GEISTINGER VINKENBIER

Association sans but lucratif


Dénomination : GEISTINGER VINKENBIER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 526.854.510

Publication

30/04/2013
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

In i !Ill 6/671* i 11

i+ivv+tettvud tut wii.iïo u%t rechtbank v. koophandel ta 70iV0f:FIEN

f ? APR. 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

Ondernemingsnr : .

Benaming 0 5 2 6. 8 5 4. 5 1 0

(voluit) : Geistinger Vinkenbier

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Beekstraat 13, 3640 Kinrooi

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen de ondergetekenden :

1.Achten Mathieu, Bongertestraat 9, 3640 Kinrooi;

2.Henckens Leo, Beekstraat 9, 3640 Kinrooi;

3.Narinx Peter, Daalstraat 8C, 3640 Kinrooi;

4.Smeets Jean, Aan de zaagmolen 18, 3640 Kinrooi;

5.Timmermans Wim, Kleinestraat 25, 3640 Kinrooi;

6.Van Esser Lucien, Beekstraat 13, 3640 Kinrooi;

7,Vinken Jan, Wyerstraat 10, 3740 Bilzen

allen van Belgische nationaliteit, is een vereniging zonder winstoogmerk opgericht, waarvan de statuten ais volgt worden vastgesteld

HOOFDSTUK I : Naam, zetel, doel en duur.

Artikel 1 : De vereniging draagt cie naam " Geistinger Vinkenbier", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te Kinrooi, Beekstraat 13, gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Artikel 3 : De vereniging heeft tot doel de verloren gegane brouwerstraditie van Geistingen (gemeente Kinrooi) nieuw leven in te blazen en alle initiatieven hieromtrent te ondersteunen en te promoten. De vereniging heeft tot doel het toeristisch en culinair aanbod van Geistingen, en bij uitbreiding van de gemeente Kinrooi, te verhogen. Zj streeft naar de verwezenlijking van dit doel met alle middelen in haar macht, waaronder :

a) het huren of het aanwerven van om het even welke roerende of onroerende goederen;

b) het uitgeven en verspreiden van tijdschriften, vlugschriften of sportpublicaties; het aanmaken van een website.

De vereniging is bevoegd om alle roerende of onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft in eigendom te verwerven, te huren, in opstal enfof in pacht te nemen en deze goederen te belasten met alle zakelijke rechten en waarborgen.

Artikel 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il : De leden.

Artikel 5 : Het getal van de vaste leden is niet beperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie. De oprichters zijn de eerste werkende leden. Het aanvaarden van de leden wordt beslist door de raad van bestuur, volgens de voorwaarden vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Q

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Artikel 6 : Aan de leden mag verplicht worden een jaarlijkse bijdrage te betalen. Indien de betaling door de leden van een jaarlijkse bijdrage vereist is, zal het bedrag ervan vastgesteld worden door de raad van bestuur, zonder dat dit bedrag ¬ 250,00 mag overschrijden.

Artikel 7 : Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Weigering om de bijdrage te betalen wordt als ontslagneming aanzien.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met tweederde meerderheid der aanwezige vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid gehoord is. Opgave van redenen is niet vereist.

Bij overlijden neemt het lidmaatschap van rechtswege een einde.

Een uittredend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten anders is bepaald.

In geen geval kan het uittredend of uitgesloten [Id mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

HOOFDSTUK III : Het bestuur.

Artikel 8 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Zij worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de algemene vergadering, die tevens de duur van dit mandaat vaststelt. Het mandaat eindigt bovendien door het verlies van het lidmaatschap.

Artikel 9 : De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen.

De raad is ook bevoegd om aile daden van beschikking te stellen,

De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid overdragen aan het dagelijks bestuur en besturende commissies zoals voorzien in het huishoudelijk reglement. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht.

Artikel 10 : De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter en de raad bepaalt zelf zijn huishoudelijk reglement.

HOOFDSTUK IV : Algemene vergadering.

Artikel 11 : De regelmatig bijeengeroepen en bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden, haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet of tegenstemmen,

Zij beslist en beraadslaagt in de volgende zaken :

1, benoemen en ontslaan van de bestuurders

2. bepaling van de duur van het mandaat

3. kwijting aan bestuurders

4. uitsluiting van een lid

5. wijziging van de statuten

6. goedkeuren van begrotingen en rekeningen

7, ontbinding van de vereniging

Artikel 12: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet ten minste 1 maai per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en begroting tijdens de maand maart.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

t J. MSOD 2.2

r .

De agenda van de vergadering wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig worden gestemd tenzij de algemene vergadering hierover unaniem akkoord is.

Al de vaste leden beschikken in de vergadering over één stem.

Artikel 13 : De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, hoe groot het aantal aanwezigen ook zij. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Over de wijziging van de statuten kan slechts beraadslaagd worden indien de wijziging op de agenda voorkomt en mits 213 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elke wijziging moet worden goedgekeurd met 213 van de aanwezige stemmen. Een wijziging van het maatschappelijk doel moet worden beslist met 4/5 meerderheid van de stemmen. Indien op de eerste bijeenkomst 213 van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan kan op een tweede bijeenkomst beslist worden ongeacht het aantal aanwezigen.. Tussen beide bijeenkomsten moet minstens 15 dagen verlopen zijn.

Tot ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten met 4/5 meerderheid van de stemmen.

Artikel 14 : De notulen der algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de Leden die zulks wensen.

HOOFDSTUK V : Begrotingen en rekeningen.

ArtiKel 15 : Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december; bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van heden tot 31 december 2013.

Met het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans alsmede de begroting van het volgend jaar opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd,

HOOFDSTUK VI : Ontbinding en vereffening.

ArtiKel 16 : De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal Leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig het in artikel 13 van deze statuten bepaalde of door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering en bij gebrek daaraan door de rechtbank één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en de tegeldemaking der goederen vastgesteld,

Artikel 17 : In geval van ontbinding, zal na aanzuivering van het passief, het batig saldo worden aangewend voor een belangeloze doelstelling bepaald door de algemene vergadering.

Artikel 18 : Voor ailes waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

BENOEMINGEN

Tot bestuurders worden benoemd en dit voor onbepaalde duur:

Van Esser Lucien, Beekstraat 13, 3640 Kinrooi, NN 511019-159-24

Henckens Leo, Beekstraat 9, 3640 Kinrooi, NN 370818-135-61

Achten Mathieu, Bongertestraat 9, 3640 Kinrooi, NN 580919-343-77

Smeets Jean, Aan de Zaagmolen 18, 3640 Kinrooi, NN 570907-195-79

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

mon 2.2

Luik B - Vervolg

Onmiddellijk na de oprichting besluiten de hiervoor benoemde bestuurders in eerste vergadering bijeen te

komen. Met eenparigheid van stemmen beslissen zij :

Als voorzitter te benoemen: Van Esser Lucien

Als erevoorzitter te benoemen: Henckens Leo

Als secretaris te benoemen: Achten Mathieu

Als penningmeester te benoemen: Smeets Jean

1 Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



Aldus opgemaakt te Kinrooi op 27 maart 2013.

Van Esser Lucien Henckens Leo Achten Mathieu Smeets Jean

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
GEISTINGER VINKENBIER

Adresse
BEEKSTRAAT 13 3640 KINROOI

Code postal : 3640
Localité : KINROOI
Commune : KINROOI
Province : Limbourg
Région : Région flamande