HET HUIS VAN NIELS

Association sans but lucratif


Dénomination : HET HUIS VAN NIELS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.242.470

Publication

09/02/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter grifte

I RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

20 -el- 2011

F:rASeme I

Voorbehouder

aan het

Belgisch Staatsblac

Ondememingsnr : d 8 . QC& g.. v

Benaming

(voluit) : Het Huis Van Niels

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Albertkanaalstraat 73 - 3511 Hasselt

Onderwerp akte : OPRICHTING

DEEL I : OPRICHTING

Op datum van 11 januari 2011 beslisten:

1.Mevrouw Vera RENCKENS, wonende te B-3511 Hasselt - Kuringen, Gebrandestraat 64, geboren te Hasselt op 03/12/1957

2.De heer Tom VANDEREYKEN, wonende te B-3511 Hasselt - Kuringen, Gebrandestraat 64, geboren te Hasselt op 06/03/1982

3.De heer Jaak GORISSEN, wonende te B-3520 Zonhoven, Vossenbergstraat 15, geboren te Maaseik op 11/10/1969

4.De heer Kevin PIRENS, wonenden te B-3511 Kuringen, Diepstraat 51 bus 1, geboren te Hasselt op 10 augustus 1988

om middels onderhandse akte de hierna genoemde vereniging op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet"), met de hiernavolgende statuten

DEEL II : STATUTEN

Titel 1 : Rechtsvorm, naam, zetel en duur

Artikel 1. Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "VGS-wet").

Artikel 2. Naam

1. De VZW draagt de naam Het Huis Van Niels

2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3. Zetel

1. De maatschappelijke zetel van de VZW is gevestigd te 83511 Hasselt  Kuringen, Albertkanaalstraat 73, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

2. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd om te beslissen tot een zetelverplaatsing naar iedere andere plaats binnen het gerechtelijk Nederlandse taalgebied, en dit onder de voorwaarden vereist voor een statutenwijziging.

Artikel 4. Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOG 22

Titel 2 : Doeleinden en activiteiten

Artikel 5. Doeleinden

De vereniging heeft tot doel om woongelegenheid, begeleiding en ondersteuning op maat aan te bieden voor personen met een fysieke  en/of mentale of meervoudige beperking, om hen de mogelijkheid te geven om een zo zelfstandig en normaal mogelijk leven op te bouwen. Hun eigen wensen en toekomstvisie zullen hierin centraal staan, waarbij de vzw streeft naar een optimale integratie binnen de maatschappij.

Hiervoor wordt er uitgegaan van enkele belangrijke pijlers, nl.:

1. Recht op zelfstandigheid

2. Recht op privacy

3. Rechtop inspraak

4. Recht op controle

5. Integratie en norme lisatie

De vereniging kan daarbij activiteiten opzetten die tot doel hebben het grote publiek vertrouwder te maken

met de leefwereld van mensen met een beperking.

Artikel 8. Activiteiten

1. De VZW kan alle activiteiten ontplooien en alle maatregelen en initiatieven nemen, alle activiteiten uitvoeren of doen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen van de VZW.

2. De vereniging mag al de middelen in werking stellen, die haar toelaten haar maatschappelijk doel te verwezenlijken.

3. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Titel 3 : Lidmaatschap

Artikel 7: Werkelijke Leden

1. Het aantal werkelijke leden van de VZW is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen. De stichtende

leden van de VZW zijn de eerste werkelijke leden.

Artikel 8: Toegetreden leden

1. De Raad van Bestuur kan op de door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als toegetreden leden tot de VZW toelaten.

2. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkelijke leden. Ze verwerven het statuut van toegetreden lid en bezitten enkel een aanwezigheidsrecht en geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 9: Toetreding van nieuwe leden

1. Kandidaturen kunnen te allen tijde schriftelijk aan de Raad van Bestuur gesteld worden, zowel door natuurlijke personen als rechtspersonen, zowel voor nieuw toetredende leden als toegetreden leden die wensen werkelijk lid te worden.

2. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op haar eerstvolgende vergadering. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

3. De Algemene Vergadering beslist over de aanvaarding van een toegetreden lid als werkelijk lid. De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkelijk lid.

4. Personen van wie de burgerrechten ontnomen zijn, zijn uitgesloten van toetreding tot de Algemene vergadering als werkelijk lid, als vertegenwoordiger van een werkelijk lid, als toegetreden lid of als vertegenwoordiger van een toegetreden lid.

5. De werkelijke leden onderschrijven door hun toetreding de statuten. Eventueel zal er door de Raad van Bestuur besloten worden tot het opstellen van een huishoudelijk reglement. In voorkomend geval zal het huishoudelijk reglement van de VZW afzonderlijk ter ondertekening worden voorgelegd. De ondertekening van het huishoudelijk reglement is in dat geval conditioneel aan de inwerkingtreding van het lidmaatschap van de nieuwe werkelijke leden.

Artikel 10: Uittreding, substitutie en uitsluiting van leden

1. Elk lid, werkelijk of toegetreden, kan te allen tijde uittreden als lid van de VZW. Het uittredende lid zal hiertoe een aangetekend schrijven richten aan de Raad van Bestuur. Het uittreden van dit lid zal ingaan één maand na het verzenden van dit aangetekend schrijven.

2. De Algemene Vergadering kan beslissen tot de uitsluiting van een lid. De uitsluiting van een lid gebeurt bij middel van een gemotiveerde beslissing omwille van zwaarwichtige redenen die de belangen van de VZW schaden of kunnen schaden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3. Uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden hebben geen enkele vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen of ingebrachte gelden of goederen terugvorderen.

4. Indien een werkelijk of toegetreden lid overlijdt, failliet verklaard wordt of ontbonden wordt, neemt het lidmaatschap van dit lid van rechtswege een einde.

5. In geval van uittreding, uitsluiting, overlijden, ontbinding of faillietverklaring van een werkelijk lid, kan er door de Algemene Vergadering in diens vervanging worden voorzien. Het vervangende lid zal behoren tot dezelfde categorie leden als deze waartoe het uitgetreden, uitgesloten, overleden, ontbonden of faillietverktaarde lid toe behoorde.

Artikel 11. Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de

enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde.

Artikel 12. Lidmaatschapsbijdrage

1. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van de werkelijke en toegetreden leden kan niet meer bedragen dan 100.000 euro. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur. Bij gebreke aan beslissing, blijft de bijdrage dezelfde als het voorgaand jaar.

2. De basisbijdrage van de toegetreden leden wordt bepaald door de Raad van Bestuur. Deze bijdrage geldt voor het lidmaatschap voor één jaar.

3. Deze bijdrage dient ieder jaar betaald te worden tegen uiterlijk 31 januari. Indien een lid zijn bijdrage tegen deze datum niet heeft betaald, zal de Raad van Bestuur hem om betaling van de bijdrage verzoeken bij aangetekend schrijven. Indien de bijdrage dan nog niet wordt gestort binnen de maand na de opvraging door de Raad van Bestuur, wordt het lid geacht ontslag te nemen.

Titel 4 : De Algemene Vergadering

Artikel 13. De Algemene Vergadering

1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende stem.

2. De leden rechtspersonen worden op de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door een door deze rechtspersoon aangeduide lasthebber. De werkelijke leden-rechtspersonen zullen onverwijld na de oprichting of na hun aanvaarding als werkelijk lid, melden aan de Algemene Vergadering wie er als lasthebber voor hen zal zetelen in de Algemene Vergadering.

3. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van vemoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

4. De werkelijke leden beschikken ieder over 1 stem.

5. De leden van de Raad van Bestuur worden eveneens uitgenodigd op de Algemene Vergadering.

Artikel 14. Bevoegdheden

1. De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

- de wettelijke bevoegdheden

- de wijziging van de statuten

- de wijziging van de maatschappelijke zetel

- de goedkeuring van het huishoudelijk reglement

- de benoeming en het ontslag van de bestuurders

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

- de kwijting aan de bestuurders en de commissaris(sen)

- de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

- de ontbinding van de vereniging

- de erkenning van toegetreden leden als werkelijke leden

- de uitsluiting van leden

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

2. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur of door het dagelijks bestuur.

Artikel 15. Vergaderingen

1. De Algemene Vergadering moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar. Deze jaarvergadering vindt ieder jaar plaats op de tweede woensdag van de maand mei, om 20.00 uur, op de zetel van de VZW, tenzij anders wordt aangegeven in de oproeping.

2. Een buitengewone Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De Raad van Bestuur is verplicht een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen, telkens wanneer 115de van de leden daar om verzoekt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOI] 2.2

3. Alle leden en hun vertegenwoordigers worden opgeroepen per aangetekende brief en/of per e-mail. Deze brief en/of e-mail dienen naar de leden verstuurd te worden, minstens acht kalenderdagen v6ér de datum van de Algemene Vergadering.

4. De oproeping vermeldt de agenda, die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur, alsmede de plaats en het tijdstip van de Algemene Vergadering. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de leden, wordt eveneens op de agenda vermeld.

5. Tijdens de Algemene Vergadering kunnen de aanwezige leden geen agendapunten die niet in de oproeping stonden, toevoegen of agendapunten die in de oproeping stonden verwijderen, tenzij wanneer alle werkelijke leden aanwezig zijn en hiermee instemmen.

6. Indien de agenda een voorstel tot wijziging van de statuten, ter goedkeuring van de jaarrekening over het afgelopen boekjaar en/of tot vaststelling van de begroting over het komende boekjaar omvat, worden deze voorstellen met alle relevante stukken samen met de uitnodiging voor de Algemene Vergadering aan de leden toegestuurd.

Artikel 16. Quorum en stemming

1. Behoudens andersluidende wettelijke en statutaire bepalingen, worden de besluiten van de Algemene Vergadering genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden.

2. Over een statutenwijziging, een wijziging van het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht kan de Algemene Vergadering alleen geldig beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de werkelijke leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met in totaal een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3de van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden zoals hierboven bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt besloten zoals voor een doelwijziging.

3. Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend zijn.

4. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid.

5. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter. Ze worden opgenomen in een bijzonder register, dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Titel 5. Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 17. Samenstelling Raad van Bestuur

1. De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur waarvan het aantal leden steeds minder is dan het aantal werkelijke leden.

2. De bestuurders dienen geen lid te zijn van de vereniging.

3. Indien een rechtspersoon bestuurder wordt, zal deze in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd worden door een natuurlijke persoon. De rechtspersoon-bestuurder zal onmiddellijk na haar benoeming aan de Raad van Bestuur dienen te melden welke natuurlijke persoon namens de rechtspersoon in de Raad van Bestuur zal zetelen. Telkens wanneer de rechtspersoon-bestuurder haar vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur wenst te wijzigen, zal zij hiervan de Raad van Bestuur schriftelijk op de hoogte dienen te brengen.

4. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering en dit voor een periode van zes jaar. Ze zijn herbenoembaar.

5. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering, die daarover beslist volgens de modaliteiten opgenomen in artikel 16.1 van onderhavige statuten. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Algemene Vergadering.

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

6. In geval in de vervanging van een opengevallen mandaat van bestuurder dient te worden voorzien, komt het recht om de kandidaten voor dit mandaat voor te dragen toe aan de categorie van werkelijke leden op wiens voordracht de te vervangen bestuurder werd benoemd.

Artikel 18. Bevoegdheden Raad van Bestuur

1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet en door deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

2. De Raad van Bestuur kan er toe besluiten dat een huishoudelijk reglement dient te worden ingevoerd. in voorkomend geval zal zij zelf een ontwerp redigeren en goedkeuren en voorleggen aan de Algemene Vergadering ter bekrachtiging. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen eveneens ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Middels dit Huishoudelijk reglement mag, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van

" MOD 2.2

de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 19. Vergaderingen, beraadslaging en beslissingen Raad van Bestuur

1. De Raad van Bestuur vergadert minimum 1 keer per jaar. Tevens zal de Raad van Bestuur vergaderen op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders. Zonder oproeping kan te allen tijde vergaderd worden, mits aanwezigheid van alle bestuurders.

2. De oproepingsbrief wordt ten minste acht dagen voor de vergadering schriftelijk aan alle bestuurders met de post en/of per e-mail verzonden. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. De raad kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden door de Raad van Bestuur.

3. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval de voorzitter belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

4. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering. De besluiten worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Een bestuurder kan een collega bestuurder volmachtigen middels een geschreven volmacht. Een bestuurder mag echter niet meer dan 1 volmacht dragen.

5. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder. Ze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de bestuurders en de werkelijke leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 20. Tegenstrijdig belang

1. Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een beslissing neemt.

Artikel 21. Externe vertegenwoordigingsmacht

1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels  en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

2. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

3. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De omvang van hun bevoegdheden moet duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de Raad van Bestuur en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken, beperkte domeinen. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan 6 jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur.

Artikel 22. Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank Van Koophandel, en van het uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 23. Vergoeding

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

Titel 6: Aansprakelijkheid van bestuurders en dagelijks bestuurders

1. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur resp. dagelijks bestuur.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel 7: Boekhouding

1. Het boekjaar van de vereniging loopt samen met het kalenderjaar.

2. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

3. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

4. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voorzover van toepassing, wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Titel 8: Ontbinding en vereffening

1. De Algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van aile werkelijke leden.

2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 16.2 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening' is overeenkomstig art. 23 V&S-wet.

3. ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar, waarvan zij de bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden zal omschrijven. Bij gebreke van deze beslissing worden 1 of meerdere vereffenaars benoemd door de Rechtbank van Eerste Aanleg, met bepaling van hun bevoegdheid.

4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan 1 of meerdere verenigingen met een gelijkaardig doel.

5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Titel 9: Slotbepaling

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de V&S-wet toepasselijk.

DEEL III: OVERGANGSBEPALINGEN EN BENOEMINGEN

1.Het eerste boekjaar begint op de datum van de oprichtingsakte en eindigt op éénendertig december' tweeduizend en elf.

2. Op de eerste Raad van Bestuur zal er een lijst opgemaakt worden van de eventuele verbintenissen die de VZW zal overnemen van de stichtende leden.

3. Het aantal bestuurders wordt op dit ogenblik vastgesteld op drie. De volgende bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar:

1.Mevrouw Vera RENCKENS, wonende te B-3511 Hasselt - Kuringen, Gebrandestraat 64, geboren te Hasselt op 03/12/1957

2.0e heer Tom VANDEREYKEN, wonende te B-3511 Hasselt - Kuringen, Gebrandestraat 64, geboren te Hasselt op 06/03/1982

3.De heer Jaak GORISSEN, wonende te B-3520 Zonhoven, Vossenbergstraat 15, geboren te Maaseik op 11/10/1969

Opgesteld in drie originelen te Hasselt op 11 januari 2011

RENCKENS Vera VANDEREYKEN Tom GORISSEN Jaak PIRENS Kevin

Oprichter Oprichter Oprichter Oprichter

Tegelijk hiermee neergelegd: de volledige oprichtingsakte en ledenlijst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HET HUIS VAN NIELS

Adresse
ALBERTKANAALSTRAAT 73 3511 KURINGEN

Code postal : 3511
Localité : Kuringen
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande