HOMERUN

Association sans but lucratif


Dénomination : HOMERUN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 476.826.264

Publication

03/10/2012
ÿþ"

, "

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

iN

1111111811111111111111111101

*12164015*

M. Geladé

bestuurder

Get.

j. Clerq

bestuurder

beh aa Be Stat

Ondernemingsar : 0476.826.264 Benaming

(voluit) : vzw Homerun

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stukkeristraat 7, 3650 Heusden-Zolder

Onderwerp akte ; Wijziging Functieverdeling

Akte Gemachtigden

De functieverdeling van de leden van de Raad van Bestuur is sinds de vergadering van de Raad van Bestuur van 1 juni 2012 gewijzigd.

De vereniging wordt tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Rechtbank van koophandel

2 ti SEP, 2012

te HASSELT

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Vf3Ci- behouden 111111111111111 I 1111 MI RECHTBANK VAN KOOPHANDEL_

:nea *11163510*

Str-i:.tat;3a,i

1 7 -1e- 2011

HASSELT

Griffie







Onde renzir:gsrzl- 476.826.264

Benarriírtg

í rolui:i : vzw Homerun

,verkort)

Reci?t'svoi" rn vzvu

Zetel : Stukttenstraat 7, 3550 Hetinden--2older

{ q.'fJW7,~Y ~i~:te

~.iveax

CA

"

s.. 1. Benoeming bestuurder

De Algemene Vergadering van 30 juni 2011 heeft de heer Jos Hoogstijns, Hulshoekstraat 27, 3560

s Lummen, benoemd tot bestuurder van vzw Homerun.

2. Wijziging statuten vzw Homerun

De vzw Homerun werd opgericht op 1 december 2001 te Heusden-Zolder, als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk, op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, door de volgende natuurlijke personen:

sC 1.Clerckx Johnny, Stukkenstraat 7, 3550 Heusden-Zolder

2.Geladé Miet, Stukkenstraat 7, 3550 Heusden-Zolder

3.Cierckx Jozef, Stukkenstraat 7/1, 3550 Heusden-Zolder

` r 4.Winters Ludo, Kanaalstraat 13, 3910 Neerpelt

O

N

De Algemene Vergadering van 30 juni 2011 keurde volgende statuten goed:

(.Naam  Zetel  Doel - Duur

e; Art. 1 Benaming van de vereniging

cl De vereniging draagt als naam "vzw Homerun", vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Heusden-Zolder, Stukkenstraat 7. Hij kan worden overgeplaatst

bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

et

" Art. 3 Doel en activiteiten

De vzw Homerun heeft tot doel: Het bevorderen van de harmonieuze ontwikkeling van geest en lichaam, bevorderen van sport en vrijetijdsbesteding zowel voor jongeren als volwassenen bij middel van sportactiviteiten op een pedagogisch verantwoorde wijze. Hiervoor zal de vereniging kennismakingsmomenten inlassen, initiaties stimuleren, vervolmakingscycli aanbieden, allerlei vormen van competities organiseren in diverse sporttakken, eventueel in samenwerkingsverband met aanverwante organisaties. Zij mag tevens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij dan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze,

:r.73handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doet waarvoor zij werd opgericht.

sC Art. 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten aile tijden worden ontbonden.

et ll. Leden

Art. 5. Leden

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Niet-werkende leden hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

Art. 6. Toetreding

Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder (natuurlijke persoon of rechtspersoon) die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan

Op de iaáfst \hlz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

ha non~ (!G , prpn>n.nn g1-rr.h4,nr1 nr nrn A isrp Ipn y?r7 r,nrapn te, -ppf©non,:,, ,,,diner

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge MOD2_2

de Raad van Bestuur. De voorwaarden tot toetreding van de leden zal worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Art. 7. Bijdrage

Door de leden is geen bijdrage veschuldigd.

Art. 8. Uittreding

Een lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden. Het onslag moet per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken. Het verlies van één van de voorwaarden bepaald in artikel 6 van de statuten, brengt ook van rechtswege het verlies van lidmaatschap mee.

III.Raad van Bestuur

Art. 9. Benoeming bij de Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste twee leden, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te alle tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 10 Benoeming bij de Raad van Bestuur

In geval van vacature ter vervanging van een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. Zo, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Art. 11. Benoeming bij de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. De voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. ln geval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt.

Art. 12 Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere van zijn leden.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

IV.Algemene Vergadering

Art. 13. Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elke lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor: het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begroting en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 14. Bijeenroepen van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting van het volgend jaar, in de loop van de maand juni.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt een Algemene Vergadering bijeen te roepen.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens een twintigste van de werkende [eden moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden.

Art. 15. Stemrecht  aanwezigheid  volmacht  meerderheid

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemming beslist de stem van de voorzitter.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vernield en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Dit besluit tot wijziging moet door de Rechtbank van Eerste Aanleg worden bekrachtigd.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slecht met eenparigheid van stemmen worden besloten.



MOP 2.2

Tot vrijwillige ontbinding kan slechts door de Algemene Vergadering worden besloten wanneer twee derde

van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een besluit tot vrijwillige ontbinding kan slechts genomen

worden met 2/3de meerderheid van de stemmen. Zijn 2/3de van de leden niet aanwezig dan dient een tweede

vergadering te worden samengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezigen maar wel dient

een 2/3de meerderheid bereikt. Dit besluit moet evenwel door de Rechtbank van Eerste Aanleg worden

bekrachtigd.

Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid, ongeacht het aantal

aanwezigen.

V.Begroting en rekeningen

Art. 16. Verantwoording over de rekeningen en begrotingen

Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar

van de dag van oprichting tot 31 december 2002.

VI Ontbinding en vereffening

Art. 17. Bestemming van het vermogen bij ontbinding van de vzw

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank,

een of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffingsvoorwaarden.

Art. 18. Bestemming van het vermogen bij ontbinding van de vzw

Ingeval van ontbinding warden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Art. 19. Opstellen en aannemen van de statuten

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Getekend,

°1D Geladé Miet Qerclac Johnny

e bestuurder bestuirder

ýÿ .

..,

ot

e

d I

N

r-I

N

b

~r



. ue" r, a,

, rS.e,Cfil' lF 'Jr _, . 2:. . ~

.. _.' ._ , . r.. ^.~r" ;. _. if~ _..~. -~..

Coordonnées
HOMERUN

Adresse
STUKKENSTRAAT 7 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : HEUSDEN-ZOLDER
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande