gebruikt als "EUKA", hierna vereniging:

genoemd. Beide namen kunnen zowel samen als afzonderlijk worden gebruikt.

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten

haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder'

winstoogmerk" of door de afkorting `V,Z.W , eventueel genoteerd als 'VZW .

Artikel 2. - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te B-3500, Hasselt, Fruitmarkt 8 Bus 2 in het gerechtelijk

arrondissement van Limburg, Hij mag worden overgebracht naar een andere plaats in België bij besluit van de,

Raad van Bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekend gemaakt worden in de bijlagen tot het Belgische

Staatsblad,

Artikel 3. - Doel

cz' 9.-1-i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

,K,' S .1. MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge De vereniging heeft tot doel het stimuleren, ondersteunen en het optreden als sectorvertegenwoordiger van de Vlaamse industrie in het conceptuafiseren, bouwen, produceren en ondersteunen van bedrijfstoepassingen op basis van onbemande luchtvaartsystemen en diensten of op basis van autonome robotica.

De vereniging zal fungeren als brug tussen bedrijven, overheden op diverse niveaus en kenniscentra in binnen- en buitenland om nieuwe toepassingen van onbemande luchtvaartsystemen te faciliteren. Ze zal acties ondernemen om waar nodig de juiste partijen met elkaar in contact te brengen.

De vereniging zal een kenniscentrum uitbaten waarin de diverse leden (natuurlijke personen, kenniscentra, maakbedrijven of bedrijven die een UAV-oplossing of autonome robotica oplossing willen gebruiken, deze opsomming is niet limitatief) elkaar (virtueel) kunnen ontmoeten en een kennisvraag en aanbod op elkaar kunnen afstemmen. Het kenniscentrum brengt de "state of the art" en de actoren in kaart. Het kenniscentrum kan uitgebreid worden met een open marktplaats.

De vereniging heeft het recht om een fysieke vertegenwoordiging uit te bouwen als aanvulling op het kenniscentrum. Hiervoor kan een locatie worden gehuurd of gekocht en kan er personeel en middelen worden ingezet.

De vereniging kan steun, ondersteunen of subsidies bieden aan technologisch onderzoek betreffende UAV-of autonome robotica-gerelateerde technologieën. Zo kan de vereniging studies, onderzoeken, projecten opzetten, bevorderen of coördineren op technisch, economisch, ecologisch, sociologisch, actuarieel en juridisch gebied van aard om de bevordering, de productie, de milieuvriendelijkheid en de veiligheid van het gebruik van onbemande geïdentificeerde luchtvaartsystemen te verzekeren.

De vereniging heeft het recht om de exploitatie en vergunning van één of meerdere omgevingen op te zetten op voor het testen, demonstreren, opleiden, exploiteren,.. op gebied van UAV-toepassingen of van autonome robotica. De vereniging heeft het recht om zelf activiteiten te ontwikkelen in functie van demonstraties, testontwikkelingen en prove of concept. De vereniging kan de vergunningen beheren evenals een gebruiksregister. Indien nodig kan de vereniging voor het gebruik van de testomgeving kosten aanrekenen, De vereniging zal fungeren als partner voor lokale en nationale overheden betreffende de organisatie van lokale testmogelijkheden. De vereniging zal instaan voor de handhaving van aile regelgeving en veiligheidsprocedures rond het gebruik van de betreffende testiocaties. De vereniging kan middelen, werkplaatsen, verzekering,.. aanbieden om de leden zo goed mogelijk te faciliteren bij de testlocaties. De vereniging kan fungeren ais tussenpersoon ter vereenvoudigen van het proces voor de aanvraag voor vergunningen en verzekeringen.

De vereniging kan in samenwerking met onderwijsinstellingen acties ondernemen ter popularisering van kennis en studies gerateerd aan UAV-oplossingen of aan autonome robotica. Hiervoor kan ze beroep doen op sponsoring.

De vereniging kan in de media of via sociale media acties ondernemen ter popularisering van de UAV- of autonome robotica-industrie.

De vereniging kan optreden in samenwerking met andere verenigingen, overheden of organisaties in binnenland of buitenland die de belangen van de industrie rond het gebruik van UAV's of autonome robotica behartigen.

De vereniging kan optreden als vertegenwoordiger van haar groep van leden naar diverse instanties, zowel in binnen- als in buitenland.

De vereniging kan evenementen zoals vergaderingen, contactdagen, seminaries, congressen, studiedagen, vormings- en bijscholingscursussen organiseren, zonder dat deze opsomming beperkend is.

De vereniging beoogt in het bijzonder de coördinatie en bevordering van de initiatieven door haar leden genomen in het kader van de hoger vermelde doelstellingen. De vereniging organiseert zich daarom als een cluster rond UAV toepassingen of autonome robotica.

Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel mag de vereniging personeel aanwerven, roerende en onroerende goederen gebruiken, bezitten, beheren, huren, in eigendom of bewaring hebben, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks dienstig zijn.

Aile activiteiten welke bijdragen tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging, zowel rechtstreeks als onrechtstreeks en al dan niet uitdrukkelijk vermeld in deze, mogen worden gesteld, mits goedkeuring van de Raad van Bestuur.

Artikel 4. - Duur

De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5. - Logo

De leden van de vereniging hebben het exclusieve recht om het erkende logo van EUKA te gebruiken en te reproduceren in welke vorm dan ook.

TITEL ILLeden.

Artikel 6. - Lidmaatschap

Alle rechtspersonen en natuurlijke personen die rechtstreeks of onrechtstreek betrokken zijn bij het onderzoek en ontwikkeling, productie, gebruik, dienstverlening en toepassingen' van onbemande

geïdentificeerde luchtvaartsystemen, van autonome robotica of van technologie of diensten die een ondersteuning geven naar een gerelateerde bedrijfstoepassing kunnen lid worden van de vereniging. Hiernaast staat het lidmaatschap ook open voor onderwijsinstellingen, kenniscentra en overheden en overheidsinstellingen en koepelorganisaties. De voornoemden zijn de effectieve leden van de vereniging,

De raad van bestuur fixeert voor elk van de aandeelhoudersgroepen de jaarlijkse ledenbijdrage. De maximum bijdrage voor leden bedraagt vierhonderd negenennegentig euro (499 EURO)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7. - Leden

De leden van de vereniging vormen de Algemene Vergadering. Het aantal leden is onbeperkt maar mag

nooit minder zijn dan drie. Toegetreden leden mogen de Algemene Vergadering bijwonen.

De [eden zijn onderverdeeld in vijf groepen, vertegenwoordigt door rechtspersonen of natuurlijke personen:

Groep A: bedrijven, hun vertegenwoordigers of natuurlijke personen

Groep B: publieke actoren of hun vertegenwoordigers

Groep C: kennisinstellingen, universiteiten en hogescholen of hun vertegenwoordigers

Groep D; Koepelinstellingen (Federaties, werkgeversorganisaties,..) of hun vertegenwoordigers

Nieuwe leden worden aanvaard bij beslissing van de Raad van Bestuur, die vastlegt tot welke groep ze

behoren.

Om lid te worden moet een lidmaatschapsaanvraag, in de vorm door de Raad van Bestuur bepaald,

ondertekend worden en moet het lïdgeld betaald zijn, volgens ledencategorie. Het lidmaatschap, van de diverse

categorie, moet met een gewone meerderheid ter goedkeuring gestemd worden door de Raad van Bestuur.

Artikel 8. - Uittreding, uitsluiting

Elk lid is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan een lid schorsen indien het betreffende lid een inbreuk doet op de huidige

wetgeving van welke aard dan ook of het doel van de vereniging niet steunt door anders te handelen.

De schorsing blijft gelden tot

1.De Raad van Bestuur de schorsing intrekt, indien de Algemene Vergadering zich nog niet heeft

uitgesproken,

2.De Algemene Vergadering de schorsing verder laat gelden tot een periode gedefinieerd door de

Algemene Vergadering, indien deze periode niet gedefinieerd is geldt de schorsing tot de volgende Algemene

Vergadering,

3.De Algemene Vergadering de schorsing vernietigt met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of

vertegenwoordigde stemmen,

4.0e Algemene Vergadering het lid heeft uitgesloten

Een schorsing betekent dat het lid wel nog opgenomen is in de vereniging maar geen rechten meer kan

uitoefenen in de vereniging voor de duur van de schorsing voor zolang de voorwaarden om lid te zijn vervult

zijn.

De Algemene Vergadering kan te allen tijde een lid uitsluiten mits een beslissing hiertoe met een

meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 9, - Geen aanspraak op vermogen

Een uittredend, ontslagnemend of uitgesloten lid heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit van de

vereniging en kan geen teruggave vorderen van de door hem betaalde bijdragen noch een vergoeding eisen

voor door hem geleverde prestaties.

Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden, in vereffening, gefailleerd of

ontbonden lid.

Een uittredend, ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden, in vereffening,

gefailleerd of ontbonden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels

laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

TITEL III.Afgemene Vergadering.

Artikel 10, - Samenstelling

De Algemene vergardering bestaat uit alle leden van de vereniging.

Artikel 11. - Bevoegdheden

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering:

1.het uitstippelen van het algemeen beleid;

2.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

3.de goedkeuring van het jaarverslag;

4.de wijziging van de statuten;

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6.het opstellen van een huishoudelijk reglement;

7.de uitsluiting van leden;

8.de benoeming, ontslag en kwijting van de leden van de Raad van Bestuur.

Het huishoudelijk reglement, opgesteld door de Raad van Bestuur, en goedgekeurd met twee derde

meerderheid door de Algemene Vergadering maakt integraal deel uit van de vereniging. Het bepaalt de

dagelijkse gang van zaken en de organisatie van een Algemene Vergadering. Het huishoudelijk reglement is

ondergeschikt aan de statuten en elke andere wet.

Artikel 12. - Oproeping

De algemene vergadering moet minimum eenmaal per jaar worden bijeengeroepen.

De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens wanneer de Raad van

Bestuur dit nodig acht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Alle leden moeten erop uitgenodigd worden.

De algemene vergadering wordt, minstens veertien dagen vooraf, bij gewone brief, email of via ieder ander

beschikbaar communicatiemiddel, door de Voorzitter of de secretaris namens de Raad van Bestuur

bijeengeroepen.

De oproeping bevat dag, uur en plaats alsmede de agenda van de vergadering wanneer die beschikbaar is.

Naast de jaarlijkse algemene vergadering kan de voorzitter ook bijzondere algemene vergaderingen

bijeenroepen wanneer het belang van de vereniging dit vereist of wanneer één vierde van de leden, die

minstens uit twee ledengroepen komen, hierom verzoeken.

Artikel 13. - Vertegenwoordiging

Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen mits

bekendmaking van die vertegenwoordiging bij het begin van de vergadering.

Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 14.. - Stemming

Op de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht.

De algemene vergadering kan enkel rechtsgeldig beslissen indien minstens de helft van de leden van groep

A aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien bij een eerste oproeping dit aanwezigheidsquorom niet wordt bereikt, wordt een nieuwe vergadering

bijeengeroepen waarbij dit quorom niet meer geldt.

Er kunnen enkel beslissingen genomen worden over punten die uitdrukkelijk op de dagorde vermeld staan.

Behalve in de gevallen bepaald in art. 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van

2 mei 2002, kan de vergadering ook rechtsgeldig beslissen over punten die niet op de agenda staan indien de

helft van de leden aanwezig zijn en twee derden met de aanpassing van de agenda instemmen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen,

behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten het anders bepalen.

Een wijziging van de statuten, de uitsluiting van een !id, de vastlegging van de jaarlijkse ledenbijdrage of de

aanvaarding van een huishoudelijk reglement kan enkel worden doorgevoerd indien de meerderheid van de

leden van groep A hiermee instemt.

Voor een wijziging van de statuten geldt bovendien artikel 8 van de hoger vernielde vzw wetgeving.

Artikel 15. - Voorzitterschap

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur,

Ingeval hij verhinderd is, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige

ondervoorzitter en bij afwezigheid van ondervoorzitter door de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 16. - Notulen en bekendmaking

De besluiten van de algemene vergadering worden vastgesteld in notulen die worden ondertekend door de

Voorzitter of een andere bestuurder.

Deze notulen worden bewaard op de zetel van de vereniging waar alle leden ze kunnen raadplegen.

Aile leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels of afschriften van de notulen

vragen die worden ondertekend door de Voorzitter of de secretaris.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen vijftien dagen van haar dagtekening worden bekendgemaakt in

de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, door toedoen van de Raad van Bestuur.

Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Ingeval de belanghebbenden geen lid zijn van de vereniging, is de inzage ervan afhankelijk van de toelating

vanwege de Voorzitter, of bij zijn afwezigheid en na uitdrukkelijk verzoek, van de ondervoorzitter van de Raad

van Bestuur.

TITEL IV.De Raad van Bestuur

Artikel 17 Verkiezing en samenstelling

De algemene vergadering benoemt de leden van de raad van bestuur voor een termijn van drie jaar. Dit

orgaan oefent alle bevoegdheden uit die niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden en

neemt het dagelijks beheer van de vereniging waar.

De leden uit groepen A, B, C en D kunnen elk maximaal twee (2) leden van de Raad van Bestuur

aanduiden,

Zij zijn herkiesbaar.

Aldus worden minimaal vijf bestuurders verkozen bij meerderheid van de Raad van Bestuur met een

Voorzitter; twee ondervoorzitters; een secretaris; een penningmeester.

De voorzitter moet aangebracht worden door de meerderheid van de A-bestuurders.

De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan het mandaat van de Raad van Bestuur of

in hun vervanging voorzien mits beslissing van de Algemene Vergadering met twee derde meerderheid.

Artikel 18.- Vacature tijdens mandaat

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt door de Raad van Bestuur uit de leden een voorlopig

bestuurder benoemd.

Zijn mandaat loopt tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 19. - Persoonlijke verbintenissen

De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun

verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitoefening van het ontvangen mandaat.

Artikel 20.  Oproeping  Stemming - Notulen

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter bij eenvoudig schrijven of digitaal bericht, minstens

veertien dagen vooraf. De oproeping bevat de volledige dagorde van de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij verhindering van de voorzitter wordt hij vervangen door de ondervoorzitter. Ingeval de Voorzitter

verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter.

De raad van bestuur kan enkel beslissen indien minstens helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd

zijn en minimaal de meerderheid van de A-bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Bestuurders die niet aan een vergadering kunnen deelnemen kunnen een volmacht geven aan een andere

bestuurder; niemand kan houder zijn van meer dan één volmacht.

Beslissing met betrekking tot de uitbatingszetels kunnen enkel worden genomen met de goedkeuring van de

bestuurders van de grcep A.

De raad kan zich laten bijstaan door externe personen, zoals experten, waarnemers van de Vlaamse

Regering, vertegenwoordigers van stakeholders, een secretaris en een penningmeester. Zij hebben geen

stemrecht.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt

goedgekeurd.

Het wordt ondertekend door de voorzitter en de persoon die het secretariaat waarneemt.

Artikel 21. - Bevoegdheid

De Raad van Bestuur kan alle rechtshandelingen stelten en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de

verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn

aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

Artikel 22. - Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de

algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen met inbegrip van de daden van

beheer en van beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

De vereniging is ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van

twee bestuurders, waaronder steeds de Voorzitter en/of Secretaris.

Artikel 23, - Bezoldiging

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd, onverminderd de gebeurlijke vergoeding voor de door hen

gemaakte kosten binnen de uitoefening van hun mandaat.

TITEL V. Dagelijks Bestuur

Artikel 24,  Gedelegeerd bestuurder of Directiecomité

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een gedelegeerd bestuurder of aan een

directiecomité, De bevoegdheden hiervan worden bepaald in een verslag van een vergadering van de Raad van

Bestuur.

Het directiecomité beslist bij éénparigheid van zijn leden; indien zij niet tot een akkoord komen, wordt het

punt voorgelegd aan de raad van bestuur.

Bij vrijwillig ontslag van een gedelegeerd bestuurder of een lid van het directiecomité zorgt de raad van

bestuur voor zijn vervanging,

TITEL VI.lnkomsten - Eigendom

Artikel 25.- Inkomsten

De vereniging put haar bestaansmogelijkheden uit lidgelden, subsidies, legaten, diensten en alle mogelijke

andere inkomsten die conform zijn met het doel van de vereniging.

Artikel 26. - Beheer

Ieder lid blijft eigenaar van de roerende en de onroerende goederen die hij in beheer en gratis ter

beschikking stelt van de Vereniging, tenzij hij zelf anders bepaalt.

De verdere overdracht in beheer aan derden of vestiging van zakelijke rechten op deze goederen kan

slechts gebeuren mits het uitdrukkelijk schriftelijk akkoord van de eigenaar.

TITEL VII.Begroting en rekeningen

Artikel 27. - Boekjaar - balans - begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met eenendertig december, uitgezonderd het

eerste boekjaar dat loopt van de oprichting tot en met eenendertig december van het volgende jaar.

Bij het einde worden de inventaris en de jaarrekening opgemaakt voor het volgend jaar.

Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

Artikel 28.- Bestemming van het resultaat

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van

dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VIII.Ontbinding en vereffening,

Artikel 29. - Ontbinding

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal leden

daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene

vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de VZW-wet of door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de

rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der

schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 30. - Vereffeningssaldo

MOE) 2.2

7

~-- `' \

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

In geval van ontbinding zal tiet actief, na aanzuivering der schulden overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de vereniging nastreeft.

Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen.

Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging op 7 november 2014, en opgemaakt in vijfvoud oorspronkelijke exemplaren, ondertekend door de stichtende leden, waarvan elk lid erkent een exemplaar te hebben ontvangen.

Opgemaakt te Hasselt, op 7 november 2014

Notulen van de algemene vergadering dd 7 november 2014.

UITTREKSEL

Aansluitend op de oprichting van de vereniging zijn aile leden van de vereniging in algemene vergadering

samengekomen voor de aanstelling van de raad van bestuur.

Aanwezig;

De heer Mark Vanlook, wonende te 3581, Beverlo, Grensstraat 70, België, geboren op 12/11/1962 te

Hasselt,

en,

De heer Lander Vanwelkenhuyzen wonende te 3500, Hasselt, Windmolenstraat 45, België, geboren op

12/10/1990 te Leuven,

En,

Avaro BVBA, BEO 809 632 571, met maatschappelijke zetel 3512 Stevoort, Sterrebos 139, België,

vertegenwoordigd door de heer Rudy Van den Bergh, wonende te 3512 Stevoort, Sterrebos 139, België

geboren op 23/04/1966 te Houthalen, in de hoedanigheid van Zaakvoerder,

en,

Xtendit Solutions NV, BE0 474 396 217, met maatschappelijke zetel 3700 Tongeren, Luikersteenweg 158,

België, vertegenwoordigd door de heer Paul Smeets, wonende te 3630 Maasmechelen, Sneppenlaan 44,

België, geboren op 21/07/1966 te Hasselt, in de hoedanigheid van Bestuurder,

en,

Fire.be NV, BEO 475 854 185, met maatschappelijke zetel 3500 Hasselt, Fruitmarkt 8 bus 2, België,

vertegenwoordigd door de heer Frank Vanwelkenhuyzen, wonende te 3500 Hasselt, Windmolenstraat 45,

België, geboren op 08/11/1959, in de hoedanigheid van Zaakvoerder,

Overeenkomstig de statuten worden unaniem de volgende vijf bestuurders benoemd:

De heer Mark Vanlook, wonende te 3581, Beverlo, Grensstraat 70, België, geboren op 12/11/1962 te

Hasselt,

en,

De heer Lander Vanwelkenhuyzen wonende te 3500, Hasselt, Windmolenstraat 45, België, geboren op

12/10/1990 te Leuven,

en,

Avaro BVBA, BEO 809 632 571, met maatschappelijke zetel 3512 Stevoort, Sterrebos 139, België, vertegenwoordigd door de heer Rudy Van den Bergh, wonende te 3512 Stevoort, Sterrebos 139, België geboren op 23/04/1966 te Houtharen, in de hoedanigheid van Zaakvoerder,

en,

Xtendit Solutions NV, BEO 474 396 217, met maatschappelijke zetel 3700 Tongeren, Luikersteenweg 158, België, vertegenwoordigd door de heer Paul Smeets, wonende te 3630 Maasmechelen, Sneppenlaan 44, België, geboren op 21/07/1966 te Hasselt, in de hoedanigheid van Bestuurder,

en,

Fire.be NV, BEO 475 854 185, met maatschappelijke zetel 3500 Hasselt, Fruitmarkt 8 bus 2, België, vertegenwoordigd door de heer Frank Vanwelkenhuyzen, wonende te 3500 Hasselt, Windmolenstraat 45, België, geboren op 08/11/1959, in de hoedanigheid van Zaakvoerder,

Hun mandaat is onbezoldigd, loopt voor drie jaar en eindigt na de jaarvergadering die de rekeningen van het boekjaar 2017 behandelt.

Notulen van de raad van bestuur dd. 7 november 2014.

UITTREKSEL:

Aanwezig;

De heer Mark Vanlook, wonende te 3581, Beverco, Grensstraat 70, België, geboren op 12/11/1962 te

Hasselt,

en,

De heer Lander Vanwelkenhuyzen wonende te 3500, Hasselt, Windmolenstraat 45, België, geboren op

12/10/1990 te Leuven,

` Voor-bet?buden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

-

En,

Avaro BVBA, BE0 809 632 571, met maatschappelijke zetel 3512 Stevoort, Sterrebos 139, België, , vertegenwoordigd door de heer Rudy Van den Bergh, wonende te 3512 Stevoort, Sterrebos 139, België geboren op 23/041/966 te Houthalen, in de hoedanigheid van Zaakvoerder,

en,

Xtendit Solutions NV, BEO 474 396 217, met maatschappelijke zetel 3700 Tongeren, Luikersteenweg 158, België, vertegenwoordigd door de heer Paul Smeets, wonende te 3630 Maasmechelen, Sneppenlaan 44, België, geboren op 21/07/1966 te Hasselt, in de hoedanigheid van Bestuurder,

en,

Fire.be NV, BEO 475 854 185, met maatschappelijke zetel 3500 Hasselt, Fruitmarkt 8 bus 2, België, vertegenwoordigd door de heer Frank Vanwelkenhuyzen, wonende te 3500 Hasselt, Windmolenstraat 45, België, geboren op 08/11/1959, in de hoedanigheid van Zaakvoerder,

" De raad beslist met eenparigheid van stemmen om aan te stellen als:

- voorzitter; Mark Vanlook

- ondervoorzitters: Xtendit Solutions NV, vertegenwoordigd door Paul Smeets '3< Avaro BVBA.

vertegenwoordigd door Rudy Van den Bergh

penningmeester; Fire.be NV, vertegenwoordigd door Frank Vanwelkenhuyzen

- secretaris: Lander Vanwelkenhuyzen

Dit mandaat geldt voor een periode van drie jaar.

Het directiecomité wordt gevormd door:

- Mark Vanlook

- Fire.be NV vertegenwoordigd door Frank Vanwelkenhuyzen

- Avaro BVBA vertegenwoordigd door Rudy Van den bergh

-Xtendit Solutions NV vertegenwoordigd Paul Smeets

-Lander Vanwelkenhuyzen

Deze mandaten zijn toegekend voor een periode van drie jaar, die verstrijkt na de jaarvergadering die de

jaarrekeningen van 2017 behandelt.

Hasselt, op 7 november 2014.

Tegelijk hiermee neergelegd een volledige getekende oprichtingsakte.

Deze oprichtingsakte wordt ondertekend op achterzijde:

- Mark Vanlook: voorzitter

- Lander Vanwelkenhuyzen: secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EUROPEAN UAV - DRONE KNOWLEDGE AREA, AFGEKOR…

Adresse
FRUITMARKT 8 BUS 2 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande