HORECA BOCHOLT

Association sans but lucratif


Dénomination : HORECA BOCHOLT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 445.619.384

Publication

10/01/2012
ÿþVoorbehouder

aan het

Belgisch Staatsbia

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11

`1200806]*

Ondernemingsnr : 0445.619.384

Benaming

(voluit) : HORECA BOCHOLT

Neemetegr) ter tritüp der rechtbank v. koophandel te 70f GEREN

De Hoofdgriffier, Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

(verkort):

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : DORPSSTRAAT 37 TE 3950 BOCHOLT

Onderwerp akte : Hernieuwing statuten - zetelwijziging - wijziging Raad van Bestuur Uittreksel uit de statuten

De algemene vergadering van 15111/2011 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Artiikel 1

', De vereni ging draagt de naam VZW Horeca Bocholt.

Artikel 2

De zetel val de vereniging i s gevelti gd te 3950 Bocholt, Dorpsstraat 45 en ressorteert onder het gerechtel ij k arrondissement Tongeren. Deze kai gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Titel I I .  Doel

Artikel 3.1

De verenging heeft tot doel :

" de opbouwende studie van al le economi whe, fi nanti el e en soci ale beroepsvraagstukken die de welvaart van aile leden in de hand werken;

" het behartigen, ter vrijwaring en bevordering, van de bd asgen der I eden bij de publ i eke of private organi sati es' alwaar hun bergen kunnen geschaad of gedi end worden;

" de studie der wetten en verordeningen welke worden toegepast in de beroepssector, ten einde deze op een eenvormige en rechtmatige manier te doen uitvoeren. Waar die het bei ang der l eden schaden, moet worden gestreefd naar wijziging of afmhaffing;

" samenwerking met verenigingen, private en publieke i nstel I i ngen, die tot de verwezenlijking van eenzelfde gelijklopend doel kunnen bij dragen;

" streven naar verbetering van de beroepsbel asgen der I eden;

" uitgeven van aile documentatie, informatie en tijdschriften ter bevordering van het beroep, me of zonder publiciteit;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" deelname aan hui di ge of toekomstige organismen die de verbeteri ng van beroepsbelangen en  bekwaamhei d in de hand werken;

" deel name aan de studie der werkvoorwaarden van het personeel en, desnoods, er de toepassi ng van verwezen) ij ken i n de beroepssector;

" verdediging val de col I ecti cire beroepsbelangen.

Zij mag eveneensaileactiviteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, zij kan in die zin ook, doch si echtsop bij komsti ge wijze, handelsdaden stel I en, enkel voor zover de opbrengst hi ervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor de verwezenl ij ki ng van haar doel nodig heeft, bezitten en er al l e eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen

Artikel 3.2

De vereniging wordt opgericht voor onbepaal de duur, doch kan ten allen tijde worden ontbonden..

Titel III.  Leden, toetredingen, ontslagen, verbintenissen

Artikel 4.1

Worden als werkende leden aanvaard:

a)de hotel-, restaurant-, caféhouders en aanverwanten;

b)defysische personen diegeen beroepsactiviteit meer uitoefenen en minimumvijf jaar lid geweest zijn van de

beroepsorgani nati e en bereid zijn actief het doel van de vereniging, zoals vermeld in

a-ti kel 3, na te streven.

Artikel 4.2

De honoraire titel van hun functie kan door de al gemene vergadering toegekend worden aan oud-voorzitters, oud-ondervoorzitters, oud-secretarissen, oud-schatbeivaardersen oud-bestuurders die aan de vereniging uitzonderlijke di ensten hebben bewezen. Zij kunnen op eigen verzoek uitgenodigd worden, evenwel zonder stemrecht.

Artikel 4.3

De Wei erelid kan door de al germe vergadering toegekend worden aan personen waarvan de bedrijvigheid in belangrijke mate bijdraagt tot de verwezenl ij ki ng van het doel van de vereniging. De erel eden hebben geen stemrecht.

Artikel 4.4

Het werkend lid verliest zijn hoedanigheid van lid van de vereniging bij vrijwillig ontslag en bij het aanvaarden van een politiek mandaat, hoger dan de burgemeester. Vanaf dan bezit het geen recht meer, noch voor erfgenamen of andere rechthebbenden, op de voordel en die aan het I i dmaatschap verbonden zij n. Elk lid kan tevens toetreden of uittreden door verzending van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur.

Het kan ook geen teruggave ei sen, geheel of gedeel telijk van het lidgeld, of het herstel Eisen van verloren rechten.

Artikel 4.5

De leden bijdragezal elk jaar door de raad van bestuur bepaald worden maar mag niet lager zijn dan 25 euro en kan de 625 euro niet overschrijden.

Artikel 4.6

Verantwoordel ij khei d.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De leden gaan geen enkele persoonlijkeverplichting aan, aangaande deverbinteniman van de vereniging.

Titel IV.  Al gemene vergadering

Artikel 5

Deal gemene vergadering is samengesteld uit al le werkende leden.

Artikel 6.

De al gemene vergaderi ng i s de hoogste i nstanti e van de vereniging.

De algemene vergadering is uitsi uitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten

de benoeming en afzetting van de bestuurders

-de benoeming en afzetting van de commi ssari ssen en het bepet en van hun bezoldiging

ingeval een bezol di ging werd toegekend

-dekwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

- de vrij wi I I ige ontbi ndi ng van de vereniging

-de benoemi ng of de uitsluiting van een l i d van de vereni gi ng

-de omzetting van de vereni gi ng in een vennootschap met een soci aal oogmerk

-alle geval I en waari n de statuten het vereisen

Artikel 7.1

De al gemene vergaderi ng wordt gel di g bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter tel kens

als het doel van de vereniging zulks verei st. Zij

moeten tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgel open jaar en voor de begroting van het komende aar, binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 7.2

De oproeping tot de algemene vergaderi ng moet om gel di g te zij n , ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders Al le effectieve I eden moeten worden opgeroepen per gewone of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

De oproepi ngsbri ef , die pl acts ,datum en uur van de vergaderi ng vermeldt , bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. El k onderwerp dat schriftel ijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden , moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenmi nste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigt zijn . Onderwerpen die niet op de agenda staan , kunnen behandelt warden, indien het dringende zaken betreft en enkel op initiatief of met toestemmi ng van de aanwezige bestuursleden .

Artikel 7.3

De al gemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij afwezigheid, door de oudste bestuurder.

Artikel 8

El k I i d van de al gemene vergadering kan zich op deze vergadering laten vertegenwoordigen door een ander I i d mi ts schri ftel ij ke vol macht. Een lid mag niet meer dan twee stemmen uitbrengen, de zijne inbegrepen.

Artikel 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

De vergaderi ng i s geldig samengesteld, welk ook het aanwezige of vertegenwoordigde aantal leden i s Al I e bei i ssi ngen worden genomen in een eerste stemronde bij meerderhei d van twee derde van de geldig uitgebrachtestemmen. Ingeval geen meerderheid wordt bereikt, zal bij een tweede stemronde een eenvoudige meerderha d vol doende zij n.

Artikel 10

Van ei ke vergadering worden notulen gemaakt , die ondertekend worden door de voorzitter en de secretarissen opgenomen worden in het bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien . U i treksel s daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretarisof door twee bestuursleden en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering

Artikel 11

De raad van bestuur is bovendien verplicht de al gemene vergaderi ng samen te roepen wanneer 1 /5de van de effectieve I eden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit gei i s de raad van bestuur verplicht de al gemene vergadering samen te roepen binnen de dertig dagen met verniel ding op de agenda de gevraagde agendapunten.

Artikel 12

Elk voorstel tot wijziging van de statuten zal gebeuren met een aanwezigheid van 213de van de leden, indien dit quorum niet wordt behaald, zal er een tweede al gemene vergadering opgeroepen worden zonder aanwezigheidsquorum. Deze tweede vergaderi ng zal niet eerder dan 15 dagen na de eerste worden gehouden.

Titel V.  Raad van Bestuur

Artikel 13

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur van tenminste drie leden , waaronder een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De bestuurderswonden benoemd voor een periode van vier jaar die hernieuwbaar is. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de al gemene vergadering, door vrijwillig ontstl ag, door het verstrij ken van het mandaat door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid. Indien een bestuurder op eigen initiatief ontslag wil nemen, dan moet hij dit schri ftel ij k bekendmaken aan de raad van bestuur.. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het mininum aantal bestuurdersgedaald is onder het statutaire mini mum. I n dit getal moet de raad van bestuur binnen de 2 rrraande de al gemene vergadering bijeenroepen, wel ke in vervanging van de de betrokken bestuurder di ent te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis te stellen. De akten betreffende de ambtsbeer ndi gi ng en de benoerni ng van de bestuurders moeten binnen de 30 dagen na de neerlegging bekend gemaakt te worden in de bij I apen van het Belgisch Sta tsbl ad.

Artikel 14

De voorzitter, verkozen door de raad van bestuur, is na vierjaar ontslagnemend en eenmaal herkiesbaar.

Artikel 15

Een I i d van de raad van bestuur i s ontsl agnemend wanneer hij een politiek mandaat vervult, hoger dan burgemeester.

Artikel 16

De raad van Mestuur kan ten raadgevende ti tel leden van di verse commi ssi es op zijn vergadering uitnodigen, evenwel zonder stemrecht.

Artikel 17

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij afwezigheid door de oudste aanwezig bestuurder.

Artikel 18

Op straf als ontslagen te worden aanzien moet iedere bestuurder ten minste op de helft der regelmatig opgeroepen vergaderingen, per j aa, aanwezig zijn.

Artikel 19

De! eden van de raai van bestuur kunnen geen aanspraak maken op gel del ij ke tegemoetkomingen.

Artikel 20

De l eden van de raad van bestuur zijn verantwoorde) ij k vo! gens het gemeen recht, voor de fouten bedreven in het uitoefenen van hun mandaat Ze verplichten zich niet ten aanzien van hun bestuur, aan enig persoonlijk voordeel ten overstaan van de vereniging.

Artikel 21

Indien tussentijds een ei nde komt aan een beheersmandaat, kunnen de overige beheerders in de vervanging voorzien.

Artikel 22

De raad van bestuur vergadert mi nstens eenmaal per tri mester, op verzoek van de voorzitter of op schriftel ij ke aanvraag van de bestuurders of zoveel maal de noodzake! i j k hei d van de vereniging zulks vereist.

Arti kei 23

De best i ssi ngen van de raad van bestuur worden genomen bij 2l3de meerderhei d van stemmen.

Artikel 24

De besfis9ngen van de raad van bestuur worden vermeld in een proces-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de socretari s De uittreksel s of afschriften hiervan molen, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter.

Artikel 25

De raad van bestuur waakt over de nakoming der formaliteiten door de wet opgelegd aan een VZW.

Artikel 26

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide rechten van het bestuur en de verwezenlijking van de doeleinden. Alles wat niet bepaald i s door de wet en de statuten van de algemene vergadering, valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur. Deze kan verdragen affuiten, kopen, verkopen, verwisselen, verwerven, overdragen, verhuren van goederen, meibel s en ai l e onroerende goederen nodig voor de goede werki ng van de V ZW Horeca Bocholt. Hij treft beslissingen nopens het aanvoerden van de giften en legaten, het ontlenen op lange of korte termijn, staan rechten toe op roerende, onroerend goederen, zoals voorrechten, hypotheken, panden, staat rechtsgemeenschap toe, alsook beslaglegging en opheffingen van alle bijschriften en hypotheken. Hij kan bezoldigd personeel aanwerven en ontslaan en den wedden en bevoegdheden ervan vastleggen. Hij opent een rekening bij een bevoegde financiele i nstel I i ng, bei i st over het plaatsen van fondsen en inkomens, bepaalt de reglementen van inwendige orde en neemt al I e maatregelen nodig tot uitvoeringen van besluiten, genomen door de algemene vergadering.

Artikel 27

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Al le verrichtingen, behalve deze i n volgend artikel. Alle geschreven stukken of bri even die de VZW Horeca Bocholt eenbelangen, moeten ondertekend worden door de voorzitter of een aangesteld afgevaardigde, zonder dat rechtvaardiging moet worden afgelegd tegenover derden of voorafgaande van de raad van bestuur. Dit tot een bedrag van 25.000,00¬ .

Artikel 28

Voor allegevallen die niet voorzien zijn in artikel 26, zal de raad van bestuur bevoegd zijn, mits akkoord van de al gemene vergaderi ng.

Arti kel 29

Het boekjaar van devereniging loopt van 1 januari tot 31 december . De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Bei de worden ter goedkeuri ng aan de al gemene vergaderi ng voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden naafsluiting van het boekjaar.

Titel VI .  Ontbinding, vereffening

Artikel 30

Behoudens geval I en van gerechte) ij ke ontbinding en ontbi ndi ng van rechtswege kan slechts de al gemene vergadering tot ontbi ndi ng besluiten i ndi en 2/3 van de I eden op deal gemene vergaderi ng aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrij wil I i g te ontbinden . Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkel ijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld

worden . Zij n geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergaderi ng worden bij eengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden .

I n geval van vrij wi I l i ge ontbi ndi ng benoemt deal gemene vergadering, of bij gebreke daarvan , de rechtbank één of meer vereffenaars Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid al smede de vereffent ngvoorwearden. De activa zul I en , naaanzuivering van de passi ve worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het rneeet dat van de ontbonden vereniging benadert.

Van de ontbi ndi ng zal het ontbi ndi ngsbesi uit uit de benoemi ng en de ambtstDeëi ndi gi ng van de vereffenaars neergelegd worden of de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30dagen na de neerlegging di ent dit ontbindingsbes! uit , de behoeming en de ambtsei ndi gi ng van de vereffenaars bij uittreksels bekendgemaakt te worden in bij lage bij het Belgisch

staatsblad. De raad van beheer oefent haar mandaat als col I ege uit , maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoorde) ijke overdragen aan één of meer

gemachtigden . De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereni gi ng i n al le gerechte! i j ke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens al l e bevoegdheden die ni et bij wet of door deze statuten aan de al gemene vergaderi ng worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting , d i e werd goedgekeurd door de algemene vergaderi ng

De raad van bestuur benoemt zelf el ke functie die hij voor de goede werki ng van de vereni gi ng noodzakel i j k acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden vol Bendefuncties verdeelt en i n de functie benoemd

Voorzitter: ClauwersSven

Secretaris Gysen Luc

Penni ngmeester : Cocco Giovanna

Bestuurslid: Van Erum Luc

De voorzitter heeft administratief onbeperkte voi macht en de voorzitter heeft fi nanci cal onbeperkte vol macht

, Voor-behoi:den aan het Belgisch Staatsblad

MOL) 2.2

Luik B- Vervolg

Opgemaakt te Bocholt 15/11/2011

Clauwers Sven

Voorzitter

~.._._._._.___.. ....................---....---------___.._._._..... _______....__......_.._...---...__....____.._---_..---_..___...... Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HORECA BOCHOLT

Adresse
DORPSSTRAAT 37 3950 BOCHOLT

Code postal : 3950
Localité : BOCHOLT
Commune : BOCHOLT
Province : Limbourg
Région : Région flamande