HONDENSCHOOL DE HERDER, AFGEKORT : HS DE HERDER

Association sans but lucratif


Dénomination : HONDENSCHOOL DE HERDER, AFGEKORT : HS DE HERDER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 588.974.793

Publication

10/02/2015
ÿþ ~'.. MOD 2.2

Y." ~~. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*15022525k

Neerpaleggcl ter griffie der mi leisik y. koophandel Anlwerper aid 1..7111 ;,. r

z 9 -01- 2015

DO grIífieriífie

/

Onderwerp akte : Oprichting vzw

Op haar stichtingsvergadering van dinsdag 06 januari 2015 te Maaseik werden de volgende statuten' goedgekeurd met meerderheid der stemmen.

Benaming : vzw Hondenschool De Herder

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Maatschappelijke zetel: Driebekenweg 1344, 3680 Maaseik (B)

Gerechtelijk arrondissement: Tongeren

Art 1 : De vereniging heeft als naam 'vzw Hondenschool De Herder' en heeft haar maatschappelijke zetel te Driebekenweg 1344 te 3680 Maaseik (België).

Art 2 : De terreinen die door de vereniging worden gebruikt, worden gehuurd van de stad Maaseik (zie huurcontract).

Art 3

§1 : De vereniging heeft tot doel het promoten van de hondensport en de kynologie; het opleiden van honden in het kader van het gehoorzaamheidsprogramma.

§2 : De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile nodige roerende en onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven en bezitten. Ze kan schenkingen en legaten ontvangen.

§3 : De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Art 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de. algemene vergadering,

Art 5 : Het aantal leden verenigd in de vereniging is onbeperkt. Het minimum aantal leden is evenwel drie.; De vereniging bestaat uit

1) Ondersteunende leden : Ondersteunende leden zijn diegenen die logistieke steun leveren aan de: vereniging.

2) Leden : Leden zijn diegenen die lidgeld hebben betaald, al dan niet ook lesgeld hebben betaald en actief: de hondensport beoefenen.

Een lid of ondersteunend lid kan aanvaard of geweigerd worden door de bestuursraad zonder beroep, bij meederheid der stemmen, Bij niet aanvaarding van een nieuw lid zal deze door de raad van bestuur hiervan op de hoogte gebracht worden. Eventueel reeds betaald lid- of lesgeld zal worden terugbetaald. Het lid- en lesgeld wordt jaarlijks op de algemene vergadering vastgelegd.

Art 6 : De vereniging wordt geleid door de raad van bestuur die samengesteld is uit ten minste 3 leden die : voor periodes van 4 jaar benoemd worden door de algemene vergadering, De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in al haar gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen door de: handtekening van 2 bestuurders. De raad van bestuur kan verbintenissen aangaan ten einde het maatschappelijk doel van de vereniging te verwezenlijken, De leden van de raad van bestuur vervullen hun taak

" kosteloos en zij kunnen een afgevaardigde bestuurder aanduiden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Onciernemingsnr : " . 0' 5 8 8 g 7 4. 7 9 3

Benaming

(voluit) : vzw Hondenschool De Herder

(verkort) : HS De Herder

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Driebekenweg 1344, 3680 Maaseik (B)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B - Vervolg

Art 7 : De raad van bestuur ken andere raden schappen onder bepaalde voorwaarden om de werking en de " doelstelling van de vereniging te bereiken en te waarborgen. Deze raden worden benoemd door de raad van bestuur. Opheffing van deze raden behoort eveneens tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Art 8 : De algemene vergadering moet worden samengeroepen door een schriftelijke uitnodiging op naam

van de leden, niet vermelding van de agendapunten en minimaal 10 dagen op voorhand voor de volgende

zaken:

- Wijzigingen der statuten en algemene inwendig reglement.

- Benoeming of ontzetting van leden van de bestuursraad.

- Goedkeuring der rekeningen en begrotingen.

- Ontbinding van de vereniging.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staats blad

De vergadering beslist geldig ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigden. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, onder voorbehoud van art 8, 12 en 20 van de wet van juni 1921.

Art 9 : De algemene vergadering heeft minstens 1 maal per jaar plaats. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 1 december daaropvolgend.

Art 10 : Bij ontbinding van de vereniging zullen de bezittingen van de vereniging, na verheffing van alle . schulden, overgemaakt worden aan een vereniging met gelijkaardig maatschappelijk doel, bepaald door de algemene vergadering.

Art 11 : Voor alle gevallen, niet voorzien in deze statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Op haar stichtingsvergadering van dinsdag 06 januari 2015 te Maaseik werd de volgende raad van bestuur verkozen en dit met een meerderheid van stemmen.

Naam

Wendy Hermans Nick Flipkens Bjom Smeets Adres

Spilstraat 27, 3680 Maaseik Binnenweg 16, 3640 Kinrooi Smeetsstraat 97, 3640 Kinrooi Functie Voorzitter Secretaris Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HONDENSCHOOL DE HERDER, AFGEKORT : HS DE HER…

Adresse
DRIEBEKENWEG 1344 3680 MAASEIK

Code postal : 3680
Localité : MAASEIK
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande