FEDERATIE WERELDVROUWEN, AFGEKORT : WERELDVROUWEN

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATIE WERELDVROUWEN, AFGEKORT : WERELDVROUWEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.854.117

Publication

02/10/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(DC

Rechtbank van koophandel

21 SEP, 2012

te HASSELT

Griffie

III I allooo"

bb

B st,

Ondernemingsnr ; 0461.854.117

Benaming

(voluit) : Federatie Wereldvrouwen

(verkort) : Wereldvrouwen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bremstraat 45, 3530 Houthalen-Helchteren

Onderwerp akte: Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes;

De algemene vergadering van 1110312012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen: inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen en te, coordineren:

ARTIKEL 1.

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Federatie Wereldvrouwen, afgekort Wereldvrouwen.

ARTIKEL 2.

De vereniging is gevestigd te 3600 Genk, Gouverneur A. Galopinstraat 15, in het gerechtelijk: arrondissement Tongeren.

ARTIKEL 3.

De vereniging is een overkoepelend orgaan van (migranten)vrouwengroepen. Ze heeft als doelstelling; volksontwikkelingswerk te organiseren, met name sociaal-cultureel werk voor volwassenen, waarbij de: deelnemers kennis, inzicht en vaardigheden vergroten voor zichzelf en voor anderen, met het oog op hun: persoonsontplooiing en hun functioneren in de samenleving met bijzondere aandacht voor vrouwen van, verschillende nationaliteiten via:

-Het begeleiden en stimuleren van de lokale (migranten)vrouwengroepen

-Het organiseren van kaderopleiding ten behoeve van de vrijwilligers

-Het organiseren van activiteiten met een educatieve, culturele, gemeenschapsvormende of:

maatschappelijke activeringsfunctie

-Het verstrekken van informatie

-Het ondersteunen van samenwerkingsverbanden in de landen van herkomst

De vereniging kan aile middelen aanwenden die tot verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of: onrechtstreeks bijdragen..

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige! commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de: opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet winstgevende doelstellingen, en met inbegrip van het afsluiten van samen-werkingsverbanden met andere verenigingen.

ARTIKEL 5.

Op de laatste blz. van buik 5 vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

'L MOD 2.2

Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van drie. Alle natuurlijke personen die de doelstelling van de vereniging onderschrijven kunnen lid worden. Voor hun toetreding kunnen nieuwe leden een schriftelijk verzoek tot de Raad van Bestuur richten. Bij weigering van onderschrijving van de doelstelling van de vereniging weigert de Raad van Bestuur de toetreding.

ARTIKEL 6,

De leden zijn geen Lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

ARTIKEL 8,

De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de Raad van Bestuur. Tenzij anders bepaald in de ontslagbrief wordt de uittreding effectief op de eerstvolgende vergadering van de Algemene Vergadering,

ARTIKEL 10.

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur van minimum drie leden, door de Algemene

Vergadering benoemd. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De duur van hun mandaat bedraagt vier jaar en zij zijn hernieuwbaar.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, of door overlijden.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

ARTIKEL 11.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, secretaris en een penningmeester en de overige bestuursmandaten. De voorzitter roept de Raad van Bestuur bij elkaar en zit de vergadering voor. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door een door de voorzitter aangeduid bestuurslid.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de Raad van Bestuur. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

ARTIKEL 12,

De Raad van Bestuur vergadert minstens driemaal per jaar.

De Raad van Bestuur beraadslaagt en beslist als een college: de raad vergadert geldig indien minstens de helft + 1 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij een tweede bijeenroeping vergadert de raad geldig, ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden, Aile beslissingen worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Elk bestuurslid beschikt over één stem. Elk aanwezig lid kan één afwezig lid vertegenwoordigen bij volmacht.

ARTIKEL 14.

1.De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke handeling. 2.De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

3.De voorzitter kan één of meer afgevaardigd bestuurders of personeelsleden aanstellen die een deel van een aangeduide bevoegdheid hebben t.a.v een financiële instelling.

4.De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de personeelsleden en bepaalt hun bezoldigingen, 5.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, is de

vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter, die alleen kan handelen.

6.0e penningmeester en de secretaris mogen afzonderlijk handelen, enkel en alleen indien er een

schriftelijke volmacht werd verleend door de voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 18,

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- de goedkeuring van het jaarplan en jaarverslag,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen,

ARTIKEL 19,

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De Algemene Vergadering komt minstens tweemaal per jaar samen.

De Raad van Bestuur is ertoe verplicht, wanneer één vijfde van de leden van de Algemene Vergadering daarom verzoekt, een Algemene Vergadering bijeen te roepen.

Alle leden worden opgeroepen per gewone brief en/of mail, acht dagen voor de vergadering. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

De Statutaire Algemene Vergadering vindt elk jaar plaats in de eerste helft van het kalenderjaar. Daar leggen de bestuurders de jaarrekening alsook de begroting ter goedkeuring voor.

ARTIKEL 20.

Het verslag van een vergadering wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Verslagen liggen ter inzage van de leden op de zetel van de vereniging. Derden kunnen alleen inzage krijgen indien de voorzitter daarvoor toestemming verleent. Uittreksels worden geldig afgeleverd door ondertekening door de voorzitter.

ARTIKEL 23.

Welke ook de oorzaak van de ontbinding is, wordt de bestemming van het netto-actief bepaald door de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan het netto-actief alleen overdragen aan verenigingen en organisaties waarvan het doel zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Aldus opgemaakt op de algemene vergadering van 11103/2012.

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders:

Biesmans Christiane, Eekhoomstraat 5, 3630 Maasmechelen, geboren op 06/05/1955 (ontslag op 0110312012)

Aitelcaid Rachida, Kempenlaan 29, 3530 Houthalen, geboren op 06/01/1967 (ontslag op 01/03/2012) Notermans Hannelore, Steenweg 239/4, 3621 Rekem, geboren op 28/01/1943 (ontslag op 01/03/2012)

De algemene vergadering van 26/03/2012 heeft tot bestuurder benoemd:

Ilbas Selma, Meidoomhof 17, 3290 Diest, geboren op 0110811963, te Candir

De raad van bestuur is tengevolge ontslagen, benoemingen en herbenoemingen als volgt samengesteld:

Ait Aadi Habiba, Staatstuinwijk 29, 3600 Genk, geboren op 25/0811959, te Bougroul Ait Aadi Melouda, Bretheistraat 15, 3600 Genk, geboren op 2110671967, te Genk Tiereliers Arlette, Acacialaan 26, 3600 Genk, geboren op 03/1011952, te Genk Parijs Greta, Jagersberg 17, 3294 Diest, geboren op 24/06/1944, te Wijnegem Coolen Marita, Breekiezel 5, 3670 Gruitrode, geboren op 1411011949, te Maaseik Isbas Selma, Meidoomhof 17, 3290 Diest, geboren op 0110811963, te Candir

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd: Voorzitter: Ait Aadi Habiba, Staatstuinwijk 29, 3600 Genk, geboren op 25/08/1959, te Bougroul Secretaris: Ait Aadi Melouda, Bretheistraat 15, 3600 Genk, geboren op 21/06/1967, te Genk Penningmeester Tiereliers Arlette, Acacialaan 26, 3600 Genk, geboren op 03/10/1952, te Genk

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, is de

vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter, die alleen kan handelen.

De penningmeester en de secretaris mogen afzonderlijk handelen, enkel en alleen indien er een schriftelijke volmacht werd verleend door de voorzitter.

Aldus opgemaakt op 26/0312012.

Te Genk

Ait Aadi Habiba Ait Aadi Melouda

" " " Voorzittér - h Secretaris

Y

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FEDERATIE WERELDVROUWEN, AFGEKORT : WERELDVR…

Adresse
BREMSTRAAT 45 3530 HOUTHALEN

Code postal : 3530
Localité : Houthalen
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande