HASSELTSE DIENSTENCOMBINATIE, AFGEKORT HADICO

Association sans but lucratif


Dénomination : HASSELTSE DIENSTENCOMBINATIE, AFGEKORT HADICO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.474.575

Publication

19/09/2014
ÿþ [Lltra à In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

iv ksnOPHANDtL

te ANTWERPEN

I SËP. 2014

-

:en*

Griffie

Illi!1,111IIll q11,11.91'*111111

Vot behoi. 1111

aan I Belgi Staats

Benaming: Hasseltse Dienstencombinatie afgekort HADICO

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Koningin Astridlaan 13, 3600 Hasselt

Ondernemingsnr : 844474575

Voorwerp akte: Adreswijziging

Uittreksel van de algemene vergadering van dd. 17.06.2014 De algemene vergadering gaat akkoord met de adreswijziging van de maatschappelijke zetel van Koningin Astridlaan 13, 3500 Hasselt naar Maastrichterstraat 49 postbus 38, 3500 Hasselt

Getekend Eric Devisscher, 18 julii 2014 Voorzitter Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

28/03/2012
ÿþ M0D 2,2

L rire

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 6 -03- 2012

HASSELT

Griffie

Voor-

behouder aan hot Belgisch

5taatsblai

" iaoeae~~*

Ondernemingsnr: 4=1.. ete ~+`- ti ""ls- `' S

Benaming

(voluit) : Hasseltse Dienstencombinatie

(verkort) : HADICO

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Koningin Astridlaan 13, 3500 HASSELT

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen de ondergetekenden, stichtende leden:

Eric DEVISSCHER, geboren te Brugge op 21/11/1954, en wonend te 3500 Hasselt, Ertbeekstraat 25; Toon HERMANS, geboren te Hasselt op 1410111954, en wonend te 3500 Hasselt, Putvennestraat 80; -Jasmine MAMNICKI, geboren te Genk op 31/07/1960 en wonend te 3600 Genk, Vennestraat 127 bus 22; Herman MEERS, geboren te Tongeren op 05/06/1966, en wonend te 3770 Vlijtingen, Deken Gelaesplein

20;

-Iris VANDEWEGHE, geboren te Antwerpen op 18/09/1962 en wonend te 3500 Hasselt, Schiidknapenstraat

17;

-David WELLENS, geboren te Koersel op 22/01/1969, en wonend te 3290 Diest, Kortestraat 3

Is overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zander winstoogmerk en de stichtingen, zoals laatst gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003, 22 december 2003 en 9 juli 2004, hierna de vzw-wet genoemd.

Als onderdeel van deze overeenkomst stellen de bovenvermelde personen de hierna vermelde statuten op die zullen gelden als statuten van deze vereniging

Titel I : NAAM, ZETEL,DOEL,DUUR

Artikel 1  Naam en maatschappelijke zetel van de vereniging

Re vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd: "Hasseltse Dienstencombinatie", afgekort HADICO vzw.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3500 Hasselt, Koningin Astridlaan 13. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd arrondissement. In geval van wijziging van het adres van de zetel wordt de beslissing genomen door de Algemene Vergadering,

Artikel 2  Doelstellingen en duur van de vereniging

De VZW wordt opgericht voor onbepaalde duur, zij kan op ieder moment worden ontbonden.

Het doel van de vereniging is tweeledig.

Enerzijds wil de vereniging duurzame tewerkstelling aanbieden aan personen die behoren tot de kansengroepen: kortgeschoolden, langdurig werklozen, personen met arbeidshandicap, personen die steun ontvangen vanwege het OCMW, ouderen, anderstaligen enz,, ten einde hun individuele situatie te verbeteren en hun rechten op deelname aan het maatschappelijk verkeer te ondersteunen.

Anderzijds wil de vereniging een uitgebreide dienstverlening verzekeren aan privé-personen, scholen, lokale besturen, non-profitorganisaties en ondernemingen

Artikel 3  Activiteiten

De vereniging kan tevens alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het doel. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, met inbegrip van het verwerven van roerende en onroerende eigendommen. Kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel verrechtvaardigen.

Eventuele opbrengsten uit de activiteiten zullen te allen tijde volledig worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Titel Il : LEDEN

Artikel 4  Leden

Bijlagen bij fièt Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging is samengesteld uit werkende leden, die in deze statuten onveranderlijk zullen worden benoemd als leden. Het aantal leden mag niet lager zijn dan drie. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan deze leden.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, elke natuurlijke persoon die de doelstelling van de vereniging onderschrijft. De leden zijn verplicht de belangen van de vereniging na te streven. De leden zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven. Ook zijn de leden verplicht bij wijziging van hun gegevens, deze gegevens zonder verwijl kenbaar te maken aán de Raad van Bestuur.

De oprichters komen bijeen in een eerste buitengewone Algemene Vergadering en duiden volgende personen aan als lid van de Raad van Bestuur.

De bestuurders moeten bij de uitoefening van hun mandaat rekening houden met de bevoegdheden, bepaald in artikel 10 van deze statuten

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd,

Artikel 5  Ontslag van leden

Ontslag van een lid kan gebeuren op een van de hieronder beschreven manieren.

Vrijwillig ontslag , dat schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur wordt meegedeeld. Dit kan te allen tijde gebeuren.

Door overlijden of rechtsonbekwaamheid van het lid-natuurlijke persoon.

Door uitsluiting door de Algemene Vergadering overeenkomstig de voorwaarden van artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Het lid dat om welke reden dan ook zijn hoedanigheid van lid verliest, en/of zijn rechtsopvolgers, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vzw, noch op de door hem afgestane voorwerpen of goederen noch op terugbetalingen van de eventuele gestorte bedragen.

Titel III : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 6  De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid en / of verhindering, door de persoon die hem ingevolge de statuten vervangt in de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden;

Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid en /of verhindering door een daartoe voor die gelegenheid door de Algemene Vergadering aangeduide persoon.

Er mogen te allen tijde personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke expertise of vaardigheden om de Algemene Vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen. Deze personen beschikken niet over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 7 -- De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Ze heeft de bevoegdheid om

" Leden te aanvaarden of uit te sluiten

" Bestuurders te benoemen of af te zetten

" De jaarlijkse begroting en jaarrekening goed te keuren

" Kwijting aan de bestuurders te verlenen

" De vereniging om te zetten in een vennootschap met sociaal oogmerk

.De vereniging te ontbinden

'Alle gevallen waarin deze statuten een beslissing van de Algemene Vergadering eisen

Artikel 8 : De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen als ten minste een vijfde van de leden hierom verzoekt. teder jaar moet ten minste een jaarvergadering worden gehouden, in de loop van de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar

Alle leden worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging gebeurt bij gewone post of e-mail en vermeldt dag, uur , de plaats en de agenda van de Algemene Vergadering. De oproepingsbrief wordt in naam van de Raad van Bestuur ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid en/of verhindering door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De vergadering kan alleen beslissen over zaken die op de dagorde staan. Ieder voorstel, ondertekend door minstens één vijfde van de leden, moet worden toegevoegd aan de dagorde.

Er mag op de Algemene Vergadering niet worden afgeweken van de agenda tenzij alle leden van de vereniging, aanwezig of vertegenwoordigd op de Algemene Vergadering, hiermee akkoord gaan.

Artikel 9 : STEMRECHT  Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering

Ieder lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist.

Behoudens de gevallen waarvoor de wet van 27 juni 1921 bijzondere meerderheden bepaalt, kan de Algemene Vergadering rechtsgeldig beslissen indien ten minste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Als de vergadering niet geldig kan zetelen wordt er opgeroepen tot een nieuwe zitting pinnen een termijn van vijftien dagen; voor deze nieuwe zitting is er geen aanwezigheidsquorum vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemming is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Over een wijziging van de statuten kan de Algemene Vergadering rechtsgeldig beslissen voor zover de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping, en voor zover ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Een wijziging kan alleen warden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor een wijziging van het doel wordt de procedure, omschreven in voorgaande, gevolgd, met dit verschil dat voor een wijziging van het doel een vierkijfde meerderheid vereist is.

Indien op de eerste vergadering het aanwezigheidsquorum niet bereikt is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die rechtsgeldig kan beraadslagen en besluiten nemen met de meerderheden bedoeld in het eerste lid van deze paragraaf ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag evenwel niet worden gehouden binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een speciaal register ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die dat wensen. Dit register dient op de zetel van de vereniging te blijven en is ter inzage van de leden.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden bezorgd aan alle leden van de vereniging.

Titel IV ; RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders

De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering, al dan niet uit hun midden, gekozen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en zijn te allen tijde door de Algemene Vergadering met dezelfde meerderheden afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit , en hebben geen persoonlijke verplichting ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun ontvangen mandaat.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en een penningmeester.

De Raad van Bestuur komt bijeen na oproeping door de voorzitter. De uitnodiging gebeurt bij gewone post of e-mail en vermeldt dag, uur, plaats en de agenda, Op vraag van minstens één derde van de bestuurders, is de voorzitter verplicht de Raad van Bestuur bijeen te roepen.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zich op de vergadering van de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Raad van Bestuur. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Ais de Raad van Bestuur niet geldig kan zetelen wordt er opgeroepen tot een nieuwe zitting binnen een termijn van vijftien dagen; voor deze nieuwe zitting is er geen enkel aanwezigheidsquorum vereist,

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen van beheer of van beschikking te stellen die de vereniging aanbelangen. Alle handelingen die niet door de wet en deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, vallen onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Het optreden in rechte, ais eiser of als verweerder, wordt namens de vereniging verricht door de Raad van Bestuur, vertegenwoordigd door de voorzitter.

Iedere handeling die de vereniging verbindt, alle bevoegdheden en volmachten van de verenigingen worden, bij gebreke van delegatie gegeven bij een speciale beslissing van de Raad van Bestuur, getekend door de voorzitter en de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur, die zich ten overstaan van derden niet moet verrechtvaardigen met een voorafgaande beslissing van de raad.

De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op, waarbij ondermeer uitdrukkelijk bepaald kan worden welke van haar bevoegdheden, en onder welke voorwaarden, zij overdraagt aan derden. De Raad van Bestuur kan dit huishoudelijk reglement te allen tijde wijzigen of intrekken.

Persoonlijke dossiers dienen door de Raad van Bestuur en door de Algemene Vergadering vertrouwelijk worden behandeld.

Titel V : BEGROTINGEN  REKENINGEN -- CONTROLE

Artikel 11 : Ieder jaar, uiterlijk in de loop van de maand juni, worden de rekeningen van het afgelopen jaar opgesteld. De begroting van het komende jaar dient voor 15 december voor aanvang van boekjaar worden opgesteld. De begroting dient voor einde van het jaar voorafgaand aan het werkingsjaar worden goedgekeurd. De jaarrekening dient ter goedkeuring voorgelegd aan de gewone Algemene Vergadering ten laatste binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Voor het eerste werkingsjaar loopt het boekjaar vanaf oprichting tot 31 december . Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Tite! V : ONTBINDING

Artikel 12 : Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet,

In geval van ontbinding van de vereniging, benoemt de Algemene Vergadering die de ontbinding heeft beslist, indien nodig, de vereffenaars. De Algemene Vergadering bepaalt tevens hun bevoegdheden en draagt de goederen en waarden, na aanzuivering van de schulden van de ontbonden vereniging, over aan een vereniging met vergelijkbaar sociaal doel, conform de VZW-wet,

TITEL VI: SLOTBEPALING

~

MOD 2,2

Luik B w Vervolg

Artikel 13 : Alle andere punten die niet voorzien zijn door de statuten worden geregeld overeenkomstig de' wet.

Opgemaakt in evenveel exemplaren als er oprichters zijn, en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de oprichtingsvergadering, gehouden te Hasselt, op 16 maart 2012.

De oprichters,

Eric Devisscher, voorzitter

Jasmine Mamnicki, secretaris

David Wellens, penningmeester

Toon Hermans,

Herman Meers,

Iris Vandeweghe,

De Algemene Vergadering heeft op 16/3/2013 beslist om als bestuurders aan te stellen:

- E=ric Devisscher, Ertbeekstraat 25 te 3500 HASSELT, voorzitter, Belg

- David Wellens, Kortestraat 3 te 3290 DIEST, penningmeester, Belg

- Jasmine Mamnicki, Vennestraat 127 bus 22 te 3600 GENK, secretaris, Belg.

Eric Devisscher wordt belast en gemandateerd om de nodige handelingen te verrichten, die oodzakelijk zijn voor de oprichting van de vzw..

Getekend : Eric DevGsscher, voorzitter

,Taen3ne Mamicka., secretaris

David Wellens, penni.r_gnl`-ester

Todi Permans, oprichter

Hermas Meers, oprichter

Iris Vandeweshe, oprichter'

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

4

.r

~ n~~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HASSELTSE DIENSTENCOMBINATIE, AFGEKORT HADICO

Adresse
KONINGIN ASTRIDLAAN 13 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande