EXPREZZIVE

Association sans but lucratif


Dénomination : EXPREZZIVE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 862.354.645

Publication

23/05/2011
ÿþOndememingsnr : 0862.354.645

Benaming

(voluit) : EXPREZZIVE

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : OUDE TRUIERBAAN 154, 3500 HASSELT

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN, WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR EN ONTSLAG DAGELIJKS BESTUUR

Artikel t

De vereniging draagt als naam theatermakersgroep LAP, afgekort tmg LAP. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd Oude Truierbaan 154, 3500 Hasselt, in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Bij beslissing van de algemene vergadering kan hij verplaatst worden naar elke andere wettelijk toegestane plaats.

Artikel 2

De vereniging heeft tot doel:De toneelspeelkunst met alle beschikbare middelen bevorderen, voorstellingen maken en allen die op één of andere manier met deze podiumkunst betrokken zijn met raad en daad bij staan.De vereniging kan alle initiatieven nemen of steunen en activiteiten organiseren of medeorganiseren die tot de verwezenlijking van die doelstellingen bijdragen of kunnen bijdragen.

Artikel 3

De vereniging heeft effectieve en toegetreden leden. De procedure voor toetreding en uitsluiting wordt beschreven in de statuten. Toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering en genieten enkel van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten kunnen in een huishoudelijk reglement verder worden uitgewerkt. De stichters maken steeds deel uit van de vereniging en worden benoemd voor de duur van de vzw.

Artikel 4

Uitsluitend natuurlijke personen kunnen als effectieve leden in de vereniging worden opgenomen, mits een schriftelijk verzoek tot de voorzitter en goedkeuring door de algemene vergadering. Een effectief lid kan door schriftelijke mededeling aan de voorzitter of algemene vergadering te allen tijde de vereniging verlaten. Een effectief lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage binnen de drie maanden na het verzoek daartoe niet betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn. De uitsluiting van een effectief lid geschiedt overeenkomstig de wet door de algemene vergadering. Gewezen effectieve leden en hun rechtsopvolgers of erfgenamen hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen de teruggave van betaalde bijdragen of gedane inbrengen niet vorderen. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van de effectieve leden wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Zij kan niet meer bedragen dan 500 euro. Het minimaal aantal effectieve leden in de vereniging mag niet minder zijn dan drie.

Artikel 5

De toegetreden leden zijn:niet-georganiseerde individuen mits aanvaard te worden door de raad van bestuur, waartoe zij een verzoek richten tot de voorzitter. Een toegetreden lid kan door eenvoudige mededeling te allen tijde de vereniging verlaten. Een toegetreden lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage binnen de drie maanden na het verzoek daartoe niet betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn. De uitsluiting van een toegetreden lid geschiedt door de raad van bestuur. Gewezen toegetreden leden en hun rechtsopvolgers of erfgenamen hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen de teruggave van betaalde bijdragen of gedane inbrengen niet vorderen. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van de toegetreden leden wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Zij kan niet meer bedragen dan 500 euro.

Artikel 6

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden. Haar in de wet bepaalde bevoegdheden zijn:

e) het wijzigen van de statuten;

b) het benoemen en het afzetten van de leden van de raad van bestuur;

c) het kwijting verlenen aan de leden van de raad van bestuur,

d) het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

e) het uitsluiten van effectieve leden;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

llorcn ' Naam on honritakaninn

MOD 2.2

Luik B

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

HASeeffie

IIl lihI lI IlH II 1111111111 lII Il II

*11077479*

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 i -05- 2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011- Annexes du Moniteur belge

w MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011- Annexes du Moniteur belge f) het ontbinden van de vereniging via een bijzondere algemene vergadering, waarin met 415de meerderheid gestemd wordt;

g) het benoemen en afzetten van commissarissen, het bepalen van hun bezoldiging en kwijting;

h) Het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.Haar andere bevoegdheden zijn deze die haar door deze statuten worden toegekend.

Artikel 7

De algemene vergadering wordt uiterlijk twee weken vooraf en met vermelding van de agenda door de raad van bestuur schriftelijk bijeengeroepen. De uitvoeringsbevoegdheid hiervan kan worden gedelegeerd aan de voorzitter of twee bestuurders. De algemene vergadering vergadert ten minste één maal per werkjaar en ook telkens wanneer 1/5de van de effectieve leden de raad van bestuur hierom verzoekt.

Artikel 8

De algemene vergadering beslist geldig wanneer 3/4de van de effectieve leden aanwezig zijn of een schriftelijke en ondertekende volmacht aan een ander effectief lid hebben gegeven. Een volmachthebbend lid kan ten hoogste één volmachtgevend lid vertegenwoordigen.

Artikel 9

In de algemene vergadering hebben aile effectieve leden gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid, tenzij anders bepaald in de wet of in deze statuten. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter of, in voorkomend geval, de plaatsvervangende voorzitter. Een stemming in de algemene vergadering verloopt geheim zodra één van de aanwezige effectieve leden erom verzoekt.

Artikel 10

Van de beslissingen van de algemene vergadering worden notulen gemaakt. Deze notulen worden aan de effectieve leden toegezonden of overhandigd. Een door de voorzitter of twee effectieve leden ondertekend afschrift ervan of uittreksel eruit volstaat om de beslissingen ter kennis te brengen van elkeen die erom verzoekt en hierbij enig wettig of rechtmatig belang aantoont.

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, bestaande uit ten minste drie leden. De leden van de raad van bestuur worden, na hun verkiezing onder en door de leden van de algemene vergadering, door deze laatste benoemd voor een steeds hernieuwbare periode van vijf jaar. De verkiezing verloopt volgens een door de raad van bestuur vast te leggen procedure. De verkozen bestuurders zijn steeds afzetbaar door de algemene vergadering. Een bestuurder, die vrijwillig ontslag wenst te nemen, kan dit doen door een schriftelijk verzoek aan de voorzitter of de algemene vergadering.

Artikel 12

De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt de vereniging en heeft alle bevoegdheden die de wet en deze statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering toekennen. De leden van de raad van bestuur oefenen hun bevoegdheden als een college uit. De raad van bestuur kan, onder door hemzelf te bepalen en zo nodig te wijzigen voorwaarden, een deel van zijn bevoegdheden tijdelijk of definitief aan een afgevaardigd bestuurder overdragen.

Artikel 13

De raad van bestuur beslist geldig zodra de meerderheid van zijn leden aanwezig is.

Artikel 14

In de raad van bestuur hebben al zijn leden gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter of, in voorkomend geval, de plaatsvervangende voorzitter. Een stemming in de raad van bestuur verloopt geheim zodra één van zijn aanwezige leden erom verzoekt.

Artikel 15

Van de beslissingen van de raad van bestuur worden notulen gemaakt. Deze notulen worden aan de leden van de raad van bestuur toegezonden of overhandigd. Een door de voorzitter of twee leden van de raad van bestuur ondertekend afschrift ervan of uittreksel eruit volstaat om de beslissingen ter kennis te brengen van elkeen die erom verzoekt en hierbij enig wettig of rechtmatig belang aantoont.

Artikel 16

Jaarlijks stelt de raad van bestuur de rekening van het afgelopen werkjaar en de begroting van het volgende werkjaar op en legt deze uiterlijk op 31 maart voor aan de algemene vergadering.

Artikel 17

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement vast stellen en hij alleen is bevoegd het te wijzigen of af te schaffen.

Artikel 18.

De voorzitter, de secretaris en de penningmeester van de vereniging worden door en onder de leden van de raad van bestuur verkozen volgens een door de raad van bestuur vast te leggen procedure. De raad van bestuur bepaalt de volmachten, die worden toegekend.

Artikel 19

De voorzitter van de vereniging is tevens voorzitter van de algemene vergadering en van de raad van bestuur. De voorzitter vertegenwoordigt de vereniging wanneer deze in rechte dient op te treden. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of één of meer door de raad van bestuur gemandateerde afgevaardigden. De handtekening van de voorzitter of van een ander lid van de raad van bestuur, daartoe door deze laatste gemachtigd, volstaat om de vereniging inzake daden van dagelijks beheer te binden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter wordt hij vervangen door één lid, aangesteld door de Raad

van Bestuur. Een voorzitter, die vrijwillig ontslag wenst te nemen, kan dit doen door een schriftelijk verzoek aan

de algemene vergadering.

Artikel 20

Het werkjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december daaropvolgend.

Artikel 21

Bij ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt

tevens hun bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden. Na aanzuivering van de schulden wordt het

overblijvend actief overgedragen aan een andere, door de algemene vergadering aangeduide rechtspersoon

met een gelijkaardig maatschappelijk doel.

Artikel 22

De in acht te nemen regelingen bij wijziging van de statuten en ontbinding van de vereniging zijn deze die

zijn vastgelegd in de wet.

Artikel 23

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de geldende wetten en decreten en, in

voorkomend geval, naar het huishoudelijk reglement.

Ontslagnemende bestuurders:

Johnny Weustenraed

Bosstraat 103

3500 Hasselt

(voorheen: Drossaardstraat 34, 3630 Maasmechelen)

°Genk, 20/05/1967

Nico Vandepoel

Heilig Hartplein 15/1

3500 Hasselt

(voorheen: Platenenstraat 3, 3540 Herk-de-Stad)

°Herk-de-Stad, 18/01/1974

Ann van Doorselaere

Rechterstraat 25

3511 Hasselt

(voorheen: Kon. Albertlaan 145, 3010 Kessel-lo)

°Genk, 28/09/1968

Nieuw benoemde bestuurders:

Gerhard Verfaillie

Gaarveldstraat 65

3500 Hasselt

°Kortrijk, 24/11/1982

Peter Hendrika

Lange Schouwstraat 1/B

3520 Zonhoven

Hasselt, °29/02/1984

Els Gennez

Kleine Breemstraat 38

3500 Hasselt

Hasselt, 03/09/1977

Nieuwe samenstelling raad van bestuur.

Gerhard Verfaillie (Voorzitter)

Gaarveldstraat 65

3500 Hasselt

°Kortrijk, 24/11/1962

Peter Hendrika (Secretaris)

Lange Schouwstraat 11B

3520 Zonhoven

Hasselt, 029/02/1984

5.40D2.2

Luik B - Vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Els Gennez (Penningmeester)

Kleine Breemstraat 38

3500 Hasselt

Hasselt, 0310911977

Inge Liefsoens (Bestuurder en Stichtend lid)

Oude Truierbaan 154

3500 Hasselt

°Herk-de-Stad, 02/06/1973

Gemachtigde bestuurders:

Voorzitter. Gerhard Verfaillie

Gaarveldstraat 65

3500 Hasselt

°Kortrijk, 24/11/1962

De voorzitter van de vereniging is tevens voorzitter van de algemene vergadering en van de raad van . bestuur. De voorzitter vertegenwoordigt de vereniging wanneer deze in rechte dient op te treden. Bij : buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of één of meer door de raad van bestuur gemandateerde afgevaardigden. De handtekening van de voorzitter of van een ander lid van de raad van bestuur, daartoe door deze laatste gemachtigd, volstaat om de vereniging inzake daden van : dagelijks beheer te binden.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter wordt hij vervangen door één lid, aangesteld door de Raad van Bestuur. Een voorzitter, die vrijwillig ontslag wenst te nemen, kan dit doen door een schriftelijk verzoek aan de algemene vergadering.

De vereniging hanteert niet langer een dagelijks bestuur. Dagelijks bestuurders, aangesteld bij de oprichting van de vereniging, maken niet langer deel uit van het dagelijks bestuur. De volgende leden van het dagelijks bestuur zijn ontslag nemend als dagelijks bestuurder.

Johnny Weustenraed

Bosstraat 103

3500 Hasselt

(voorheen: Drossaardstraat 34, 3630 Maasmechelen)

°Genk, 20/06/1967

Ann van Doorselaere

Rechterstraat 25

3511 Hasselt

(voorheen: Kon. Albertlaan 145, 3010 Kessel-lo)

°Genk, 28/09/1968

Inge Liefsoens

Oude Truierbaan 154

3500 Hasselt

°Herk-de-Stad, 02/06/1973

dd. 23/C2/2011

Getekend : VERFATÎ.l .TE Gerhard

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EXPREZZIVE

Adresse
OUDE TRUIERBAAN 154 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande