HELIANTHEME

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : HELIANTHEME
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 849.786.613

Publication

31/10/2012
ÿþOndernemingsar : Benaming

(voluit) : HELIANTHEME bvba

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zetel : 3790 Voeren, 's Graven-Voeren, Bovendorp, 20

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Philippe BINET, notaris met standplaats te Aubel, op twee oktober twee duizend en twaalf, geregistreerd in Herve op volgend negen oktober, boek 5/30 folio 6 deel 9, 25,00 euros gekregen, blijkt eruit dat

1. De Heer JOSKIN Jean-Marc Pierre Paul Gilbert, geboren te 's Graven-Voeren op dertien juli negentien honderd tweeënzestig, echtgenoot van Mevrouw LENAERTS Murielle, hierboven voornoemd, wonende te Aubel, route de Val Dieu, 55

2. Mevrouw LENAERTS Murielle Marguerite Dominique, geboren te Hermalle sous Argenteau op negentien januari negentien honderd vijfenzestig, echtgenote van de Heer JOSKIN Jean-Marc, voorgenoemd, wonende te Aubel, route de Val Dieu, 55

De echtgenoten JOSKIN-LENAERTS zijn gehuwd onder het wettelijk stelsel zonder huwelijksconstrat, stelsel niet veranderd nog ver-wijzigd.

3. De Heer FRANSSEN André Théo Ghislain, geboren te Eupen op vijftien decembert negentien honderd vierenvijftig, echtgenoot van Mevrouw BECKERS Myriam Renée Huberte, wo-nende te Aubel, rue du Vieux Tilleul, 62.

Gehuwd onder het stelsel van scheiding van goederen krachtens huwelijkscontract verleden voor Meester Benedicte DUMONT, nota-ris met standplaats te Aubel, op twee september negentien honderd en tachtig, stelsel niet veranderd.

STATUTEN

A. RECHTSVORM -- NAAM  ZETEL DOEL  DUUR

Artikel één: naam

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid en draagt de naam: "HELIANTHEME bvba".

Artikel twee: zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3790 VOEREN,' Graven Voeren, Bovendorp, 20.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, mag de zetel naar om het even welke plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brusselse Gewest, overgebracht wor-den. Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) zal de vennoot-schap bijhuizen, agentschappen en stapelhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

Artikel drie: doel

De vennootschap heeft als doel aile werkingen die in België of in het buitenland rechstreeks betrekking hebben

met woningsactiviteiten voor eigen rekening

Bijzondere bepalingen

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, in-dustriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samen-smelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, vereni-gingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhan-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Luik B

sr pigsgm

~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mal 2.1

Ilfl

V

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblai

IIIIINII IINNIII R

*12179367*

Neergelegd ter griffie der

rechtbank y. koophandel ta TENGEREN

22 -10- 2012

De I~ootdgriffíer,Griffie

-

1

4'9. Kgb it3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennoot-schap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou ach-ten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleg-gingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepailingen voor zover de vennoot-schap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Artikel vier: duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uit-treksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

B. KAPITAAL

Artikel vijf: kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt TWINTIG DUIZEND EUROS (20.000,00¬ ), en is verdeeld in twee

honderd (200) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Het Kapitaal mag verhoogd of verminderd worden overeenkomstig de bepalingen van de wet.

Voorkeurrecht

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven bij kapitaalverhoging moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. De termijn voor het uitoefenen van het voorkeurrecht zal, behoudens wat gezegd hierna voor de vruchtgebruiker, minimum twintig dagen bedragen.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeur-recht toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen behoren de blote eigenaar toe in voile eigendom. De blo-te eigenaar moet zijn voorkeurrecht tot onderschrijving uitoefenen uiterlijk op de vijftiende dag na het openstellen van de inschrijvingstermijn waarbinnen het voorkeurrecht kan uitgeoefend worden, Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker binnen de resterende vijf dagen het voorkeurrecht uitoefenen. De aandelen die deze laatste aldus al-léén onderschrijft komen hem toe in voile eigendom.

C. EFFECTEN

Artikel zes: uitgifte en aandelen

De vennootschap kan aandelen en obligaties uitgeven. Deze effecten zijn op naam en zijn voorzien van een

volgnummer_

Zij worden ingeschreven in een register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven.

Artikel zeven: voorkoopregeling

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, mogen de vennoten hun aandelen niet aan een derde of één of meerdere medevenno-ten, noch geheel, noch gedeeltelijk overdragen, zonder ze voorafgaandelijk te koop te hebben aangeboden aan aile medevennoten.

Met aandelenoverdracht in de zin van het vorig lid, wordt naast een eigendomsoverdracht ten bezwarende of ten kosteloze titel ook de vestiging van een zakelijk recht, zoals vruchtgebruik of pand bedoeld.

A. Eerste ronde

Daartoe deelt de kandidaat-overdrager bij aangetekend schrijven de medevennoten mee: de vermelding van het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, de voorgestelde prijs, en in voorkomend geval, de naam, voor-naara, beroep en woonplaats of zetel van de kandidaat-ovememer(s) als ook alle andere relevante voorwaarden.

Dit aangetekend schrijven moet, in voorkomend geval, mee onderte-kend worden door de kandidaat-overnemer(s) en geldt gedurende de ganse verkoopperiode als een onherroepelijk verkoopaanbod van de kandidaat-overdrager aan de voorgestelde prijs in voordeel van de medevennoten.

De n'edevennoten beschikken over een termijn van twee maanden, die ingaat op datum van het aangetekend schrijven waardoor zij door de ven-noot die aandelen wenst over te dragen verwittigd worden, om zich uit te spreken over het aanbod dat hen gedaan werd.

De uitoefening van het voorkooprecht geschiedt in verhouding met het aantal aandelen dat elke vennoot bezit op de totaliteit van de aangeboden aandelen.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de be-trokken medevennoot geacht zijn recht van voorkoop niet uit te oefenen.

B. Tweede ronde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Indien één of meerdere van de rechthebbende vennoten hun voor-kooprecht niet wensen uit te oefenen, komt dit recht toe aan de overige ven-noten die reeds van hun voorkooprecht gebruik hebben gemaakt, in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten, hetzij in eender welke andere verhouding te bepalen tussen de kandidaat overnemers van de tweede ronde, gedurende een termijn van één maand, na de kennisgeving daartoe zoals hierna uiteengezet.

Daartoe zal de kandidaat-overdrager de vennoten die hun voorkoop-recht uitgeoefend hebben op de hoogte brengen per aangetekend schrijven binnen een periode van acht dagen na het verstrijken van de eerste ronde.

C. Resultaat uitoefening voorkooprecht

Binnen de acht dagen na het verstrijken van de tweede ronde, zal de kandidaat-overdrager alle betrokken vennoten aangetekend op de hoogte brengen van het uiteindelijke resultaat van de uitoefening van het voorKoop-recht.

D. Verkoop en betaling

Indien het voorkooprecht werd uitgeoefend op de totaliteit van de aangeboden aandelen, ontstaat een verkoopovereenkomst tussen de betrokken partijen binnen de drie dagen na de postdatum van de aangetekende bevestiging met het resultaat van het voorkooprecht.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de partijen, zal de betaling van de prijs dienen te gebeuren uiterlijk drie maanden na het totstand-komen van deze verkoopovereenkomst.

Op het schuldig gebleven saldo zal van rechtswege en zonder inge-brekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interest-voet, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van arti-kel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

E. Verzaking voorkooprecht

Indien het voorkooprecht uitgeoefend wordt op minder dan de totali-teit van de te koop aangeboden aandelen worden de vennoten, kandidaat-overnemers, geacht aan hun voorkooprecht te verzaken en vervalt het voor-kooprecht in zijn geheel en zal de goedkeuringsclausule, voorzien hierna, in werking treden, behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen.

Artikel acht: voorwaarden tot aanvaarding van vennoten bij aan-delenoverdrachten onder levenden

Indien het voorkooprecht niet uitgeoefend werd, of vervalt ingevolge de niet uitoefening op het totaal aantal aangeboden aandelen, dan is de over-dracht van aandelen onder levenden, enkel toegelaten met uitdrukkelijke toe-stemming van de andere venno(o)t(en) overeenkomstig de procedure hierna uiteengezet.

A. Procedure goedkeuringsrecht waardebepaling

De kandidaat-ovememer en kandidaat-overdrager verzoeken bij aangetekend schrijven aan de

medevenno(o)t(en) om de overdracht van de aandelen en de aanvaarding van de overnemer als vennoot goed te keuren.

Binnen de maand na ontvangst van dit aangetekend schrijven wordt een deskundige aangeduid in gemeen overleg tussen de kandidaat-overdrager en de meerderheid van de overige vennoten met als opdracht de waardering van de aandelen. Bij gebrek aan overeenkomst tussen partijen tot aanduiding van deze deskundige binnen de termijn van een maand zoals hiervoor bepaald, zal deze aangeduid worden door de voorzitter van de recht-bank van koophandel, zetelend zoals in kort geding en dit op verzoek van de meest gerede partij. De deskundige dient zijn waarderingsrapport aan alle vennoten aan-getekend te verzenden binnen de twee maanden na de aanvaarding van zijn opdracht.

De kosten en erelonen van de deskundige, inclusief de kosten voor aanstelling van de deskundige, worden gedragen door de overdragende ven-noot voor de helft en door de overige medevenno(o)t(en) voor de andere helft.

B. Twee vennoten

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen onder levenden, enkel toegelaten met uitdrukkelijk geschreven toestemming van de andere vennoot.

De beslissing van deze laatste moet aan de kandidaat-overdrager meegedeeld worden per aangetekende brief, binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de be-trokken medevennoot geacht niet met de overdracht in te stemmen.

Bij weigering dient de weigerende vennoot de aandelen waarvan de overdracht en de aanvaarding van de vennoot gevraagd werd, over te nemen, behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoot, om voor het verstrij-ken van de termijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, zelf een kandidaat-ovememer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaar-den zoals hierna bepaald.

De oorspronkelijke kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aan-delen aan deze derde-overnemer te verkopen.

C. Meer dan twee vennoten

Indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt, is de over-dracht van aandelen aan derden alleen toegelaten mits instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

De algemene vergadering die over de overdracht van de aandelen aan derden moet beraadslagen, zal bijeengeroepen worden door de zaak-voerder(s), op verzoek van de vennoot die aandelen wenst over te dragen. De vergadering zal gehouden worden binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen moeten per aangetekende brief aan de vennoot die aandelen wenst over te dragen meegedeeld worden binnen de vijftien dagen na de vergadering.

Voor zoveel als nodig wordt gesteld dat de afwezigheid van een ven-noot op een dergelijke algemene vergadering - tenzij hij schriftelijk zou stem-men of geldig zou vertegenwoordigd zijn - zijn toestemming impliceert.

Hetzelfde geldt voor elke blancostemming.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij weigering dienen de weigerende vennoten de aandelen waarvan de overdracht en de aanvaarding van de vennoot gevraagd werd, over te ne-men, pro rata hun onderlinge aandelenverhouding binnen de vennootschap, behoudens andersluidende overeenkomst tussen hen en behoudens de mo-gelijkheid voor de weigerende vennoten, om voor het verstrijken van de ter-mijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, gezamenlijk zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaar-den zoals hierna bepaald.

De oorspronkelijke kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aande-len aan deze derde-ovememer te verkopen.

D, Prijs en betaling

In geval van aanvaarding van de kandidaat-overnemer als vennoot, is de prijs per aandeel de prijs zoals bepaald in de betekening van het voor-kooprecht.

In geval van weigering van de kandidaat-overnemer als vennoot, is de prijs per aandeel de prijs zoals bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige, tenzij deze hoger zou liggen dan de prijs zoals meegedeeld in het voorkooprecht, waarbij alsdan de prijs zoals bepaald in de betekening van het voorkooprecht zal gehanteerd worden. Indien de prijs zoals bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige lager is dan de door de kandidaat-overnemer geboden prijs, zal de verkoop aan de weigerende vennoten of de door hen aangebrachte kandidaat-overnemer gebeuren tegen de door de deskundige vastgestelde prijs, tenzij de kandidaat-overdrager binnen de vijf-tien dagen na ontvangst van het waarderingsrapport zijn aanbod tot verkoop herroept bij aangetekend schrijven gericht aan de weigerende venno(o)t(en) en de eventuele door hen aangebrachte kandidaat-overnemer.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, dient de prijs bij overdracht van aandelen onder levenden, door de weigerende venno-ten of de door hen aangebrachte koper, betaald te worden binnen de drie maanden na weigering van de kandidaat-overnemer.

De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van arti-kel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

Bij niet volledige betaling van de prijs binnen de hiervoor bepaalde termijn van drie maanden is een nalatigheidsintrest verschuldigd gelijk aan de wettelijke intrest verhoogd met twee procent vanaf de datum dat de prijs dien-de betaald te worden tot de datum van de effectieve betaling en dit op het openstaand saldo.

Artikel negen: volgrecht

De kennisgeving van het voorkooprecht hiervoor door een kandidaat-overdrager, geldt als onherroepelijke verbintenis van de kandidaat-overdrager om, indien het voorkooprecht niet uitgeoefend wordt en de overdracht niet geweigerd wordt, de aandelen van iedere medevennoot aan te kopen, mits dezelfde prijs per aandeel en onder dezelfde voorwaarden zoals meegedeeld in de betekening van het voorkooprecht.

Iedere medevennoot is alsdan gerechtigd een deel of het geheel van zijn aandelen door de kandidaat-verkoper te laten aankopen.

A. Procedure

Daartoe moet de medevennoot die van het volgrecht gebruik wenst te maken binnen de acht dagen na de realisatie van de overdracht aan de derde-overnemer, bij aangetekend schrijven mee te delen aan de oorspronke-lijke overdrager, hoeveel aandelen hij wenst over te dragen.

Indien het volgrecht wordt uitgeoefend, ontstaat een verkoopover-eenkomst tussen de betrokken partijen binnen de drie dagen na de postdatum van de aangetekende bevestiging van de uitoefening van het volgrecht.

B. Prijs en betaling

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, dient de prijs bij uitoefening van het volgrecht betaald te worden binnen de zes maan-den na het tot stand komen van de verkoopovereenkomst. De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van arti-kel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

Op het schuldig gebleven saldo zal van rechtswege en zonder inge-brekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interest-voet, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

Artikel tien: voorwaarden tot aanvaarding van vennoten na over-lijden van een vennoot

Bij overlijden van een vennoot zal de vennootschap van rechtswege voortbestaan tussen de overlevende vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van de overleden vennoten zullen voor hun aanvaarding als vennoot steeds onderworpen zijn aan de goedkeu-ring van de overige vennoten volgens de procedure zoals hierna voorzien. A. Procedure van aanvaarding

De procedure voor het al of niet aanvaarden van de erfgenamen en/of legatarissen kan ingesteld worden zowel door deze laatsten als door de overblijvende venno(o)t(en),

Bij de aanvraag door de erfgenamen en/of legatarissen, te richten aan het bestuursorgaan van de vennootschap bij een ter post aangetekende brief, zullen deze een door een Belgische notaris ondertekende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

erfrechtverklaring moeten voegen, waaruit duidelijk blijkt op welke manier de aandelen van de overleden vennoot warden vererfd.

Indien zij de hoedanigheid van vennoot niet kunnen krijgen, doordat ze geweigerd worden door de overblijvende venno(o)t(en), hebben zij recht op de waarde van de overgedragen aandelen berekend overeenkomstig de waardering van de deskundige zoals hierna bepaald.

De weigering van aanvaarding is zonder verhaal.

Indien de afkoop niet binnen de drie maanden na het aangetekend verzoek daartoe is geschiedt, hebben de erfgenamen en/of legatarissen het recht de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen. B, Waardering afkoopwaarde

Binnen de vijftien dagen na ontvangst van het aangetekend verzoek tot afkoop wordt een deskundige aangeduid in gemeen overleg tussen de venno(o)t(en) en de erfgenamen en/of legatarissen met als opdracht de waar-dering van de aandelen. Bij gebrek aan overeenkomst tussen partijen tot aan-duiding van deze deskundige binnen de termijn van vijftien dagen zoals hier-voor bepaald zal deze aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel, zetelend zoals in kort geding en dit op verzoek van de meest gerede partij.

De deskundige dient zijn waarderingsrapport aan alle vennoten en de erfgenamen en/of legatarissen aangetekend te verzenden binnen de maand na de aanvaarding van zijn opdracht.

De kosten en eretonen van de deskundige, inclusief de kosten voor aanstelling van de deskundige, worden gedragen door de erfgenamen en/of legatarissen voor de helft en door de overige medevenno(o)t(en) voor de an-dere helft.

C. Twee vennoten

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, zal, bij het over-lijden van één van hen, over deze aanvaarding beslist worden door de overle-vende vennoot.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

In geval van weigering is de overblijvende vennoot verplicht de aan-delen van de erfgenamen af te kopen, behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoot om binnen de termijn waarin de weigering moet meege-deeld worden, zelf een derde-overnemer voor te stellen, aan de prijs en de voorwaarden zoals hiervoor bepaald.

De erfgenamen zijn alsdan verplicht hun aandelen aan deze derde-overnemer te verkopen.

De beslissing van de overblijvende vennoot, hetzij de aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen, hetzij de afkoop van de aandelen, het-zij de overname door een derde, worden aan de belanghebbenden per aangetekende brief meegedeeld, binnen één maand en vijftien dagen na ont-vangst van het rapport van de deskundige.

D. Meer dan twee vennoten

Blijven er meerdere overlevende vennoten over, dan wordt, binnen de vijftien dagen na ontvangst van het rapport van de deskundige, door de zaakvoerder(s) een algemene vergadering bijeengeroepen om te beraadsla-gen over het al dan niet aanvaarden van de erfgenamen en/of legatarissen. Tot aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen als vennoot, dient be-slist te worden met toestemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de aanvaarding is voorgesteld.

Voor zoveel als nodig wordt gesteld dat de afwezigheid van een ven-noot op een dergelijke algemene vergadering - tenzij hij schriftelijk zou stem-men of geldig zou vertegenwoordigd zijn - zijn toestemming impliceert.

Hetzelfde geldt voor elke blancostemming.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij weigering dienen de weigerende vennoten de aandelen waarvan de overdracht aan en de aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen van de overleden vennoot gevraagd werd, over te nemen. Deze overname geschiedt pro rata hun onderling aandelenbezit, behoudens andersluidende overeenkomst tussen hen en behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoten, gezamenlijk zelf een kandidaat ovememer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hiervoor bepaald,

De erfgenamen en/of legatarissen zijn alsdan verplicht hun aandelen aan deze derde-ovememer te verkopen. De beslissingen, hetzij de aanvaarding van de erfgenamen en/of le-gatarissen, hetzij de afkoop door de weigerende vennoten, hetzij de overna-me door een derde, worden aan de belanghebbenden medegedeeld per aan-getekende brief, binnen de maand na de vergadering.

E. prijs en betaling

De prijs per aandeel is de prijs bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige.

De erfgenamen en/of legatarissen zijn alsdan verplicht de aandelen over te dragen, hetzij aan de weigerende

vennoten, hetzij aan de derde-overnemer, aan de prijs zoals hiervoor bepaald.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, dient de prijs bij overdracht van aandelen bij

overlijden betaald te worden binnen de drie maand na weigering van de erfgenamen en/of legatarissen als ven-

no(o)t(en),

De eigendomsoverdracht geschiedt op datum van weigering.

Bij gebreke van betaling van de prijs op de vervaldag zal een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke

interestvoet, verhoogd met twee pro-cent.

F. enige vennoot

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de ven-nootschap wordt ontbonden.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, worden de aan deze aande-len verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen en/of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij ontstentenis van erfgerechtigden van de enige vennoot, vervalt de nalatenschap aan de staat en wordt de

vennootschap van rechtswege ont-bonden.

Artikel elf: toegelaten aandelenoverdrachten

De voorkoopregeling noch de goedkeuring tot aanvaarding van een nieuwe vennoot bij aandelenoverdracht

onder levenden of bij overlijden, is niet vereist wanneer de aandelen worden overgedragen :

11 aan de echtgenoot of echtgenote van de overdrager;

2/ aan de bloedverwanten in de rechte nederdalende lijn van de over-drager;

Artikel twaalf: ondeelbaarheid van de aandelen en obligaties

De aandelen en obligaties zijn ondeelbaar ten opzichte van de ven-pootschap.

Indien een effect aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen tot dat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het aandeel is aangewezen.

De mede-eigenaars zijn verplicht zich door een gemeenschappelijke volmachtdrager te laten vertegenwoordigen en de vennootschap hiervan te berichten.

Ingeval van vruchtgebruik en voor zover geen gemeenschappelijke gemachtigde aangeduid is, moet, behoudens inzake het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld, de blote eigenaar van het effect ten opzichte van de vennootschap vertegenwoordigd worden door de vruchtgebruiker.

Artikel dertien: beslag

De erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van de overleden vennoot of zelfs van een zaakvoerder zullen, om welke reden ook, nooit het recht hebben de zegels te doen leggen op de bescheiden of documenten van de vennootschap, noch inventaris te doen opmaken van de maatschappelijke goederen en waarden,

D. BESTUUR - CONTROLE

Artikel veertien: bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergade-ring die de duur van hun opdracht bepaalt. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, be-noemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de op-dracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegen-woordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Artikel vijftien: bevoegdheden zaakvoerder

De enige zaakvoerder of elke zaakvoerder afzonderlijk zo er meerde-ren zijn, hebben de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van be-schikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stel-len, in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbe-houden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zal (zullen) de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaap-gaande.

Iedere zaakvoerder, afzonderlijk optredend, is bevoegd om de ven-nootschap te vertegenwoordigr in en buiten rechte.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap be-trokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aange-stelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

Artikel zestien: volmachten

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, van wie de volmachten

beperkt zijn tot één of meer rechts-handelingen of tot een reeks van rechtshandelingen.

Artikel zeventien: beëindiging mandaat zaakvoerder

Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs ais hij vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Deze regel geldt ook ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faillissement of onvermogen van een zaakvoerder; het voorvallen van een van deze gebeurtenissen rechtvaardigt een onmiddellijke beëindiging van de func-tie van een zaakvoerder.

Artikel achttien: notulen van de zaakvoerders)

De beslissingen van de zaakvoerder(s) worden vastgelegd in notu-len, ondertekend door ten minste de

meerderheid van de zaakvoerder(s) die aan de beraadslagingen hebben deelgenomen.

De aan het gerecht of elders over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door één

zaakvoerder.

Artikel negentien: controle

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De controle op de vennootschap wordt uitgeoefend door één of meerdere commissarissen zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

ledere commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering voor de termijn van drie jaar.

Hun opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin hij vervalt.

De bezoldiging van de commissarissen wordt vastgesteld door de al-gemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastge-steld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen. Buiten die bezol-diging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

E. ALGEMENE VERGADERING

Artikel twintig: bijeenkomst - bijeenroeping

leder jaar, de eerste zaterdag van mei om tien uur, moet een jaar-vergadering gehouden worden, die verplicht gehouden wordt in de gemeente van de zetel van de vennootschap.

Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerst vol-gende werkdag, exclusief zaterdag, op hetzelfde uur gehouden,

De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden, hetzij op de zetel van de vennootschap, hetzij op gelijk welke an-dere plaats vermeld in de oproepingsbrieven, in de gemeente van de zetel,

Een vergadering mag bovendien op elk ogenblik bijeengeroepen worden hetzij door een zaakvoerder, hetzij door een commissaris, zo er één benoemd is.

Naast de bijeenroepingen zoals voorzien door onderhavige statuten, is de bijeenroeping eveneens verplicht op aanvraag van vennoten die min-stens één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. In dit geval geschiedt de bijeenroeping binnen de drie weken na de aanvraag.

Bijeenroeping

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen agendapunten. Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een per post aange-tekende brief verzonden aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders, behoudens verzaking aan deze for-maliteiten door de betrokkenen.

Toezenden van stukken

Samen met de oproepingsbrief, wordt aan de vennoten, de commis-sarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens de wet moeten worden ter beschikking gesteld, behoudens verzaking aan deze formaliteiten door de betrokkenen.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos verzonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Artikel eenentwintig: stemrecht vertegenwoordiging op de vergadering.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens de in de wet voor-ziene gevallen van schorsing van stemrecht. De vennoten kunnen zich doen vertegenwoordigen door een last-hebber die zelf geen vennoot dient te zijn, of schriftelijk hun stem uitbrengen. Te dien einde moet de oproeping de tekst van de voorgestelde beslissingen bevatten, die de vennoten mogen goedkeuren of verwerpen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de be-voegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Artikel tweeëntwintig: bureau algemene vergadering - afschrif-ten

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste in functie zijnde zaakvoerder of, bij diens

afwezigheid, door de persoon gekozen door de aanwezige vennoten.

Artikel drieëntwintig: verloop algemene vergadering

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijge-houden.

De beslissingen op een algemene vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen, behoudens bij de bijzondere en bui-tengewone algemene vergaderingen waar de beslissingen genomen worden volgens de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

Verdaging jaarvergadering

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stel-len. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hierom-trent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Vraagrecht

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hun door de ven-noten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het per-soneel van de vennootschap. De commissarissen geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag, Zij hebben het recht ter algemene vergadering het woord te voeren in verband met de vervulling van hun taak,

Notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken.

Er wordt een speciaal register gehouden waarin de notulen van de algemene vergaderingen worden bijgehouden.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Behalve wanneer besluiten van de algemene vergadering bij authen-tieke akte moeten vastgelegd worden, moeten de afschriften voor derden worden ondertekend door één zaakvoerder.

F. BOEKJAAR  JAARREKENING -- WINSTBESTEDING

Artikel vierentwintig: boekjaar

Het boekjaar begint op eerste januari en eindigt op eenendertig de-cember van elk jaar.

Artikel vijfentwintig: jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar zal het bestuur een inventaris alsmede een jaarrekening opmaken,

overeenkomstig de wet.,

Artikel zesentwintig: winstbesteding

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resul-taat. De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend niet inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststel-ling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoaotief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeer-derd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder nettoactief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de aotiva zoals dat blijkt uit de balans, verminderd niet de voorzieningen en schulden.

G. ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel zevenentwintig: aanstelling van vereffenaar(s)

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook geschiedt de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoer-der(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan-stelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging bepaalt.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

H. ALGEMENE SCHIKKINGEN

Artikel achtentwintig: geschillenbeslechting

Alle moeilijkheden en geschillen die zich, betreffende de interpretatie en de uitvoering van onderhavige statuten, zouden voordoen, hetzij tussen vennoten, hetzij tussen deze laatsten en erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van een overleden vennoot, zullen verplicht geregeld moeten worden door de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haarzetel gevestigd heeft.

Artikel negenentwintig: wettelijke bepalingen

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel dertig: woonstkeuze

Elke vennoot, zaakvoerder, commissaris of vereffenaar die in België geen aan de vennootschap geldig betekende woonplaats gekozen heeft, wordt geacht woonplaats te hebben gekozen op de zetel van de vennootschap, waar aile akten geldig aan hen kunnen betekend of aangezegd wor-den, waarbij de vennootschap geen andere verplichting heeft dan de boven-vermelde akten ter beschikking van de bestemmeling te houden.

3. VERKLARINGEN VAN DE COMPARANTEN

3.1, Oprichtingskosten

De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, belopen ongeveer het bedrag van NEGEN HONDERD (900,0(¬ ). 3.2. Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar vangt aan op heden, om te eindigen op eenen-dertig december twee duizend en dertien De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden op eerste zaterdag van mei twee duizend en veertien om tien uur. 3.3. Woonstkeuze

Voor de uitvoering van deze akte verklaren de comparanten keuze van woonplaats te doen in hun respectievelijke woonplaats.

4, BENOEMINGEN  aanvaardingen

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

4.1. Niet -statutaire zeakvoerder(s)

Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap hebben de com-paranten mij, notaris, verzocht te akteren

dat benoemd wordt tot niet-statutaire zaakvoerder, de Heer JOSKIN Jean-Marc, voorgenoemd die zijn mandaat

aanvaarden

De zaakvoerder is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordi-gen in en buiten rechte.

4.2. Bezoldiging zaakvcerder(s)

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens anderslui-dende beslissing van de algemene

vergadering.

4.3. Overgangsregeling zaakvoerder(s)

De zaakvoerders worden benoemd vanaf heden, met dien verstande, dat zij vanaf heden tot op de datum van

de neerlegging van het uittreksel uit deze oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van

koophan-del, zullen optreden als volmachtdragers van de gezamenlijke vennoten en dat zij vanaf het ogenblik

van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vennootschap overeenkomstig de bepalingen van de

statuten en de wet.

4.4. Commissaris

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter zake.

5. VOLMACHTEN

De verschijners en de aldus benoemde zaakvoerder(s) stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderha-vige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hiema genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om de inschrijving, wijziging, doorhaling in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO) te verrichten, alsmede alle for-maliteiten te vervullen die ten gevolge van deze akte zouden nuttig of nood-zakelijk zijn bij alle private of publiek-+rechtelijke in5tel-+lingen, onder meer met betrekking tot de B.T.W., de formaliteiten inzake douane en accijnzen, de aanvraag van vergunningen, de aanvraag registraties en erkenningen als aannemer en dergelijken en om alle noodzakelijke stukken te ondertekenen en de vennootschap te vertegenwoordigen bij de hierbij betrokken instanties, met name: de Heer JOKSIN Jean-Marc, voorgenoemd.

SLOTVERKLAR1NG>vN

1. De comparanten erkennen dat de notaris hen gewezen heeft op de bijzondere verplichtingen aan de notaris opgelegd door artikel 9, paragraaf 1 alinea's 2 en 3 van de Organieke Wet. De notaris moet elke partij volledig inlichten over de rechten, verplichtingen en lasten die voortvloeien uit de reoh-tshandelingen waarbij zij betrokken is en hij moet aan alle partijen op onpartij-dige wijze raad verstrekken.

De comparanten erkennen tevens dat de notaris hen volledig heeft ingelicht over de rechten, verbintenissen en lasten die voortvloeien uit de rechtshandelingen die het voorwerp uitmaken van onderhavige akte en dat hij hen op onpartijdige wijze raad heeft gegeven.

De comparanten erkennen dat hen door de notaris gewezen werd op het recht dat elke partij de vrije keuze heeft om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door een raadsman, in het bijzonder wanneer tegenstrijdige belangen of onevenwichtige belangen worden vastgesteld.

2. De comparanten erkennen minstens vijf werkdagen voorafgaande-lijk aan deze een ontwerp van

onderhavige akte ontvangen te hebben.

Onderhavige akte werd integraal voorgelezen voor wat betreft de vermeldingen bevat in artikel 12, alinea 1 en 2

van de Organieke Wet Notari-aat.

De gehele akte werd door de instrumenterende notaris ten behoeve van de comparanten toegelicht.

Voor gelijkvorming analytisch uittreksel

Maître Philippe BiNET

Notaire

rue de la Bel 51

4880 Aubel

tegelijk met

- een expeditie van de akte dd 02.10.2012 met bankbewijs

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HELIANTHEME

Adresse
4S GRAVEN-VOEREN, BOVENDORP 20 3790 VOEREN

Code postal : 3790
Localité : Fouron-Saint-Martin
Commune : FOURONS
Province : Limbourg
Région : Région flamande