FAIL-SAFE

Société en commandite simple


Dénomination : FAIL-SAFE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 837.102.278

Publication

30/06/2011
ÿþ eaoa 2.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



lNI11098I~III~I IY~11VIIIII1I

.11

'6

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

PECHTEANK VAN KOOPHANDEL

" 2 O 2afl HASarLffie

,

Ondernemingsar : a a~ Benaming

(voluit) : Fail-Safe

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Langvennestraat 76, 3511 Kuringen (Hasselt)

Onderwerp akte : Oprichting

STATUTEN

I.Benaming - zetel - doel - duur

Artikel 1 : De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap met als vennootschappelijke benaming : "Fail-Safe".

Artikel 2 : De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3511 Kuringen (Hasselt), Langvennestraat 76. Hij mag bij beslissing van de zaakvoerders naar elke plaats in het land worden overgebracht.

Artikel 3 : De vennootschap heeft tot doel :

Voor eigen rekening, voor rekening van derden of in samenwerking met derden:

-Adviesbureau rond veiligheid

-Assistentie aan de interne preventieadviseur rond alledaagse veiligheidsissues zoals risicoanalyses,.

opstellen globaal preventieplan, enz

-Assistentie in gespecialiseerde materie zoals technisch dossier machineveiligheid,

veiligheidsmanagementsystemen, veiligheidscultuur, enz

-De aankoop, verkoop en beheer van eigen onroerende goederen

-Overige zakelijke dienstverlening.

De participatie, onder welke vorm het ook zij, de oprichting, ontwikkeling omvorming en controle van alle ondernemingen, Belgische en buitenlandse, commerciële, financiële industriële en andere.

Het opnemen van bestuursmandaten en het optreden als adviseur bij alle mogelijke ondernemingen en vennootschappen.

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar

maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij het bereiken ervan rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken.

Zij kan belangen nemen door inbreng, fusie, inschrijving of op gelijk welke wijze, in alle zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met een identiek doel, gelijklopend of samenhangend met het hare en die van aard kunnen zijn de ontwikkeling van haar onderneming te begunstigen, zich grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar producten en diensten te vergemakkelijken.

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle bovenvermelde verrichtingen doen die rechtstreeks in verband staan met haar vennootschappelijk doel.

Artikel 4 : De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd, die een aanvang neemt vanaf heden.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2011- Annexes du Moniteur belge

II. Vennoten

Artikel 5 : Alle oprichters zijn vennoten. Dhr. Peter Neven is initiatiefnemende en startende, hoofdelijk

aansprakelijke vennoot en wordt beherende vennoot genoemd. Mevr. Hendrika Vanstraelen is stille vennoot.

Zij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij

beloofd heeft in de vennootschap in te brengen.

De machten van de stille vennoten bestaan in:

-de controle van de vennootschap;

-het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder mits meerderheidsstemming;

-de goedkeuring omtrent de vervreemding der financiële vaste activa;

-het stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 6 : Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle mede-vennoten toetreden; zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten aan de gezamelijke beroepsuitoefening deel te nemen.

Artikel 7 : De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan, en uitsluitend aan collega's die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamelijke beroepsuitoefening. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald is onder artikel 21.

Artikel 8 : Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekende brief aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief.

III.Maatschappelijke kapitaal

Artikel 9 : Bij oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 500,00

Euro, volledig volstort, vertegenwoordigd door 50 aandelen.

Het wordt als volgt onderschreven:

- Dhr. Peter Neven 49 aandelen

- Mevr. Hendrika Vanstraelen 1 aandeel

IV.Bestuur - Vertegenwoordiging - controle

Artikel 10 : De vennoten delegeren alle beheersbevoegdheden van de vennootschap aan één of meerdere zaakvoerders welke derden of beherende vennoten kunnen zijn.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd. Nochtans kan de algemene vergadering beslissen tot toekenning van een bezoldiging die dan ook te beschouwen zijn als algemene kosten.

Artikel 11 : Iedere zaakvoerder afzonderlijk handelt in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma, vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder. Ieder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring , van beheer en van beschikking mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

Artikel 12 : ledere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft ten allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

V.Algemene vergadering

Artikel 13 : De algemene vergadering - rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten.

De algemene vergadering beslist onder meer over

1)aanvaarding van nieuwe vennoten;

2)goedkeuring van de jaarrekening, aanwending van de winst;

3)wijziging van statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 14 : De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen. Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd, onverminderd het bepaalde onder de artikels 8 en 19.

Artikel 15: Elk aandeel geeft het recht op één stem.

Artikel 16 : De jaarvergadering wordt gehouden op de derde donderdag van de maand juni te 20 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroeping aangeduid.

Indien deze dag geen werkdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2013. De algemene vergadering kan daarenboven in buitengewone zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist. De vennoten moeten ten minste veertien dagen op voorhand bij gewone brief, fax of email tot de algemene vergadering worden uitgenodigd. Het verslag van de vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

VI.Boekjaar - jaarrekening - Resultaat

Artikel 17: Het boekjaar loopt van één januari tot en met éénendertig december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk vanaf datum van oprichting tot 31 december 2012.

Op éénendertig december van ieder jaar, en voor het eerst op éénendertig december 2012, wordt een

inventaris en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 18: Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de zaakvoerders bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt.

De vennoten, verenigd in de algemene vergadering, zullen bij gewone meerderheid beslissen over de bestemming van het resultaat.

VII.Ontbinding - terugtrekking van een vennoot

Artikel 19 : De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het onslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid , de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechtelijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

Artikel 20 : In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 186 van het W. Venn., onverminderd de toepassing van artikel 184 van het W. Venn. en het hierna bepaalde onder artikel 22.

Artikel 21 : In alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt het netto-actief van de vennootschap verdeeld, derwijze dat aan iedere gewezen vennoot, of aan de zich terugtrekkende vennoot, zijn deel wordt toegekend.

VIII.Diverse bepalingen

Artikel 22 : De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van artikels der onderhavige statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

Artikel 23 : Betwistingen aangaande de interpretatie of de toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechtelijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijke Wetboek.

Artikel 24 : Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

In drievoud opgemaakt te Kuringen op 7 juni 2011.

e{ Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Buitengewone algemene vergadering

En na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering bijeengekomen en beslissen zij tot zaakvoerder van de vennootschap te benoemen Dhr. Peter Neven. Hij kan tegenover derden als vertegenwoordiger van de vennootschap optreden en rechtsgeldig alle daden van bewaring, van beheer en van beschikking stellen. Dit mandaat is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

WAARVAN AKTE EN PROCES VERSAAL

Opgesteld te Kuringen op 7 juni 2011.

Tegelijk neergelegd: Oprichtingsakte

Peter Neven

Zaakvoerder

Op de laatste biz van Luik B vermeden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
FAIL-SAFE

Adresse
LANGVENNESTRAAT 76 3511 KURINGEN

Code postal : 3511
Localité : Kuringen
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande