FREE OUTLAWS, AFGEKORT : FO

Association sans but lucratif


Dénomination : FREE OUTLAWS, AFGEKORT : FO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 828.360.105

Publication

06/07/2012
ÿþ i~; MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111 11i II 11 'i11 I1I I1 11 1I

<12119~60*

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL \_

2 7 -46- 2412

HASSELT Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0828.360.105

Benaming

(voluit) : VZW FREE OUTLAWS

(verkort) : VZW FO

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wilgenstraat 32A 3530 Houthalen

Onderweb akte : nieuwe statuten, ontslag en benoeming bestuurders, taakverdeling binnen de raad van bestuur

A.

Op de algemene vergadering dd. 21.01.2012 werden volgende statuten goedgekeurd met de versite

meerderheid. Zij vervangen integraal de voorgaande statuten.

TITEL L OPRICHTERS  NAAM  ZETEL  DUUR - DOEL

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "vzw Free Outlaws" of afgekort "VZW FO", De naam moet voorkomen op aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken die uitgaan van de vereniging, onmiddellijk voorafgaan of gevolgd door "vereniging zonder winstgevend doel" of van de afkorting "vzw".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd op het adres : Palmenstraat 83, 3530 Houthalen. De zetel is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel het inrichten van activiteiten en manifestaties om het customgebeuren voor niet alledaagse voertuigen te bevorderen en te promoten.

Ten einde dit doel financieel en materieel te ondersteunen Kan de vereniging bepaalde activiteiten organiseren, zoals bijvoorbeeld het organiseren van of deelnemen aan meetings, rondritten, publieke voorstellingen of eetfestijnen. De vereniging heeft ook het recht sponsors aan te trekken en in ruil voor hun materiële of financiële ondersteuning publiciteit te voeren.

De vereniging mag alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot het verwezenlijken van de vernielde statutaire doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten altijd volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de statutaire doelstellingen.

TITEL II. LIDMAATSCHAP

Artikel 5

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

}r s yji 4 °

A L.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging heeft twee soorten leden: de werkelijke leden en de toegetreden leden

Sectie 1: Werkelijke leden

Artikel 6

Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen.

De oprichters van de vereniging zijn de eerste leden.

Wie als lid tot de vereniging wenst toe te treden, moet actief aan de werking van de vereniging willen deelnemen.

Kandidaat-leden richten een schrijven aan de voorzitter. De raad van bestuur zal op de eerst volgende vergadering beslissen over de aanvaarding. De raad van bestuur moet haar beslissing niet motiveren.

De raad van bestuur beslist met gewone meerderheid der stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, behoudens wat wettelijk bepaald is. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De leden kunnen op ieder ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag wordt schriftelijk ingediend, gericht sari de voorzitter van de raad van bestuur.

Leden kunnen slechts uitgesloten worden door de algemene vergadering, die de beslissing moet nemen met een twee derden meerderheid der aanwezige leden of vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 7

Op de zetel van de vereniging wordt een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt naam, voornamen en woonplaats van de leden, evenals aile beslissingen inzake toetreding, uittreding of uitsluiting. Het register is vrij consulteerbaar door alle leden, evenals de beslissingen en notulen van de algemene vergaderingen en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. Elk verzoek tot inzage dient schriftelijk op voorhand gericht te worden aan de voorzitter van de raad van bestuur,

Artikel 8

De leden betalen een jaarlijkse ledenbijdrage van maximum 100 euro. Het bedrag wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

Sectie 2: Toegetreden leden

Artikel 9

De toegetreden leden, ook "clubleden" genoemd, bezitten niet de rechten en plichten van de werkelijke leden. Zij worden aanvaard door de raad van bestuur. Hun rechten en plichten worden bepaald door de raad van bestuur. Hun rechten en plichten kunnen gewijzigd worden door de raad van bestuur zonder hen daarin te kennen. Minstens eenmaal per jaar zullen alle toegetreden leden uitgenodigd worden voor een infovergadering die wordt voorgezeten door de raad van bestuur.

De toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag wordt schriftelijk ingediend, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Toegetreden leden kunnen uitgesloten worden door de raad van bestuur, die de beslissing moet nemen met een gewone meerderheid.

TITEL III. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

De Algemene Vergadering is het hoogste gezag van de vereniging. Zij is samengesteld uit alle werkelijke leden van de vereniging.

Artikel 11

Een beslissing van de Algemene Vergadering is vereist voor:

, ax MOD2.2

DDe goedkeuring van de statuten;

DDe goedkeuring van een wijziging van de statuten;

DDe benoeming en afzetting van bestuurders;

DDe benoeming en afzetting van commissarissen & het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

Q'Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

DGoedkeuring van de begroting en de rekeningen;

DDe ontbinding van de vzw;

oDe benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden;

oDe uitsluiting van een (werkend) lid;

DDe omzetting van een vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk;

Artikel 12

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur , zoniet door een persoon die door de raad van bestuur werd aangeduid. De Algemene Vergadering komt minstens één keer per jaar samen.

Een buitengewone vergadering dient uitzonderlijk bijeengeroepen te worden als minstens één vijfde van de werkelijke leden dit vraagt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 13

De voorzitter nodigt namens de raad van bestuur alle leden schriftelijk of via email uit ten minste acht dagen voor de Algemene Vergadering, met vermelding van dag en plaats en uur van de samenkomst. Deze uitnodiging moet de agenda bevatten van de punten die zullen besproken worden.

Artikel 14

De leden hebben op de Algemene Vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve indien het aangelegenheden betreft waarvoor de wet of deze statuten een andere noodzakelijke meerderheid bepalen.

De leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan maximum één volmacht dragen, De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen van het lid dat door hem of haar vertegenwoordigd wordt.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter respectievelijk van de plaatsvervanger beslissend.

Artikel 15

Van de beslissingen van de Algemene Vergadering worden notulen opgesteld, die ondertekend worden door de voorzitter of een lid van de Raad van Bestuur, Zij worden bewaard in een register. Dit wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. De leden en derden met een gerechtvaardigd beland kunnen na schriftelijke aanvraag bij de voorzitter hiervan inzage hebben.

Artikel 16

Iedere wijziging van de statuten, elke benoeming, ontslag of uitsluiting van bestuurders wordt openbaar gemaakt door publicatie via uittreksel in de bijlage bij het Belgische Staatsblad,

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17

De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als evenwel slechts drie personen lid zijn van de vereniging, dan bestaat de Raad van Bestuur uit twee personen.

Het aantal leden van de Raad van Bestuur moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering gekozen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en zijn ten Mien tijden door de Algemene Vergadering met dezelfde meerderheden afzetbaar,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

NOD 2.2

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, De kosten die zij maken bij de uitoefening van het bestuursmandaat kunnen wel worden vergoed.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 18

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, penningmeesters en secretarissen en regelt de verdere taakverdeling. Bij afwezigheid en/of verhindering van de voorzitter worden zijn functies, zoals deze hem bij deze statuten worden toegekend, waargenomen door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de bestuurder die het oudste is in leeftijd.

De voorzitter is belast met de bijeenroeping van de Raad van Bestuur en met de leiding van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering. De secretaris voert het secretariaat van de vereniging en de penningmeesters doen de boekhouding en leden de financiële verrichtingen.

Deze onderlinge verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheid ais college uit.

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 19

De Raad van Bestuur kan slechts rechtsgeldige beraadslagen als minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 20

Van de beslissingen van de Raad van Bestuur worden notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter. Deze notulen worden bewaard in een register dat op de zetel van de vereniging ter inzage zal zijn voor de leden.

TIYEt, V. BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 21

Met boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met éénendertig december.

De Raad van Bestuur stelt de rekeningen en de begroting op en legt deze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering ten laatste zes maanden na het einde van het boekjaar.

Artikel 22

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekeningen, conform de wettelijke bepalingen.

Artikel 23

Met batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL, VI. ONTBINDING W VEREFFENING

Artikel 24

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan alleen de Algemene Vergadering besluiten tot een ontbinding van de vereniging.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden alsook de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25

In geval van ontbinding worden de roerende en onroerende activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk die een gelijkaardig doel nastreeft als deze vereniging.

t,

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Artikel 26

Als wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt geregeld volgens de wet betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

B.

Tijdens dezelfde algemene vergadering dd. 21,01.2012 werd het ontslag van volgende bestuurders

goedgekeurd:

" Jeurissen Jan

" Bijnens Gaby

" Hendrix Marc

" Timmerman Martin

C.

Tijdens dezelfde algemene vergadering dd. 21.01.2012 werden volgende bijkomende bestuurders voor

onbepaalde tijd benoemd. Zij oefenen hun mandaat als college uit:

" Vangerven Jurgen, geboren te Neerpelt op 04/04/1969, wonende te ...

" Smeets Diana, geboren te Neerpelt op 1110311960, wonende te ...

" Truijens Eddy, geboren te Neerpelt op 22/06/1968, wonende te ...

" Munten Ingrid, geboren te Neerpelt op 21/03/1969, wonende te ...

" Rothier Wesley, geboren te Genk op 18/06/1984, wonende te ...

" Mertens Eddy, geboren te Genk op 02/01/1972, wonende te ...

D.

Op de raad van bestuur dd. 21.01.2012 werden volgende mandaten onder de bestuurders verdeeld:

Voorzitter: Stavridis André, wonende te Palmenstraat 83, 3530 Houthalen

Ondervoorzitter: Truijens Eddy, wonende te ,.,

Penningmeester: Rudy Kelchtermans, wonende te ...

Secretaris: Joël Schreurs, wonende te Leliestraat 22, 3530 Houthalen

Getekend,

Houthalen 23.06.2012

Joël Schreurs Bestuurder

André Stavridis Bestuurder

M0D 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FREE OUTLAWS, AFGEKORT : FO

Adresse
WILGENSTRAAT 32A 3530 HOUTHALEN

Code postal : 3530
Localité : Houthalen
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande