HMT

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : HMT
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 841.802.127

Publication

27/12/2011
ÿþMo6 Wod 1 7.7

" .~.e-e2t %N,...n.. ~.. ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



N 1,111111 141111(1111i

Neergelegd ter griffie der rechtbank v . koophandel te TONGEREN ___.______,

.

.

4 it -12- 2O1 ,,

,.

De Hoofdgriffier, "Griffie

Ondemerriingsnr : o e 4 9 0 8 2 , ~ 2 7

Benaming

(.voluit) : .HMT

(verkort) :

-Rechtsvorm : Vof

Zetel: Speelhof 9, 3840 Borgloon

(volledig adres)

Onderwerp aide :

Vennootschapsakte van v.o.f. "HMT'

De ondergetekenden:

1. De heer " M:R.Ongering, -ondernemer, wonende te " Groningen, geboren te Groningen -op 14-12-' 1981,ongehuwd en niet geregistreerd als partner in zin van het geregistreerd partnerschap, hierna ook te noemen: "vennoot 1';

2. -De -Meer C.P:M:Ongering, -ondernemer, -wonende -te -Vechmaal, -geboren -te -Groningen -op 30-11-1.953,: gehuwd hierna ook te noemen: 'vennoot 2"De ondergetekende verklaren met elkaar te zijn aangegaan een: vennootschap onder firma onder de navolgende bepalingen:

NAAM EN ZETEL VAN DE VENNOOTSCHAP ONDER-FIRMAArtikel 1 De vennootschap onder firma draagt

de naam: "HMT' en is gevestigd te Borgloon.Adres: Speelhof 9, 3840 Borgloon

"

DOEL -VAN DE VENNOOTSCHAP-ONDER-FIRMA

Artikel 2 De vennootschap heeft ten doel het opstarten, en uitbaten van een horecaonderneming.

DUUR VAN DE VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA "

Artikel 3 1.De vennootschap is aangevangen op 12-12-2011 en is aangegaan voor onbepaalde tijd. "

2. "Ieder van de vennoten -heéft "het recht de vennootschap op te zeggen, mits met inachtneming van een: termijn van ten minste zes -maanden .en slechts -per het einde van een .boekjaar.-De opzegging .dient .te' geschieden aan ieder van de andere vennoten, schriftelijk met bericht van ontvangst.

3. De gezamenlijke overige vennoten kunnen aan de andere vennoot de vennootschap opzeggen op de: : wijze en termijn -als -in het vorige lid bepaald. In zodanig geval -is de -oorzaak van de beeindiging van de; vennootschap gelegen in de vennoot aan wie de vennootschap werd opgezegd.

INBRENG BIJ OPRICHTING

-Artikel-4 -1. Door iedere vennoot-wordt in de -vennootschap -ingebracht zijn arbeid, kennis -en vlijt, alsmede

: hetgeen zal blijken uit een door de vennoten op te maken openingsbalans.

2. In onderling overleg kunnen door de vennoten meer gelden of goederen in de vennootschap worden:

ingebracht.

" 3. Voor zover het betreft de onderlinge rechtsverhouding tussen de vennoten beschouwen zij de .bedragen:

welke aan hen blijkens de creditering toekomen als schulden van de vennootschap. "

BEVOEGDHEID VAN FIRMANTEN "

Artikel 5 1. De vennoten treden op als beherende, hoofdelijk voor het geheel aansprakelijke, vennoten. leder: -van -de -vennoten is bevoegd de -vennootschap aan derden -en derden aan de vennootschap -te binden -echter: met die beperking, dat de medewerking van de meerderheid van de vennoten is vereist voor (handelingen tot): a. het verkrijgen, vervreemden, bezwaren, huren, verhuren en op andere wijze in gebruik of genot nemen en; geven -van registergoederen; b. -het aangaan van -overeenkomsten, waarbij aan de vennootschap een -krediet; wordt verleend; c. het ter leen verstrekken van gelden, alsmede het ter leen opnemen van gelden, waaronder: niet is begrepen het doen van opnamen ten laste van een aan de vennootschap verleend krediet, d. duurzame'. rechtstreekse of middellijke samenwerking met een andere onderneming en het verbreken of aanmerkelijk: wijzigen van zodanige samenwerking; e. het rechtstreeks of middellijk deelnemen in een andere vennootschap; of in een rechtspersoon en het aanbrengen van een wijziging in of het afstoten van zodanige deelneming; f. het:

Op de laatste blz. van Lgllitt. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

-bevoegd-de-rechtspersoon-ten-aanzien van-derden-te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

vestigen, verplaatsen of opheffen van nevenvestigingen;g. het uitbreiden van de zaken van de vennootschap met een nieuwe 'tak van -bedrijf; -h. -het overdragen of, anders dan voor korte -tijd, stuiten van het door de vennootschap uitgeoefende bedrijf of een deel daarvan;i. het stellen van persoonlijke of zakelijke zekerheid;j. het toekennen, wijzigen of intrekken van procuratie; k. het aangaan van vaststellingsovereenkomsten en akkoorden;l. fiat optreden In rechte, -waaronder begrepen -het -voeren -van arbitrale -procedures, doch -met uitzondering van incasso-procedures of het nemen van rechtsmaatregelen die van conservatoire aard zijn en/of geen uitstel kunnen lijden; m. het aannemen en ontslaan van werknemers in dienst van de vennootschap, het ingrijpend wijzigen van -hun arbeidsvoorwaarden en het toekennen van pensioen; n. -het verrichten van rechtshandelingen, waarvan het belang of de waarde voor de vennootschap een bedrag van vijfduizend Euro (EUR 5000,00) te boven gaat of waardoor de vennootschap voor langer dan zes maanden wordt gebonden; splitsing van rechtshandelingen-kan aan deze bepaling geen afbreuk doen. -2. -Het is ieder van de vennoten verboden om tijdens de duur van de vennootschap zich privé als borg of hoofdelijk mede-schuldenaar voor de schuld-van -een ander -te-verbinden -dan-wel zich-voor 'een derde sterk 'maken, -behoudens scieriftelijke toestemming van de andere vennoten.

WERKZAAMHEDEN VAN VENNOTEN

Artikel-61.-De-vennoten-verdelen hun -werkzaamheden -in onderling overleg. -2. "I eder -van de-vennoten-is gerechtigd tot een vakantie van ten hoogste vijfentwintig werkdagen per jaar in verhouding tot het aantal gewerkte dagen per jaar, waarbij een jaar op drie honderd zestig dagen wordt gesteld, waarvan de tijdvakken in hun onderling overleg zullen worden vastgesteld-

BOEKJAAR VAN DE VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Artikel 7.1. -Het eerste boekjaar van de" vennootschaploopt-van 12 december-2011-tot en -met 31 december 2012. Daarna loopt het boekjaar gelijk met het kalenderjaar. Jaarlijks binnen vijf maanden na afloop van het boekjaar wordt door een door de vennoten te benoemen deskundige een jaarrekening opgemaakt over dat -boekjaar, ten minste bestaande uit een balans en een winst- en verliesrekening:2. De jaarrekening wordt vastgesteld door de ondertekening daarvan door de vennoten. Deze ondertekening strekt de vennoten over en weer tot decharge. Indien een vennoot met de inhoud van de jaarrekening niet akkoord gaat, zal hij binnen drie maanden nadat deze -hem ter hand is gesteld, zijn bezwaren daartegen schriftelijk aan ieder van de andere vennoten moeten kenbaar maken, bil gebreke waarvan bedoelde stukken worden beschouwd als te zijn vastgesteld.

WINSTBEREKENING/WINSTVERDELING FIRMANTEN

Artikel 8 1. De winst zef worden vastgesteld volgens normen die in het maatschappelijk verkeer als aanvaardbaar worden-beschouwd. -2. -De winst of-het verlies zal door de vennoten worden genoten of gedragen aan de hand van de volgende percentages: Vennoot 1: vijftig procent(50,00 %); Vennoot 2: vijftig procent(50,00

OPNAMEN VAN VENNOTEN

Artikel 9 De vennoten hebben het recht in voorschot op hun winstaandeel periodiek een bedrag van de vennootschap-te ontvangen, alles in onderling overleg, onder gehoudenheid van ieder van' hen -het mogelijk te veel genotene binnen een maand na het vaststellen van de jaarrekening te restitueren.

ARBEIDSONGESCHIKTHEID VAN FIRMANTEN

Artikel "10 ingeval van arbeidsongeschiktheid van een vennoot welke van geringe"betekenis en/of van korte duur is nemen de andere vennoten diens taak over zonder op enige extra vergoeding of uitkering aanspraak te kunnen maken.

BEËINDIGING VAN DE VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Artikel 11 De vennootschap eindigt: a. door ontbinding in onderling overleg;b. door opzegging overeenkomstig het in artikel 3 bepaalde; c. door flet overlijden van een vennoot; d. door het onherroepelijk worden van een vonnis waarbij een vennoot is failliet verklaard, door het aanvragen van surséance van betaling respectievelijk van een schuldsaneringsregeling door een vennoot en door het verlies door een vennoot van het -vrije beheers- en/of -beschikkingsrecht over zijn vermogen; e. -door ontbinding -tengevolge van een daartoe strekkende beslissing van de tot geschillenbeslechting bevoegde instantie, genomen op verzoek van een vennoot, op grond van wettige redenen, zoals onder meer indien een of meer van de andere vennoten de in deze akte neergelegde bepalingen overtreden of niet nakomen of 'handelen in strijd daarmee of ingeval van arbeidsongeschiktheid van een of meer van de andere vennoten in een zo ernstige mate en van een zo lange duur of zo veelvuldig voorkomend, dat van de verzoeker(s) in redelijkheid voortzetting van de vennootschap met -de-arbeidsongeschikte-venno(o)t(en}" niet-kan worden " gevergd.

Artikel 12 1. Bij het eindigen van de vennootschap is ieder van de vennoten in het vermogen van de vennootschap gerechtigd voor:a. het bedrag waarvoor hij ingevolge het bepaalde in artikel 4 in de boeken van de vennootschap is gecrediteerd; -b. zijn aandeel in-het resultaat, ontstaan door de herwaardering als in -2 van dit artikel vermeld, welk aandeel zal dienen te worden vastgesteld in de verhouding van de percentages waarin de jaarresultaten over de laatste tien jaren, dan wel indien de vennootschap korter dan tien jaar zal hebben -bestaan over de volle duur van de vennootschap, werden genoten of gedragen, behoudens afwijking hiervan op grond van een door een vennoot gemaakt voorbehoud van stille reserves ten aanzien van een door hem ingebracht, dan nog aanwezig, actief, indien en voorzover de betrokken vennoot zijn rechten terzake

,t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

schriftelijk kan bewijzen. 2. Op de bij de beëindiging van de vennootschap op te maken balans zullen de vermogensbestanddelen van de vennootschap worden opgenomen tegen de alsdan in onderling overleg vast te stellen waarde in het economisch verkeer. ingeval de vennoten niet binnen zes maanden na het eindigen van de vennootschap overeenstemming hebben bereikt omtrent de beëindigingsbaians, zal die balans worden vastgesteld door één of 'meer deskundigen-te benoemen -in onderling overlegvan de-vennoten, dan-wel-bij gebreke van overeenstemming dienaangaande binnen dertig dagen na evenbedoelde termijn van zes maanden, te benoemen door de Kantonrechter binnen wiens kanton de vennootschap is gevestigd, op verzoek van de meest gerede partij. Overeenstemming als bedoeld in deze'bepaling wordt geacht'te ontbreken als één van de partijen zulks schriftelijk aan de andere vennoten meedeelt, 66k indien deze mededeling wordt gedaan vóór het eindigen van een gestelde termijn. 3. De waarderingen opgenomen in de in het vorige lid bedoelde "beëindigingsbalans worden slechts gehanteerd -ter bepaling van-het vermogensaandeel van de uittredende vennoot en houden geen fiscale herwaarderingen in voor de blijvende vennoten. Artikel 13 1. Bij het eindigen van de vennootschap in onderling overleg worden tevens de gevolgen daarvan geregeld.2. Bij het eindigen van de vennootschap anders dan in onderling overleg,' hebben de vennoten die niet hebben opgezegd, casu quo in wie niet de oorzaak van de beëindiging is gelegen, het recht de onderneming van de vennootschap (al dan niet onder dezelfde naam) voort te zetten, alsmede, indien zij zodanige voortzetting wensen, te hunner keuze, het recht op overneming dan wel verblijving of toescheiding aan -hen van de goederen van de vennootschap, een en ander, mits zij hun verlangen daartoe binnen drie maanden na het eindigen van de vennootschap aan de uitgetreden vennoot of diens rechtverkrijgende schriftelijk met bericht van ontvangst te kennen geven.3. De vennoten verlenen elkaar -bij deze over en weer onherroepelijk volmacht om de "levering van de goederen die door de toepassing van het vorige lid aan de voortzettende vennoot verblijven dan wel worden toegescheiden, te bewerkstelligen. 4. De vennoten die de onderneming van de vennootschap voortzetten zijn verplicht de 'bestaande inschrijving(en) in -het' handelsregister te doen wijzigen. 'Op eerste verzoek van de voortzettende vennoten verleent de uitgetreden vennoot of diens rechtverkrijgende aan deze wijziging zijn medewerking. Artikel 14 De overneming, verblijving dan wel toescheiding van de goederen van de vennootschap aan de vennoten die overeenkomstig het bepaalde in het voorgaande artikel hebben verklaard de onderneming van de vennootschap voort te zetten en tevens de desbetreffende verklaring hebben afgelegd, geschiedt onder gehoudenheid van die vennoten om:a. de schulden en andere verplichtingen van de vennootschap voor hun rekening te nemen en in verband daarmede de uitgetreden vennoot of diens rechtverkrijgende te vrijwaren voor alle aanspraken terzake;b. aan de rechthebbende, op de wijze als hierna bepaald, het bedrag waarvoor de uitgetreden vennoot of diens rechtverkrijgende gerechtigd was in het vermogen van de vennootschap, uit te -keren. Artikel 15 'Vanaf 'het tijdstip van 'het eindigen van de vennootschap tot het tijdstip waarop de tot voortzetting gerechtigde vennoten de hiervoor bedoelde verklaring hebben afgelegd, hetzij het tijdstip waarop de termijn, waarbinnen die verklaring moest worden afgelegd is verstreken, zijn deze vennoten gehouden en gerechtigd al fret voor de instandhouding van de onderneming van de vennootschap nodige te verrichten. Artikel 16 1. In alle gevallen waarin de voortzettende vennoten verplicht zijn tot het doen van een uitkering aan de uitgetreden vennoot of diens rechtverkrijgende zal de voldoening van het verschuldigde geschieden in tien gelijke-halfjaarlijkse-termijnen-waarvan de-eerste-vervatt -op -de -eerste-van dezevende-r;eaand, volgende-op de maand waarin de beëindiging van de vennootschap plaatsvond. 2. De hierbedoelde schuld zal rentedragend zijn. Het rentepercentage is steeds gelijk aan dat van de wettelijke rente. De rente dient te worden voldaan op de aflossingsvervaldata. -De uitgetreden vennoot of diens rechtverkrijgende 'heeft 'het recht te verlangen dat terzake aan hem door de voortzettende vennoten een schuldbekentenis wordt afgegeven, waarin naar deze akte zal worden verwezen. 3. Op deze schuld zijn voorts van toepassing de volgende bepalingen: a. vervroegde aflossing is te allen tijde toegestaan, mits in ronde sommen van vijfhonderd Euro'(EUR 500,00); 'b. de schuld of het restant daarvan is met rente terstond en ineens opeisbaar, ingeval van niet of niet tijdige betaling van een aflossings- of rentetermijn, alsmede ingeval van overlijden, faillissement, onder curatelestelling, bij aanvrage van surséance van betaling respectievelijk van een schuldsaneringsregeting, ingeval van 'het geheel of gedeeltelijk verliezen van het beheer over het vermogen en in geval van gehele of gedeeltelijke inbeslagneming van goederen van de schuldenaar, ingeval van gehele of gedeeltelijke vervreemding - ook bij toetreding van een of meer vennoten - van de voortgezette onderneming van de vennootschap, alsmede ingeval van staking en/of liquidatie van die onderneming. 4. Indien het saldo van de berekening van artikel 12 negatief is zal de uitgetreden vennoot of diens rechtverkrijgende gehouden zijn dit tekort binnen één jaar na de beëindiging van de vennootschap aan de voortzettende vennoten te voldoen. 'Deze schuld zal rentedragend zijn vanaf -het tijdstip van ontstaan tot dat van de voldoening. Het rentepercentage is steeds gelijk aan dat van de wettelijke rente; de rente dient te worden betaald tegelijk met de voldoening van de schuld. Het in het vorige lid onder a en 'b 'bepaalde Is zoveel mogelijk van overeenkomstige toepassing op deze schuld. Artikel -17 'Wanneer de vennootschap eindigt en de onderneming van de vennootschap niet wordt voortgezet, zal de vennootschap worden geliquideerd. De vennoten die tijdens het bestaan van de vennootschap het beheer hadden zijn belast met de vereffening. Gedurende de vereffening blijven de -bepalingen van deze overeenkomst zoveel mogelijk van toepassing.

ARBITRAGE BIJ GESCHILLEN _

Artikel -18 Alle geschillen, welke mochten ontstaan naar aanleiding van de onderhavige overeenkomst dan wel van nadere overeenkomsten, die daarvan het gevolg mochten zijn, zullen worden beslecht door tussenkomst van een door partijen aan te wijzen scheidsgerecht. Het scheidsgerecht zal bestaan uit één arbiter. -De plaats van arbitrage zal zijn gelegen in de plaats van vestiging van de vennootschap. "-let scheidsgerecht beslist naar de regelen van het recht.

ZAAKVOERDER

Artikel 19 Vennoot de heer M.R.Ongering is aangesteld ais zaakvoerder.

a

1 .. Aldus" getekend te" Borgloon-d:d: DE VENNOTEN:

Voor-

° . biehouden

aan het

-Belgisch

Staatsblad

l ;

:

~ f











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2011- Annexes du Moniteur belge

. . ~ "

i a . ~" ~

,1

Op de laatste biz. van Li, k B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de " rechtspersoon ten .aanzien van derden te vertegenwoordigen

yur Q ; Naam en handtekening

10/03/2016 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
08/12/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
HMT

Adresse
SPEELHOF 9 3840 BORGLOON

Code postal : 3840
Localité : BORGLOON
Commune : BORGLOON
Province : Limbourg
Région : Région flamande