FEDERATION FOR EUROPEAN STORYTELLING, AFGEKORT : FEST

Divers


Dénomination : FEDERATION FOR EUROPEAN STORYTELLING, AFGEKORT : FEST
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 848.966.863

Publication

03/10/2012
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste biz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" iai

IIIM IIIsao3 IIIVI iIII~

Neergelegd ter griffie der

rechtbank y. koophandel te TONG EREN

2 Li -09- 2012

De Hoofdgriffie Griffie

0

Ondernemingsnr : .3S ` 66 4

Benaming

(voiutt) : FEDERATION FOR EUROPEAN STORYTELLING

(verkort) : PEST

Rechtsvorm : Internationale Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kasteelstraat 6 3740 BILZEN

Onderwerp akte : oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Cedric HONOREZ, geassocieerd notaris met standplaats te 3300 Tienen, Nieuwstraat 42, op 14 februari 2012 is gebleken dat

1) De Heer TILKIN Guido Joris Servaas, geboren te Hasselt op zeventien no-vember negentienhonderd vierenvijftig en wonende te 3511 Hasselt Beyenstraat 81.

2)De vereniging naar Zweeds recht "BNS", The Swedish Storyteiling Network, met erkenningsnummer 802427-3487, met zetel te Sundsvall (Zweden).

3) Mevrouw AMOON Theresa Lynne, dragende de Amerikaanse nationaliteit, geboren te Neubreuke, (Duitsland) op vier juli negentienhonderd drieënzestig en wonende te 75011 Parijs (Frankrijk), Passage Rochebrune 4.

4) Mevrouw PITA VILLARES Maria del Rosario, dragende de Spaanse nationali-teit, geboren te La Coruna (Spanje) op vierentwintig januari negentienhonderd zesenzestig en wonende te 15280 Os Anxeles Brion (Spanje), Urbanización Baineario O Tremo 10 3°B.

5)De vereniging naar Italiaans recht "ASSOCIAZIONE CULTURALE RACCONTAMIUNASTORIA",; erkenningsnummer 10681921002, met zetel te 00122 Rome (Italië), Piazza T. Farinata delgi Uberti 14.

een internationale vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht overeenkomstig Titel III van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de Verenigingen zonder winstoogmerk, de Internationale Verenigingen zonder winstoogmerk en de Stichtingen (hierna genoemd "de VZW-wet" of "de wet van 27 juni 1921"

De comparanten stellen de statuten van deze vereniging op als volgt

Artikel 1,

De vereniging draagt de naam "FEDERATION FOR EUROPEAN STORYTELLING", afgekort "FEST", Artikel 2s -

De vereniging is gevestigd te 3740 Bilzen, Kasteelstraat 6.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Artikel 3.-

De vereniging is een internationale samenwerking tussen verenigingen en organisaties binnen Europa die: zich wijden aan het bestendigen en het uitbreiden van live mondelinge story-telling. Onder storytelling wordt verstaan: het live mondeling vertellen van verhalen, waarbij door het rechtstreeks contact met de luisteraars een gedeelde storytelling-ervaring ontstaat. Hoewel wij technologische communicatiemiddelen verwelkomen en erkennen, blijft onze hoofdbekommemis een ervaring in real time en van persoon tot persoon.

De vereniging stelt zich tot doel: bijdragen tot de bevordering van de lichamelijke en geestelijke opvoeding in het algemeen.

De Vereniging is een non-profit organisatie die een platform wil creëren ter promotie van live mondelinge, storytelling in Europa. De Vereniging streeft ernaar uit te groeien tot een netwerk waarbinnen Europese verenigingen en organisaties zullen samenwerken met het oog op de promotie van:

Tradities

Tradities zijn storytellingpraktijken en rijke verzamelingen vertellingen die van generatie op generatie worden doorgegeven. De werkzaamheden van FEST steunen op respect voor derge-lijke tradities en op het streven naar zowel het behoud ais de ontwikkeling van de essentiële kenmerken ervan voor de komende generaties.

Talen

Taalkundige verscheidenheid is essentieel voor storytelling zowel in zijn traditionele als in zijn actuele vormen. De werkzaamheden van FEST respecteren diversiteit en moedigen deze aan, terwijl ze ook vertaling' en communicatie tussen de verschillende Europese falen stimuleren.

Cultuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

,, r e, MOD 2.2

e ' EEST erkent de UNESCO definities van cultuur, alsook de internationale UNESCO overeen-komsten rond culturele expressie, talen, culturele minderheden, educatie en behoud van niet-materiële cultuur en streeft ernaar deze toe te passen.

e 4., De vereniging wil ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012 - Annexes du Moniteur belge " een netwerk,

" een platform,

" een pleitbezorger voor storytelling zijn

Als federatie zal PEST bovendien de kans hebben om

" de expertise op het vlak van storytelling in Europa te vergroten,

" storytelling te verheffen tot een kunstvorm om zo zijn status te verhogen bij het publiek,

" de ontwikkeling van nieuwe generaties storytellers te ondersteunen,

" een permanente spilfiguur te worden voor het verschaffen van trans-Europese informa-tie over storytelling,

voor het delen van expertise en voor mogelijke samenwerking,

.deelnemers de gelegenheid te bieden om mekaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en te netwerken,

" op lange termijn op te treden als adviesorgaan op het domein van storytelling zowel voor de Europese Instellingen als voor UNESCO en andere relevante autoriteiten en instellin-gen.

Artikel 4,-

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5.-

De vereniging bestaat enkel uit uit leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene ver-gadering, komt uitsluitend toe aan de leden.

Artikel 10.-

De Vereniging zal beheerd worden door een Raad van Bestuur van minimum vijf leden, waaronder een Voorzitter, een Secretaris en een Schatbewaarder, uit hun midden verkozen.

Tussen de Algemene Vergaderingen zal de Raad van Bestuur de werkzaamheden van de Vereniging leiden en bevorderen.

Leden die zich kandidaat willen stellen voor de Raad van Bestuur van het komende jaar zullen hiertoe vooraf de kans krijgen. De Raad van Bestuur zal dan tijdens de Algemene Vergadering worden verkozen uit deze leden.

De leden van de Raad van Bestuur worden aangesteld voor minimum één jaar en maximum drie jaar. Na drie jaar dienst moet een lid van de Raad van Bestuur uittreden voor een periode van minstens één Jaar vooraleer hij opnieuw kan verkozen worden. Verkiezingen voor de Raad van Bestuur worden jaarlijks gehouden tijdens de Algemene Vergadering.

De leden van de Raad van Bestuur kunnen tijdens hun ambtstermijn ontslagen worden door een tweederde meerderheid van de leden van de Algemene Vergadering.

De vertegenwoordiger van de organisatie die de zetel van de vereniging herbergt moet in de Raad van Bestuur zetelen, De vertegenwoordiger van de organisatie die de zetel van de vereniging herbergt mag in dienst blijven zolang deze organisatie de zetel van de Vereniging blijft. Indien de vertegenwoordiger van de zetel niet wordt herkozen of door de Algemene Ver-gadering wordt ontslagen als lid van de Raad, moet de zetel verplaatst worden naar een andere organisatie.

Een ambtstermijn van minimum twee opeenvolgende jaren is aangeraden voor de Voorzitter, de Secretaris en de Penningmeester.

De Raad van Bestuur heeft algehele bestuurlijke en administratieve bevoegdheden, onderworpen aan de prerogatieven van de algemene vergadering, maar mag dergelijke be-voegdheden naar eigen goeddunken delegeren aan tewerkgesteld personeel en vrijwilligers. Deze gedelegeerde bevoegdheden worden opgenomen in het register van de Raad van Be-stuur.

De Raad van Bestuur neemt resoluties met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de verkozen leden, aanwezig tijdens de vergadering, Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Alle resoluties die door de Raad van Bestuur worden aangenomen worden opgenomen in een register, dat wordt bijgehouden in het virtueel archief van de Vereniging, Dit archief kan op aanvraag door de leden geraadpleegd worden.

De leden van de Raad van Bestuur zorgen nauwlettend voor de zorgvuldige toewijzing van alle financiële en andere middelen, met het oog op de organisatie van de Algemene Ver-gaderingen, alsook van alle andere activiteiten ondersteund door de Vereniging. Dit houdt regelmatige verslaggeving en communicatie in tussen de leden van het kern-comité en deze van de Raad van Bestuur van het gastland, zodat geen onnodige financiële risico's worden genomen. Alle juridische stappen waarbij de Vereniging betrokken is, hetzij als aanklager, hetzij ais gedaagde, worden behandeld door de Raad van Bestuur, vertegenwoordigd door zijn Voorzitter of door twee andere leden van de Raad van Bestuur. Voor alle uitgaven zijn twee handtekeningen vereist.

De Raad van Bestuur mag professionele verenigingen of organisaties uit de partner-landen aanstellen voor het uitvoeren van gedelegeerde administratieve en financiële taken en taken met betrekking tot het organiseren van evenementen. Dergelijke aanstellingen zijn be-perkt in tijd en taakspecifiek.

De Raad van Bestuur is bevoegd om ten hoogste twee extra leden aan te duiden, die tijdens de volgende Algemene Vergadering in aanmerking komen voor goedkeuring of verkie-zing.

De bestuurders handelen als een college.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

~ c e- Y~

Voor-

behoudCi

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 11.-

De Algemene Vergadering van FEST verenigt jaarlijks één of meer vertegenwoordigers van elk lid,

Ongeacht het aantal aanwezige deelnemers van één organisatie wordt elke organi-satie slechts één stem

toebedeeld als lid.

Elk lid van de Vereniging kan op de Algemene Vergadering vertegenwoordigd worden door een persoon

binnen dezelfde organisatie of door een ander lid, onder voorbehoud dat de persoon of het lid in kwestie tijdens

de vergadering een geschreven volmacht ter controle kan voorleggen. Elk lid kan slechts over één volmacht

beschikken op een gegeven Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering heeft exclusieve bevoegdheid inzake

-het verkiezen van de Raad van Bestuur;

-het wijzigen van de statuten van de Vereniging;

-de ontbinding van de Vereniging en de herverdeling van diens activa;

-het opstellen en goedkeuren van het lange termijnbeleid;

-de goedkeuring van het activiteitenverslag;

-de goedkeuring van het budget voor de komende jaren en van de boekhouding van het afgelopen jaar als

voorbereiding op de Algemene Vergadering;

-het ontslaan van de Raad van Bestuur indien nodig.

De Raad van Bestuur legt een evenementenprogramma voor het komende jaar ter goed-keuring voor aan

de Algemene Vergadering.

De Vereniging organiseert minstens één keer per jaar een Algemene Vergadering.

Er kan niet gestemd worden over aangelegenheden die niet uitdrukkelijk op de agenda van de

Algemene Vergadering staan.

Dringende zaken kunnen in de agenda worden opgenomen met eenvoudige meerderheid van

stemmen.

Indien de Algemene Vergadering niet doorgaat tijdens een EEST-conferentie zal deze algemene

vergadering bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur bij gewone brief of per email naar elk lid, uiterlijk

drie maanden voor de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering wordt uiterst 28 dagen voor de vergadering door de Raad van Bestuur

opgeroepen bij gewone brief of per email waarin de punten van de agenda worden vermeld.

Besluiten worden genomen met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden.

Minimum een derde van de leden moeten persoonlijk of via volmacht deelnemen opdat de Algemene

Vergadering het quorum zou bereiken. Indien de Algemene Vergadering het quo-rum niet haalt zal een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden binnen een tijdsspanne van 3 maanden. Dit tweede stemproces kan via email gebeuren en zal geldig en definitief stemmen over het voorstel, ongeacht het aantal volwaardige leden  zie hoger  dat eraan deelneemt. Een eenvoudige meerderheid van stemmen van de deelnemende leden is ook hier vereist op-dat de resolutie kan goedgekeurd worden.

Alle resoluties die door de Algemene Vergadering warden aangenomen worden in een register genoteerd

. dat door de Raad van Bestuur moet worden goedgekeurd. Dit register moet warden bijgehouden in het virtueel

archief van de Vereniging, waar het voor alle leden beschik-baar is.

Voor de wijziging van de statuten en/of de wijziging van het maatschappelijk doel geldt hetgeen hierna wordt

bepaald.

Artikel 14.-

Het boekjaar eindigt op 31 december. De Raad van Bestuur moet de boekhouding van het voorbije boekjaar

en de begroting voor het komende jaar ter goedkeuring voorleggen aan de Algemene Vergadering.

In geval van onenigheid over de begroting, kan de Algemene Vergadering een verifica-teur inschakelen om

de boekhouding van het voorbije boekjaar te controleren,

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december van het jaar tweedul-zend dertien.

Alles onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijk-heid.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de

volgende besluiten:

a) wordt tot de functie van bestuurder benoemd : de oprichters, voormeld.

b) de opdracht van de bestuurders zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarverga-dering van tweeduizend vijftien

c) de opdracht van bestuurder is onbezoldigd

RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur, hierboven benoemd, komt vervolgens ïn vergadering bijeen en besluit met'

eenpargheid van stemmen tot de volgende functies te benoemen :

Voorzitter ; de Heer Guido Tilkin, voormeld.

Secretaris : Mevrouw Theresa Amoon, voormeld,

Schatbewaarder : Mevrouw Yvonne Lindfors, voormeld.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL,

Marc Honorez  Geassocieerd Notaris.

Tegelijk neergelegd ; expedities van de oprichtingsakte en het Koninklijk Besluit tot erkenning.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
FEDERATION FOR EUROPEAN STORYTELLING, AFGEKO…

Adresse
KASTEELSTRAAT 6 3740 BILZEN

Code postal : 3740
Localité : BILZEN
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande