HASPENGOUW16

Association sans but lucratif


Dénomination : HASPENGOUW16
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.517.371

Publication

30/05/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel

21 MEI 2013

tP 1-16Mre~T

111

Ifijlagenbi j liët llelgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr ; 0840.517.371

Benaming

(voluit) : Haspengouwl6

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Eynestraat 1, 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : Ontslagnemingen en benoemingen

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van de VZW Haspengouw16 van 11 februari 2013.

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van de volgende bestuurder:

- de secretaris: Bruno Vandergeten, Rauwstraat 28, 3870 Heers.

Vervolgens beslist de algemene vergadering volgende personen te benoemen tot:

- bestuurder en secretaris: Jeroen Schroyen, Gestelstraat 16, 3560 Lummen;

- bestuurder en materiaalmeester: Raf Vanschoenwinkel, Colenstraat 9, 3840 Borgloon

De benoemingen worden door iedereen aanvaard,

Dirk Keunen Kristof Duchateau

Voorzitter Ondervoorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

07/11/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111 11 11 I1 111 1ll 1 l II l

*11167518*

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 !-1 2oUa

Ondememingsnr : . . Benaming ~

(voluit) : Haspengouwl 6

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Eynestraat 1, 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : Oplichting VZW

Tussen ondergetekenden, zijde natuurlijke personen:

-Duchateau Kristof Marie, wonende te 3800 Sint-Truiden (Zepperen), Roosbeekstraat 62, geboren op 5 januari 1975 te Sint-Truiden;

Keunen Dirk Marie, wonende te 3800 Sint-Truiden (Zepperen), Eynestraat 1, geboren op 8 september 1966 te Sint-Truiden

Vandergeten Bruno Marie, wonende te 3870 Heers (Horpmaal), Rauwstraat 28, geboren op 24 januari 1968 te Sint-Truiden

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet

van 27 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten

als volgt luiden:

1) De vereniging wordt vzw Haspengouwl6 genoemd

2) De zetel van de vereniging is gevestigd te 3800 Sint-Truiden, Eynestraat 1, gerechtelijk arrondissement Hasselt.

3) De vereniging stelt zich tot doel: de beoefening, bevordering en verspreiding van de 4x4-sport in de meest ruime betekenis van het woord, zowel op sportief, technisch, educatief en recreatief gebied. De vereniging beoogt evenzeer actieve als passieve liefhebbers van het 4x4 voertuig. Zij engageert zich tot de studie, bevordering en ontwikkeling van alle veiligheidsaspecten betreffende 4x4 voertuigen en hun piloten.

Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen: de organisatie van wedstrijden, rondritten, ruilbeurzen, bekwaamheids- en veiligheidsproeven. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten alle tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezelijking van haar doel. De vereniging kan haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt. De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen bezitten of verkrijgen en alle rechtshandelingen verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezelijking van haar doel. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de

verwezelijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.De vereniging distantieert zich van elke politieke of ideologische strekking. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

4) De vzw bestaat uit werkende en toegetreden leden. Er zijn minimum drie werkende leden. Er is geen maximum aantal leden bepaald. De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van de werkende leden. Een kandidaat-werkend lid moet bereid zijn de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2011- Annexes du Moniteur belge

De procedurele voorwaarden voor de toetreding als werkend lid in de vzw maken deel uit van het huishoudelijk reglement Elk werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw.

Een werkend lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid. De werkende leden zijn een jaarlijkse bijdrage verschuldigd. De raad van bestuur bepaalt jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag. De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden, moeten deze binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vzw.

De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur. De vzw moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en de instanties, bovendien de afschriften of uitreksels uit de register verstrekken welke zij nodig achten.

5) De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van de toegetreden leden. De werkende leden kunnen de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder toestemming van de toegetreden leden. Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Hel lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid. De toegetreden leden zijn een jaarlijkse bijdrage verschuldigd. De raad van bestuur bepaalt jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag. De bijdrage kan steeds vrij gewijzigd worden zonder raadpleging en toestemming van de toegetreden leden.

6) De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Elk werkend lid heeft het recht

zich te laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering. De bevoegdheden van de algemene

vergadering zijn:

- de goedkeuring van de statuten,

- de goedkeuring van een wijziging van de statuten,

- de benoeming en afzetting van bestuurders,

- kwijting verlenen aan bestuurders,

- goedkeuring van de begroting en de rekeningen,

- de ontbinding van de vzw

- de benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden,

- de uitsluiting van een (werkend)lid,

- de omzetting van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk,

- het opstellen en goedkeuren van het huishoudelijk reglement.

7) De algemene vergadering moet minimum eenmaal per jaar worden samengeroepen door de de raad van bestuur, binnen de de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen indien dit nodig wordt geacht. De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden erom verzoekt. De raad van bestuur roept alle werkende leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt minimum acht dagen voor het tijdstip waarop de algemene vergadering zal plaatsvinden. De oproeping gebeurt schriftelijk en bevat datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter of secretaris. Elk voorstel, ondertekend door minimum 1/20 van de werkende leden, moet op de agenda geplaatst worden. De algemene vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elk werkend lid heeft één stem. De beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt de bijzondere meerderheid toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De beslissingen van elke algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de algemene vergadering door toezending van een kopie van de notulen.

MOD 2.2

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2011- Annexes du Moniteur belge

8) De raad van bestuur wordt voorgezeten Boorde voorzitter. Een bestuurder kan geen volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen op een samenkomst van de raad van bestuur. De vereniging telt minimum drie bestuurders. Er is geen maximum aantal bepaald. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden. De algemene vergadering benoemt de bestuurders. De benoeming van de bestuurders gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De stemming over de benoeming van de bestuurders is geheim. De bestuurders worden voor onbepaalde duur benoemd. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering horen. De raad van bestuur kan haar bevoegdheden bij gewone beslissing delegeren. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als gollege uit. De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter. Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen binnen de raad van bestuur over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld. De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de raad van bestuur door toezending van een kopie van de notulen. Indien een bestuurder een bestuursfout begaat, kan er geen interne aansprakelijkheidsvordering vanuit de vzw tegen hem of haar worden ingesteld. Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door het ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid, zijnde een 213-meerderheid. De stemming van de afzetting van een bestuurder is geheim. Het mandaat van een bestuurder lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

9) De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan het dagelijks bestuur. De bestuurders worden benoemd door de raad van bestuur. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de bestuurders. De dagelijks bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen een vzw stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de vzw in en buiten de rechte vertegenwoordigen. De dagelijkse bestuurders oefenen hun bevoegdheden uit als college. Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. Elke dagelijkse bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. De afzetting van een dagelijks bestuurder gebeurt bij gewone meerderheid van de bestuurders. Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks bestuurder.

10) De vzw wordt vertegenwoordigt in rechte of ten overstaan van derden door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders.

11) Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot 31 december en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vzw en zal eindigen op 31 december 2011. De raad van bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en begroting op. De jaarrekening en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Een exemplaar van de begroting en jaarrekening wordt aan de uitnodiging voor de algemene vergadering gehecht. Na goekeuring van de jaarrekening en de begroting legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders.

12) De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig ontbonden worden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 213 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere

meerderheid van 4/5 van cie aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

13) De bestemming van het nettoactief wordt vastgesteld door de algemene vergadering of door de vereffenaars.

MOD2.2

Luik B - Vervolg



MOD 2.2

14) Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

15) Deze statuten werden overeengekomen en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Sint-Truiden (Zepperen) op 20 oktober 2011

De stichtende leden van Haspengouwl6 benoemen volgende personen tot de raad van bestuur.

Dirk Keunen, wonende te 3800 Sint-Truiden, Eynestraat 1, geboren op 8 september 1966 te Sint-Truiden tot voorzitter.

Kristof Duchateau, wonende te 3800 Sint-Truiden, Roosbeekstraat 62, geboren op 5januari 1975 te Sint-Truiden tot ondervoorzitter.

Bruno Vandergeten, wonende te 3870 Heers, Rauwstraat 28, geboren op 24 januari 1968 te Sint-Truiden tot secretaris.

Zepperen, 20 oktober 2011

Getekend

de oprichters: Dirk Keunen, Kristof Duchateau, Bruno Vandergeten

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persof o)n( en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij-het Belgisch-Staatswad---07f11f-2011- *nnexes-du-Moniteur-belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblom

Coordonnées
HASPENGOUW16

Adresse
EYNESTRAAT 1 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande