HANDELAARS DEELKERNEN HOUTHALEN-HELCHTEREN VZW, AFGEKORT : HADEHOH VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : HANDELAARS DEELKERNEN HOUTHALEN-HELCHTEREN VZW, AFGEKORT : HADEHOH VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 631.900.857

Publication

12/06/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1  Benaming

Artikel 2  Zetel

Benaming (voluit): Handelaars Deelkernen Houthalen-Helchteren

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Centrum-Zuid 1111, 3530 Houthalen-Helchteren Ondernemingsnr.:

Voorwerp akte: Statuten  Oprichting

TUSSEN

1. Keunen Aldegonda Maria, Weg naar Zwartberg 61, 3670 Meeuwen, 47.08.03.022.58, Belg

2. Coomans Kelly, Broekstraat 40a, 3530 Houthalen-Helchteren, 80.08.08.100.38, Belg

3. Vangeneugden Roger, Hofstraat 94, 3530 Houthalen-Helchteren, 55.08.18.019.70, Belg

4. Alfarano Gery, Weg naar Bijloos, 3530 Houthalen-Helchteren, 77.04.29.003.93, Belg

5. Ombelets Ghislain, Het Steegje 9, Houthalen-Helchteren, 56.01.29.185.31, Belg

IS OVEREENGEKOMEN WAT VOLGT:

Onder elkaar, met en voor allen die hier aanwezig waren, en voor allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003, en de programmawet van 22 december 2003 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna:  de wet ), onder de volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten:

TITEL I. Benaming, zetel, doel, duur

STATUTEN VZW HANDELAARS DEELKERNEN HOUTHALEN-HELCHTEREN

De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, de verkorte benaming te gebruiken.

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam  Handelaars Deelkernen Houthalen-Helchteren , afgekort  HadeHoH VZW.

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in de gemeente Houthalen-Helchteren, nl. Centrum-Zuid 1111,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Handelaars Deelkernen Houthalen-Helchteren VZW

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : HadeHoH VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Centrum-Zuid 1111

*15309663*

Luik B

3530

België

0631900857

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Houthalen-Helchteren

Griffie

Neergelegd

10-06-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

3530 Houthalen-Helchteren in het gerechtelijk arrondissement Limburg.

Artikel 3  Doel en activiteiten

De vereniging heeft geen winstoogmerk.

De vereniging heeft tot doel:

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 4  Duur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. Leden

Artikel 5  Samenstelling

De vereniging bestaat uit volgende leden:

Er kunnen natuurlijke of rechtspersonen die geen eigenaar of uitbater zijn van een commerciële vestiging als toegetreden leden worden opgenomen, indien deze personen vanuit hun hoedanigheid of dienstverlening een bijzondere rol kunnen vervullen ten aanzien van het handelscentrum van Houthalen, mits goedkeuring door de Algemene Vergadering. De beslissing om een persoon al dan niet toe te laten treden dient niet te worden gemotiveerd. Een toegetreden lid heeft enkel stemrecht na goedkeuring door de Raad van Bestuur. De beslissing om al dan niet stemrecht toe te kennen aan een toegetreden lid dient niet te worden gemotiveerd.

- Het versterken van de commerciële leefbaarheid van enkele handelskernen van Houthalen-Helchteren, die met name een lokale verzorging hebben, gericht op inwoners van de deelgemeenten of omliggende woonkernen. Het betreft hier meer bepaald de handelskernen Helchteren, Houthalen-Oost, Lillo en Meulenberg/Koolmijnlaan. - Het bevorderen van de handelsactiviteiten in deze kernen, het intensiveren van informatievoorzieningen voor klanten en bezoekers, het bevorderen van hun leefbaarheid, veiligheid en gezelligheid in het algemeen; - Instaan voor een permanente informatie-uitwisseling, dialoog en waar mogelijk afstemming inzake te verrichten activiteiten voor de ontwikkeling van deze kernen, tussen enerzijds haar leden en anderzijds de vereniging en overige relevante partijen die actief zijn in Houthalen-Helchteren en hetzelfde doel nastreven;

- Het vergroten van de organisatiegraad van ondernemers en eigenaars in deze kernen en het intensiveren van de relaties tussen de bestaande handelaarsverenigingen, verenigingen van eigenaars, horecaorganisaties, toeristische instellingen en andere partijen die belang hebben bij kwalitatief goed uitgeruste deelkernen; - Het bewaken en ondersteunen van het imago en de branding van de commerciële diversiteit van de diverse deelkernen;

- Het formuleren van voorstellen die bijdragen tot een verbetering van de kwaliteit en wervingskracht van deze deelkernen, het signaleren van knelpunten die een negatieve invloed hebben op het functioneren van de handelsomgeving, het formuleren van advies aan het gemeentebestuur omtrent de projecten die het gemeentebestuur in deze kernen wenst te ontwikkelen;

- Het zelf inrichten van activiteiten ter bevordering van de doelstellingen hierboven vermeld, het formuleren van acties en initiatieven die door de handelaars als handelsentiteit autonoom ondernomen worden en waarvan zij trekkende en organiserende partij wensen te zijn.

Elke natuurlijke of rechtspersoon, uitbater van een voor het publiek toegankelijke commerciële vestiging (handelszaken, horeca en diensten) en met uitbatingsadres in Houthalen-Helchteren kan effectief lid worden, exclusief commerciële vestigingen gelegen in de centrumzone van de deelgemeente Houthalen, zoals deze is vastgesteld in RUP Houthalen-centrum/Sonnis, goedgekeurd op de Bestendige Deputatie van de Provincie Limburg dd. goedgekeurd door Bestendige Deputatie van de provincie Limburg op 24 mei 2012, publicatie BS op 5 juli 2012.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

Er zijn effectieve leden, met een minimum van drie. Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Zij beschikken ten volle over de lidmaatschapsrechten van de VZW.

De leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, noch hebben zij recht op een aandeel in de eventuele behaalde opbrengsten van de vereniging.

Een lid heeft bij het einde van zijn/haar lidmaatschap geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen, noch enige vergoeding hiervoor vorderen.

Alle leden verbinden zich ertoe de statuten te eerbiedigen en de beslissingen van de algemene vergadering en de Raad van Bestuur te aanvaarden. Ieder lid kan zijn ontslag indienen, hetzij met een aangetekend schrijven,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

hetzij met en eenvoudig schrijven of e-mail tegen ontvangstbewijs, gericht aan de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de aanvaarding door de Raad van Bestuur en zal in een register van leden worden ingeschreven.

Luik B - vervolg MOD 2.2

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De Raad van Bestuur kan jaarlijks overgaan tot het op punt stellen van de ledenlijst in functie van artikel 5. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Artikel 6  Verplichte vermeldingen

Alle documenten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, moeten minstens de naam van de vereniging vermelden, onmiddellijk voorafgegaan door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  VZW , en het adres van de zetel van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

Het lidmaatschap van de vereniging is gratis. Niettemin kan elk lid van de vereniging een toelage of bijdrage ter beschikking stellen van de vereniging.

TITEL IV. Algemene Vergadering

Artikel 8  Samenstelling

Artikel 9  Bevoegdheden

Eenieder die in naam van een vereniging meewerkt aan een in het vorige lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

TITEL III. Bijdragen of stortingen ten laste van de leden

De Algemene Vergadering van de vereniging bestaat uit alle stemgerechtigde leden. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen op de vergadering door een ander lid, mits geschreven volmacht. Elk lid zal nochtans niet meer dan twee volmachten mogen hebben.

De Algemene Vergadering bezit de breedste machten binnen het kader van de huidige statuten en de wet, en

heeft in het bijzonder de volgende bevoegdheden:

- het wijzigen van statuten;

- het benoemen en afzetten van bestuurders;

- het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

- het uitsluiten van een lid;

- het ontbinden van de vereniging en het bestemmen van het vermogen bij ontbinding;

- het benoemen en afzetten van commissarissen, en het bepalen van hun bezoldiging voor zover een bezoldiging

wordt toegekend;

- het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- het beslissen over alle gevallen waarin de statuten een besluit van de Algemene Vergadering

vereisen.

Op de Algemene Vergadering kunnen eveneens waarnemers, toegetreden leden of andere niet stemgerechtigden worden uitgenodigd door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of bij ontstentenis door de oudste aanwezige bestuurder. Is er geen bestuurder aanwezig, dan wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door het oudste aanwezige lid.

De Algemene Vergadering kan slechts beraadslagen over de agendapunten die zijn ingeschreven op de agenda zoals deze werden opgenomen in de oproepingen, tenzij alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zouden zijn en met eenparigheid zouden beslissen de agenda te wijzigen.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 10  Bijeenroeping

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

In dit laatste geval, roept de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na verzoek tot bijeenroeping. De Algemene Vergadering wordt gehouden uiterlijk op de veertigste dag na dit verzoek.

de statuten of wanneer ten minsten één vijfde van de leden het vraagt.

Elk jaar wordt een algemene vergaderingen gehouden:

- in mei, met minstens op haar agenda:

o verslag van de Raad van Bestuur  verlenen van kwijting aan de bestuurders

o goedkeuring van de rekeningen

o goedkeuring van de budgettaire ruimte voor de acties van het volgende jaar

o het benoemen (elke twee jaar) en afzetten van de leden van de Raad van Bestuur

o het bespreken van het definitief jaarprogramma en definitieve begroting voor het volgende jaar, met dien verstande dat er afwijkingen mogelijk zijn van het programma en de begroting mits goedkeuring van de Raad van Bestuur

o voor zover er bestuurdersmandaten zijn opengevallen, het opvullen van deze mandaten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11  Oproeping

Artikel 12  Stemming

De oproepingen voor de Algemene Vergadering zullen de leden toegestuurd worden door de voorzitter of diegene die zijn functie waarneemt, in naam van de Raad van Bestuur, ten laatste vijftien dagen voor de datum voorzien voor de vergadering.

Ze worden per post of per e-mail verzonden aan elk lid van de vereniging met leesbevestiging. Te dien einde zal het nieuwe lid, of het bestaande lid dat naliet zulks te doen het emailadres opgeven waarop deze uitnodiging dient verstuurd te worden. Bij gebreke aan opgave van e-mailadres, zal de uitnodiging persoonlijk overhandigd worden tegen ontvangstbewijs, hetzij per post worden verzonden.

Elk voorstel ondertekend door ten minste één twintigste van de leden over een voorwerp dat onder de

bevoegdheid valt van de Algemene Vergadering, moet op de agenda van de eerstvolgende vergadering gebracht worden.

Elk lid kan aanvragen om een agendapunt over een voorwerp dat onder de bevoegdheid valt van de Algemene Vergadering op de Algemene Vergadering te behandelen, en dit agendapunt dient op de agenda te worden gevoegd, voor zover de aanvraag schriftelijk tegen ontvangstbevestiging van de voorzitter, en ten minste vijf dagen vóór de datum van de Algemene Vergadering wordt ingediend.

Voor het wijzigen van de statuten is vereist dat deze wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping, en is tevens een 3/4 meerderheid vereist, tenzij de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht in welk geval een 4/5 meerderheid is vereist.

Bij het nemen van beslissingen mag niet afgeweken worden van de agenda, tenzij de statuten zulks uitdrukkelijk voorzien. Agendapunten varia kunnen enkel informatief zijn en geven niet de mogelijkheid enige beslissing te nemen, behoudens akkoord bij unanimiteit en aanwezigheid van alle stemgerechtigde leden.

Buitengewone algemene vergaderingen en tweede algemene vergaderingen die gehouden worden bij gebreke aan het bereiken van het quorum worden en per mail, en per aangetekende post verzonden.

Op de Algemene Vergadering heeft ieder stemgerechtigd lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (50% + 1) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

De oproepingen duiden plaats, dag en uur van de Algemene Vergadering aan, alsmede de agenda.

Het ontbinden van de vereniging vereist een 4/5 meerderheid.

De stemming zal gebeuren door een nominale roep, tenzij de voorzitter op eigen gezag of op vraag van de vergadering, bij gewone meerderheid, tot geheime stemming zou beslissen. Handelen de stemmingen over personen dan is de stemming geheim, behoudens eenparige beslissing van de vergadering om hiervan af te wijken.

Alle stemgerechtigde leden, zie artikel 5, hebben op de Algemene Vergadering één stem. Bij staking van stemmen is het voorstel afgewezen.

De akten betreffende de benoeming of de ambtsbeëindiging van de bestuurders, van de personen aan wie het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

dagelijks bestuur is opgedragen, desgevallend van de commissarissen en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, vermelden hun naam, hun voornamen, hun woonplaats, hun geboortedatum en plaats, of ingeval het rechtspersonen betreft, hun naam, hun rechtsvorm, hun ondernemingsnummer en hun zetel.

Artikel 13  Register

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt die worden opgenomen in een register dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden, ondertekend door de voorzitter en een andere bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand na haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

TITEL V. Raad van Bestuur  Dagelijks Bestuur

Artikel 14  Samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15 - Benoeming

Alle bestuurders van de Raad van Bestuur zijn stemgerechtigd. Alle eventuele genodigden op de Raad van Bestuur, en eventueel een handelskernenmanager, zijn niet stemgerechtigd.

Artikel 16  Duur en beëindiging

De Raad van Bestuur moet natuurlijke of rechtspersonen bevatten onder de volgende voorwaarden:

- minimum één bestuurder uit de handel

- minimum één bestuurder uit de horeca

- minimum één bestuurder uit de dienstensector

Bijkomend moet van bovenvermelde bestuurders minimum één bestuurder uit elk van de vernoemde deelkernen,

te weten Helchteren, Houthalen-Oost, Lillo en Meulenberg/Koolmijnlaan in de Raad van Bestuur zitten.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een

penningmeester. Met uitzondering van de functie van voorzitter, kan een bestuurder meerdere functies

cumuleren. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of, bij

ontstentenis, de oudste van de aanwezige bestuurders.

Verder kan de Raad van Bestuur een handelskernenmanager aanwerven.

De bestuurders worden aangesteld voor een bepaalde duur van twee jaar. Het mandaat eindigt na de Algemene Vergadering waarbij men zich over de vernieuwing van de Raad van Bestuur heeft uitgesproken. Het mandaat van bestuurder is evenwel onbeperkt hernieuwbaar.

De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 3 bestuurders, lid van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

De kandidaten moeten zich schriftelijk bekend maken bij de voorzitter van de Algemene Vergadering tegen ontvangstbewijs, en dit uiterlijk 5 dagen vóór de vergadering.

De Raad van Bestuur wordt uit de stemgerechtigde leden verkozen voor twee jaar, maar zijn te allen tijde afzetbaar. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Ook het verlies van hoedanigheid van lid, brengt van rechtswege verlies mee van de hoedanigheid als bestuurder.

De voorzitter en de bestuurders mogen slechts gekozen worden onder de leden van de VZW.

De opdracht van de bestuurders eindigt van rechtswege bij overlijden, ontslag, aftreding of afzetting.

Een bestuurder kan te allen tijde ontslag nemen door zijn ontslag via een aangetekend schrijven ter kennis te brengen aan de voorzitter. Het ontslag wordt definitief bij goedkeuring door de Algemene Vergadering en treedt onmiddellijk in werking tijdens de vergadering. De voorzitter deelt de goedkeuring van het ontslag mee via aangetekend schrijven.

Enkel de Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om bestuurders af te zetten. Indien het bestuursmandaat eindigt door het overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting, wordt door de Algemene Vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

De akten betreffende de benoeming, ontslagneming of afzetting van de bestuurders worden binnen de maand

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

nadat de beslissing genomen is, in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Zo er nog slechts één bestuurder is, zal deze dienen aan te blijven tot in zijn vervanging voorzien is.

Artikel 17  Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging, en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheden die haar door deze statuten en de wet zijn toegekend. De Raad van Bestuur beslist over de algemene strategie die de vereniging zal volgen en waakt over de uitvoering ervan. De Raad van Bestuur heeft initiatiefrecht in alle materies die betrekking hebben op de realisatie van het statutair doel van de vereniging

Zij beschikt over de breedste machten voor het administratief beheer van de vereniging. Alle bevoegdheden die door de wet of de statuten niet uitdrukkelijk zijn verleend aan de Algemene Vergadering, vallen onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 19  Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur legt ieder jaar en ten minste zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 21  Dagelijks Bestuur

Zij kan aan de Algemene Vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen. Dit reglement kan onder meer inhouden dat iedere deelkern jaarlijks kan beschikken over een minimumbedrag voor de organisatie van activiteiten per deelkern, tenzij de vertegenwoordiger van deze deelkern hier uitdrukkelijk van afziet. Deze afstand dient jaarlijks te worden bevestigd en te worden opgenomen in een verslag van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan het Dagelijks Bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, opdragen aan een externe, bijvoorbeeld en handelskernenmanager.

De voorzitter zit alle vergaderingen voor van de Raad van Bestuur. Hij beoordeelt in eerste instantie en coördineert alle zaken van de vereniging onder de autoriteit van de Raad van Bestuur. Hij voert de door de Raad van Bestuur genomen beslissingen uit en kwijt zich van alle taken die hem door de Raad van Bestuur zouden kunnen opgelegd worden.

De voorzitter vertegenwoordigt de vereniging jegens derden en mag haar ten deze titel verplichten, zonder een

voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur te moeten voorleggen, dit voor het ondertekenen van om het

even welk stuk, welke akte of welk document ook, en voor zover dit samen met een andere bestuurder gebeurt.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling en is bevoegd om alle daden van bestuur en beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden opdragen aan één of meerdere van zijn leden, of aan een derde, al dan niet personeelslid.

De Raad van Bestuur bepaalt in dat geval de omvang van de taken van deze persoon in het kader van het Dagelijks Bestuur en bepaalt de wijze waarop en de grenzen waarbinnen de persoon rechtshandelingen kan stellen in het kader van het Dagelijks Bestuur.

De Raad van Bestuur bepaalt tevens de plaats en de datum waarop een Algemene Vergadering plaatsgrijpt, en heeft eveneens de bevoegdheid een Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

De voorzitter bepaalt het verloop van de vergadering, en bepaalt welke externen de vergadering eventueel zullen bijwonen.

Het gezag van de voorzitter is te allen tijde onderworpen aan de controle en aan de richtlijnen van de Raad van Bestuur.

Artikel 20  Ondervoorzitter  secretaris en penningmeester.

In het geval de voorzitter afwezig is, zal de ondervoorzitter de functies van de voorzitter uitoefenen. De ondervoorzitter beschikt over alle machten en vervult alle functies van de voorzitter wanneer hij deze vervangt, en is eveneens onderworpen aan alle beperkingen opgelegd aan de voorzitter.

De ondervoorzitter vervult alle andere opdrachten of functies die door de voorzitter of de Raad van Bestuur zouden opgelegd worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Zo noch de voorzitter, noch de ondervoorzitter voor meer dan één maand beschikbaar zijn, zal de oudste bestuurder in bestuursjaren de taken tijdelijk op zich nemen, en zo spoedig mogelijk een Raad van Bestuur bijeenroepen die zal voorzien in de vervanging van de onbeschikbare voorzitter en ondervoorzitter.

Wanneer er een externe wordt aangetrokken om het Dagelijks Bestuur uit te voeren, neemt deze externe ook de taken van secretaris en penningmeester op zich, onder blijvend toezicht van de Raad van Bestuur.

Artikel 21  Bijeenroeping

De Raad van Bestuur zal, behoudens eventueel voor de maanden juli en augustus, elke maand samenkomen. Plaats en uur worden door de Raad van Bestuur zelf beslist. Andere vergaderingen kunnen door de voorzitter worden bijeengeroepen zo dikwijls het belang van de vereniging zulks vereist.

De voorzitter is gehouden de Raad van Bestuur bijeen te roepen op verzoek van twee leden van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 22  Oproeping

Artikel 23  Stemming

Artikel 24  Register

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden met de voorzitter, minstens 8 dagen voor de gewenste datum van inkijk.

Voor elk bijeenkomst van de Raad van Bestuur zal de oproeping aan de bestuurders worden gestuurd per e-mail, en dit ten minste drie dagen voor de datum van de bijeenkomst, behalve in spoedeisende gevallen waarbij de termijn aan de waardering van de voorzitter zal worden overgelaten. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

De Raad van Bestuur beraadslaagt geldig indien ten minste 50% + 1 van de stemgerechtigden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De bestuurders kunnen zich laten vertegenwoordigen op de vergaderingen van de Raad van Bestuur door een andere bestuurder, mits geschreven volmacht. De volmacht kan verleend worden per identificeerbare e-mail of fax, geadresseerd aan een ander lid van de Raad van Bestuur. Elk lid zal nochtans niet meer dan één volmacht mogen hebben.

De Raad van Bestuur tracht in consensus tot een beslissing te komen. De beslissingen worden evenwel genomen met een gewone meerderheid van stemmen (50% + 1) van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter en de leden die het wensen. Deze notulen worden opgenomen in een register dat op de zetel van de vereniging gehouden wordt. Afschriften van de notulen worden aan de bestuurders overgemaakt door de voorzitter.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

De aanwezigheid op de bijeenkomst doet de eventuele gebreken in de oproeping teniet.

In geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

TITEL VI. REKENINGEN EN BUDGETTEN

Artikel 25  Maatschappelijk jaar

Het maatschappelijk jaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 26  Begroting - Jaarrekening

Elk jaar bespreekt de Raad van Bestuur het jaarprogramma en de budgetten voor het volgend jaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Elk jaar, en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting voor de uitgaven voor het begonnen jaar vast, en onderwerpt dit aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

TITEL VII. BOEKHOUDING

Artikel 27

De boekhouding van de vereniging wordt gevoerd door de handelskernenmanager al dan niet met bijstand van een extern boekhoudkantoor, of door een extern boekhoudkantoor, overeenkomstig de beslissing van de Raad van Bestuur.

Zijn aanwezig:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De bepalingen aangaande het voeren van de boekhouding van een vereniging zonder winstoogmerk, zoals bepaald in de VZW-wet dd. 27 juni 1921 dienen te worden gerespecteerd.

TITEL VIII. ONTBINDING

Artikel 28

De ontbinding van de vereniging kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken mits een 4/5e meerderheid.

De bepalingen in verband met de ontbinding van vennootschappen, zoals bepaald in de VZW-wet dd. 27 juni 1921 dienen te worden gerespecteerd.

TITEL IX. ALGEMEEN

Artikel 29

Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld volgens de wet.

Gedaan te Houthalen-Helchteren op de stichtingsvergadering op 13/05/2015.

Deze akte is opgemaakt in vier originele exemplaren.

De Stichtende leden,

ALGEMENE VERGADERING dd 13/05/2015

De Algemene Vergadering beslist bij gewone meerderheid over het bestemmen van het vermogen, met dien verstande dat het netto-actief in elk geval gebruikt dient te worden voor een belangeloze doelstelling die aansluit bij het doel van de vereniging.

De Algemene Vergadering stelt bij gewone meerderheid één of meerdere vereffenaars aan die hun opdracht

zullen vervullen krachtens een besluit te nemen door de Algemene Vergadering met gewone

meerderheid.

1. Keunen Aldegonda Maria, Weg naar Zwartberg 61, 3670 Meeuwen, 47.08.03.022.58, Belg

2. Coomans Kelly, Broekstraat 40a, 3530 Houthalen-Helchteren, 80.08.08.100.38, Belg

3. Vangeneugden Roger, Hofstraat 94, 3530 Houthalen-Helchteren, 55.08.18.019.70, Belg

4. Alfarano Gery, Weg naar Bijloos, 3530 Houthalen-Helchteren, 77.04.29.003.93, Belg

5. Ombelets Ghislain, Het Steegje 9, Houthalen-Helchteren, 56.01.29.185.31, Belg

1. Keunen Aldegonda Maria, Weg naar Zwartberg 61, 3670 Meeuwen, 47.08.03.022.58, Belg

2. Coomans Kelly, Broekstraat 40a, 3530 Houthalen-Helchteren, 80.08.08.100.38, Belg

3. Vangeneugden Roger, Hofstraat 94, 3530 Houthalen-Helchteren, 55.08.18.019.70, Belg

4. Alfarano Gery, Weg naar Bijloos, 3530 Houthalen-Helchteren, 77.04.29.003.93, Belg

5. Ombelets Ghislain, Het Steegje 9, 3530 Houthalen-Helchteren, 56.01.29.185.31, Belg

Alle stichtende leden zijn aanwezig zodat de Algemene Vergadering geldig kan beslissen en beraadslagen.

Mevrouw Keunen Maria wordt aangesteld als voorzitter van de Algemene Vergadering voor een periode van twee jaar.

Onmiddellijk na de oprichting van de VZW wordt beslist leden, die zich aanmelden bij de Raad van Bestuur en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

binnen de voorvermelde gebiedsomschrijving liggen, toe te staan als effectieve leden.

Hierna gaat de Algemene Vergadering unaniem over tot de benoeming van volgende bestuurders in de Raad van Bestuur voor een periode van twee jaar:

1. Keunen Aldegonda Maria, Weg naar Zwartberg 61, 3670 Meeuwen, 47.08.03.022.58, Belg

2. Coomans Kelly, Broekstraat 40a, 3530 Houthalen-Helchteren, 80.08.08.100.38, Belg

3. Vangeneugden Roger, Hofstraat 94, 3530 Houthalen-Helchteren, 55.08.18.019.70, Belg

4. Alfarano Gery, Weg naar Bijloos, 3530 Houthalen-Helchteren, 77.04.29.003.93, Belg

5. Ombelets Ghislain, Het Steegje 9, 3530 Houthalen-Helchteren, 56.01.29.185.31, Belg

De voorzitter,

Keunen Maria

Zijn aanwezig:

De voorzitter

Keunen Maria

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

VZW Handelaars Deelkernen Houthalen-Helchteren

Centrum-Zuid 1111

3530 Houthalen-Helchteren

1. Keunen Aldegonda Maria, Weg naar Zwartberg 61, 3670 Meeuwen, 47.08.03.022.58, Belg

2. Coomans Kelly, Broekstraat 40a, 3530 Houthalen-Helchteren, 80.08.08.100.38, Belg

3. Vangeneugden Roger, Hofstraat 94, 3530 Houthalen-Helchteren, 55.08.18.019.70, Belg

4. Alfarano Gery, Weg naar Bijloos, 3530 Houthalen-Helchteren, 77.04.29.003.93, Belg

5. Ombelets Ghislain, Het Steegje 9, 3530 Houthalen-Helchteren, 56.01.29.185.31, Belg

VZW Handelaars Deelkernen Houthalen-Helchteren

Centrum-Zuid 1111

3530 Houthalen-Helchteren

De Raad van Bestuur komt bijeen en volgende personen worden unaniem benoemd als:

- Voorzitter, mevrouw Keunen Maria, voornoemd

- Ondervoorzitter, de heer Alfarano Gery, voornoemd

- Secretaris, de heer Vangeneugden Roger, voornoemd

- Schatbewaarder, de heer Ombelets Ghislain, voornoemd

DE RAAD VAN BESTUUR dd 13/05/2015

Coordonnées
HANDELAARS DEELKERNEN HOUTHALEN-HELCHTEREN V…

Adresse
CENTRUM-ZUID 1111 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande