GSA

Association sans but lucratif


Dénomination : GSA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.927.669

Publication

10/03/2014
ÿþMOD 2.2

ti

Voorbehouden aan hot Belgisch Staatsblad.

° Ondernemingsnr : 4 G . kvA,\

Benaming

(voluit) : GSA

(verkort)

Rechtsvoren : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Hechtelsebaan 47A, 3940 Hechtel-Eksel

Onderwerp akte : UITTREKSEL UIT OPRICHTINGSAKTE

Tussen de ondergetekenden

1. De heer Cox Karel, hechtelsebaan 47A, 3940 Hechtel-Eksel, geboren 01/12/1982, Belg.

2. De heer Schildermans Erik, Reinpadstraat 67, 3600 Genk, geboren 28/11/1959, Belg.

3. De heer Symons Mark, erpekommerweg 5, 3990 Peer, geboren 28/10/1965, Belg

wordt heden, 28/11/2013, een Vereniging zonder Winstoogmerk opgericht met de benaming "GSA ".

De statuten van deze vereniging luiden als volgt:

STATUTEN

Titel I-Benaming,zetel,doel,duur

Artikell. De benaming luidt: "GSA"

Artikel 2, De zetel is gevestigd te 3940 Hechtel-Eksel, Hechtelsebaan 47A

Artikel3. De vereniging heeft tot doel: de promotie van sportpaarden en veulens van alle 'Europese' stamboeken. Dit omvat ondermeer het inrichten van veilingen en andere manifestaties die op enigerlei wijze verband houden met sportpaarden van internationale doch voornamelijk Europese oorsprong of origine.

Deze opsomming is indicatief doch niet beperkend. De V.Z.W. kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van ideële niet winstgevende doelstellingen.Zo kan de vereniging ondermeer subsidies, beurzen, giften en legaten aanvaarden binnen de grenzen haar toegestaan door de wet en samenwerken met, andere verenigingen of personen die een gelijkaardig doel nastreven, Zo kan zij ook alle roerende en onroerende goederen die nodig zijn tot het verwezenlijken van haar doel huren of verwerven, zowel in eigendom ais in vruchtgebruik. Zo kan zij onder meer het nodige doen om de kosten van de voornoemde evenementen te betalen zoals het maken van publiciteit en het vragen van entreegelden.

Artikel 4, De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht vanaf de neerlegging van de statuten en de akten betreffende de benoeming van haar bestuurders ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 5. Op de rechtbank van Koophandel van het arrondissement Hasselt wordt een dossier gehouden van onderhavige vereniging,

Titel Il- Leden

Artikel 6. De V.Z.W. telt ten minste drie effectieve leden.

Artikel 7. Nieuwe leden worden benoemd door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur.De algemene vergadering kan geen leden aannemen dan rekening houdend met het principe dat; minstens 50% van de leden natuurlijke personen zijn.

Artikel 8. De leden betalen lidgeld, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 8 bis. Het lidmaatschap is voor onbepaald duur en kan maar worden beëindigd dan met inachtneming van een opzeggingstermijn van 3 maanden.

Artikel 9. De ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden leden, kunnen geen enkel recht laten gelden op het maatschappelijk fonds. Zij kunnen geen aanspraak maken op de terugbetaling van de bijdragen of toelagen die gestort werden.

Titel III- Bestuur

Artikel 10. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur van minstens drie personen.

Artikel 11. De algemene vergadering benoemt de leden van de raad van bestuur. Tot bestuurder kunnen enkel worden benoemd de personen die aan de volgende voorwaarden voldoen: Lid zijn van de V.Z.W.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekening.

IIHRIIR11111101111

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 7 -02- 2014

gÈ ELT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2014 - Annexes du Moniteur belge MQD 2.2

Artikel 11 bis. Het mandaat van de bestuurders verstrijkt na een termijn van zes jaren. de mandaten verstrijken telkens bij de jaarlijkse algemene vergadering die gehouden wordt in het jaar waarin de termijn van zes jaar afloopt.Een mandaat van bestuurder is hernieuwbaar. Het mandaat is onbezoldigd.

Artikel 12. De raad van bestuur kiest uit de leden een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder.In geval van afwezigheid van de voorzitter, wordt deze vervangen door de secretaris, in geval van afwezigheid van deze laatste, door de oudste in jaren der aanwezige leden.

Artikel 13. de raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders.De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met eenvoudige meerderheid der aanwezige leden.De stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger is beslissend in geval van staking van stemmen.Verslagen van de raad van bestuur worden ondertkend door twee bestuurders.

Artikel 14. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, met gebruik van de maatschappelijke handtekening, opdragen aan één of meerdere van haar leden en zijn of hun rechten bepalen,

Behoudens bijzondere delegatie warden al de akten welke de vereniging verbinden, uitgenomen die van het dagelijks bestuur, getekend door twee leden van de raad van bestuur, waarvan één de functie van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of schatbewaarder heeft.

Artikel 15. de raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide rechten voor de leiding, het bestuur en de vertegenwoordiging van de vereniging, tot zijn bevoegdheid behoort al hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering wordt voorbehouden.

Titel IV- algemene vergadering

Artikel 16. de algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Artikel 17. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door de onderhavige statuten.

Artikel 17 bis, De goedkeuring van de rekeningen van elk boekjaar gebeurt aan de hand van een door de raad van bestuur opgesteld jaarverslag met de balans De voorzitter van de algemene vergadering ontvangt het verslag minstens één maand voor de algemene vergadering, hij mag dit verslag laten voorleggen aan, en laten doorlichten door elke interne en externe partij die hij daarvoor nuttig acht, op kosten van de V.Z.W. zelf.

Artikel 18, de algemene vergadering moet minstens eenmaat per jaar worden bijeengeroepen voor 30 juni,

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen ofwel door een beslissing van de raad van bestuur ofwel op vraag van minstens één vijfde van de leden.leder vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 19. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, gericht aan de leden, minstens acht dagen voor de vergadering, en ondertekend door de voorzitter, in naam van de raad van bestuurDe agenda wordt steeds vermeld in het oproepingsbericht.

Artikel 20. Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die hij schriftelijk gelast. De lasthebber moet lid zijn,

Artikel 21. Ieder voorstel dat ondertekend is door één vijfde der leden of door twee bestuurders moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 22. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij diens afwezigheid wordt het voorzitterschap waargenomen door de ondervoorzitter of het oudst aanwezige lid. Artikel 23. In de algemene vergadering hebben alle leden één stem.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de voorgestelde wijzigingen bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.Een wijziging kan alleen worden aangenomen met ten minste twee/derde van de stemmen.Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel van de vereniging, kan ze alleen worden goedgekeurd met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de leden die op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.ingeval op de vergadeing minder dan twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden belegd, waarop ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, kan worden beraadslaagd en besloten met naargelang van het geval de meerderheid vastgesteld in de twee voorgaande leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.Elke wijziging in de statuten moet bij het dossier van de vereniging op de griffie van de rechtbank van Kocphandel worden gevoegd.

Artikel 24. de beslissingenvan de algemene vergadering worden bijgehouden in het register van de notulen en worden ondertekend door twee van de hierna vermelde personen: de voorzitter, de ondervoorzitter en/of de secretaris.Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden ter plaatse inzage van kunnen nemen.ledere wijziging van de statuten moet bij het dossier vernield in artikel 5 van de statuten worden gevoegd. Ook de wijzigingen zoals vermeld in artikel 9 bis van de wit van 2 mei 2003 moeten bij dit dossier worden gevoegd.

Titel V- Ontbinding,

Artikel 25. In geval van ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering, beslissen dat het maatschappelijk bezit een bestemming zal krijgen, rekening houdend met het maatschappelijk doel van de vereniging.

Volgende personen worden benoemd tot bestuurders:

-Cox Karel, voornoemd

MOD 2.2

Luik B Vervolg

-Schildermans Erik, voornoemd

-Symons Mark, voornoemd

Leden Raad van bestuur.

Binnen de raad van bestuur werden volgende mandaten gegeven:

Voorzitter, de heer Schildermans Erik

Ondervoorzitter: de heer Cox Karel

Secretaris-penningmeester de heer Symons Mark

De volgende leden vaste medewerkers:

Kelgtermans Suzy, ring laan 208B1, 3900 Overpelt

Winters Bert, op de kippen, 3990 Peer

Paesen Miet, zandstraat 78,3910 Neerpelt

Opgemaakt te Hechtel-Eksel opteinovember 2013

De voorzitter De heer Schildermans Erik

De ondervoorzitter Cox Karel

De secretaris-penningmeester Symons Mark

Tegelijk hiermede neergelegd: volledige akte.

iº%' Voorbehouden

" aan het Belgisch

Staatsblad

V

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2014 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GSA

Adresse
HECHTELSEBAAN 47A 3940 HECHTEL

Code postal : 3940
Localité : Hechtel
Commune : HECHTEL-EKSEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande