HAKKORYU JUJUTSU NIEUWERKERKEN, AFGEKORT : HKKRJJ NIEUWERKERKEN

Association sans but lucratif


Dénomination : HAKKORYU JUJUTSU NIEUWERKERKEN, AFGEKORT : HKKRJJ NIEUWERKERKEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.728.548

Publication

09/05/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Oprichting Hakkoryu Jujutsu Nieuwerkerken VZW

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:1. HAESEVOETS Jos; wonende te Wijerstraat 176, 3850 Nieuwerkerken, geboren op 3 augustus 1958 te Sint-Truiden.2. LOWET Sarah; wonende te Doelstraat 41 bus 4, 3545 Halen, geboren op 27 oktober 1983 te Herk-de-Stad.3. VANMOL Eddy; wonende te Kortenbosstraat 188, 3800 Sint-Truiden, geboren op 17 november 1959 te Sint-Truiden.4. VANOIRBEEK Wim; wonende te Bornestraat 9, 3850 Nieuwerkerken, geboren op 1 augustus 1980 te Herk-de-Stad.5. VANRUTTEN Gert; wonende te Luciendal 12, 3800 Sint-Truiden, geboren op 2 juli 1982 te Sint-Truiden.

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTENTitel I.  Naam  Zetel  Doel - DuurArtikel 1De vereniging wordt Hakkoryu Jujutsu Nieuwerkerken VZW genoemd.

Artikel 2De vereniging is gevestigd te Bornestraat 9, 3850 Nieuwerkerken, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Hasselt. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijke arrondissement.

Artikel 3§1. De vereniging heeft tot doel :- Het aanleren en beoefenen van Hakkoryu Jujutsu en gelijkaardige disciplines mogelijk maken en bevorderen. Dit op recreatief vlak en naar de doelgebieden van jongeren, volwassenen en senioren binnen een kwalitatief, medisch verantwoord kader;- de ontspanning van haar leden door de oprichting van een sportclub waarbij de leden actief/passief aan sportieve manifestaties kunnen deelnemen;- activiteiten organiseren ter bevordering van de Hakkoryu stijl;- het verzekeren en aanleren van de tradities, waarden en technieken van de Hakkoryu Jujutsu.§2. Hiertoe zal de sportclub onder meer:- trainingen voor de verschillende leeftijdsgroepen organiseren;- deelnemen aan stages, georganiseerd door verwante clubs;-sociale activiteiten organiseren;- aan sociale activiteiten deelnemen;- stages organiseren.§3. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden. §4. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Artikel 4De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk moment ontbonden worden.

Titel II.  LedenArtikel 5Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. De leden van de vereniging zijn de leden aanvaard krachtens artikel 6.

Artikel 6§1. Om lid te worden van de vereniging, moet men:a) Een ingevuld inschrijvingsformulier aan een lid van de raad van bestuur overhandigen;b) De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging onderschrijven;c) Het jaarlijks lidgeld betalen. §2. Alle leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering en in het huishoudelijke reglement opgenomen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Hakkoryu Jujutsu Nieuwerkerken

(afgekort) : HKKRJJ Nieuwerkerken

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bornestraat 9

3850 Nieuwerkerken (Limb.)

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12302594*

Luik B

0845728548

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

07-05-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 7§1. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.§2. Elk lid kan op elk moment vrijwillig ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt door een (elektronisch) schrijven, gericht aan een lid van de raad van bestuur. §3. Een lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:- Wanneer het lid zijn of haar bijdragen niet heeft betaald binnen de maand na verwittiging;-Wanneer het lid de bepalingen van artikel 8 niet naleeft.§4. Uitsluiting kan op elk moment uitgesproken door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van stemmen.§5. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten kan de betaalde bijdragen niet terugvorderen en heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Artikel 8De leden van de vereniging zijn verplicht:a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;b) de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Titel III.  Algemene vergaderingArtikel 9§1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij afwezigheid door het oudste lid van de raad van bestuur.§2. Een kandidaat werkend lid dient lid van de vereniging te zijn. Hij of zij dient een aanvraag in te dienen via een (elektronisch) schrijven gericht aan een lid van de raad van bestuur. Eveneens moet hij of zij bereid zijn om de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren en respecteren.§3. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 10De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:a) het benoemen en afzetten van werkende leden;b) het benoemen en afzetten van de leden van de raad van bestuur;c) het wijzigen van de statuten en van het huishoudelijk reglement van de vereniging;d) het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;e) het verwerven of vervreemden van alle roerende en onroerende goederen van de vereniging;f) het vrijwillig ontbinden van de sportclub;g) het uitsluiten van een lid;h) het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;i) het organiseren van activiteiten zoals vermeld in §2 en §4 van artikel 3.j) alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 11 §1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De algemene vergadering moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één van de werkende leden erom vraagt. §2. Zij moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het komende jaar. §3. De raad van bestuur zal de dag en het uur bepalen en alle werkende leden uitnodigen. De uitnodigingen dienen minstens acht dagen voor de algemene vergadering verzonden te worden. De uitnodiging vermeldt de dag, uur, plaats en agendapunten van de algemene vergadering.§4. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 12§1. Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld onder §2., worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden. Bij staking van stemmen (= gelijk aantal) is de stem van de voorzitter doorslaggevend.§2. In geval van uitsluiting van een lid , van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbindingen worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 13De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris na goedkeuring door de algemene vergadering. Het verslag wordt aan alle werkende leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Titel IV.  Raad van bestuurArtikel 14§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit drie leden, benoemd door de algemene vergadering. §2. Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging. §3. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.§4. De bestuurders kunnen ten alle tijde door de algemene vergadering afgezet worden.

Artikel 15§1. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van onbepaalde duur. §2. De ontslagen of ontslagnemende bestuurders blijven in functie totdat hun vervanging voorzien is, indien door deze omstandigheden het wettelijk minimum aantal niet gehaald wordt. §3. Een kandidaat bestuurder dient lid van de vereniging te zijn. Hij of zij dient een aanvraag in te dienen via een (elektronisch) schrijven gericht aan een lid van de raad van bestuur. Eveneens moet hij of zij bereid zijn om de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren en respecteren.

Artikel 16§1. De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. §2. De raad van bestuur handelt als een college.

Artikel 17§1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.§2. Ten aanzien van derden is de sportclub slechts geldig verbonden of vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar. §3. Voor uitzonderlijke beslissingen en uitgaven is de gezamenlijke handtekening van de drie bestuurders nodig.§4. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

door de raad van bestuur uitgeoefend.

Artikel 18§1. De raad van bestuur neemt het dagelijks bestuur van de vereniging op zich.§2. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder moment herroepbaar.

Artikel 19§1. De raad van bestuur vergadert minstens drie maal per jaar.§2. De voorzitter of secretaris roept de raad van bestuur bijeen. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda. §3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen, wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten worden goedgekeurd door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. §4. Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel V.  Diverse bepalingenArtikel 20§1. Derden die een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen. §2. Alle werkende leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 21§1. Het boekjaar loopt van 1 september tot 31 augustus. Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de VZW en zal eindigen op 31 augustus 2011.§2. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 22§1. De vereniging kan op elk moment vrijwillig ontbonden worden. Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.§2. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden alsmede de vereffeningsvoorwaarden.§3. In geval van ontbinding van de vereniging, wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk, met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering. De begunstigde vereniging dient een sociaal-culturele vereniging te zijn die actief is binnen de gemeente Nieuwerkerken.

Artikel 23Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging van toepassing.

Nieuwerkerken 14 december 2011

Volgen de handtekeningen van de stichtende leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HAKKORYU JUJUTSU NIEUWERKERKEN, AFGEKORT : H…

Adresse
BORNESTRAAT 9 3850 NIEUWERKERKEN(LIMB)

Code postal : 3850
Localité : NIEUWERKERKEN
Commune : NIEUWERKERKEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande