HALFORDS NEDERLAND

Divers


Dénomination : HALFORDS NEDERLAND
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 838.258.558

Publication

14/08/2012 : ME. - GECONSOLIDEERDE REKENING 31.12.2011, GGK 25.04.2012, NGL 07.08.2012 12397-0251-113
11/08/2011
ÿþ.i/.

Vo

behc aan Betç

Staat

MM 2.3

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

VINIMW~IAIIIINIVI~ di

" 11124430"

Ondernemtngsnr : 1 3 a o 2 5 8 0 5 5 8

Benaming

;voluit) : Halfords Nederland

Rechtsvore : BV

Zetel . Accustraat 2 te 3903 LX Veenendaal (Nederland)

Rijksweg 376, 3630 Maasmechelen (België)

Oirvde werp akte : Statuten

Naam en zetel.

Artikel 1.

I. De vennootschap draagt de naam: Halfords Nederland B.V. .

2. Zij heeft haar zetel te Veenendaal.

Doel,

Artikel 2.

De vennootschap heeft ten doel:

a. het drijven van detailhandelondernemingen;

b. de groot- en detailhandel in - alsmede im- en export van rijwielen, bromfietsen, motoren, auto's alsmede alle onderdelen en accessoires daarmee verband houdend, alsmede in andere roerende zaken in het algemeen en in electrische apparaten en vrijetijdsartikelen in het bijzonder; .

c. de exploitatie van roerende en onroerende zaken;

d. het huren en verhuren van genoemde zaken alsmede van de handel in dergelijke zaken noodzakelijke bedrijfsuitrustingen;

e. het deelnemen in-, het financieren van- en/of de directie voeren over- en het franchisen van andere ondernemingen welke een (soort-) gelijk doel beogen als de onderhavige ondernemingen en/of de ondernemingen waarin deze deelnemen of een doel beogen dat kan strekken tot bevordering van het doel der vennootschap en/of der genoemde ondernemingen;

f. het verrichten van alle zodanige handelingen als met het genoemde doel in direct of indirect verband staan, alles in de meest uitgebreide zin, alsmede het stellen van zekerheid voor schulden van anderen en al hetgeen daarmee verband houdt of daaraan bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord. - Maatschappelijk kapitaal.

Artikel 3

1. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfentwintig miljoen gulden (NLG 25.000.000,--). 2. Het is verdeeld in vijfentwintig duizend (25.000)

aandelen van éénduizend gulden (NLG 1.000,--).

3. Alle aandelen luiden op naam. Aandeelbewijzen worden niet uitgegeven.

Register van aandeelhouders.

Artikel 4.

1. De directie houdt een register waarin de namen en adressen van alle aandeelhouders zijn opgenomen, met vermelding van de datum waarop zij de aandelen hebben verkregen, de datum van de erkenning of betekening, alsmede met vermelding van het op ieder aandeel gestorte bedrag.

2. Op het register is artikel 194, Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek van toepassing.

3. Voorts houdt de directie een register waarin worden opgenomen de namen en adressen van houders van met medewerking van de vennootschap uitgegeven certificaten van aandelen. Dit register kan deel uitmaken van het aandeelhoudersregister. Iedere houder van met medewerking van de vennootschap uitgegeven certificaten van aandelen is verplicht aan de vennootschap schriftelijk zijn adres op te geven.

uitgifte van aandelen.

Artikel 5.

I. Uitgifte van aandelen kan slechts ingevolge een besluit van de algemene vergadering van aandeelhouders

hierna te noemen: de algemene vergadering - geschieden, voor zover door de algemene vergadering geen ander vennootschapsorgaan is aangewezen.

Neergelegd ter grittie der

rechtbank v. koophandel te TONGEI1ËN i

De Hoofdgriffier, Griffie

Op de laatste blz. van 3_uík B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(c,)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

vereç . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

2. Voor de uitgifte van een aandeel is voorts vereist een daartoe bestemde ten overstaan van een in Nederland standplaats hebbende notaris verleden akte waar bij de betrokkenen partij zijn.

3. ledere aandeelhouder heeft bij uitgifte van aandelen een voorkeursrecht naar evenredigheid van het gezamenlijk bedrag van zijn aandelen, met inachtneming van de beperkingen volgens de wet.

4. Een gelijk voorkeursrecht hebben de aandeelhouders bij het verlenen van rechten tot het nemen van aandelen.

5 . Het voorkeursrecht kan, telkens voor een enkele uit gifte, door de algemene vergadering worden beperkt of uitgesloten.

6. Bij uitgifte van elk aandeel moet daarop het gehele nominale bedrag worden gestort. Bedongen kan worden dat een deel, ten hoogste drie vierden, van het nominale bedrag eerst behoeft te worden gestort nadat de vennootschap het zal hebben opgevraagd.

Eigen aandelen.

Artikel 6.

I. De vennootschap mag, met inachtneming van het dienaangaande in de wet bepaalde, volgestorte eigen aandelen of certificaten daarvan verkrijgen tot het door de wet toegestane maximum. .

2. Leningen met het oog op het nemen of verkrijgen van aandelen in haar kapitaal of van certificaten daarvan mag de vennootschap verstrekken doch slechts tot ten hoogste het bedrag van de uitkeerbare reserves.

Levering van aandelen. Vruchtgebruik. Pandrecht. certificaten.

Artikel 7.

1. Voor de levering van een aandeel of de levering van een beperkt recht daarop is vereist een daartoe bestemde ten overstaan van een in Nederland standplaats hebbende notaris verleden akte waarbij de betrokkenen Behoudens in het geval dat de vennootschap zelf bij de rechtshandeling partij is kunnen de aan het aandeel verbonden rechten eerst worden uitgeoefend nadat de vennootschap de rechtshandeling heeft erkend of de akte aan haar is betekend overeenkomstig het in de wet daaromtrent bepaalde. Bij vestiging van een vruchtgebruik of een pandrecht op een aandeel kan het stemrecht, met inachtneming van de wettelijke bepalingen, aan de vruchtgebruiker of de pandhouder worden toegekend. De vennootschap verleent slechts medewerking aan de uitgifte van certificaten van haar aandelen ingevolge een besluit van de algemene vergadering.

Blokkeringsregeling.

Artikel 8 . Goedkeuring.

I. Voor overdracht van aandelen, wil zij geldig zijn, is steeds de goedkeuring overeenkomstig het hierna in

dit artikel bepaalde vereist van de algemene vergadering. Deze goedkeuring is niet vereist, indien aile aandeelhouders schriftelijk hun goedkeuring aan de betreffende vervreemding hebben gegeven, welke

goedkeuring slechts voor een periode van drie maanden geldig is. Evenmin is deze goedkeuring vereist in het geval de aandeelhouder krachtens de wet tot overdracht van zijn aandelen aan een eerdere aandeelhouder verplicht is. De aandeelhouder die tot overdracht van aandelen wil overgaan - in dit artikel verder ook aan te

duiden als de verzoeker - geeft daarvan bij aangetekende brief of tegen ontvangstbewijs kennis aan de directie onder opgave van het aantal over te dragen aandelen en van de persoon of de personen aan wie hij wenst over te dragen. De directie is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen en te doen houden

binnen zes weken na ontvangst van de in het vorige lid bedoelde kennisgeving. Bij de oproeping wordt de

inhoud van die kennisgeving vermeld. Indien de vergadering de gevraagde goedkeuring verleent, moet de

overdracht binnen drie maanden daarna plaatshebben.

5, Indien:

a. niet binnen de in lid 3 gemelde termijn de aldaar bedoelde vergadering is gehouden;

b. in die vergadering omtrent het verzoek tot goedkeuring geen besluit is genomen; -

c. bedoelde goedkeuring is geweigerd zonder dat de vergadering gelijktijdig met de weigering aan de verzoeker opgave doet van één of meer gegadigden die bereid zijn al de aandelen waarop het verzoek tot goedkeuring betrekking had, tegen contante betaling te kopen, wordt de gevraagde goedkeuring geacht

te zijn verleend en wel in het sub a gemelde geval op de dag waarop de vergadering uiterlijk had moeten

worden gehouden. .

6. Tenzij tussen de verzoeker en de door de algemene vergadering aangewezen en door hem aanvaarde gegadigde(n) omtrent de prijs of de prijsvaststelling anders wordt overeengekomen, zal de koopprijs van de aandelen worden vastgesteld door een onafhankelijke deskundige, op verzoek van de meest gerede partij te

benoemen door de voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken binnen wier ressort de vennootschap statutair is gevestigd.

7. De verzoeker blijft bevoegd zich terug te trekken, mits dit geschiedt binnen een maand nadat hem bekend is aan welke gegadigde hij al de aandelen waarop het verzoek tot goedkeuring betrekking had, kan verkopen en tegen welke prijs.

8. De kosten van de prijsvaststelling komen ten laste van:

a. de verzoeker indien deze zich terugtrekt; -

b. de verzoeker voor de helft en de kopers voor de andere helft indien de aandelen door de gegadigden zijn gekocht, met dien verstande dat iedere koper in de kosten bijdraagt in verhouding tot het aantal door hem gekochte aandelen;

c. de vennootschap in niet onder a of b genoemde gevallen. "

9. De vennootschap zelf kan slechts met instemming van de verzoeker gegadigde zijn als bedoeld in lid 5 sub c. .

" y :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Directie. .

Artikel g.

I. Het bestuur van de vennootschap wordt gevormd door een directie bestaande uit één of meer directeuren.

2. De directeuren worden benoemd door de algemene vergadering.

3. Iedere directeur kan te allen tijde door de algemene vergadering worden geschorst en ontslagen. -

4. De bezoldiging en de verdere arbeidsvoorwaarden van iedere directeur warden vastgesteld door de

algemene vergadering..

Bestuurstaak. Besluitvormins. Taakverdelinq.

Artikel 10....

L Behoudens de beperkingen volgens de statuten is de

directie belast met het besturen van de vennootschap.

2. De algemene vergadering kan een reglement vaststellen waarbij regels worden gegeven omtrent de besluitvorming van de directie.

3. De directie kan een taakverdeling vaststellen.

Vertesenwoordiginq...

Artikel 11....

I. De directie is bevoegd de vennootschap te vertegenwoordigen. De bevoegdheid tot vertegenwoordiging

komt mede toe aan twee directeuren, gezamenlijk handelend.

2. De directie kan functionarissen met algemene of beperkte vertegenwoordigingsbevoegdheid aanstellen. Elk hunner vertegenwoordigt de vennootschap met inachtneming van de begrenzing aan zijn bevoegdheid gesteld. Hun titulatuur wordt door de directie bepaald.

3. in geval van een tegenstrijdig belang tussen de vennootschap en een directeur wordt de vennootschap vertegenwoordigd door twee van de overige directeuren. indien slechts twee directeuren in functie zijn, wordt de vennootschap vertegenwoordigd door de andere directeur tezamen met een door de algemene vergadering aan te wijzen persoon. Indien slechts één directeur in functie is, wordt de vennootschap vertegenwoordigd door een door de algemene vergadering aan te wijzen persoon. -

4. Ongeacht of er sprake is van een tegenstrijdig belang worden rechtshandelingen van de vennootschap jegens de houder van alle aandelen of jegens een deelgenoot in enige huwelijksgemeenschap waartoe alle aandelen behoren, waarbij de vennootschap wordt vertegenwoordigd door deze aandeelhouder of door één van de deelgenoten, schriftelijk vastgelegd. Voor de toepassing van de vorige zin worden aandelen gehouden door de vennootschap of haar dochtermaatschappijen niet meegeteld.

5. Lid 4 is niet van toepassing op rechtshandelingen die onder de bedongen voorwaarden tot de gewone

bedrijfsuitoefening van de vennootschap behoren.

Beperkinsen bestuursbevoesdheid.

Artikel 12....

1. Onverminderd het eiders in de statuten dienaangaande bepaalde zijn aan de goedkeuring van de

algemene vergadering onderworpen de besluiten van de directie tot-:

a. het verkrijgen, vervreemden, bezwaren, huren, verhuren en op andere wijze in gebruik of genot verkrijgen en geven van registergoederen;

b. het aangaan van overeenkomsten waarbij aan de vennootschap een bankkrediet wordt verleend;

c. het ter leen verstrekken van gelden, alsmede het ter leen opnemen van gelden, waaronder niet is

begrepen het gebruikmaken van een aan de vennootschap

verleend bankkrediet;

d. het vestigen en opheffen van filialen enlof bijkantoren, het uitbreiden der zaken met een nieuwe tak van bedrijf en het sluiten, anders dan tijdelijk, of ophef f en (overdragen daaronder begrepen) van het bedrijf of een deel ervan;

e. duurzame rechtstreekse of middellijke samenwerking met een andere onderneming en het verbreken van zodanige samenwerking;

f. het deelnemen in - of het aanvaarden van het beheer over -, of het zich financieel interesseren in andere ondernemingen, het overdragen of liquideren van bedoelde deelnemingen, het uitbreiden van de zaken dier ondernemingen met een nieuwe tak van bedrijf en het sluiten anders tijdelijk, of opheffen (overdragen daaronder begrepen) van het bedrijf dier ondernemingen of een deel ervan;

g. investeringen;

h. het vestigen van een beperkt recht op vermogensrechten en roerende zaken;

i. het aangaan van overeenkomsten waarbij de vennootschap zich als borg of hoofdelijk mede-schuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidsstelling voor een schuld van een derde verbindt;

j. het aanstellen en ontslaan van functionarissen als bedoeld in artikel 11 lid 2 en het vaststellen van hun bevoegdheid en titulatuur; -

k. het aangaan van dadingen, compromissen en accoorden;

I. het optreden in rechte, waaronder begrepen het voeren van arbitrale procedures, doch met uitzondering

van het nemen van die rechtsmaatregelen die geen uitstel kunnen lijden alsmede het berusten

in rechtsgedingen; .

m. het sluiten en wijzigen van arbeidsovereenkomsten waarbij een beloning wordt toegekend die een door de algemene vergadering vast te stellen en schriftelijk aan de directie op te geven bedrag per jaar te boven gaat;

n. het treffen van pensioenregelingen en het toekennen van pensioenrechten boven die, welke uit be-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

staande regelingen voortvloeien alsmede het wijzigen van (eventueel bestaande) pensioenrechten. o. het uitoefenen van stemrecht op niet ter beurze genoteerde aandelen in andere vennootschappen;

2. De algemene vergadering kan bepalen dat een besluit ais bedoeld in lid 1 niet aan haar goedkeuring is onderworpen wanneer het daarmee gemoeide belang een door de algemene vergadering te bepalen en schriftelijk aan de directie op te geven waarde niet te boven gaat.

3. De algemene vergadering is bevoegd ook andere besluiten dan die in lid 1 zijn genoemd aan haar goedkeuring te onderwerpen. Die andere besluiten dienen duidelijk omschreven te worden en schriftelijk aan de directie te worden meegedeeld. .

4. De directie moet zich gedragen naar de aanwijzingen betreffende de algemene lijnen van het te volgen financiële en economische beleid te geven door de algemene vergadering. -

5. Het ontbreken van een goedkeuring als bedoeld in dit artikel tast de vertegenwoordigingsbevoegdheid

van de directie of directeuren niet aan.

ontstentenis of belet.

Artikel 13....

In geval van ontstentenis of belet van een directeur zijn de andere directeuren of is de andere directeur

tijdelijk met het bestuur van de vennootschap belast. In geval van ontstentenis of belet van alle directeuren of

van de enige directeur is de persoon die daartoe door de algemene vergadering wordt benoemd, tijdelijk met

het bestuur van de vennootschap belast. .

Boekjaar. Jaarrekening.

Artikel 14....

I. Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar.

2. Jaarlijks binnen vijf maanden na afloop van het boekjaar, behoudens verlenging van deze termijn met ten hoogste zes maanden door de algemene vergadering op grond van bijzondere omstandigheden, wordt door de directie een jaarrekening opgemaakt. -

3. De algemene vergadering stelt de jaarrekening vast.

Winst. .

Artikel 15....

I. De winst staat ter beschikking van de algemene vergadering.

2. Uitkeringen kunnen slechts plaatshebben voor zover het eigen vermogen groter is dan het gestorte en

opgevraagde deel van het kapitaal vermeerderd met de reserves die krachtens de wet moeten worden

aangehouden. De algemene vergadering kan met inachtneming van het dienaangaande in lid 2 bepaalde

besluiten tot uitkering van interimdividend en tot uitkeringen ten laste van een reserve.

Algemene versaderinsen. Aantekeninsen.

Artikel 16.

1. Jaarlijks binnen zes maanden na afloop van het boekjaar, wordt de algemene vergadering gehouden, bestemd tot de behandeling en vaststelling van de jaarrekening.

2. Andere algemene vergaderingen worden gehouden zo dikwijls de directie, dan wel een aandeelhouder zulks nodig acht, De algemene vergaderingen worden door de directie, dan wel een aandeelhouder bijeengeroepen door middel van brieven aan de adressen volgens het register van aandeelhouders. De oproeping geschiedt niet later dan op de vijftiende dag voor die van de vergadering. Zolang in een algemene vergadering het gehele geplaatste kapitaal is vertegenwoordigd, kunnen geldige besluiten worden genomen over alle aan de orde komende onderwerpen, mits met algemene stemmen, ook al zijn de door de wet of de statuten gegeven voorschriften voor het oproepen en houden van vergaderingen niet in acht genomen.

5. De directie houdt van de genomen besluiten aantekening. Indien de directie niet ter vergadering is ver-

tegenwoordigd wordt door of namens de voorzitter van de vergadering een afschrift van de genomen besluiten zo spoedig mogelijk na de vergadering aan de directie verstrekt. De aantekeningen liggen ten kantore van de vennootschap ter inzage van de aandeelhouders. Aan ieder van dezen wordt desgevraagd een afschrift of uittreksel van deze aantekeningen verstrekt tegen ten hoogste de kostprijs.

6. De algemene vergaderingen worden gehouden in de gemeente waar de vennootschap volgens de statuten haar zetel heeft. 7. De algemene vergadering voorziet zelf in haar voorzitterschap.

8. ieder aandeel geeft recht op één stem.

9. Voor zover de wet geen grotere meerderheid voorschrijft, worden alle besluiten genomen met volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Besluitvormins buiten versaderins. Aantekeningen. -

Artikel 17, ...

I. Besluiten van aandeelhouders kunnen in plaats van in algemene vergaderingen ook bij geschrift worden genomen, mits met algemene stemmen van alle stemgerechtigde aandeelhouders. Onder geschrift wordt verstaan elk via gangbare communicatiekanalen overgebracht en op schrift ontvangen bericht.

2. De directie houdt van de aldus genomen besluiten aantekening. Ieder van de aandeelhouders is verplicht er voor zorg te dragen dat de conform lid 1 genomen besluiten zo spoedig mogelijk schriftelijk ter kennis van de directie worden gebracht. De aantekeningen liggen ten kantore van de vennootschap ter inzage van de aandeelhouders. Aan ieder van dezen wordt desgevraagd een afschrift of een uittreksel van deze aantekeningen verstrekt tegen ten hoogste de kostprijs.

"

Uitttreksel uit de notulen van de vergadering van de raad van bestuurd dd. 15/07/2011.

Ondergetekenden Stephen Smits en Hoogendoorn Marcel, in de hoedanigheid van bestuurder, bevoegd tot geldige vertegenwoordiging van de Nederlandse vennootschap naar Nederlands recht Halfords Nederland BV, statutair gevestigd te Veenendaal en kantoor houdend te Accustraat 2, 3933 LX Veenedaal, ingeschreven in het handelsre-gister te Midden-Nederland onder nummer 30055852, verklaren dat de vennootschap heeft besloten :

1.een bijkantoor van de vennootschap te vestigen in België onder de naam Halfords België, te 3630 Maasmechelen, Rijksweg 376, met ingang vanaf 1 augustus 2011;

2.dat de werkzaamheden die door het Belgische bijkantoor zullen worden verricht, binnen het doel van de genoemde Nederlandse vennootschap vallen, zoals omschreven in artikel 2 van haar statuten;

3.dat de de Heer Stephen Smits, geboren te Utrecht op 26 juni 1968, wonend te Buitenweg 12, 3602 PK Maarssen, Nederland wordt aangesteld tot vaste vertegenwoordiger van het bijkantoor, belast met het dagelijks bestuur van het bijkantoor namens de vennootschap en met de vertegenwoordiging ervan, alleen tekenend, wat het dagelijks bestuur van het bijkantoor betreft;

4. bijzondere volmacht te verlenen aan Stephen Smits, wonend te Buitenweg 12, 3602 PK Maarssen Nederland, alleen handelend, teneinde de nodige formaliteiten te vervullen om over te gaan tot de inschrijving van de vennootschap in het rechtspersonenregister bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en als

" belastingplichtige bij alle fiscale besturen, inbegrepen de administratie van de Belasting op de Toegevoegde Waarde

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Opgemaakt en getekend te Veenendaal, op 15/07/2011

Tegelijk hiermee neergelegd :

- Verslag opening bijkantoor

Oprichtingsakte van de Nederlandse BV en statutenwijzigingen

- Uittreksel van de inschrijving van de moedermaatschappij in de plaatselijke kamer van koophandel

Voor ontledend uittreksel :

Wettelijke Vertegenwoordiger Stephen Smits

Op de laatste blz. van t_~srk E versnelden . Recto : Naam en noeoanidheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de oersor,o)n(en) bevoegd da rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HALFORDS NEDERLAND

Adresse
RIJKSWEG 376 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande