FEESTCOMITE BERG, AFGEKORT : FCB

Association sans but lucratif


Dénomination : FEESTCOMITE BERG, AFGEKORT : FCB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 539.810.146

Publication

03/10/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

artikel 1. De vereniging heeft als benaming: Feestcomité Berg vzw., afgekort FCB-vzw ,ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren

artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Tongeren-Berg, Gilliswinhof 43. Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de algemene vergadering naar iedere andere plaats van deze aglomeratie. De vereniging wordt gesticht voor onbeperkte duur totdat de algemene vergadering de ontbinding beslist. artikel 3. De vereniging heeft als doel:

1 Organisatie van activiteiten, verstrekken van informatie teneinde de harmonieuze geestelijke en lichamelijke ontplooiing van haar leden te stimuleren.

-2- Het verdedigen van alle belangen van het dorp Berg en haar directe omgeving in de ruimste zin van het woord.

3 Ze mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan onder meer haar medewerking verlenen aan en belangstellen in elk gelijkaardig doel als het hare.

artikel 4. Het minimumaantal leden is drie. Werkende leden van de vereniging zijn zij die de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betalen en door de raad van het Feestcomié Berg vzw worden toegelaten. Uittreding is ten allen tijde vrij en wordt rechtens afgeleid uit het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage. De maximale jaarlijkse bijdrage wordt bepaald op 100 euro. De raad van bestuur stelt de werkelijke bijdrage vast. artikel 5. De algemene vergadering komt ten minste éénmaal per jaar bijeen. Oproeping geschiedt bij gewone brief of e-mail ten minste tien dagen voor de vergadering verzonden en die de agenda vermeld.

De oproeping kan eveneens geschieden door ten minste vijf leden.

artikel 6. De algemene vergadering heeft alle bevoegdheden die de wet haar toekent en die deze statuten niet bij uitsluiting aan de raad van bestuur opdragen. Haar besluiten zijn ter inzage van de leden en belangstellenden in het register van de verslagen

artikel 7. De raad van bestuur van de vereniging bestaat uit ten minste drie leden, voorzitter, secretaris en

3700 Tongeren (Berg (Limburg))

België

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichtingsakte Feestcomité Berg vzw

Feestcomité Berg vzw.

Gevestigd te 3700 Tongeren, Gilliswinhof 43

De hierna genoemde personen

Loix Marie Claire Eugenie, Gilliswinhof 43 3700 Tongeren

Geuens Luc Jean Pierre, Gilliswinhof 43 3700 Tongeren

Van Vinckenroye Johan Leon, Gilliswinhof 26 3700 Tongeren

Vanherf Lucienne, Gilliswinhof 35 3700 Tongeren

Zijn overeengekomen met elkaar en met allen die later zullen toetreden een vereniging zonder winstoogmerk op

te richten overeenkomstig de wet van 21 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 onder de hierna

genoemde voorwaarden en condities gematerialiseerd in deze en bijgevoegde statuten

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Feestcomité Berg vzw

*13305699*

(afgekort) : FCB-vzw

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Gilliswinhof 43 0

0539810146

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

01-10-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

penningmeester. De leden van de raad van bestuur worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering, hun mandaat geldt voor vijf jaar, zij zijn herbenoembaar bij aftreden.

artikel 8. De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer en beschikking verrichten van welke aard dan ook, die voor het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn, mits zij niet door de wet of deze statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn opgedragen.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en treedt in rechte op als eiser of verweerder door toedoen van de voorzitter of de secretaris.

De raad van bestuur staat in voor het dagelijks beheer van de vereniging, zij benoemt en ontslaat de commissarissen; zij stelt de begroting op en legt de jaarrekening voor aan de algemene vergadering.

artikel 9. De oproeping tot de algemene vergadering, waarvan de datum in het huishoudelijk reglement is vastgesteld, geschiedt door oproeping ad hoc in het door de vereniging uitgegeven tijdschriftnummer of nieuwsbrief dat aan de vergadering voorafgaat, en bij gebreke hiervan door een aankondiging in één of meer plaatselijke kranten, en dit minstens tien dagen vooraf.

artikel 10. De bevoegdheden van de bestuursleden worden in een huishoudelijk reglement vastgelegd. artikel 11. Het verenigingsjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december.. De jaarvergadering waarop de raad van bestuur rekening en verantwoording doet en kwijting vraagt van zijn bestuur, wordt gehouden in de maand januari van ieder jaar. Uitzonderlijk voor het jaar 2013 loopt het boekhoudkundig jaar van de oprichtingsdatum tot en met 31 december 2013.

artikel 12. Bij ontbinding van de vereniging wordt het vermogen, na voldoening van de schulden, overgedragen aan een plaatselijke vereniging met een zelfde of aanverwant doel. Deze beslissing wordt getroffen door de laatste algemene vergadering.

artikel 12b. De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen waarvan de inhoud echter niet mag afwijken van hetgeen in deze statuten is bepaald.

Artikel 13 De raad van bestuur is samengesteld uit volgende personen:

Loix Marie Claire Eugenie geboren te  s Herenelderen op 08.01.1949 , rijksregisternummer 490108 330 78 Geuens Luc Jean Pierre, geboren te Beverlo op 30.12.1946

rijksregisternummer 46123020344

Vanvinckenroye Johan Leon geboren te Tongeren op 06.06.1966 rijksregisternummer 69060605196 Vanherf Lucienne Josepha, geboren te Berg op 13.07.1956

rijksregisternummer 560713 454 90

Artikel 15 De voorzitter is gemachtigd afzonderlijk een gelijkvormig afschrift 4af te leveren van de verslagen en de statuten van de vereniging. Ook de secretaris is afzonderlijk gemachtigd om de verslagen en de statuten van de vereniging voor eensluidend afschrift af te leveren.

Aldus opgemaakt te Tongeren en aangepast aan de vigerende wetgeving, de 15ste september 2013.

Geuens Luc Loix Marie Claire Van Herf Lucienne Vanvinckenroye Johan

Coordonnées
FEESTCOMITE BERG, AFGEKORT : FCB

Adresse
GILLISWINHOF 43 3700 BERG(LIMB)

Code postal : 3700
Localité : Berg
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande