EUROPEES-ARABISCHE FORUM VOOR CULTUUR EN MEDIA, AFGEKORT : EAFCM

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPEES-ARABISCHE FORUM VOOR CULTUUR EN MEDIA, AFGEKORT : EAFCM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.661.829

Publication

03/02/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie,

Moo 2.z

tuchtbank van koophandel

2 3 JAN. 2014

te tiiW sEL

Grifrie

Ondernerrtir7gsnr : p ç u tC. 664 -

Flenatnirig

(voie) : EUROPEES-AfiABT,TFE FORE VCOR CULTUUR EN MEDIA

(verkort): EAFCM

RechtsVorrn VZW

Zetel 3890 Gingelom Kriekelstraat 53

Or3derwera alite :

STATUTEN

Ondergetekenden:

-Karim, Abbas Zaki, wonende te 3890 Gingelom Kriekelstraat 53, Belg.

-Kadhiim Mahrain Qasim, wonende te 3890 Gingelom Kriekelstraat 53, Belg

-Salehi Nejmedin, wonende te 3800 Sint-Truiden, Spaansebrugstraat 56 bus 2, Irak,

Verklaren bij deze, op deze dag, de lee van de maand januari 2014, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd overeenkomstig de wet van 2 mei 2002, waarvan zii de statuten ais volgt stellen:

Benaming, Maatschappelijke zetel, doel, duur

Art, 1, VZW EUROPEES ARABISCH Fc FORUM VOOR CULTUUR EN MEDIA", vereniging zonder

winstoogmerk, afgekort als EAFCM vzw.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3890 Gingelom, Kriekefstraat 59. De zetel kan bij beslissing

van de Algemene Vergadering verplaatst worden naar een andere arrondissement in België.

Art 3. De vereniging EUROPEES-ARABISCHE FORUM VOOR CULTUUR EN MEDIA heeft ten doel de dialoog te promoten tussen Europese en Arabische landen, in een sfeer van tolerantie en wederzijds respect, verwerpend elk vorm van extremisme, racisme of haat die denkvormen onderdrukken.

Dit doel willen wij bereiken door de volgende activiteiten te ontwikkelen:

-Een website te bieden met een objectieve nieuwe dekking, vooral op het vlak van cultuur, politiek, economie en sociale zaken, en ook aandacht te besteden aan minderheden en dissidente meningen.

-Verspreiding van onpartijdig nieuws over het Midden-Oosten en het informeren van de Arabische burger ten aanzien van de standpunten van de Europese Unie over de gebeurtenissen in de Arabische regio

-Het organiseren van forums, discussies en seminaries over dialoog tussen beschavingen en religies. -Het organiseren van culturele en kunsttentoonstellingen en audiovisuele beelden en documentaires -Het houden van persconferenties over actuele zaken en kwesties

De bovenstaande lijst is indicatief en niet beperkend. De vereniging kan, binnen de grenzen van de wet, de ontwikkeling van alle activiteiten, waarvan de aard direct of indirect de verwezenlijking van- haar doel kan

Op de laatste blz. van L,uil< B vermelden : Recto , Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzli van de perso(a)n(enl bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

nao3s ii*

Vol behoi aan

Belg staat;

bl

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vergemakkelijken. De vereniging kan ook samenwerken met andere verenigingen die een gelijkaardig of aanverwant doel nastreven.

De vereniging is volledig onafhankelijk van elke ideologie, religie of politieke groep.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan worden opgelost te allen tijde door de Algemene Vergadering.

Lidmaatschap

Art. 5. De vereniging heeft werkende leden en geassocieerde leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden.

Het aantal leden is onbeperkt, maar er moeten tenminste drie werkende leden zijn. Het aantal bestuurders moet altijd kleiner zijn dan het aantal leden.

Art. 6. Als werkend lid kan toetreden tot de vereniging elke natuurlijke persoon of rechtspersoon erkend door de raad van bestuur ais zodanig, Zij worden ingeschreven in een register van de leden, dat op de zetel van de vereniging wordt gehouden.

Een kandidaat werkend lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk bij de raad van bestuur.

Art 7. De raad van bestuur kan, onder nader te bepalen voorwaarden andere personen toestaan als geassocieerde leden. Mogelijk hebben ere- of ondersteunende leden dezelfde status ais geassocieerde leden. Geassocieerde leden kunnen de Algemene Vergadering bijwonen, mits zij uitdrukkelijk een schriftelijk verzoek indienen bij de raad van bestuur, om te worden uitgenodigd. Echter, ze hebben niet het recht om te stemmen.

Art. 8. De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt niet meer dan ¬ 250. Het werkelijke bedrag van de bijdrage op grond van dit maximum wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur, en een onderscheid kan worden gemaakt tussen natuurlijke of rechtspersonen, tussen werkende, gewone bijbehorende, ere-of ondersteunende leden en kortingen, kunnen in bepaalde gevallen worden verleend. De oprichters en leden van de Raad, tijdens hun mandaat, zijn vrijgesteld van elke bijdrage.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verplichtingen van de vereniging, met uitzondering van de bepalingen van de artikelen 3, § 2 en 11 van de wet,

Art. 9. Elk lid kan te allen tijde de vereniging verlaten. Het ontslag moet schriftelijk worden gemeld aan de Raad van Bestuur.

Een lid dat er niet in slaagt om zijn bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemer. De uitsluiting van een lid kan slechts worden besloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun opvolgers zullen geen aandeel hebben in het vermogen van de vereniging en kunnen geen aanspraak maken op de terugbetaling van de betaalde bedragen of bijdragen.

Raad van Bestuur

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste twee leden, die ai dan niet lid zijn van de vereniging. Zij worden door de algemene vergadering benoemd die hen te allen tijde kan ontslaan.

Art. 12. De bestuurders voeren hun mandaat kosteloos. Benoeming, ontlasting, ontslag en het ontslag van een bestuurder wordt bekendgemaakt binnen een maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

Art. 13. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar. In geval van tussentijdse verkiezingen, is het termijn beperkt tot de volgende Algemene Vergadering.

Art. 14. § 1. De raad kiest uit zijn midden een voorzitter (eventueel een of meer vice-voorzitters), een secretaris en een penningmeester. De voorzitter (of twee bestuurders of de secretaris) roept de Raad van Bestuur en voorzitter van de vergaderingen.

Als de voorzitter anders is ingeschakeld, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elke bestuurder kan geldig vertegenwoordigd worden door een andere bestuurder bij schriftelijke volmacht,

§ 2. Het bestuur kan beslissingen nemen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter de beslissende stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

~. MOP 2,2

§ 3. Van elke vergadering wordt een schriftelijk verslag opgesteld, die door de voorzitter of de secretaris (of twee bestuurders) dient te worden ondertekend en bewaard in een speciaal register.

Uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig door de voorzitter of de secretaris (of door twee bestuurders) ondertekend,

Art 15. § 1_ Het bestuur beheert de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Het is bevoegd voor alle zaken, behalve die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering toegekend zijn.

§ 2. Het bestuur benoemt en ontslaat (zelf of via een agent) de leden van het personeel van de vereniging.

Het bepaalt hun taken en hun bezoldiging.

§ 3_ De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken te delegeren aan een

van de bestuurders of aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

§ 4, Het bestuur kan, indien nodig, een huishoudelijk reglement opstellen.

De Algemene Vergadering

Art 15. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Verhinderde leden kunnen een schriftelijke volmacht om te stemmen aan een ander lid geven.

Een aanwezig lid kan echter, slechts een verhinderd lid vertegenwoordigen in de Algemene Vergadering.

Art 17. De Algemene Vergadering is verantwoordelijk voor.

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en het ontslag van bestuurders;

" de benoeming en het ontslag van de commissarissen en het bepalen van hun salaris indien een salaris wordt toegekend;

" kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en de boekhouding;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art. 18. § 1. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur wanneer het doel of de belangen van de vereniging zulks vereist Het moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen om de rekeningen over het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar tijdens de maand april goed te keuren.

§ 2. Van de raad van bestuur wordt vereist wanneer een vijfde van de leden erom verzoeken, een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen. In het laatste geval roept de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na dit verzoek. De Algemene Vergadering wordt gehouden binnen veertig dagen na deze aanvraag.

§ 3. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen per gewone post, fax of e-mail ten minste acht dagen vóór de datum van de Algemene Vergadering.

§ 4. De aankondiging, met vermelding van de plaats, de dag en het tijdstip van de vergadering, zal de agenda bevatten, die bepaald wordt door de Raad van Bestuur. Punten die niet op de agenda staan kunnen niet worden besproken, met uitzondering van elk voorstel dat door ten minste een twintigste van de werkende leden ondertekend wordt

Art 19. § 1. In gewone gevallen worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter de beslissende stem.

§ 2. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en beslissen over een wijziging indien de wijzigingen uitdrukkelijk in de oproeping worden vermeld en indien ten minste twee derde van de leden aanwezig zijn op de Algemene Vergadering of vertegenwoordigd zijn.

Een amendement kan slechts met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden goedgekeurd worden.

Echter, indien de wijziging betrekking heeft op het doel van de vereniging, kan het alleen worden gewijzigd met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de actieve leden aanwezig of vertegenwoordigd.

MOD 22

Luik B - Vervolg

Indien op de eerste vergadering minder dan twee derde van de actieve leden aanwezig is, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en beslissen met dezelfde meerderheden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen na de eerste vergadering.

§ 3. Aan dezelfde regels als beschreven in § 2 moet worden voldaan in geval van ontbinding van de vereniging.

§ 4. Een meerderheid van tweederde van de stemmen is vereist om een lid uit te sluiten.

Art. 20, Van elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter of de secretaris of twee bestuurders, en opgenomen in een speciaal register. Uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of door de secretaris of door twee bestuurders.

Leden en derden, die enige belang blijken te hebben, hebben het recht op inzage en / of afschrift van de notulen.

Begroting en de rekeningen

Art. 21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december,

ln tegenstelling tot dit is de eerste start op de datum,van oprichting tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen op en legt deze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering.

Ontbinding en vereffening

Art. 22. Behalve in geval van gerechtelijke ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering besluiten tot ontbinding van de vereniging op de wijze dat door de wet voorgeschreven is.

In geval van vrijwillige ontbinding, de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank benoemt een of meer vereffenaars, bepaalt hun competenties en de voorwaarden.

Art. 23. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan een vereniging of stichting die een gelijkaardig of verwant doel heeft, deze wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering,

Art. 24. Voor het overige is de wet van 27juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet 2 mei 2002, van toepassing is ' (en het huishoudelijk reglement, indien van toepassing).

Overgangsbepaiingen

Onmiddellijk na oprichting van de vereniging, wordt een eerste buitengewone Algemene Vergadering gehouden, om de volgende bestuurders te benoemen:

- Voorzitter-penningmeester, de heer Karim, Abbas Zaki, wonende te 3890 Gingelom, Kriekelstraat 53, geboren in Bagdad (Irak) op 23.05.1970;

- Secretaris: Mevr. Kadhim Qasim Nahrain, wonende te 3890 Gingelom, Kriekelstraat 53, geboren in Bagdad (Irak) op 02.06.1979

Aldus unaniem goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Gingelom op 01 januari 2014.

Opgesteld in 4 exemplaren, waarvan er één bewaard op de zetel van de vereniging.

(ondertekend:)

De oprichters zijn

Abbas Zaki Karim Salehi Nejmedin Nahrain Qasim Kadhim

Voorzitter en Lid Secretaris

Penningmeester

Op de laatste blz van Luikg vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

r;

7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-, b'ehóud aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
EUROPEES-ARABISCHE FORUM VOOR CULTUUR EN MED…

Adresse
KRIEKELSTRAAT 53 3890 GINGELOM

Code postal : 3890
Localité : GINGELOM
Commune : GINGELOM
Province : Limbourg
Région : Région flamande