HERKENRODE

Association sans but lucratif


Dénomination : HERKENRODE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 476.140.336

Publication

20/08/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

kECHTBANCvan KOOPHANüci-

}

te ANTWERPEN

0 8 Allio, 204

r ele

Griffie

i111111u~119w1111

Benaming

(voluit) : Herkenrode v.z.w.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt

Ondernemingsnr : 0476.140.336

Voorwerp akte : Zetelverplaatsing - Aanpassing statuten op de algemene vergadering van 20 mei 2014 - vaststelling overlijden bestuurder - benoeming leden dagelijks bestuur

Uittreksel uit het verslag van de raad van bestuur dd. 12 maart 2014:

Beslissing tot wijziging van het adres van 3511 Herkenrodeabdij 4 naar 3511 Hasselt, Zolderse Kiezel 220.

Uittreksel uit de notulen van de Algemene vergadering gehouden te 3511 Hasselt, Zolderse Kiezel 220 op 20 mei 2014.

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur.

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Herkenrode v.z.w. hierna " de vereniging " genoemd

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere stukken die van de vereniging uitgaan, moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk " of v.z.w.

Art. 2, De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Hasselt op het volgende adres: Zolderse Kiezel 220 te 3511 Hasselt.

Art, 3. De vereniging heeft tot doel:

- Op een actieve manier bijdragen aan het ontsluiten en doorgeven van het spirituele en het materiële erfgoed van de cisterciënzer beweging in het algemeen en de cisterciënzerinnen op Herkenrode in Hasselt in het bijzonder.

- Het lidmaatschap van en de samenwerking met het Europees Charter van Cisterciënzer Abdijen en Sites gebruiken ter bevordering van het cisterciënzer toerisme in Europa.

- Volgens het cisterciënzer voorbeeld streven naar een zo hoog mogelijke autarkie in de werking van de eigen vereniging.

- Kennis en expertise verwerven, bevorderen en ter beschikking stellen m.b.t. de kruidentuin, domein gerelateerde elementen, educatieve werking, toeristische ontplooiing van de site, alsmede van het buitengebied; bevorderen van de kennis en het gebruik van kruiden en planten door o.m. de oprichting van een kruidenkenniscentrum, de organisatie van studiecycli, seminaria, lezingen en workshops, e.d., de opleiding van herboristengidsen voor de kruidentuin, de samenwerking met andere ter zake actieve organisaties.

- Bijdragen tot de ontwikkeling van de abdijsite Herkenrode als strategisch toeristisch hefboomproject, gebaseerd op volwaardige natuur- en erfgoedkwaliteiten en zodoende een effectieve meerwaarde creëren voor het toeristische aanbod van Hasselt, Limburg en Vlaanderen.

- De vereniging kan aile verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel en de verwezenlijking daarvan, waarbij zij in het bijzonder belangen van haar leden zal behartigen en de publieke opinie zal informeren. Hiertoe behoren onder meer en zonder aan de hiernavolgende lijst een limitatief karakter toe te kennen:

a) Contracten en samenwerkingsovereenkomsten afsluiten met o.m. openbare besturen, diensten, privéinstanties en particulieren;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

b) Roerende en onroerende goederen, nodig voor de verwezenlijking van het maatschappelijke doel, verwerven, aankopen, verkopen, verhuren of huren, ruilen, overdragen, alsook persoonlijke of zakelijke rechten verkrijgen of verlenen op deze goederen;

c) Leningen aangaan op korte of lange termijn, ook voor meer dan negen jaar;

d) Alle werkelijke rechten, zoals voorrechten, hypotheken, panden e.a. toestaan op de maatschappelijke goederen, zo roerende als onroerende, evenals de dadelijke uitwinning verlenen;

e) Opheffing geven van alle hypothecaire en bevoorrechte inschrijvingen, alsook van alle bevelen, overschrijvingen, beslag of andere verhinderingen, met of zonder erkenning van betaling alsook compromissen en dadingen aangaan;

f) Op welke wijze dan ook deelnemingen verwerven in bestaande of op te richten Belgische of buitenlandse verenigingen en vennootschappen met een gelijkaardig doel, evenals het waarnemen van mandaten in dergelijke verenigingen of vennootschappen;

g) Het verlenen van technische, financiële en administratieve bijstand aan al dan niet verbonden verenigingen en vennootschappen;

h) Creëren, ontwikkelen en promoten van abdijproducten (onder eigen naam);

i) Ontwikkelen van mecenaatsformules ter ondersteuning van de abdij(site);

j) Ontwikkelen van een gecoördineerde vrijwilligerswerking om op verscheidene domeinen een bijdrage te leveren aan de versterking van het cultuurhistorisch hefboomproject "Herkenrode" en daarvoor evt. samenwerken met geïnteresseerde partners;

k) Ontwikkelen en organiseren van een ledenbeweginglvriendenkring;

I) Stimulerend bijdragen aan de ontwikkeling en toepassing van duurzame energie op het domein Herkenrode;

m) Volgens het aangegane engagement, besteden van aile opbrengsten van evenementen, georganiseerd op of voor de abdijsite, abdijproducten, publicaties e.d. ten voordele van het domein Herkenrode en bij voorrang van de abdijsite.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. TITEL 11.  Leden  toelating  uittrede  bijdrage.

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden. Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Art. 6. De effectieve leden zijn:

a) de ondertekenaars van de oprichtingsakte van de vereniging;

b) de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de raad van bestuur, genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden.

Art, 7. Iedere kandidaat moet door twee leden worden voorgedragen aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist over de toetreding van de leden.

Tegen de beslissing van de raad van bestuur, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht.

Diegene die niet wordt aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing opnieuw kandidaat stellen.

Art. 8. De effectieve leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur. Het lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post is toegestuurd, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 9. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur. Dit mag niet meer bedragen dan 100,00 Euro.

Art. 10. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Art. 11. De raad van bestuur kan aan bepaalde personen, wegens hun grote verdiensten voor de vereniging, de titel van erelid toekennen. Dezen hebben noch de rechten, noch de verplichtingen van de effectieve leden.

TITEL lli.  Algemene vergadering.

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 13. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging, Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid

1° de wijzigingen van de statuten;

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en afzetting van de eventuele commissaris(sen) en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend;

4° het verlenen van kwijting aan bestuurders en commissaris(sen);

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van leden;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9° alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art. 14. De bijzondere algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, ondertekend door de voorzitter en de secretaris in naam van de raad van bestuur en wordt minstens 10 dagen voor de datum van de bijzondere algemene vergadering toegezonden aan alle leden met vermelding van de dagorde. Deze dagorde wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

De algemene vergadering komt eenmaal per jaar samen in de loop van de maand mei om de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend dienstjaar goed te keuren.

De algemene vergadering mag eveneens beslissen over zaken die niet op de dagorde voorkomen, mits de toestemming van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De raad van bestuur is t.o.v. de algemene vergadering verantwoording verschuldigd.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een besluit van de raad van bestuur of op vraag van minstens een vijfde van de leden. Eveneens moet ieder voorstel dat ondertekend is door een vijfde van de leden op de agenda worden geplaatst. ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping en bevat eveneens de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art. 15. Behoudens in de gevallen waarin de wet er anders en zonder mogelijke afwijking over beschikt of in onderhavige statuten, beslist de algemene vergadering geldig, welke ook het aantal van de aanwezige leden is, pij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. De onthoudingen komen niet in aanmerking om deze meerderheid te berekenen.

Bij afwezigheid wordt de voorzitter vervangen door de ondervoorzitter of ais deze eveneens afwezig is, door het oudste effectief lid met de meeste jaren lidmaatschap van de vereniging.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Tot wijziging van de statuten kan slechts besloten worden, indien de te wijzigen artikelen in de oproepingsbrief zijn vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Tot wijziging van het doel van de vereniging is een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden nodig.

Er is een twee derde aanwezigheid van de effectieve leden op de algemene vergadering vereist, tenzij het om een tweede algemene vergadering gaat.

Voor de ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels nageleefd als voor de wijziging van het doel, evenals voor de omvorming van de vereniging naar een vennootschap met sociaal oogmerk.

Voor de uitsluiting van een lid is een twee derde meerderheid vereist.

Y

~

.t.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 16. Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een lid van de vereniging moet zijn. Ieder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Art. 17. De vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen, indien een vijfde van de leden

het aanvraagt.

Eveneens moet ieder voorstel dat ondertekend is door een vijfde van de leden op de agenda worden geplaatst.

Art. 16. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 19. In de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, de doorslag. De functies in de raad van bestuur blijven van rechtswege dezelfde in de algemene vergadering.

Art. 20. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register ad hoc en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging, waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden, die enig belang doen blijken, kunnen op de zetel van de vereniging inzage nemen of afschriften vragen van de notulen, die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of de secretaris.

ledere wijziging van de statuten moet binnen de maand worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit gaidt ook voos iedere benoeming, ontslag of afzetting van eer bestuurder.

TITEL IV.  Raad van bestuur.

Art. 21. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden en maximaal twintig leden, gekozen door de algemene vergadering onder de effectieve leden voor een termijn van zes jaar.

Bij tussentijdse verkiezing wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene vergadering. De bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 22. Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, die in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moet neergelegd worden op de griffe van de rechtbank van koophandel en moet binnen de dertig dagen na de neerlegging ( bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 23. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt eventueel een voorlopige bestuurder benoemd, die het mandaat van de bestuurder die hijszij vervangt, voltooit tot aan de volgende algemene vergadering.

Art. 24. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De voorzitter roept de raad van bestuur samen en zit de vergadering voor.

Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten, indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, de doorslag. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en alle andere akten, worden geldig door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Art. 25. De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide machten om het maatschappelijk doel te verwezenlijken en de daartoe vereiste rechtshandelingen te stellen.

Hij is bevoegd voor aile gelegenheden met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de algemene vergadering. Hij voert alle beslissingen van de algemene vergadering uit. Hij

. ~

..

or.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

draagt zorg voor de bekendmakingen en vermeldingen vereist door de artikelen 3, 9, 10, 11 en 16, alinea 2, in

fine van de wet.

De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar. Hij wordt bijeengeroepen door de voorzitter, door

de ondervoorzitter of door de secretaris.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen, als de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen Is de stem

van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 26. Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art 13,4° lid, W. VZW. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze personen kan geschieden:

a. op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur,

b. door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gemachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Art. 27. Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging,

overeenkomstig art. 13bis, 1°lid, W. VZW.

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

De benoeming ervan gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist,

indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a. op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

b. door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art. 28. Alle akten die de vereniging verbinden of kwijtschriften die moeten worden afgeleverd die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris, gezamenlijk optredend. Dezen moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad van bestuur of van enige machtiging. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Art. 29. De raad van bestuur treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Art.30. De raad van bestuur kan alle handelingen van bestuur verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning van alle handels-en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Art. 31. De raad van bestuur benoemt en ontslaat het hoger kader- en directiepersoneel van de vereniging.

Hij bepaalt hun taken en bezoldigingen.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan uit zijn leden een gedelegeerd bestuurder benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, Banken, Spaarkassen en andere financiële instellingen.

Art. 32. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V. -- Begroting, rekeningen.

Art. 33. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaarworden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten

en worden de inventaris en de balans opgemaakt, alsmede de begroting voor het volgende jaar.

Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting zijn ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter beschikking van de

effectieve leden op de maatschappelijke zetel.

Art. 34. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen enkel beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI.  Ontbinding, vereffening.

Art. 35. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zoverre het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

In geval van vrijwillige ontbinding wordt door de algemene vergadering en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

Art, 36. In alle gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding zal de algemene vergadering het lot bepalen van het netto-actief van de vereniging door het een bestemming te geven, die zoveel mogelijk het doel benadert, waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht.

Art. 37. Op alles wat door de statuten niet wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake de vereniging, van toepassing zijn.

Gedaan te Hasselt, door de algemene vergadering van 20 mei 2014, van de aanpassing van de statuten vastgelegd op de buitengewone algemene vergadering van 10 november 2004.

Ingevolge het overlijden dd. 14 april 2014 van de heer Pierre Verheyden, destijds wonende te Hasselt, Eendrachtlaan 39 wordt een einde gesteld aan zijn mandaat van bestuurder per 14 april 2014.

Raad van bestuur bestaat op heden uit volgende leden:

Irene Bien, wonende te Hasselt, Vossenbergstraat 71  Hasselt, 14 maart 1953.

Filfep Cardoen, wonende te Scherpenheuvel, Groenhof 118  Roeselare, 11 juni 1960.

Emiel Knaepen, wonende te Hasselt, Olmenbosstraat 25 -- Halen, 6 december 1949.

Willy Leenders, wonende te Hasselt, Kloosterlaan 60  Jumet 13 mei 1935.

Eddy Maesen, wonende te Hechtel, Konijnenstraat 6 -- Hechtel, 28 augustus 1953.

Kees Martens, wonende te Veldhoven- Nederland, Ligt 12  Amsterdam (NL), 20 aug. 1950.

Paul Martens, wonende te Hasselt, Kempenhof 11 -- Hasselt, 16 april 1956.

Marc Michaux, wonende te Genk, Aspergerijstraat 80  Halle-Booienhoven, 16 januari 1949.

Jo Smeets, wonende te Hasselt, Luikersteenweg 3614  Hasselt, 2 mei 1948.

Luc Smeets, wonende te Hasselt, A. Orteliuslaan 9 -- Hasselt, 3 april 1959.

Jean-Pierre Swerts, wonende te Hasselt, J. Van Helmondlaan 49  Hasselt, 20 oktober 1947.

Luo Van lmpe, wonende te Leuven, Schapenstraat 67  Vilvoorde, 24 oktober 1945.

Wim Van Lishout, wonende te Hasselt, Henegauwlaan 21 -- Hasselt, 29 april 1931.

Marc Verachtert, wonende te Stevoort, Dorpstraat 27  Hasselt, 9 november 1954.

De raad van bestuur heeft hiemavermelde bestuurders, met eenparigheid van stemmen, aangeduid als leden van het dagelijks bestuur:

Wim Van Lishout: voorzitter

Jo Smeets: penningmeester

Luc Smeets: ondervoorzitter en secretaris

i . l . r

f&

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

' Voor ontledend uittreksel

De voorzitter Wim Van Lishout De secretaris

Luc Smeets

Tegelijk hiermee neergelegd:

- verslag van de raad van bestuur dd. 12/03/2014

notulen van de bijzondere algemene vergadering dd . 20/05/ 20 1 4

Op de laatste blz. ven Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/01/2012
ÿþMOD

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Or.dernerr±' 0476.140.336

: Herkenrode

i u

*12023602*

àe'

' a

Sta

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2M2

effl§,ELT

RecY;'.s :.r;7 v.z.w.

Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt

O;^.àe:rerc -. s^_e : Notulen van de bijzondere algemene vergadering van maandag 09 januari 2012

DL

De vergadering wordt geopend om 20.00 uur onder het voorzitterschap van de heer Wim Van Lishout, die

als secretaris aanduidt de heer Pierre Verheyden, die aanvaardt.

e De secretaris stelt vast dat de vergadering regelmatig is samengesteld en in voldoende getale aanwezig om geldig te kunnen beraadslagen over de agenda.

De voozitter zet uiteen dat de vergadering werd samengeroepen met volgende agenda:

e

1. ( Her- ) benoeming en ontslagen bestuurders

2. Rondvraag en varia

>11

De bijzondere algemene vergadering gaat over tot de agenda:

N1. Herbenoeming en ontslag bestuurders.

"

ó De bijzondere algemene vergadering verleent zijn akkoord om de mandaten van de huidige bestuurders te

N verlengen voor 6 ( zes ) jaar met tingang van 10 november 2011 om te eindigen bij de algemene statutaire

vergadering van het jaar 2017, met name:

0

N Willy Van Lishout, Pierre Verheyden, Johan Smeets, Luc Smeets, Irène Bien, Filiep Cardoen, Emiel

.c Knaepen, Willy Leenders, Eddy Maesen, Kees Martens, Paul Martens, Marc Michaux, Jean-Pierre Swerts, Marc

Verachtert.

Gel

Het mandaat van Luc Van Impe wordt eveneens verlengd tot aan de algemene statutaire vergadering van

het jaar 2017.

Tevens worden de ontslagen unaniem aanvaard van Graaf Ghislain d'Ursel en Jaak Lambrechts 2. Rondvraag en varia: niets te melden

Gd Pierre Verheyden Wim Van Lishout

secretatris-penningmeester voorzitter

,)r 1e watste , z 'rara luik 8 " c .1a - Recto ," Jaam en hoedanigheid van de instrumenterende -.~,Ç,^;n~

ce ocege de vereniging, stichting of organisme ten aanzier:.far. lr c;~~ îr _oE,-::rord:ger 'tierso Naam en handtekening.

24/05/2011
ÿþ11.11

A

Voorbehouden aan hel Belgisch Staatsblac

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0476.140.336

Benaming

(voluil) : Herkenrode

(verkort)

Rechtsvorm : v.z.w.

Zetel : Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt

Onderwerp akte : Notulen van de bijzondere algemene vergadering van dinsdag 05 april 2011

De vergadering wordt geopend om 20.00 uur onder het voorzitterschap van de heer Wim Van Lishout, die

als secretaris aanduidt de heer Pierre Verheyden, die aanvaardt.

De secretaris stelt vast dat de vergadering regelmatig is samengesteld en in voldoende getale aanwezig om

geldig te kunnen beraadslagen over de agenda.

De voozitter zet uiteen dat de vergadering werd samengeroepen met volgende agenda:

1. " EVA "na de ondertekening.

2. Herbenoeming en ontslagen bestuurders

3. Rondvraag en varia

De bijzondere algemene vergadering gaat over tot de agenda:

.1. De bijzondere algemene vergadering neemt kennis van de nieuwe structuur " EVA ", waar de sta& Hasselt de leiding van heeft en verleent zijn akkoord dat de heren Wim Van Lishout en Pierre Verheyden, de: documenten ondertekenen in naam van vzw Herkenrode.

2. Herbenoeming en ontslag bestuurders.

De bijzondere algemene vergadering verleent zijn akkoord om de mandaten van de huidige bestuurders te verlengen met één jaar met terugwerkende kracht tot 10 november 2010 om te eindigen per 10 november 2011,: met name:

Wim Van Lishout, Pierre Verheyden, Jo Smeets, Luc Smeets, Irène Bien, Filiep Cardoen, Emiel Knaepen,' Jaak Lambrechts, Willy Leenders, Eddy Maesen, Kees Martens, Paul Martens, Marc Michaux, Jean-Pierre Swerts, Marc Verachtert en Graaf Ghislain d' Ursel.

Tevens worden de ontslagen unaniem aanvaard van mevrouw Annie Cleeren en de heer Guido Caluwaerts met ingang van 10.11.2010

3. Rondvraag en varia: niet te melden

Pierre Verheyden Wim Van Lishout

secretatris-penningmeester voorzitter

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 2 -05- 2011

-i3ASSELT

1111

*uo1s3asR

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
HERKENRODE

Adresse
HERKENRODEABDIJ 4 3511 KURINGEN

Code postal : 3511
Localité : Kuringen
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande