EXPRESSION FOR UNITY

Association sans but lucratif


Dénomination : EXPRESSION FOR UNITY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.857.454

Publication

22/09/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11 Ii1A1111,111, 811111 II

fitereANK van KOOPHANDEL ANTWERPEN, afdelingHASSte

1 1 SEP. 2014

Griffie

ondernemingsnr : e-t L54

Benaming

(voluit) : Expression for Unity

(verkort)

Rechtsvorrn : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: maststraat 5 3920 LOMMEL

Onderwerp akte: Oprichting

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

I. Mw. Marianne van Balel, Maststraat 5, 3920 Lommel, Belgie

2. Dhr. Joep van Dongen, Maststraat 5, 3920 Lommel, Belgie

3. Mw. Birgit Verkleij, Postelscheheideweg 2a-26, 5575XC LuyksgesteI, Nederland

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt

Benaming: 'Expression for Unity'

Rechtsvorm: VZW

Ondernemingsnummer:

Voorwerp akte: Opmaak statuten

TITEL naam - zetel - doel  duur

Artikel I

De vereniging wordt 'Expression for Unity' genoemd.

Artikel 2

De maatschappelijke zetei is gevestigd te Lommel, 3920, Maststraat 5, gerechtelijke arrondissement

Limburg.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel:

Stimulering tot bewustzijnsontwikkeling van de 3 verschillende disciplines:

I, sociale-, interculturele- en internationale betrokkenheid

2. kunstzinnige expressie en interacties

3. gezondheid van lichaam en geest.

Artikel 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

TITEL II: leden

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Vno: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

Artikel 5; het minimum aantal leden is drie. Er is geen maximum,

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 6:

Aile natuurlijke- of rechtspersonen die lid wil worden, dienen een verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen of door minstens drie leden van de raad van bestuur, waaronder de voorzitter, te worden

voorgedragen.

De raad van bestuur beslist autonoom over deze aanvraag. Er is geen beroep mogelijk tegen de beslissing van de Raad van Bestuur. Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglement in.

Artikel 7:

Het staat de leden vrij op ieder ogenblik ontslag te nemen door dit schriftelijk mee te delen aan de Raad van Bestuur. Een lid kan slechts uitgesloten worden van de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige leden. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen van een overleden lid, zullen geen rechten kunnen laten gelden op het maatschappelijk bezit. Het lidmaatschap van de leden eindigt van rechtswege bij het overlijden en in de gevallen wanneer het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden gesteld bij de wet en deze statuten en het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement. In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeIingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Artikel 8:

De leden zullen geen lidmaatschapsgeld moeten betalen, tenzij er binnen één van de 3 disciplines vernoemd onder artikel 3, een uitbreiding van niet-werkende leden plaats vindt, waaraan diensten worden verstrekt die bezoldigd moeten worden. Deze bezoldiging moet voortkomen uit het lidnaaatschapsgeld dat door de groepsleden, verbonden aan de betreffende discipline, moet worden bijgedragen. De hoogte van dit Iklmaatschapsgeld zal afhangen van de bezoldiging.

TITEL III; Algemene vergadering

Artikel 9:

De Algemene Vergadering bestaat uit werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de secretaris. Zij bezit alle wettelijk bevoegdheden en laat de residuaire bevoegdheid over aan de Raad van Bestuur.

Artikel 10;

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn.,

1, het wijzigingen van de statuten

2. het benoemen en afzetten van de bestuurders

3. het goedkeuren van de begroting en de rekeningen

4. het uitsluiten van leden

5. de vrijwillige ontbinding van de vereniging

6 vastleggen van evt. bezoldiging

7. de kwijting van de bestuurders

8. nemen van aile andere beslissingen die door de wet of statuten aan de Algemene Vergadering zijn toevertrouwd

Artikel Il:

De Algemene Vergadering wordt minstens één maal per jaar bijeen geroepen en telkens het door de wet vereist is. De oproep zal per email plaats vinden en zal de agenda van de vergadering bevatten. Alle actieve leden zullen minstens acht dagen voor de vergadering opgeroepen worden. Deze oproeping, die plaats, dag en uur vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Artikel 12:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet worden behandeld op de Algemene Vergadering tenzij met akkoord van de Raad van Bestuur.

Artikel 13;

De Algemene Vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging, is eveneens de stem van de voorzitter vereist. De beslissingen van de Algemene Raad worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden genomen, tenzij de wet het anders vereist.

Indien de VZW meerdere disciplines omvat, zal de stemgerechtigheid van een lid alleen van toepassing zijn op de discipline waar het lid bij inschrijving zich mee verbindt, vastgelegd in de notulen en het ledenregister, Verder zijn alle leden op gelijke wijze stemgerechtigd. Bij gelijkheid van stemmen, is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 14:

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden vastgelegd in notulen die door de voorzitter en de secretaris worden ondertekend. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de voorzitter. De leden hebben het recht om inzage van de notulen te vragen van de Algemene Vergadering, het register der leden, en aile boekhoudkundige stukken die betrekking hebben op de discipline (vernoemd onder TITEL I Artikel 3) waar zij zich mee verbonden hebben. Leden kunnen kennis nemen van alle stukken die neergelegd zijn op de griffie van de rechtbank van Koophandel te Hasselt. Iedereen kan kosteloos kennis nemen van de stukken die neergelegd zijn in het dossier van de vzw dat op de rechtbank ligt. Op aanvraag en tegen betaling kun je er ook een volledig of gedeeltelijk afschrift van krijgen.

TITEL IV: Raad van Bestuur

Artikel 15:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders. Zij worden benoemd door en uit de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen en zijn te alle tijde door deze afzetbaar. De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, Indien noodzakelijk, kan de voorzitter of de secretaris de functie en taak van penningmeester voor onbepaalde tijd bekleden. De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheid als college uit. Ze oefenen hun mandaat kosteloos uit. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de ontvangen lastgeving.

Artikel 16:

De bestuurders worden aangesteld voor onbepaalde tijd. Uittredende leden van de Raad van Bestuur zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag het aantal leden is teruggevallen onder het wettelijk minimum, dan blijven de Bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 17:

De voorzitter kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander persoon, in de hoedanigheid van

bestuurslid, dan de secretaris.

Artikel 18:

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Artikel 19;

De Raad van Bestuur mag slechts geldige beslissingen treffen, indien ten minste de helft van de Bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige beheerders. De stem van de voorzitter is doorslaggevend bij gelijkheid van stemmen.

Artikel 20:

De Raad van Bestuur heeft de meest volstrekte macht voor het stellen van daden van bestuur en beschikking, die de vereniging aanbelangen, Hij is bevoegd om alle soorten van toelagen in ontvangst te nemen. Hij mag in het algemeen alle daden stellen die niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Het mandaat van de Bestuurder mag bezoldigd worden indien de omvang en de aard van de taak zich daar toe leent.

Artikel 22:

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijk overdragen aan een dagelijks bestuur dat uit haar midden wordt samengesteld. Zij oefent haar bevoegdheid als college uit.

Luik B vervolg

Artikel 23:

De Raad van bestuur kan toegevoegde leden aanduiden op basis van hun specifieke bekwaamheden of specialisaties. Deze toegevoegde leden moeten geen lid zijn van de vereniging. Deze toegevoegde leden hebben geen stemrecht bij vergaderingen van de raad van bestuur.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

flan het

Belgisch

Staatsblad

Artikel 24:

De vereniging wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de handtekening van de voorzitter. De voorzitter kan de vertegenwoordiging eveneens overdragen aan een lid, bestuurder of een derde. De gevolmachtigden dienen ten overstaande van derden geen blijk te geven van hun volmacht.

Artikel 25:

Rechtsvorderingen in naam van de vereniging worden gevoerd door de Raad van Bestuur op vervolging of

benaarstiging van de voorzitter of een speciaal daartoe aangeduid bestuur "

TITEL V: Begroting en Rekeningen

Artikel 26:

Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van 1 juli tot en met 30 juni (en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op

de dag van de oprichting van de V.Z.W. en zal eindigen op 30 juni)

TITEL VI: Ontbinding en vereffening

Artikel 27:

De vereniging kan voor het verstrijken van haar termijn ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering.

De voorzitter, ten tijde van ontbinding van de VZW "Expression for Unity", zal als vereffenaar optreden. Het netto-actief, zal na zuivering van de schulden, toegewezen worden aan de oprichter van VZW "Expression for Unity", in de persoon van Marianne van Bakel, waarbij de activa aangewend zullen worden voor een belangeloos doel.

TITEL VII: Onvoorziene gevallen

Artikel 28:

Voor ailes wat hierin niet uitdrukkelijk voorzien is, blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van

2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

TITEL VIII: Slotbepalingen

1. De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen aIs bestuurder met ingang vanaf 01-09-2014, voor onbepaalde tijd.

I. Voorzitter: Mw. Marianne van Bakel, Maststraat 5, 3920 Lommel, Belgie

2. Secretaris/Penningmeester: Dhr, Joep van Dongen, Maststraat 5, 3920 Lommel, Belgie ' 3, Bestuurslid: Mw. Birgit Verkleij, Postelschebeideweg 2a-26, 5575XC Luyksgestel, Nederland

Opgemaakt te Lommel, 01-09-2014

Getekend: Marianne van Bakel, voorzitter,

Joep van Dongen secretaris /penningmeester Birgit Verkleij bestuurder

Op de laatste blz. van _uik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
EXPRESSION FOR UNITY

Adresse
MASTSTRAAT 5 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande