GROSEMANS & HEYLEN ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : GROSEMANS & HEYLEN ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 833.122.409

Publication

16/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 20.06.2013, NGL 10.10.2013 13628-0131-011
27/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 20.06.2012, NGL 24.09.2012 12573-0581-012
04/02/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter grif ie van de akte

Voor- 1ll 011 ~VI~IIIIVIII~III~

behouden *11019505+

aan het

Belgisch

Staatsblad



RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 5 -09- 2099

HASSELT

Gr,ff~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r ~

Benaming : (voluit): GROSEMANS & HEYLEN Architecten

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3800 Sint-Truiden, Capucienessestraat 12 bus 001.

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tekst :

OPRICHTING

GROSEMANS & HEYLEN Architecten

BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN

BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

TE 3800 SINT-TRUIDEN, CAPUCIENESSESTRAAT 12/001

Het jaar tweeduizend en elf.

Op vierentwintig januari.

Voor mij, Meester Philippe Van Hoof, notaris met standplaats te Sint-

Truiden, vervangende zijn ambtsgenoot Meester Philip Odeurs, notaris met

standplaats te Sint-Truiden, wettelijk belet.

ZIJN VERSCHENEN:

1. Mevrouw HEYLEN, Lucia Maria Louis, architect, geboren te Maaseik op tweeëntwintig augustus negentienhonderd zesenzestig, nationaal nummer 166.08.22 264-33, wonende te 3800 Sint-Truiden, Houtmarkt 7.

2. Mevrouw GROSEMANS, Karolien, Architect, geboren te Sint-Truiden op twee maart negentienhonderd vierenzeventig, nationaal nummer 74.03.02 13225, wonende te 3803 Sint-Truiden (Runkelen), Binderveldseweg 62. Ondergetekende notaris bevestigt de juistheid van de identiteit van de partijen aan de hand van opzoekingen in het rijksregister en van hun identiteitskaarten. De rijksregisternummers werden vermeld met !uitdrukkelijke instemming van de betrokkenen.

Voornoemde verschijners sub 1 tot en met 2 worden verder genoemd "DE OPRICHTERS", ook indien dit er maar één is.

Welke oprichters de ondergetekende notaris, verzocht hebben de statuten authentiek vast te stellen van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid die zij verklaren op te richten onder de naam: GROSEMANS & HEYLEN Architecten.

A. VOORAFGAANDE UITEENZETTING.

FINANCIEEL PLAN

Ondernemingsnr : * ~ `-\ b ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Voor het verlijden van deze akte heeft de oprichter mij een financieel plan !overhandigd, opgemaakt op heden en door hem ondertekend waarin hij het bedrag] Ivan het kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoordt.

"ne

Dit stuk wordt door ondergetekende notaris in ontvangst genomen en voor varietur" ondertekend om te worden bewaard door ondergetekende notaris. Ondergetekende notaris waarschuwt de oprichter:

-dat bij faillissement binnen de drie jaar na oprichting, het financieel plan moet overhandigd worden aan de rechtbank;

1-voor de draagwijdte van dit plan, meer bepaald wat betreft de hoofdelijke !aansprakelijkheid van de oprichters ingeval het maatschappelijk kapitaal bij de oprichting kennelijk ontoereikend was voor de normale uitoefening van de

(door de vennootschap voorgenomen bedrijvigheid.

I

(KAPITAAL - ONDERSCHRIJVING - VOLSTORTING

De oprichter verklaart dat het maatschappelijk kapitaal

van ZESDUIZEND TWEEHONDERD EURO (E 6.200,00) volledig geplaatst is. Het kapitaal is verdeeld in honderd (100) zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen

De oprichters verklaren en erkennen dat elk der aandelen volstort zijn ten belope van één/derde.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van ZESDUIZEND TWEEHONDERD EURO (E 6.200,00)

honderd (100) aandelen werden als volgt onderschreven:

1. Mevrouw HEYLEN Lucia, wonende te 3800 Sint-Truiden, Houtmarkt 7,

titularis van vijftig (50) aandelen

2. Mevrouw GROSEMANS Karolien, wonende te 3803 Sint-Truiden (Runkelen), Binderveldseweg 62, titularis van vijftig (50) aandelen

Totaal : honderd (100) aandelen.

Het geld is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening bij KBC geopend op naam van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid GROSEMANS & HEYLEN Architecten in oprichting, zoals blijkt uit een bankattest, afgegeven door voornoemde instelling op heden dat mij is overhandigd.

OVERNAME - BEKRACHTIGING VAN VERBINTENISSEN.

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap verbintenissen, inclusief deze opgenomen

aangegane in onderhavige akte, worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van ede rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

]KENNISGEVINGEN DOOR DE NOTARIS.

Vooreerst heeft de Notaris de oprichter gewezen op het feit dat de luitoefening van bepaalde handelsactiviteiten en van bepaalde dienstenverstrekkingen onderworpen zijn aan bijzondere wetgevingen, welke zekere toestemmings- en vestigingsvereisten vooropstellen.

De oprichters verklaren dat ondergetekende notaris hen ingelicht heeft over de verplichting om een verslag op te stellen bij elke inbreng die niet in speciën wordt gedaan of voor elke verkrijging binnen een periode van twee jaar vanaf de oprichting van een goed dat toebehoort aan een oprichter, een ]vennoot of een zaakvoerder.

[De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het 'Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag Lvan de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de

Voorbehouden aan het gusa Staatsblad

1

Luik B - vervolg

rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 681 vennootschappen.

De oprichters erkennen te weten dat het bedrag van de kosten en de lasten; adie ten laste van de vennootschap komen bij benadering 850,00 euro be-(draagt.

B. STATUTEN

Na voorgaande verrichtingen besluit de comparant tot lezing en bekrachtiging van de door hem opgestelde statuten, zoals ze hierna in extenso worden weergegeven.

Artikel 1.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar maatschappelijke benaming luidt: "GROSEMANS & HEYLEN Architecten". (Deze benaming wordt steeds voluit gebruikt met vennootschapsvorm. De vennootschapsvorm mag afgekort worden. 1De rechtspersoon heeft slechts één benaming. Enkel deze enige lin de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze ;afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten.

zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

Elke benaming of logo, die de eer, de discretie of de waardigheid van de leden van de Orde in het gedrang kan brengen, is uitgesloten.

Indien de benaming of het logo de naam van een architect natuurlijke persoon bevat, zullen de architect-rechtspersoon en zijn vennoten er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten alle akten, ;facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, uitgaande (van de vennootschap) de volgende gegevens vermelden:

1° de naam van de vennootschap;

2° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden "burgerlijke

vennootschap met handelsvorm", leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de

naam van de vennootschap; in het geval van een coöperatieve vennootschap, of

zij met beperkte of onbeperkte

aansprakelijkheid is;

13° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

14° het ondernemingsnummer;

15° het woord "rechtspersonenregister" of "RPR", gevolgd door de vermelding!

Ivan de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap)

s

(haar zetel heeft;

16° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

!Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht !hetzelfde briefpapier te gebruiken. Artikel 2.

!De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3800 Sint-Truiden,i Capucienessestraat 12 bus 001.

De zetel kan zonder statutenwijziging door beslissing van de enige zaakvoerder of van alle zaakvoerders samen overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandstalig of tweetalig taalgebied. Iedere zetelverplaatsing dient steeds meegedeeld te worden aan de provinciale raad van de Orde van Architecten waar de zetel gevestigd was evenals aan de provinciale raad waar de nieuwe zetel gevestigd wordt.

De vennootschap kan in België of in het buitenland een bijkomend

Y Voor-

behouden

aan het

~BéIgE'sc íf

Staatsblad



;griffie van de bevoegde ;van het Wetboek van

de

van

vermelding

en

als dusdanig benaming zijn

Daarentegen

Voor-

behouden

aan het

Staatsblad

Luik B - vervolg

architectenbureau oprichten nadat hiervoor door de bevoegde Raad van Orde der! iArchitecten toelating is verleend en mits inachtneming van de ter plaatse geldende reglementering

Artikel 3. I

~De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur. i

De vennootschap is opgericht vanaf neerlegging van de oprichtingsakte op dei griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 4. 1

!De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect ini jde meest brede zin, ondermeer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigent !rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te' voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur,

jverkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere)

zuitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-

`verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting,

Eopmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

EDe vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België, als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende !als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is! ;haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en jgenotsrechten te verkrijgen.

jDe vennootschap mag op eendere welke wijze samenwerken met andere architecten lof andere beroepsbeoefenaars, natuurlijke of rechtspersonen, waarvan dei

activiteit verenigbaar is met deze van architect.

Zij mag deelnemen aan associaties (professionele, interprofessionele of tijdelijke) voor zover haar deelname niet onverenigbaar is met deontologische regels van architect.

EDe vennootschap mag een bestuursmandaat opnemen in soortgelijke jvennootschappen en verenigingen.

jDe vennootschap mag seminaries en lezingen geven, optreden als deskundige,j alsook zetelen in jurypanels van welke aard ook verband houdend met en niet

onverenigbaar met het beroep van architect. 1

'De vennootschap mag voor eigen rekening eigen roerend en eigen onroerend goed] (oprichten, aankopen, verkopen, verhuren en beheren en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van dit roerend en/of onroerend goed te bevorderen, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt, en deze activiteit niet wordt uitgeoefend onder de vorm van eend

agentschap of een zakenkantoor. j

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, tonder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met (het architectenberoep.

(Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle 'vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20' februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, del aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Artikel 5.

Voorbehouden pleeir

aan het atsblad

[

[

Luik B - vervolg

[Minstens zestig ten honderd van de aandelen moet rechtstreeks of= !onrechtstreeks in het bezit zijn van een natuurlijke persoon die gemachtigd lis het beroep van architect uit te oefenen én die ingeschreven is op één van= [de tabellen van de Orde van architecten. De overige aandelen mogen slechts in Ihet bezit zijn van een natuurlijke of rechtspersoon wiens activiteiten niet! )onverenigbaar zijn met het beroep van architect.

!Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van leen natuurlijke persoon/architect vennoot beschikt de vennootschap over een [termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in adie periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen.

De regularisatie kan gebeuren door een overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde

voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding. Indien geen regularisatie, ]mogelijk blijkt moet binnen de termijn van zes maanden een algemene[ :vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en [beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

!Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het[ overlijden van een natuurlijke persoon/architect vennoot, bijvoorbeeld in! geval van schrapping of weglating van een architect vennoot van de tabel van; architecten of de ontbinding van een vennoot rechtspersoon dan mag dei vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen toto

regularisatie. i

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot[ het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derdel architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden.! Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder/bestuurder van de vennootschap[

zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn. [

[De regularisatie kan gebeuren door een overdracht van aandelen aan een! )architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet onverwijld] geen algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslistl tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap. Kapitaal - Aandelen.

Artikel 6. Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (E 18.600).

Het is verdeeld in honderd (100) stemgerechtigde aandelen zonder aanduiding` Ivan nominale waarde.

[Tot verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts[

worden besloten door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van) [een notaris en met inachtname van de bepalingen vervat in het Wetboek van[

Vennootschappen, hierbij rekening houdend met de bijzondere bepalingen zoals[ !voorzien in huidige statuten

[Artikel 7. [De aandelen zijn van rechtswege op naam. Zij worden ingeschreven in een[ !register van vennoten dat, overeenkomstig de wettelijke voorschriften, wordt [gehouden in de zetel van de vennootschap.

!De vennoten en de personen die daartoe een rechtmatig belang kunnen doen [gelden hierbij inbegrepen de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van

Architecten, kunnen inzage nemen van dit register in de zetel van de

i

vennootschap.

De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van de eigendom van een[

aandeel. i

i

De inschrijvingen in het register worden uitsluitend verzorgd door eens

Luik B - vervolg

daartoe aangewezen lid van de raad van zaakvoerders, aan de hand Ibewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De !inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Artikel 8.

De stemrechten verbonden aan architect aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn wordt het stemrecht opgeschort tot één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar stemgerechtigde van de aandelen. Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik dan worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 9.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat (het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of onderhavige statutaire !bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap wordt gedeponeerd voor inzage door de aandeelhouders. Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Artikel 10.

Wanneer de aandelen op grond van het huwelijksvermogensrecht van één der vennoten in het gemeenschappelijk vermogen vallen, mogen de lidmaatschapsrechten alleen uitgeoefend worden door wie ingeschreven is op

1

van

1

heen tabel van de Orde der Architecten of op een lijst van stagiairs. (Artikel 11.

Elke overdracht van aandelen, in volle eigendom of in vruchtgebruik, elke !splitsing van het eigendomsrecht en of elke toetreding van vennoten op gelijk ;welke wijze vereist de

voorafgaande toestemming van de bevoegde raad van de Orde van Architecten. Nieuwe architecten vennoten kunnen slechts toetreden, hetzij via een ;aandelenoverdracht, hetzij via een kapitaalsverhoging, hetzij op enigerlei landere wijze, weze het als volle eigenaar of blote eigenaar, weze het als vruchtgebruiker van aandelen, mits uitdrukkelijk akkoord van de helft van de architecten vennoten die minstens drie/vierde van de architecten aandelen ibezitten

Een aandelenoverdracht, anders dan deze ingevolge overlijden, die tot gevolg heeft dat het aantal door architecten vennoten gecontroleerde aandelen daalt !tot minder dan zestig ten honderd van het maatschappelijk kapitaal is niet toegelaten

Rekening houdend met hetgeen hiervoor vermeld is, gelden bij overdracht van aandelen de volgende regels.

A. Overdracht van de aandelen onder levenden:

1De aandelen van een vennoot mogen vrij overdragen worden tussen alle

medevennoten van de vennootschap of aan diegene die vennoot kunnen worden.

Voor-

behouden

aan het

 1éfgisa í

Staatsblad

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

Bëigisch Staatsblad !In alle andere gevallen mogen de aandelen overgedragen worden onder van een levenden, vennoot, op straffe vang

nietigheid niet dan met de toestemming



Ivan ten minste van de helft van de architecten vennoten die minstensI

!drie/vierde van de architecten aandelen bezitten. De vennootschap dient zicht

I

uit te spreken over het voorstel van de overdracht binnen de twee maanden na!

Ide in ontvangstneming van het voorstel, in een aangetekende brief, gericht! laan de vennootschap en de vennoten. Zo niet wordt de vennootschap geacht mets het voorstel in te stemmen. !Wanneer de vennootschap niet instemt met het voorstel en geen van de vennoten! bereid is om de aandelen over te nemen binnen de zes maanden na het verwerpen! !van het voorstel, dient de vennootschap de waarde van de aandelen uit tel betalen aan de vennoot die de aandelen wenst over te dragen en haar vermogen

met eenzelfde bedrag te verminderen. De waarde van de aandelen kan in

onderling overleg bepaald worden. Bij gebrek aan overeenstemming wordt del waarde bepaald door een deskundige, aan te stellen door de betrokken partijen= of door de voorzitter van de bevoegde rechtbank van het ambtsgebied waar del zetel van de vennootschap gevestigd is. Zijn uitspraak is bindend voor de vennoten en overdragers. Hij zal zich dienen te steunen op de balansen en de stukken van de vennootschap.

B. De overdracht of overgang van aandelen wegens overlijden:

Bij overlijden van een vennoot dient de vennootschap niet ontbonden te worden, maar de lidmaatschapsrechten die verbonden zijn aan de aandelen vanj de overlevenden moeten geschorst worden tot een overdracht van aandelen door' de vennootschap of vereniging is aanvaard.

De rechtsopvolgers kunnen wel onmiddellijk de rechten verkrijgen op deelneming in de winst die aan de aandelen verbonden zijn.

De erfgenamen die voldoen aan de voorwaarden om vennoot te worden, zoals voorzien in artikel 5 van onderhavige statuten, kunnen vragen om toegelaten te worden volgens de procedure zoals voorzien voor de overdracht van aandelen) onder levenden. De erfgenamen kunnen de aandelen vrij overdragen aan één van de vennoten. Ze' kunnen ook voorstellen om de aandelen over te dragen aan derden volgens de voormelde procedure van overdracht van aandelen onder levenden.

Van iedere overdracht van aandelen zal onmiddellijk met aangetekend schrijven aan de bevoegde Raad van de Orde kennis gegeven worden.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden, hetzij omdat zij niet tot een hoger opgesomde categorie behoren, hetzij omdat Izij onder hen geen akkoord bereiken, hebben recht op de waarde van tovergelaten aandelen. De waardebepaling zal gebeuren zoals voormeld bij

toverdracht van aandelen onder levenden.

IC. De vereffening van de overgenomen aandelen:

(Deze zal in alle gevallen contant dienen te geschieden. Indien

lovernameprijs hoger ligt dan tienmaal de nominale waarde, zal

'totale som, verhoogd met de wettelijke intrest vanaf de overnamedatum. )Artikel 11 bis. Bepaling van toepassing wanneer de vennootschap slechts één (vennoot telt.

Tot de overdracht van aandelen onder levenden van een gedeelte of van het geheel van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist, rekening houdende met hetgeen bepaald is in artikel 5 van onderhavige statuten.

A. Overlijden van een vennoot zonder overgang van aandelen:

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde! overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden. Alleen diegene die voldoen aan de voorwaarden vervat in artikel 5 van del ,statuten kunnen vennoot worden van de vennootschap.

)betaalbaar zijn bij jaarlijkse schrijven van minstens één/vierde

dei

dei

1

1

1

e

evenwel dei

deze prijs van de

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

" Eelgisch



Staatsblad De erfgenamen kunnen de aandelen vrij overdragen aan derden die aan

gestelde voorwaarden voldoen om vennoot te worden. Van iedere overdracht



aandelen zal onmiddellijk met aangetekend schrijven aan de bevoegde raad

de Orde kennis gegeven worden.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden, hetzij omdat zij niet tot een hoger opgesomde categorie behoren, hetzij omdat zij onder hen geen akkoord bereiken, hebben recht op de waarde van de

overgelaten aandelen. De artikel 11 van de statuten. Zaakvoerders - Vertegenwoordiging - Controle. Artikel 12.

De vennootschap wordt bestuurd door minstens één vennoot. Zij worden aangesteld door de algemene meerderheid van stemmen.

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het', beheer van de vennootschap met mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren. !Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en 'die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Bij Ide handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam ien de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Alle zaakvoerders, leden van het directiecomité zo er één is en alle li zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de ivennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroeps Ivan architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de orde van architecten. Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

!Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer igeldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn] Ivan zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die' !periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alles handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door

s

personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen eni

'die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. #De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. (Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet binnen de termijn van zesl maanden een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd eni beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door !zaakvoerder.

'Indien er meerdere zaakvoerders zijn, kan iedere zaakvoerder individueel alle ]handelingen stellen welke noodzakelijk zijn voor de uitoefening van zijn mandaat.

Algemene Vergadering

Artikel 13.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet

dei van' van

waardebepaling zal

gebeuren

zoals

bepaald

in

zaakvoerder al dan niet vergadering die beslist met

haar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B- vervolg

bieder jaar worden bijeengeroepen op twintig juni om negentien uur, vaste dage zelfs indien dit een zondag of wettelijke feestdag is. ITe allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen lom te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haart lbevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeen-I lgeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te lbesluiten.

1De algemene vergadering moet bijeenkomen op verzoek van elke architect vennoot, die zelf de agendapunten van die algemene vergadering bepaalt. De gewone en de bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk, arrondissement waar de vennootschap is gevestigd, aangewezen in de oproeping. De buitengewone algemene vergadering wordt gehouden ten overstaan van een (notaris, in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats in België, vermeld in de oproeping.

Artikel 14.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden

luit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet

overdragen.

i

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van del

zetel van dei opgeroepen

voorzitter van het college van zaakvoerders; bij zijn ontstentenis, door de oudste zaakvoerder en bij ontstentenis van deze laatste door de oudste1 vennoot of de door de vergadering aangestelde vennoot.

De notulen worden ondertekend door diegene die de vergadering voorzit en door ide vennoten die het verlangen.

;Elk aandeel geeft recht op één stem.

lBehalve bij uitzonderingen door de wet voorzien, worden de beslissingen genomen bij de meerderheid van de uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal aandelen zij dat op de algemene vergadering vertegenwoordigd is; bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen. Onthoudingen worden niet meegeteld voor de berekening van de meerderheid.

De vennoten mogen hun stem schriftelijk uitbrengen.

Elke gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering mag, staande del

de ver-i balans.

Voor-

behouden

aan het

--8élgisc í~-

Staatsblad

algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de lvennootschap wordt bijgehouden.

Wanneer de enige vennoot zelf geen zaakvoerder is, zal hij worden overeenkomstig de regels voor de bijeenroeping van de algemene vergadering. Artikel 15.

;De bijeenroepring van de algemene vergadering gebeuren overeenkomstig de ibepalingen voorzien in het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 16.

1De algemene vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder of door de

vergadering, met drie weken verdaagd worden door de voorzitter van gadering, zelfs wanneer het er niet om gaat te beraadslagen over de Deze verdaging vernietigt alle genomen beslissingen.

De handtekening van allen van het proces-verbaal van algemene vergadering geldt als bijeenroeping voor de nieuwe vergadering, wanneer de datum in het proces-verbaal al vastgesteld wordt, althans in de mate dat alle aandeelhouders aanwezig zijn.

Boeklaar - Winst - Vereffening.

Artikel 17.

(Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig idecember van ieder jaar.

Artikel 18.

Voor"

behouden

aan het

Staatsblad

Luik B - vervolg

Het batig saldo der balans, na aftrek van de algemene onkosten, maatschap jpelijke lasten, de nodig geachte delgingen en provisies, vormt de netto-winst Ivan de vennootschap. Op deze winst wordt vijf ten honderd voorafgenomen voor 'de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer vereist wanneer het

reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

'Het saldo wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering. Artikel 19.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde 'provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling jinzake lopende opdrachten.

!In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten

worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit jen ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van ]teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze 'verder uit te voeren.

'Enkel natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit !te oefenen, kunnen benoemd worden tot vereffenaar.

'Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer

voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de ;vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen 'die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere

uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect.

Artikel 20.

In geval van schorsing van de vennootschap als architect zal de vennootschap, voor de periode van schorsing, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect !aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

In geval van schrapping van de vennootschap als van één van de tabellen van de Orde van Architecten zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

Diverse bepalingen.

Artikel 21.

Voor de uitvoering van deze statuten moet ieder zaakvoerder, of vereffenaar, die zijn woonplaats niet in België heeft er woonplaats kiezen; bij gebreke! daarvan wordt hij van rechtswege geacht woonplaats gekozen te hebben in del

vaardingen of betekeningen geldig kunnen worden gedaan, zonder enige andere zetel van de vennootschap, waar hem alle mededelingen, aanmaningen, dag-1

verplichting door de vennootschap dan die documenten ter beschikking van de bestemmeling te houden.

Artikel 22.

Voor alles wat niet uitvoerig in huidige statuten werd behandeld wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen.

Alle clausules in bovenvermelde statuten die naar inhoud wettelijke voorschriften hernemen, zijn opgenomen ten titel van informatie zonder het karakter van statutaire bepalingen te vertonen.

I

een persoon

te oefenen' Architecten] opdrachten

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

-e dries Staatsblad Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen)

wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurdi I zijn.

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en

;beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van



vijftien februari tweeduizend en zes.

1De architect-rechtspersoon en de vennoten dienen de Wet van twintig februari

negentienhonderd negenendertig, de Wet van zesentwintig juni negentienhonderd idrieënzestig, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het

beroep van architect na te leven.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee

tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn Fgeschreven gehouden.

IC. OVERGANGSMAATREGELEN.

Eerste boekjaar - jaarvergadering. ]Bij uitzondering gaat het eerste Fvennootschap de rechtspersoonlijkheid léénendertig december tweeduizend elf.

De eerste jaarvergadering wordt

,overeenkomstig de statuten.

Benoeming van de zaakvoerder.

]De algemene vergadering beslist vervolgens met éénparigheid van stemmen om Bals zaakvoerder te benoemen en om in deze functie aan te duiden: la.

b.

wonende te 3800 Sint-Truiden,

'hier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder en vaste vertegenwoordiger, te 3803 Sint-Truiden, Binderveldseweg 62, ondernemingsnummer 0807.673.765, Mevrouw GROSEMANS Karolien, wonende te 3803 Sint-Truiden (Runkelen), ]Binderveldseweg 62,

zijpi

die verklaren te aanvaarden en bevestigen dat zij niet getroffen

1door een besluit dat zich daartegen verzet.

het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur. C.

Id het mandaat van de zaakvoerder niet te vergoeden.

I '

geen commissaris te benoemen.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk sen hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan lin naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar ]rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het IWetboek van vennootschappen. In toepassing van zelfde artikel kan de ]vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam yen voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte. Volmacht.

De oprichters stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van! het uittreksel uit onderhavige akte op de griffie van de bevoegde rechtbankl ]van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere

of worden, worden voor niet-I

i

boekjaar in op de datum dat del

verkrijgt, en eindigt het op gehouden in tweeduizend dertien,]

het aantal zaakvoerders vast te stellen op twee.

te benoemen tot deze functie:

Mevrouw HEYLEN Lucia Maria Louis,

Houtmarkt 7,

En,

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap,

met beperkte aansprakelijkheid "KAROLIEN GROSEMANS ARCHITECTEN", met zetel tel

~e.

Luik B - vervolg

]PARTNERS ACCOUNTANTS bvba met zetel te 3800 Sint-Truiden, Prins-

Bisschoppenstraat 1/1.

BEVESTIGING VAN IDENTITEIT

De notaris bevestigt dat de identiteit van de comparanten hem werd

aangetoond aan de hand van hun identiteitskaart.

TAKS OP GESCHRIFT

Betaald vijfennegentig euro (¬ 95,00) op aangifte van notaris Philip Odeurs

te Sint-Truiden.

WAARVAN AKTE

Verleden te Sint-Truiden, datum als voormeld.

Na integrale voorlezing van huidige akte evenals van haar eventuele

bijlagen, en nadat de notaris de inhoud van de akte en van haar eventuele

bijlagen in bevattelijke taal heeft toegelicht, hetgeen de comparanten

erkennen, hebben de comparanten samen met mij, notaris, getekend.

!gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met del

mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt oml !alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ;ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de!

administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsmede alle! !formaliteiten inzake aansluiting van de vennootschap en haar vennoten bij de sociale verzekeringskas te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, met name de hierna volgende medewerkers van MOORS &

VOOR EENSLUIDEND VERKLAARD UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift van de akte.

L

~

,Voor-

behouden

aan het

wBëlgiscfi Staatsblad

07/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 20.06.2015, NGL 31.08.2015 15558-0405-013
01/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 20.06.2016, NGL 26.08.2016 16488-0595-014

Coordonnées
GROSEMANS & HEYLEN ARCHITECTEN

Adresse
CAPUCIENESSESTRAAT 12, BUS 1 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande