HEBE

Association sans but lucratif


Dénomination : HEBE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 465.820.031

Publication

19/08/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11

151 009

eergelegd ter griffie der rechtbank

y. koophandel Antwerpen, afd. Tongeren

1 0 -et- 2015

griferiffie

Ondememingsnr ; 0465.820.031

Benaming

(voluit) : Hebe

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boorsemstraat 2, 3630 Maasmechelen

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING EN WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering,geldiq samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake aanwezigheid en meerderheid heeft in haar zitting op 2 februari 2015 besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande. Nieroor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande beschouwd worden.

HEBE V.Z.W

STATUTEN

TITEL. I : NAAM - ZETEL -- DOEL - DUUR

Artikel 1:De vereniging draagt de naam: vzw HERE.

Artikel 2:De zetel van de vereniging is gevestigd op de Boorsemstraat 2 te 3630 Maasmechelen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Artikel 3:De vereniging heeft tot doel : het oprichten en beheren van een sociale werkplaats als maatwerkbedrijf en/of een arbeidszorgcentrum om alzo werk, begeleiding en opleiding te verschaffen aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt met het oog op hun professionele integratie.

Dit doel wil zij realiseren in het kader van sociale economie en volgens de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Artikel 4:De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijden ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering.

TITEL Il: LIDMAATSCHAP

Artikel 5:Het aantal leden moet tenminste drie bedragen,

Tot de vereniging kan toetreden al wie door de algemene vergadering aanvaard wordt in overeenstemmming met deze statuten. De algemene vergadering beslist geheim en autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar beslissing niet te motiveren.

Artikel 6:Het lidmaatschap eindigt;

a.Door ontslagneming van het lid; dit ontslag dient per brief of per e-mail aan de voorzitter medegedeeld te

warden;

b.Door overlijden of rechtsonbekwaamheid

c.ingevolge een beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 7: Het lidmaatschap mag niet langer duren dan zes jaar, doch is hernieuwbaar. De leden blijve evenwel in functie tot in hun vervanging of bevestiging is voorzien.

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 8: Degene die, om welke reden ook, zijn hoedanigheid van lid verliest, noch zijn erfgenamen, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging. Zij mogen de terugbetaling van de gestorte sommen niet vorderen, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving vragen.

Artikel 9: De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. In geen geval zijn zij persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10:De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden, in deze statuten ook leden" genoemd,

Er zijn geen toegetreden leden.

Aan de leden komt volheid van lidmaatschap toe, met inbegrip van het stemrecht op de algemene

vergadering.

De vereniging heeft de volgende leden in de algemene vergadering:

Categorie A:

- de vzw SBM, met maatschappelijke zetel te 3630 Maasmechelen,

Boorsemstraat 2, vertegenwoordigd door de voorzitter en de ondervoorzitter van de raad van bestuur van de vzw SBM, elk met één stem.

- één lid van de raad van bestuur van vzw SBM, met stemrecht

- de directeur van de vzw SBM, met stemrecht

Categorie B:

- de gemeentelijke ambtenaar bevoegd voor de lokale economie

Categorie C:

- minimaal vier en maximaal zes leden, te coöpteren door de leden van

categorie A en categorie B op basis van hun expertise Inzake bedrijfsvoering,

HRM-beleid en sociale economie.

De voorzitter en de ondervoorzitter van de raad van bestuur van vzw SBM zijn van rechtswege respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de algemene vergadering van de vereniging.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij afwezigheid door de ondervoorzitter, en als deze ook afwezig is, door het oudste aanwezige lid,

Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van dezelfde categorie, Een geschreven volmacht wordt aan de voorzitter voor de aanvang van de vergadering overhandigd, Ieder kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering:

Artikel 11: De algemene vergadering is bevoegd voor:

-statuutwijzig ing en;

-uitsluiting van leden;

-de benoeming en afzetting van bestuurders;

-de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

-het bepalen van het algemene beleid van de vereniging:

-de kwijting aan de bestuurders;

-de omzetting van de vzw in een VSO

Artikel 12:De Algemene Vergadering wordt éénmaal per jaar samengeroepen ( voor 1 juli) door de Raad

van Bestuur, Op deze samenkomst worden onder meer de rekening van afgelopen jaar en de begroting voor het komende jaar ter goedkeuring voorgelegd.

De raad van bestuur kan buitengewone algemene vergaderingen beleggen, telkens als zij dit nodig acht. De raad van bestuur moet daartoe overgaan wanneer één vijfde van de leden daarom per brief of per e-mail verzoeken bij de voorzitter, met opgave van de besproken agenda. De gevraagde samenkomst dient plaats te -vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Artikel 13:De leden worden per brief óf per e-mail opgeroepen, tenminste acht dagen voor de algemene vergadering. De oproep omvat de agenda. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 14:De algemene vergadering beslist geldig welk ook het aantal aanwezigen is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen. Blj staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Indien er wordt gestemd over een statutenwijziging, kan de algemene vergadering enkel op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er een meerderheid van twee derde van stemmen wordt bekomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel van de vzw, dient er een meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden bereikt te worden.

Indien er geen 2/3 van de leden aanwezig is, dient er een tweede vergadering bijeen te worden geroepen. Deze mag niet binnen de 15 dagen worden gehouden. Op deze vergadering geldt de 2/3 regel inzake aanwezigheid niet meer.

Artikel 15:De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging

bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en secretaris van de vereniging.

Elk lid van de vergadering ontvangt een afschrift van de notulen binnen één maand na de samenkomst

TITEL 1V: DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16:De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering onder haar leden voor een termijn van zes jaar, telkens gelijklopend met de aanduiding van de

leden van de vzw SBM. De raad van bestuur bestaat tenminste uit drie bestuurders. De raad van

bestuur bestaat steeds maximum uit één persoon in aantal minder dan de algemene vergadering. De bestuurders handelen als college.

De raad van bestuur beslist geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Artikel 17:De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door kennisgeving aan de raad van bestuur per brief of per e-mail,

ledere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

De bestuurders zijn herverkiesbaar. Indien het aantal bestuurders Is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel t8:De voorzitter en de ondervoorzitter van de algemene vergadering zijn van rechtswege respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de raad van bestuur.

De bevoegde ambtenaar voor lokale economie binnen de gemeentelijke administratie, of diens gevolmachtigde, wordt van rechtswege toegevoegd aan de raad van bestuur als lid met adviserende stem. Hij treedt op als secretaris van de raad van bestuur, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 19:De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de

ondervoorzitter, en als deze ook afwezig is, door de oudste aanwezige. bestuurder.

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder van dezelfde categorie. Een

geschreven volmacht wordt aan de voorzitter overhandigd vóór de aanvang van de vergadering. ledere

bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Elke bestuurder beschikt over één stem op de raad van bestuur,

De raad van bestuur beslist geldig welk ook het aantal aanwezigen is.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van geldig uitgebrachte

stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Artikel 20:De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als de belangen van de vereniging vereisen, na bijeenroepen door de voorzitter. De oproep omvat de agenda en wordt tenminste B dagen voor samenkomst verstuurd per brief of per e-mail.

De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij twee derde van de aanwezige leden van de vergadering ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend en door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering.

Artikel 21: De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De raad van bestuur heeft de volte bevoegdheid voor het stellen van aile daden van bestuur. Hij heeft bovendien de meest uitgebreide bevoegdheden voor het stellen van daden van beschikking: aile aangelegenheden die niet door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, vallen onder de bevoegdheid van de raad van bestuur. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Behalve bijzondere afvaardiging worden alle akten die de vereniging binden en die door de raad van bestuur zijn goedgekeurd, getekend door de voorzitter en de secretaris.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een gedelegeerd bestuurder die de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigt,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

# Maa 2.2

TITEL V: INZAGERECHT LEDEN

Artikel 22:Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergaderingen van de raad van bestuur, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI : BEGROTINGEN - REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 23:

a.het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b.de raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en ]egt ze ter voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekeningen en begroting spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders,

c.de raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 24:In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars Zij bepaalt hun bevoegdheid asmede de wijze van vereffening.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft, De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Artikel 25:Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

BENOEMING BESTUURSLEDEN IN DE RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering van 30 juni 2015 heeft beslist:

Het ontslag van aile zittende bestuursleden wordt aanvaard:

- Aussems Rik, Groenstraat 105, 3630 Maasmechelen

- Bervaes Sabine, Veldstraat 6, 3620 Lanaken

- Bussers Leon, Hadewijchstraat 2, 3630 Maasmechelen

- Claesen Nicole, Kleine Werfstraat 10 a, 3630 Maasmechelen

- Craybex Guy, Europaplein 13, 3630 Maasmechelen

- Debois Piet, Langstraat 101, 3630 Maasmechelen

- De Cuyper Christel, Proosterbosstraat 140, 3630 Maasmechelen

- Dorissen Luc, Bloesemweg 2, 3680 Maaseik

- Kitir Meryame, Langeweidestraat 18 b, 3630 Maasmechelen

- Kortleven Ronald, Hofstraat 5, 3630 Maasmechelen

- Leysen Sylvain, Koningin Astridlaan 47, 3630 Maasmechelen

- Nijsten Mathieu, Koning Albertlaan 135, 3630 Maasmechelen

- Peters Albert, Het Gatsken 8, 3630 Maasmechelen

- Smeets Marc, Opperveldstraat 29, 3630 Maasmechelen

- Spronck John, Leemkuilstraat 1, 3630 Maasmechelen

- Thorez Stefan, Dokter Haubenlaan 48/1, 3630 Maasmechelen

- Vranken Guillaume, Heirstraat 74, 3630 Maasmechelen

Worden benoemd als'nieuwe bestuursleden:

- Kortieven Ronald, geboren op 3 november 1955 in Leut, wonend Hofstraat 5, 3630 Maasmechelen

- Ramaekers Mieke, geboren op 7 november 1953 in Leut, wonend Jozef Smeetslaan 251, 3630

Maasmechelen

- Colson Gerard, geboren op 19 september 1945 in Opoeteren, wonend Boudewijnlaan 146/5, 3630

Maasmechelen

- Nijsten Mathieu, geboren 5 februari 1952 in Leut, wonend Koning Albertlaan 135, 3630 Maasmechelen

- Spronck John, geboren 22 februari 1968 in Maastricht, wonend Leemkuilstraat 1, 3630 Maasmechelen

- Peters Albert, geboren 27 september 1964 in Leut, wonend Het Gatsken 8, 3630 Maasmechelen



MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

De raad van bestuur heeft op 30 juni 2015 aangesteld tot:

Voorzitter: Kortleven Ronald, voornoemd

Ondervoorzitter: Ramaekers Mieke, voornoemd

Secretaris: Nijsten Mathieu, voornoemd

Opgemaakt te Maasmechelen, 14 juli 2015-07-14

Kortleven Ronald, voorzitter

Nijsten Mathieu, secretaris

r-

re Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HEBE

Adresse
BOORSEMSTRAAT 2 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande